تنظیم وصیتنامه
نظر به ضرورت تنظیم وصیتنامه بعنوان یك اصل شرعی و قانونی برای هر مسلمان در خصوص نحوه تنظیم آن و در صورت لزوم راهنمایی هموطنان عزیزمان در خارج از كشور ، متن ذیل در مورد انواع وصیتنامه ارائه می گردد.
موضوع وصیتنامه در موارد 825 الی 860 قانون مدنی مطرح كه ذیلاً به اهم آنها اشاره می گردد و سپس انواع وصیتنامه ( رسمی، عادی، سری ) توضیح داده می شود.
ماده 825) وصیتنامه بر دو قسم است: تملیكی و عهدی
ماده 826) وصیت تملیكی عبارت است از اینكه كسی عین یا منفعتی از مال خود را برای زمان بعد از فوتش به دیگری مجانا تملیك كند. وصیت عهدی عبارتست از اینكه شخصی یك یا چند نفر را برای انجام امر یا اموری یا تصرفات دیگری مأمور می نماید. وصیت كننده یا (موصی)، كسی كه وصیت تملیكی به نفع او شده است موصی له، مورد وصیت موصی به و كسی كه به موجب وصیت عهدی ولی بر مورد ثلث یا بر صغیر قرارداده می شود وصی نامیده می شود.
ماده 837) اگر كسی به موجب وصیت یك یا چند نفر از ورثه خود را از ارث محروم كند وصیت مزبور نافذ نیست.
ماده 834) وصیت به زیاده بر ثلث تر كه نافذ نیست مگر به اجازه وراث و اگر بعضی از ورثه اجازه دهد فقط نسبت به سهم او نافذ است.
انواع وصیتنامه
1- وصیتنامه رسمی: وصیتنامه ای است كه مطابق ماده 277 قانون امور حسبی تنظیم شده است.
2- وصیتنامه خود نوشت (عادی): وصیتنامه ایست كه موصی بخط خود می نویسد و بدین اعتبار وصیتنامه مزبور را خودنوشت نامیده اند. این نوع وصیتنامه دارای تاریخ روز ، ماه و سال بخط موصی بوده و حتما ً به امضاء موصی بایستی برسد. شایان ذكر است امضاء موصی در این نوع وصیتنامه می تواند در حضور مأمور گواهی گردد و بعداً در صورت لزوم به عنوان یك سند رسمی معرفی گردد.
بسمه تعالي تاریخ: / / 13
وصيتنامه
بسم اله الرحمن الرحیم - با اقرار به وحدانیت خداوند سبحان و رسالت پیامبر راستین اسلام خاتم انبیاء حضرت محمد ( ص) و ولایت امیر مومنان حضرت علی (ع) و یازده فرزند آن بزرگوار در کمال صحت و سلامت عقلانی و جسمانی و با کمال میل و رغبت اینجانب ..................................... دارای شناسنامه شماره ............................ كدملي ................................ صادره از ................ فرزند:................... متولد ................. شمسی ساکن:........................................................................................................ وصیت خود را به شرح ذیل اعلام مینمایم و فرزندانم مقید شرعی، قانونی و اخلاقی می باشند که دقیقاً به وصیت مشروحه زیر که خواسته قلبی اینجانب است عمل نمایند.* * *
الف- به موجب این وصیت همسرم بانو ............................... دارای شناسنامه شماره ............................ كدملي ................................ صادره از ................ فرزند:................... متولد ................. شمسی، ساکن: ................................................................................................................................................ را وصي خويش قرار مي دهم.به تاریخ: ............................... ماه سال یک هزارو سیصد و ........... خورشيدي.
مطالب مشابه :
نحوه تنظیم و نوشتن استشهادیه محلی
نحوه تنظیم و نوشتن استشهادیه محلی. بسمه تعالي. استشهاديه محلي بدين وسيله استشهاد و استعلام
نحوه تنظیم و نوشتن استشهادیه محلی
نحوه تنظیم و نوشتن استشهادیه محلی. بسمه تعالي. استشهاديه محلي بدين وسيله استشهاد و استعلام
چگونه یک استشهادیه محلی بنویسیم؟
برای نوشتن یک استشهادیه محلی یاهمان گواهی طلبی میتوان اینطورنوشت: بنام
نحوه تنظيم دادخواست اعسار از محكوم به (مهريه )
قانون نحوه اجرای محکومیتهای تنظیم اوراق
نحوه نگارش وصیتنامه
نحوه نگارش وصیتنامه نحوه تنظیم و نوشتن استشهادیه محلی نحوه تنظیم
قولنامه زمین
نحوه تنظیم و نوشتن استشهادیه محلی ریال همزمان با تنظیم سند رسمی انتقال قطعی در دفتر
دانلود نرم افزار جامع محاسبه هزینه های اسناد رسمی مطابق با آخرین تغییرات سال 1393
نحوه تنظیم و نوشتن استشهادیه محلی نحوه تنظیم در صورتی که عرف شهر شما با نحوه محاسبه
تنظیم وصیتنامه
نحوه تنظیم و نوشتن استشهادیه محلی هر مسلمان در خصوص نحوه تنظیم آن و در صورت لزوم
مشاوره حقوقی تلفنی و انلاین با وکیل دادگستری - مرکز مشاوره حقوقی تلفنی سایت مشاوره حقوقی
نمونه متن استشهادیه محلی, نحوه تنظیم استشهادیه, متن توافقنامه پرداخت
برچسب :
نحوه تنظیم استشهادیه محلی