مصاحبه با رتبه 10 کنکور دکتری فیزیک
مصاحبه با رتبه برتر دکتری فیزیک
مصاحبه امروز پی اچ دی تست اختصاص دارد به رتبه ۱۰ رشته فیزیک آزمون سراسری دکتری ۹۲٫ خانم فرشته اسماعیل زاده ورودی ۸۶ مقطع لیسانس رشته فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و ورودی ۹۰ مقطع ارشد همین دانشگاه از طریق استعداد درخشان، امسال و در مقطع دکتری بازهم دانشجوی صنعتی شریف شدند.
پی اچ دی تست: چه زمانی مطالعه برای آزمون را آغاز کردید و حدودا چقدر مطالعه داشتید؟
- از آبان شروع کردم و حدودا هفته ای ۱۰ ساعت مطالعه میکردم و دو ماه آخر هم فشرده تر و بیشتر. سال گذشته هم یعنی در واقع ترم ۲ ارشد به صورت آزمایشی در آزمون شرکت کرده بودم.
پی اچ دی تست: برنامه مطالعاتی تان برای درس زبان چگونه بود ؟
- من زبانم خوب بود اما نه در گرامر. از آنجا که در دوره دکتری نیز نیاز به ارائه مدرک زبان هست تصمیم گرفتم یک بار برای همیشه مشکلم را با گرامر حل کنم. به همین دلیل و به بهانه کنکور به کلاس زبان رفتم. نه با این پیش فرض که کلاس زبان معجزه میکند بلکه فقط به این دلیل که کلاس رفتن به من انگیزه میداد که برنامه ریزی منسجم تری برای زبان داشته باشم و برای این درس هم وقت بگذارم. حدودا یک ماه و نیم کلاس رفتم. در مورد سوالات آزمون دکتری معتقدم که سطح این سوالات از تافل بالاتر بود چون من تست های تافل را میزدم. البته متن خوانی امسال خیلی آسانتر بود. نداشتن نمره منفی درس زبان به ضرر کسانی بود که سطح زبانشان خوب است و همچنین کاهش تعداد سوالات بخش ریدینگ هم باعث شد تفاوت کسی که توانایی خواندن متن دارد با کسی که در این مهارت ضعیف است خیلی چشمگیر نباشد. بیشتر تفاوت درصدهای افراد در این درس مربوط به لغت و گرامر بود.
پی اچ دی تست: برای مطالعه استعداد تحصیلی هم وقت گذاشتید؟
- کتابی را به صورت منظم و جدی مطالعه نکردم و فقط تورقی سریع بر کتاب مسیح خواه داشتم. اما تمام تست های استعداد تحصیلی رشته های مختلف سال گذشته را زدم و متوجه شده بودم که چه تیپ سوالاتی تکرار میشوند.
پی اچ دی تست: منابع دروس تخصصی را چگونه انتخاب کردید؟
- منابع رشته ما کاملا مشخص است. الکترودینامیک جکسون، کوانتوم ساکورایی و مکانیک آماری پتریا. این را هم اضافه کنم که مثلا در مورد درس کوانتوم چند کتاب خیلی خوب داریم پس نباید توقع داشت اگر کسی ساکورایی را خوب خوانده باشد بتواند بیشتر تست ها را بزند. برای رسیدن به این هدف بهتر است متن و مفهوم درس از روی یک مرجع خوانده شود و در صورت داشتن زمان برای تمرین اضافه مراجع دیگر و به خصوص تمرینات پایان فصل خوانده شود. من در آزمون های آزمایشی هم شرکت کردم چون بهانه خوبی بود که با برنامه پیش بروم. البته نمیتوانم بگویم خود این آزمون ها به من کمک کردند چون سوالات آنها بر اساس آزمون های سال قبل که بیشتر جنبه تستی داشتند طراحی شده بودند اما امسال آزمون رشته فیزیک بسیار مفهومی بود. طوری که بالاترین درصد تخصصی سال گذشته ۴۵% و امسال حدود ۳۰% بود.
پی اچ دی تست: یکی از سوالاتی که برای برخی از داوطلبان مطرح است این است که شما به عنوان یک رتبه برتر آزمون، آیا در طول مدت مطالعه تا زمان کنکور دچار استرس بودید و اگر جواب مثبت است چگونه بر آن غلبه میکردید؟
- بله. استرس داشتن طبیعی ست. از این جهت استرس داشتم که نمیخواستم برای ورود به مقطع بعدی وقفه ای بیفتد ولی زمانی که به این موضوع فکر میکردم که پارسال هم آزمایشی شرکت کرده و با جو آزمون آشنا هستم و از فضای درس هم دور نشده ام استرسم کمتر میشد. اما به هر حال نزدیک به کنکور مخصوصا هفته آخر استرس بالا برای هر کنکوری با هر سطح معمولات که واقعا قصد قبولی دارد طبیعی ست. چیزی که به مدیریت استرس و غلبه بر آن کمک میکند تقسیم بندی زمان و تلاش بیشتر است.اینکه به موقع مطالعه برای آزمون را شروع کنی مساله خیلی مهمی ست. اینکه داوطلب زمانی که استرس دارد به این فکر کند که هنوز خیلی از رقبای من شروع به مطالعه نکرده اند یا نزدیک به کنکور فکر کند من به موقع شروع کردم و از خیلی از رقبایم جلوتر هستم باعث اعتماد به نفس بیشتر و طبیعتا غلبه بر استرس خواهد شد. زمان شروع و ساعات مطالعه هر فرد هم به وضعیت تحصیلی و هوشی فرد بستگی دارد و خودش بهترین کسی است که اینها را میداند و میتواند برای خود برنامه ریزی کند.
پی اچ دی تست: خوب به سراغ مصاحبه ها برویم. چه دانشگاه هایی را انتخاب کردید و مصاحبه هر دانشگاه چگونه بود؟
- چون هدفم فقط گرایش حالت جامد بود و پایان نامه را نیز در این راستا کار کرده بودم دانشگاه های شریف، تهران، شهید بهشتی، صنعتی اصفهان و تحصیلات تکمیلی زنجان را انتخاب کردم و البته فقط در مصاحبه سه دانشگاه اول شرکت کردم. متاسفانه دانشگاه تهران و شهید بهشتی در انجام مصاحبه بسیار بی نظم عمل کردند. مصاحبه هر دو دانشگاه در یک روز بود و ساعات اعلام شده برای مصاحبه چندان اهمیت نداشت . نحوه انتظار برای رفتن به جلسه مصاحبه در روحیه و قوت قلب داوطلب بسیار تاثیرگذار است که در دانشگاه شریف به بهترین نحو صورت گرفت. در دانشگاه تهران مصاحبه من خیلی کوتاه بود. حدود ۱۰ دقیقه و در مورد پایان نامه و چند سوال تخصصی. متاسفانه اولویت انتخاب دانشگاه نیز اهمیت دارد و حتما در اینباره سوال میشود.در دانشگاه شهید بهشتی تمام دروسی که در ارشد پاس کرده بودم را پرسیدند و از هر کدام سوال تخصصی مطرح کردند. حدود یک ساعت و آن هم ایستاده پای تابلو! در دانشگاه شریف هم محور سوالات روی پایان نامه و برنامه های آینده داوطلب بود و همچنین سوالات تخصصی پرسیده شد. به عنوان یک توصیه برای جلسه مصاحبه باید بگویم خیلی وقت ها مصاحبه کنندگان سوالی را میپرسند که مطمئن هستند که دانشجو جواب آن را نمیداند به این منظور که واکنش داوطلب را ببینند که آیا میتواند سوال را تجزیه و تحلیل کند و استدلالی ارائه دهد یا اینکه خود را گم میکند و دستپاچه میشود. خیلی از داوطلبان فکر میکنند اگر همه سوالاتی که در جلسه مصاحبه پرسیده میشود را جواب دهند حتما قبول خواهند شد در صورتی که بعضی مواقع چنین افرادی در کمال ناباوری مردود اعلام شده اند. به این دلیل که نحوه بیان خیلی مهم است اینکه با چه اعتماد به نفسی پاسخگو باشی. بحث مهم دیگری که در مصاحبه مطرح است رزومه میباشد. کسی که تصمیم دارد حتما بعد از ارشد وارد مقطع دکتری شود بهتر است هرچه زودتر آزمون بدهد و نگذارد که بین این دو مقطع فاصله بیفتد چون مسلماهرچقدر فاصله بیفتد توقع بیشتری برای سطح رزومه پژوهشی ایجاد خواهد شد. من زمان مصاحبه هنوز دفاع نکرده بودم و طبعا اساتید انتظار دیدن یک رزومه قوی و مقالات متعدد از من نداشتند. اما کسی که قصد دارد بعد از ارشد مدتی از دانشگاه فاصله بگیرد باید رزومه خود را در این مدت تقویت کند تا زمانی که تصمیم به ادامه تحصیل در مقطع دکتری گرفت بتواند انتظار اساتید را براورده کند.
پی اچ دی تست: آیا برای مصاحبه هم مطالعه داشتید؟
- خیر مطالعه نداشتم . اینکه برای پاسخ به همه سوالات مصاحبه حضور ذهن نداشته باشی طبیعی ست. اما اگر در بلند مدت دایره دانسته هایت را وسیع تر کرده باشی میتوانی مسائل را به هم مرتبط کنی و استدلال ارائه دهی. شرکت در ارائه کنفرانس های دیگران در این زمینه بسیار کمک کننده است. در جلسه مصاحبه یکی از دانشگاهها از من سوالی پرسیدند که در در حوزه کاری من نبود و در آن زمینه مطالعه نداشتم اما توانستم با اطلاعاتی که از کنفرانس یکی از همکلاسی هایم در آن زمینه به دست آورده بودم پاسخ دهم. اینگونه به مصاحبه کننده ثابت میکنی که معلوماتت فقط در حوزه پایان نامه ای که کار کردی نیست و توانایی استدلال داری.
پی اچ دی تست: و به عنوان صحبت پایانی میخواهیم نظر شما را در رابطه با دیدگاهی که اکثر کاربران سایت پی اچ دی تست دارند بدانیم. بسیاری از دوستان در نظراتی که برای ما میگذارند معتقدند که امثال شما جزء قشر خاص جامعه داوطلبین کنکور هستید و دستیابی به جایگاه شما برای کسانی که از دانشگاه های دیگر فارغ التحصیل شده اند ممکن نیست، آیا شما این موضوع را تایید میکنید؟
- خیر. من در این چند سالی که در دانشگاه شریف بوده ام هر سال شاهد بوده ام که افرادی که فارغ التحصیل دانشگاه های دیگر و نه صرفا تهران بوده اند چه در مقطع ارشد و چه در مقطع دکتری در این دانشگاه پذیرفته شده اند. داوطلبان باید در نظر داشته باشند که در حال رقابت با افراد دیگر هستند و آنچه باعث پیروزی در این رقابت میشود فقط و فقط تلاش است و نه سطح دانشگاه.این عامل هر چند فاکتور مهمی است اما به تنهایی باعث برتری کسی نمیشود بلکه مجموع عوامل با هم در نظر گرفته میشوند. پس کسی که فکر میکند از لحاظ سطح دانشگاه فارغ التحصیلی ضعف دارد باید موارد دیگر را تقویت کند. مثلا زبانش را تقویت کند که هم در آزمون و هم در مصاحبه بسیار تاثیرگذار است. همچنین در آزمون اصلا بحث مقایسه هوش افراد نیست و سخت کوشی تنها برگ برنده است. ممکن است من در یک درس خیلی قوی باشم چون در دوران لیسانس برای آن زحمت زیادی کشیده ام و فرد دیگری در گذشته وقت زیادی برای این درس صرف نکرده و الان باید بیشتر از من زحمت بکشد و وقت بگذارد. هر کس فقط و فقط با هوش و استعداد خودش مقایسه میشود و باید ساعات مطالعه اش را بر اساس آن تنظیم کند نه با دیگران.
پی اچ دی تست: و در انتها اگر مطلب مفید دیگری هم دارید بفرمایید.
- شاید بتوان گفت در جلسه کنکور بیشتر از اینکه چقدر بلد باشی و چقدر تست زده باشی این مهم است که مدیریت زمان داشته باشی. باید ببینی چه سوال هایی را بلد نیستی و سریع از آنها بگذری و وقتی صرف آنها نکنی. در بین سوالاتی که بلدی یک تعداد زمان زیادی برای حل نیاز دارند مخصوصا سوالات رشته فیزیک و ممکن است بعد از صرف این زمان باز هم به جواب نرسی پس بهتر است آنها را هم رها کنی و در وقت اضافه به سراغشان بروی. سوالاتی که بیشتر جنبه حفظی دارند به راحتی قابل حلند و حل آنها به داوطلب قوت قلب و روحیه میدهد. مثلا من تمرین های پایان فصل را خوب خواندم و دیگر متوجه شده بودم که برخی سوالات نیاز به حل ندارند و فقط یک عدد را جایگزین میکردم و در کنکور هم اینگونه سوالات را به راحتی و بدون صرف وقت زیاد حل کردم.در انتها هم امیدوارم صحبت های بنده برای بقیه مفید بوده و همه در کنکور سال بعد موفق و سر بلند باشند.
مطالب مشابه :
برای آزمون "فیزیک پزشکی و مهندسی هسته ای "چه کنیم؟
اتمی و هسته ای. منابع آژمون مهندسی هسته ای: فیزیک جدید و هسته ارشد فیزیک پزشکی
تدریس منابع کارشناسی ارشد فیزیک پزشکی
تدریس منابع کارشناسی ارشد فیزیک پزشکی (فیزیک عمومی وفیزیک اتمی و هسته ای و ریاضی عمومی) جهت
ادامه تحصیل در فیزیک پزشکی یا فیزیک هسته ای؟
ادامه تحصیل در فیزیک پزشکی یا فیزیک هسته ای ارشد فیزیک منابع سئوالات ارشد را
راهنمایی جهت آماده شدن برای آزمون کارشناسی ارشد فیزیک پزشکی
در مورد منابع لازم برای فیزیک هسته ای هسته ای نشر راهیان ارشد جلد
منابع دکترای کشاورزی هسته ای ۲۴۵۱ - منابع دکتری نیمه متمرکز 91
منابع ارشد کشاورزی منابع آزمون دکترای کشاورزی هسته ای منابع آزمون نیمه جزوه فیزیک
مصاحبه با رتبه 10 کنکور دکتری فیزیک
فیزیک هسته ای منابع دروس کارشناسی ارشد فیزیک هسته ای دانشگاه علم
اطلاعات ارشد فیزیک
کارشناسی ارشد فیزیک 92-93 فیزیک - منابع دانشگاهی : راکتـــــور هسـته ای
رشته فیزیک و راکتور
فیزیک هسته ای و همین طور منابع نیز در زبان کارشناسی ارشد فیزیک هسته ای دانشگاه علم
تحصیل در علوم هسته ای
کارشناسان ارشد فیزیک هسته ای با خواندن دروسی با گسترش كاربرد منابع پرتوساز و پرتوزا
برچسب :
منابع ارشد فیزیک هسته ای