برنامه هاي تنظيمات فرآيند
برنامه هاي تنظيمات فرآيند:
تنظيم نمودن فرآيند upparcel براي ادارات مختلف ثبت و روشهاي مختلف نقشه برداري با استفاده از درج يك سري پارامترها در فايلهاي موجود در دايركتوري config انجام مي شود كه در زير توضيح آنها آمده است.
الف) دايركتوري CONFIG
كليه Setting هاي نرم افزاري در فايل هاي موجود در مسير C:\upparcel\config درج ميگردد. در زير، نام فايلها طريقه درست شدن آن ها و اثرات آنها آورده شده است .
1- فايل city.xls
در اين فايل كد استان و نام استان و همچنين كد شهر/واحد ثبتی و نام شهر/واحد ثبتی در سطرهاي جداگانه درج مي گردد.
كد استان يك حرفي و كد شهر سه حرفي مي باشد. در اين فايل مي تواند تعداد بي شماري كد استان و يا شهر را معرفي نمود .
در این فایل ، در ستون اول کد استان / شهر و در ستون دوم نام استان / شهر درج میگردد.
پس از ایجاد سطرهای مورد نظر ، فایل را ذخیره و سپس دکمه >>ساخت فایل متنی<< ، را کلیک نمائید.
2- فايل هاي 500min.txt و 2000min.txt
خروجي برنامه c:\upparcel\bin\refrence\macro\xyminmax.ba فايل xyminmax است در صورتيكه برنامه را براي نقشه هاي 1/500 اجرا نموده ايد فايل xyminmax.txt را به 500min.txt تغيير نام دهيد و در صورتيكه براي نقشه هاي 1/2000 اجرا نموده ايد آنرا به 2000min.txt تغيير نام دهيد.
رفرنس نمودن فايلهاي 1/500 و 1/2000 در sbm مربوط به upparcel با استفاده از اين فايلها صورت مي گيرد.
3- فايل centroid.inf
در اين فايل انواع centroid و كدهاي مربوطه درج گرديده است. نياز به تغيير و اصلاح ندارد.
4- فايل centroid.cfg
در اين فايل مشخصات هر centroid تعريف شده با فرمت زير درج شده است. نياز به تغيير و اصلاح ندارد.
Level , color , style , weight , centroid-cod
5-فايل connect.str
در اين فايل مسير و نام فايل اجرائي sqlplus در رايانه به همراه user-name/password كاربر درج مي گردد.
اين تنظيم براي اولين بار بايد به دقت صورت گيرد و با كپي نمودن خط در سطر Run ويندوز اجراي صحيح آن چك گردد.
6-فايل convert-cod
اين فايل يكي از فايلهاي ورودي برنامه فارسي نويس kasra95.ma است نياز به تغيير و اصلاح ندارد.
7-فايل Eng-far.txt
اين فايل ، فايل ورودي برنامه far-eng است نياز به تغيير واصلاح ندارد.هرخط آن شامل كد اسكي حروف فارسي و حروف انگليسي نظير است. نياز به تغيير و اصلاح ندارد.
8-فايل c:\upparcel\config \Far-eng.txt
اين فايل يكي از فايلهاي ورودي برنامه far_eng است نياز به تغيير و اصلاح نداردهرخط آن شامل حروف انگليسي جايگزين كداسكي حروف وارد شده مي باشد.
9- c:\upparcel\config \Line .inf
در اين فايل كد ونام انواع خطوط درج شده است. نياز به تغيير و اصلاح ندارد.
10- فايل c:\upparcel\config \line-cfg
در اين فايل مشخصات هرخط قابل شناسايي توسط برنامه به شرح زير درج شده است. نياز به تغيير و اصلاح ندارد.
Level , color , style , weight , line-cod
11-فايل soud.txt
درصورتيكه در اين فايل عبارت ً YesyES ً (حروف كوچك يا بزرگ مهم است )درج گردد.برنامه در زمان اجرا Psoudonodes را حذف مي كند هرمتن ديگري باعث مي شود برنامه حذف سود نود را انجام ندهد. نياز به تغيير و اصلاح ندارد.
12-فايل trftrg.cfg
در خط اول اين برنامه حد آستانه طول (برحسب متر) ودر خط دوم اين برنامه حدآستانه زاويه درج مي گردد. نياز به تغيير و اصلاح ندارد.
ب) دايركتوري FONT
فونتهاي فارسي جهت نصب روي ميكرواستيشن تحت نام cadaster.rsc در اين مسير قرارداد در اولين بار نصب ميكرواستيشن با دستور installfont سپس باز نمودن اين فايل در سمت چپ و بازنمودن فايل font.rsc در سمت راست مي توانيد تك تك فونتهاي فارسي موجود در فايل را انتخاب و در font.rsc كپي نمائيد . با خروج از ميكرواستيشن و اجرای مجدد آن ، فونت فارسي در دسترس خواهد بود.
ج) دايركتوري FORM
برنامه هاي vb-hodod (ورود و ويرايش اطلاعات حدوداربعه) ، viewatrb (نمايش دهنده اطلاعات حدوداربعه) در اين مسير قراردارند.
د) دايركتوري SBM
فايل visual.sbm همان فايل sbm ي است كه در محيط ميكرواستيشن جهت راحتي اجراي فرآيند upparcel با keyin نمودن دستور am=c:\upparcel\sbm\visual.sbm,sbl بارگذاري مي گردد. در صورتيكه آشنائي به sbm وجود دارد مي توانيد فرم را بصورت دلخواه تغییر دهيد. در حالت كلي مي توانيد با مطالعه اين فايل ، فايلهاي اجرائي كه با زدن هر سطح در
ميكرو استيشن جهت اجراي مراحل upparcel ، بارگذاري مي گردد را شناسائي و بررسي نمائيد.
ه)دايروكتوري SQL
ايجاد بانك اطلاعاتي روي رايانه با نصب Engine نرم افزار oracle8 (روي سيستمهاي p3 ) و يا oracle9 (روي سيستمهاي p4 ) آغاز مي شود. پس از نصب oracle ، تنظيم محيط براي نگهداري ، فرآخواني و بروز رساني اطلاعات توصيفي و هندسي كاداستر با استفاده از يك سري دستورات انجام مي شود. اين دستورات در فايلهاي 001.sql ، 002.sql ، 003.sql ، 004.sql ارائه شده اندو پس از نصب oracle اين مسيري كه ديتابيس oracle در آن مسير نصب شده است را در داخل فايل 001 جايگزين نمائيد. سپس ضمن اجرای برنامه Sqlplus (برای اتصال به oracle ، با كاربر system و رمز عبور manager وارد شوید) ، 001.sql را با وارد نمودن سطر@c:\upparcel\sql\tables\001 را اجرا نمائيد . پس از اتمام دستور c:\upparcel\sql\tables\002 @ را اجرا نمائيد تا كاربر GIS ايجاد و
grant هاي لازم به آن داده شود.
سپس با كاربر GIS\GIS به database متصل شويد (دستور conn GIS\GIS را وارد نمائيد.) با اجراي دستور @c:upparcel\sql\tables\003جداول c (جدول اطلاعات حدود اربعه ) ، user-access (جدول اطلاعات كاربراني كه در حال تغيير محدوده اي روي نقشه هستند) ، line (جدول مربوط به نگهداري اطلاعات هندسي خطوط و اطلاعات توپولوژي) ، centroid (جدول مربوط به نگهداري اطلاعات هندسي برحسب سطوح ) ، user-name (جدول حاوي نام فردي كه در حال ذخيره تغيرات در بانك اطلاعاتي است) ايجاد شود ويك سطر اطلاعاتي لازم وارد جدول user-name گردد. براي ايجاد دسترسي هاي سريع به اطلاعات جداول چندين ايندكس طراحي شده است كه با ايجاد آنها سرعت بيشتري در فرآخواني اطلاعات حاصل خواهد شد. با اجراي دستور @c:\upparecl\sql\table\004 اين ايندكس ها ساخته مي شوند.
توضيح: براي بررسي اين مسئله كه آيا index هاي لازم ساخته شده اند يا خير، ميتوانيد در محيط sqlpus با كاربر GIS به بانك اطلاعاتي متصل شويد..دستور زير را وارد نمائيد:
select Index From User_indexes;
ليست ايندكس هاي ساخته شده نمايش داده مي شود.
برنامه هاي اجرائي:
برنامه هاي اجرائي این فرآيند كه در محيط هاي مختلف visual basic ، mdl ، macro و … نوشته شده اند از نظر فيزيكي در دايركتوري هاي BIN وfrom قرار گرفته اند.
الف: دايركتوري c:\upparcel\bin\janebi-1
1-برنامه draw-db.ma
برنامه به زبان mdl است كه وظيفه آن ترسيم اطلاعات فرآخواني شده در محيط ميكرواستيشن است.
2-برنامه far2000.ba
اين برنامه به زبان macro است كه توسط آن مي توان متن فارسي روي محيط ميكرواستيشن درج نمود.
3-برنامهper-up.ba
اين برنامه به زبان macro بوده كه توسط آن اطلاعات هندسي موجود در محيط گرافيكي جهت پردازش توسط نرم افزار ديگر به فرمت مناسب ذخيره مي گردد.
4-برنامه upopen.ba
اين برنامه در محيط macro نوشته شده است و با زدن سطح شروع يا start در sbmمربوط به فرآيند در محيط ميكرو استيشن اين ماكرو اجرا مي گردد.
ب: دايركتوري c:\upparcel\bin\janebi-2
1-برنامه -chngs.ma
اين برنامه به زبان mdl نوشته شده است و توسط اجراي آن تغييرات اعمال شده توسط كاربر روي نقشه قبل از ذخيره روي محيط ميكرواستيشن ترسيم میشود تا كاربر بتواند با ملاحظه تغييراتي كه اعمال نموده نسبت به ذخيره يا انصراف تصمیم گیری نمايد.
2-برنامهkasra-ma
اين برنامه در محيط mdl و ucm طراحي و پياده سازي شده است با اجراي فايل ucm برنامه mdl نيز اجرا مي شود . پس از اجراي اين برنامه متن فارسي مورد نظر را با زدن كليد صفحه كليد (در مد انگليس) وارد نمائيد با زدن دوبار enter متن فارسي براي درج آماده است .مثال براي درج نام علي با زدن كليدهاي لازم عبارت ugd را وارد نمائيد (مانند تايپ فارسي فقط در keyin انگليسي وارد مي شود). اين برنامه در فرآيند upparcel نقشي ندارد.
3-برنامه mabarnam.ba
اين برنامه در محيط ماكرو نوشته شده ا ست وتوسط آن ميتوان متن نظير نام معابر را روي محيط ميكرواستيشن درج نمود .توجه فرمائيد آنچه شما مي نويسيد دقيقاً فارسي و در مد فارسي تايپ مي گردد. برنامه متن را به فرمت انگليسي مختص upparcel تبديل و جهت درج در اختيار مي گذارد .(به جدول حروف انگليسي نظير فرمت فارسي مراجعه فرمائيد)
4-برنامه pl-atrib.ma
اين برنامه در محيط mdl نوشته شده است و با اجراي آن اطلاعات توصيفي فراخواني شده از با نك اطلاعاتي oracle (شامل طول ثبتی نظیر پاره خطها و مساحت ثبتی قطعات) در ميكرواستيشن ترسيم مي گردد.
5-برنامه pl-text.ma
اين برنامه در محيط mdl نوشته شده ا ست وبا اجراي آن اطلاعات توصيفي وهندسي فراخواني شده از بانك اطلاعاتي جهت تك پرينت ترسيم ميگردد.
6-برنامه q-free-n.ba
ابن برنامه در محيط macro نوشته شده است وبا اجراي آن خطاهاي ايجاد شده توسط كاربر كه توسط برنامه هاي مربوط به فرآيند شناسائي شده اند به ترتيب با ذكر شمارنده در قسمت prompt ماكرواستيشن نمايش داده مي شود(پيش نياز اجراي اين برنامه set-que.ba است )
7-برنامه q-free-p.ba
اين برنامه مانند برنامه q-free-n است فقط خطاهاي قبلي را نشان مي دهد.
8-برنامه search-n.ba
اين برنامه در محيط ماكرو نوشته شده است و حاصل جستجوي يك پلاك يا چند پلاك در بانك اطلاعاتي را به ترتيب نمايش مي دهد.(پيش نياز اجراي اين برنامه برنامه search.exe است )
9-برنامه search-p.ba
اين برنامه مانند برنامه search-n.ba است كه فقط پلاك قبلي را نشان مي دهد.
10-برنامه set-que.ba
اين برنامه در محيط macro نوشته شده است برنامه پردازش اصلي اين فرايند اشكالات به وجود آمده توسط كاربر را به چهار دسته تقسيم مي نمايد. با اين برنامه سري خطاها جهت نمايش توسط q-free-n.ba انتخا ب مي شود.
11-برنامه sh-ch-cn.ba
اين برنامه در محيط macro نوشته شده است با اجراي اين برنامه يك centroid از كاربر مي خواهد، با دريافت موقعيت اين centroid نحوه تغيير يافتن آن را نمايش مي دهد.
12-برنامه sh-ch-li.ba
اين برنامه مانند sh-ch-cn.ba است فقط نحوه تغيير يك پاره خط را نشان ميدهد.
13-برنامه viewatrb.ba
اين برنامه در محيط macro نوشته شده است پس از دريافت يك centroid در محيط گرافيكي در يك box مشخصات پلاك ثبتي اصلي –فرعي-قطعه و مفروزي را نمايش ميدهد.با زدن دكمه اطلاعات حدوداربعه ، اطلاعات حدوداربعه ملك از بانك اطلاعاتي فراخواني و در يك box نمايش داده مي شود. ضمنا با زدن دكمه >>نام معبر<< ، نام معبری كه روي گرافيك با فونتهاي انگليسي درج گرديده به صورت فارسي نمايش داده ميشود.با زدن دكمه exit از برنامه خارج ميشود.
ج: دايركتوري c:\upparcel\bin\refrence\macro
تمامي برنامه هاي موجود دراين مسير در محيط macro نوشته شده اند.
1-برنامه ref500.ba
با اجراي اين برنامه وتعيين موقعيت براي برنامه ، برنامه با خواندن فايل 500min در مسير config ، فايل 1/500 مربوط به موقعيت داده شده را تعيين ورفرنس مي نمايد.
2-برنامه ref2000.ba
اين برنامه مانند ref500 بوده فقط فايل 2000min در مسير config را بررسي و فايل 1/2000 موقعيت داده شده را رفرنس مي نمايد.
4-برنامه ref5000.ba
اين برنامه مانند ref500 بوده فقط فايل 5000min در مسير config را بررسي و فايل 1/5000 موقعيت داده شده را رفرنس مي نمايد.
توجه : عنايت به سه برنامه بالا مشخص است سه سري فايل ميتوانيد جهت رفرنس شدن دسته بندي نموده با اجراي برنامه Xyminmax.ba فايل txt مربوط را ايجاد وبه نام 500min.txt ، 2000min.txt يا 5000min.txt ذخيره نموده و در فرآيند upparcel مورد استفاده قراردهيد.
5-برنامه refindex.ba
اين برنامه در محيط macro نوشته شده است و فايل اندکس کلی بنام index.dgn موجود در مسیری که در فایل c:\upparcel\config\dgnfiles.txt تعریف شده است را رفرنس مي نمايد.
6-برنامه refmabar.ba
اين برنامه در محيط macro نوشته شده است و فايل نام معابر بنام mabar.dgn موجود در مسیری که در فایل c:\upparcel\config\dgnfiles.txt تعریف شده است را رفرنس مي نمايد.
7-برنامه XYminmax.ba
اين برنامه در محيط ماكرو نوشته شده است و معرفي ظاهري فايلهاي مختلف جهت رفرنس شدن در فرآيند با اين برنامه انجام ميشود.براي استفاده از برنامه با اجراي و دستور زير در محيط DOS
\*.dgn / s/ b > c:\upparcel\temp\filesdir.tmpمسير dir
(منظور از مسير نام مسيري است كه dgn هاي مورد نظر قراردارند) ، فايل ورودي برنامه را ايجاد نمائيد. وارد محيط ميكرواستيشن شده و macro فوق را اجرا نمائيد. خروجي برنامه ، فايل Xyminmax.txt در مسير c:\upparcel\config است . پس از اتمام برنامه وارد windows شده فايل Xyminmax.txt را بنا به دسته بندي فايلها به نام 500min.txt يا 2000min.txt و يا 5000min.txt تغيير نام دهيد. با انجام این عملیات ، برنامه هاي رفرنس كه با كليك كردن سطوح ref500 ، ref2000 ، rer5000 در sbm فرايند اجرا ميشود، درست عمل خواهند نمود.
برنامه هاي هسته اصلي فرآيند upparcel :
اين برنامه ها در مسير c:upparcel\bin\visual قراردارند كه همگي تحت محيط visual basic نوشته شده اند فايل exe آنها در محيط ويندوز قابل اجرا است . همچنين با زدن سطوح فراخوان مربوطه از داخل محيط ميكرواستيشن به صورت يك دستور خارجي اجرا مي شود.
1-برنامه addatrib.exe
پس از اجراي برنامه پردازش نهائي در فرآيند upparcel ، فراخواني اطلاعات حدود اربعه و مساحت املاك واقع در محدوده فراخواني و پردازش شده با اجراي اين برنامه صورت ميگيرد.(فشاردادن سطح callatrib)
2-برنامه backup.exe
اين برنامه تهيه پشتيبان از كليه اطلاعات جداول line ، centroid ، C را انجام ميدهد با اجراي اين برنامه يك box باز مي شود ، نام خود ، نام شهر،كد شهر(سه رقمي)و تاريخ شمسي را در فيلد هاي مربوطه وارد نموده و كليد start را فشاردهيد. برنامه تعداد خطوط جداول مختلف كه پشتيبان گيري از آنها انجام شده است را درج مينمايد. دقت فرمائيد اگر تعداد سطرهاي يكي از جداول عددي برابر دو بود بر نامه درست اجرا نشده است با امور GIS تهران تماس حاصل نمائيد.(اين مشكل در صورت كم بودن فضاي temp , و يا rollBack بانك اطلاعاتي oracle و يا پرشدن T.S به وجود مي آيد.) فايل هاي خروجي اين برنامه در مسير c:\upparcel\Back up ايجاد ميشوند كه بايد ضمن انتقال روي cd به عنوان پيشتبان نگهداري و يا به مركز بالاتر ارسال شوند.
3-برنامه c:upparcel\bin\visual\search.exe
اين برنامه فراخواني موقعيت پلاكهاي مورد سوال را انجام ميدهد و با كليك نمودن سطح call-DB در زير منوي search اجرا ميشود.
4-برنامه c:upparcel\bin\visual\sh-ch-cn.exe
اين برنامه چگونگي اعمال تغييرات روي برحسب سطوح توسط كاربر را نمايش ميدهد(برنامه داخلي است)
5-برنامه c:upparcel\bin\visual\sh-ch-li.exe
اين چگونگي اعمال تغييرات روي خطوط توسط كاربر را نمايش ميدهد (برنامه داخلي است.)
6-برنامه c:upparcel\bin\visual\up-1.exe (upparcel1 )
اين برنامه اطلاعات هندسي محدوده انتخاب شده توسط كاربررا جهت انجام پردازش و تغييرات و بروز رساني… از بانك اطلاعاتي فرخواني مي نمايد.
7-برنامه c:upparcel\bin\visual\up-2
اين برنامه پردازشنهايي را انجام مي دهد. در صورت وجود خطا گزارش مي نمايد و در صورت صحيح بودن تغييرات نيز مراتب را به كاربر اعلام مي نمايد.
8-برنامه c:upparcel\bin\visual\up-2-2
اين برنامه براي ذخيره نهائي تغييرات و يا اعلام انصراف از اعمال تغييرات طراحي شده است و بازدن سطح save/undo در sbm فرآيند اجرا مي شود.
9-برنامه c:upparcel\bin\visual\up-3 (upparcel3 )
اين برنامه فراخواني اطلاعات هندسي و توصيفي ملك مشخص شده توسط كاربر، جهت تك پرينت را انجام دهد.
برنامه هاي نمايش و ويرايش اطلاعات حدود اربعه:
اين برنامه ها تحت visualbasic نوشته شده و همگي در مسير c:\upparcel\formقراردارند.
1-برنامه c:\upparcel\form\viewatrb.exe
اين برنامه جهت نمايش اطلاعات حدود اربعه يك ملك (با پلاك مشخص) طراحي شده است و با اجراي آن اطلاعات حدوداربعه ملك مشخص شده تحت يك box نمايش داده مي شود.با زدن دكمه viewAtrib اجرا شود (برنامه داخلي است)
2-برنامه c:\upparcel\form\vb-hodod.exe
اين برنامه جهت ورود ، فراخواني(براساس كد محل ، شماره دفتر، شماره صفحه)، ويرايش اطلاعات حدوداربعه املاك طراحي وپياده سازي گرديده است.درابتدا لازم است استفاده كنندگان جهت استفاده بهينه دستورالعمل هاي استخراج و وروداطلاعات حدود اربعه را جهت آگاهي كامل به اطلاعات حدوداربعه مطالعه فرمايند.در زير تغييرات نسبت به سيستم قديم (فقط )نحوه استفاده از برنامه آورده ميشود.
ابتدا كد محل ، شماره دفترو شماره صفحه اي كه مي خواهيد اطلاعات آنرا ويرايش ، ذخيره نمائيد را وارد و دكمه callAtrib را كليك نمائيد ،منتظر پايان sql بمانيد با اتمام آن دكمه ok را فشار دهيد .فيلد هاي كد محل ، دفتر وصفحه غيرقابل تغيير است .مرتبه از يك شروع مي شود و در جهت عقربه هاي ساعت تا آخرين سمت + يك اضافه مي شود.در نهايت مرتبه از يك تا n است و (متوالي است )در صورت تكميل يكي از فيلدهاي به شرح ،نوع اعياني،علت بسته شدن ،اصلي و فرعي حاصل تجميع مرتبه صفر خواهد بود.
در مورد علت بسته شدن كد صفر يعني جاري ، كد 1 يعني تفكيك ، كد 2 يعني تجميع
كليدهاي سطربعدي وسطرقبلي فقط سطربعدي وقبلي را نمايش ميدهند.
كليدهاي شمال –1 ، شرق –7 ، غرب-3و جنوب-5 در آخرين سطر كارميكند و سطري به ترتيب با جهت شمال ، شرق ، غرب و جنوب ايجاد مينمايد.
كليد حذف سطر ، سطرجاري را حذف ميكند.
كليد ذخيره ، اطلاعات را ذخيره مي نمايد.
كليد خروج به box شماره دفتر / صفحه برمي گردد.
حروف انگليسي نظير حروف فارسي
رديف |
حروف فارسي |
حروف انگليسي |
رديف |
حروف فارسي |
حروف انگليسي |
رديف |
حروف فارسي |
حروف انگليسي |
1 |
الف |
h |
16 |
ش |
a |
31 |
ه |
i |
2 |
ب |
F |
17 |
ص |
w |
32 |
ي |
d |
3 |
پ |
P |
18 |
ض |
q |
33 |
ء |
m |
4 |
ت |
J |
19 |
ط |
x |
34 |
آ |
H |
5 |
ث |
E |
20 |
ظ |
z |
35 |
جالي خالي |
S |
6 |
ج |
J |
21 |
ع |
u |
|
|
|
7 |
چ |
Q |
22 |
غ |
y |
|
|
|
8 |
ح |
P |
23 |
ف |
t |
|
|
|
9 |
خ |
O |
24 |
ق |
r |
|
|
|
10 |
د |
N |
25 |
ك |
K |
|
|
|
11 |
ذ |
B |
26 |
گ |
G |
|
|
|
12 |
ر |
V |
27 |
ل |
g |
|
|
|
13 |
ز |
C |
28 |
م |
I |
|
|
|
14 |
ژ |
G |
29 |
ن |
K |
|
|
|
15 |
س |
S |
30 |
و |
V |
|
|
|
دستورالعمل اجرائي مرحله پياده سازي كاداستر
جهت تهيه نقشه كاداستر مراحل مختلفي انجام مي شود كه به اختصارو به شرح زير به سرفصل آنها اشاره مي گردد:
-استخراج اطلاعات حدوداربعه كه مطابق فصل اول دستورالعمل CL_NS_DB (برگرفته از كلمات انگليسيCLEAN NON SPATIAL DATABASE ) به انجام ميرسد.
-ورود اطلاعات حدوداربعه كه مطابق فصل دوم دستورالعمل CL_NS_DB به انجام مي رسد.
-ساخت فايلهاي متني مناسب از اطلاعات حدوداربعه موجود دربانك اطلاعاتي، جهت استفاده در مرحله تهيه نقشه كاداستر شيت مبنا كه مطابق فصل سوم دستوالعمل CL_NS_DB به انجام مي رسد.
-تهيه نقشه كاداستر شيت مبنا با استفاده از(1) نقشه هاي رقومي (تهيه شده توسط امور نقشه برداري زميني وكاداستر استانهاوياامور فتوگرامتري طرح كاداستر ويا نقشه هاي موجود درديگر سازمانها)و(2)اطلاعات توصيفي بانك اطلاعات توصيفي (حاصل فرآيند CL_NS_DB )ضمن انجام عمليات ويرايش، ،پردازش ها ،رفع خطاها،ساخت توپولوژي درج پلاك ثبتي روي نقشه ها،تلفيق وپردازش نهائي مطابق دستورالعمل تهيه نقشه كاداستر به نام اختصاري MK PARCEL (برگرفته از كلمات انگليسي (Make PARCEL ) به انجام مي رسد.
-اجراي عمليات يكپارچه سازي نقشه هاي تهيه شده و وارد نمودن آنها دربانك اطلاعاتي كاداستر و ورود به مرحله پياده سازي ضمن نصب بانك اطلاعاتي درادارات ثبت كه مطابق دستورالعمل SEAMLESS انجام مي شود.
اشاره اوليه به وجود سه دستورالعمل CL_NS_DB ،MKPARCEL و SEAMLESS با اين هدف است كه دوستان با شناخت تنوع عمليات قبل از شروع اين مرحله ومطالعه اين دستورالعمل ،دستورالعمل هاي فوق را مطالعه واشراف كامل حاصل نمايند.
درمرحله پياده سازي دركنار اين دستورالعمل دستور كاري ديگري نوشته شده است .هدف از تهيه دستوركاري فوق تعيين جايگاه همكاران كاداستر ونقشه برداران ثبت دريك همكاري نزديك درمرحله پياده سازي وتعيين ارتباط كاري پرسنل نقشه برداري وكاداستر با ديگر قسمتهاي اداره ثبت مي باشد.اين دستورالعمل تحت عنوان ً روالهاي جاري ثبتي وجايگاه نقشه برداران كاداستر درامور وروالهاي ادارات ثبت اسنادواملاك كشورً درآبانماه سال 1380 تهيه گرديده است كه بدينوسيله جهت اطلاع ومطالعه همكاران اعلام ميشود.
امورGIS طرح كاداستر ابزارهايي كه همكاران درمرحله پياده سازي نياز دارند را دريك سال گذشته طراحي وپياده سازي نموده است .اين نرم افزارها در فرآيندي به نام UPPARCEL (برگرفته از كلمات انگليسي Update PARCEL ) جمع آوري وارائه شده اند. بدين منظور تعدادي برنامه رايانه اي درمحيطهاي ميكرواستيشنDeveloper 6I ،Developr 2000 ،Windows ،6.0 Visual basic به زبانهاي mdl ،macro ،sbm ،basic ،PL_SQL طراحي وپياده سازي شده است كه دراين دستورالعمل طريقه استفاده از آنها به همراه بيان چگونگي بروز رساني نقشه هاي كاداستر آورده شده است .
مسائل وموارد مختلفي كه دراين دستورالعمل به آن ها پرداخته شده است به شرح زير است.
الف-بروز رساني نقشه وبانك اطلاعات كاداستر ضمن انجام عمليات ثبتي اعم از تفكيك،تجميع،اصلاح حد،تحصيص پلاك ثبتي و… كه در قسمت اعمال تغييرات در بانك اطلاعاتي آورده شده است.
ب-تهيه نقشه تك پرينت كاداستر جهت درج در پرونده ثبتي به منظور اعمال كنترل كيفيت در بانك اطلاعاتي كاداستر ضمن بررسي كامل شدن ورود اطلاعات حدود اربعه ملك ،وجود پلاك ثبتي وپليگون مربوطه در بانك اطلاعاتي هندسي كاداستر و درنهايت كنترل همخواني دوسري اطلاعات فوق مربوط به ملك مورد نظر.
ج-جستجو در بانك اطلاعاتي كاداستر به منظور مشاهده وتهيه پلات يا پرينت بمنظور مراجعه به محل واعمال كنترل هاي لازم.
د-استفاده از دفاتر نقشه
ه-دريافت بزرگترين شماره فرعي داده شده به املاك فرعي موجود در يك پلاك ثبتي .
و-فارسي نويسي در محيط ميكرواستيشن و ساخت فايل City.cod
ز:دستورالعمل پشتيبان گيري متني از اطلعات بانك اطلاعاتي نقشه كاداستر
ط:ضمائم
الف )اعمال تغييرات دربانك اطلاعاتي:
1-درمحيط ميكرواستيشن درصورتي كه منوي (upparcel ) فعال نيست درقسمت keyin عبارت روبرورا تايپ وenter نمائيد.
Am=c:\upparcel \sbm\visual .sbm, sb2
توضيح:در صورتيكه از ويندوز 9x به همراه oracle 7 و developer 2000 استفاده مي نمائيد از دستور بالا استفاده نمائيد و در صورتيكه از ويندوز 2000 پروفشنال به همراه oracle server 8i ، oracle client 8i و developer 6i استفاده مي نمائيد وابزارهاي OLE تحت oracle 8 روي سيستم نصب شده است دستور زير را تايپ و ENTER نمائيد.
Am=c:\upparcel \ sbm \ visual2 .sbm , sb2
2-سطر شروع را با موس انتخاب نمائيد. برنامه ابتدا از شما د رمورد تاييد سطح فشار داده شده سوال مي نمايد سپس ودر صورت فشار دكمه OK برنامه حالت فايل Upparcel را بازنموده ،كليه المانها را پاك مي نمايد.
توضيح:در صورتيكه در مراحل كاري پس از فراخواني به اشتباه اين سطح را فشار داديد اجازه فرمائيد كل المانها پاك شوند ،سپس بازدن سطح Draw … ومتعاقب آن Database (بعداً توضيح داده مي شود) المانهاي فراخواني شده از بانك اطلاعاتي و يا حاصل پردازش نهائي (با پردازش نهائي اطلاعات جايگزين مي شوند) را ترسيم وكار را ادامه دهيد.
3- براي ملاحظه اندكس كامل شهر ،فايلهاي 1/500 (درمرحله توليد نقشه كاداستر) فايلهاي نقشه 1/2000واسامي معابر، سطح رفرنس را با موس انتخاب نمايئد .باانتخاب سطح رفرنس در پايين منوي upparcel زير منوي ديگري ظاهر مي شود به شكل زير :
-باانتخاب سطر ً index ً ،اندكس كلي شهر و يا بخش ثبتي رفرنس مي شود
-با انتخاب سطر ً اسامي معابر ً،اسامي معابر رفرنس مي شود.
-… با توجه به انواع نقشه هاي موجود براي هر شهر (نقشه 1/2000 سازمان نقشه برداري ،نقشه 1/500 تبديل فتوگرامتري طرح ، نقشه 1/500 خروجي امور توليد وكارتوگرافي ،نقشه 1/500 كاداستر و…) چند سطر براي رفرنس نمودن هرسري نقشه ايجاد شده است با انتخاب سطر مربوطه و كليك نمودن يك موقعيت ، نقشه رفرنس مي شود.
-با انتخاب ً remove ref ً كليه فايلهاي رفرنس شده از روي محيط گرافيكي شما حذف مي شود.(detach all )
بااستفاده از اين ابزارها شما ميتوانيد موقعيت ملكي كه مي خواهيد عملياتي روي آن انجام دهيد را بسادگي مشخص نمايئد.
4-با انتخاب سطر Def-Area برنامه اي بارگذاري مي شود كه به شما اجازه ميدهد محدوده اي كه مي خواهيد اطلاعات آن محدوده جهت ويرايش load شود را مشخص نمائيد.
توضيح 1-سعي فرمائيد محدوده خيلي بزرگتر از حد لازم نباشد.
توضيح2- شما فقط مجاز به انجام تغييرات در داخل اين محدوده خواهيد بود.
توضيح 3-براي اضافه كردن نقشه يك منطقه به بانك اطلاعاتي ابتدا نقشه را reference نموده وبلوك را دراطراف آن ترسيم نمائيد.
توضيح 4-محدوده انتخاب شده در بانك اطلاعاتي بنام شما ذخيره مي گردد تا فرد ديگري همزمان با شما روي محدوده مشخص شده اعمال تغيير ننمايد. بنابراين سعي فرمائيد اعمال تغييرات درمدت زمان مناسب انجام شود و در صورت انصراف از اعمال تغييرات با زدن سطح 1- Save/undo مراتب انصراف خود از تغيير در محدوده تعيين شده را با فشار دكمه Undo در بانك اطلاعاتي اعمال نمائيد.توضيح سطح save/undoبعداً خواهد آمد.
3-پس از تعيين محدوده كار، سطرً ref.. ًسپس ً remove ref ً را ازupparcel انتخاب نمائيدتا فايلهاي رفرنس شده حذف شوند .دراين حالت فقط مستطيل تعيين كننده محدوده كار در صفحه نمايش مي ماند.
5-براي load كردن اطلاعات گرافيكي مرتبط به محدوده انتخاب شده سطر ً call DB ً را در منوي upparcel انتخاب نمائيد واجازه دهيد پنجره باز شده با اتمام پردازشها بسته شود.
توضيح:در صورتيكه به دلائل خاص با فشار دادن اين دكمه پنجره مربوط به برنامه مشاهده نشد ابتدا چند ثانيه صبر فرمائيد سپس با ALT+Tab از بالانيامدن برنامه فوق اطمينان حاصل نمائيد . دراين صورت در محيط ويندوز در مسير c:\upparcel \ Bin \ Visual برنامه up_1.exe را اجرا نمائيد.
6-براي ترسيم اطلاعات load شده از بانك اطلاعات كاداستر ،سطر Drawing وسپس Database را پس از اتمام برنامه اجرا شده درمرحله پنجم انتخاب نمائيد.
7-تغييرات مورد نظر را درمحيط گرافيكي و درداخل محدوده اي كه تعيين نموده بوديد انجام دهيد.براي ترسيم خط عرصه ،خط مشكوك،خط معبر ،درج پلاك ثبتي و درج نام معبر ميتوانيد از سطرهاي زيرمنوي مربوط به سطر ترسيم استفاده نمائيد. درصورتيكه هدف اضافه كردن نقشه يك منطقه به بانك اطلاعاتي بوده است و درمرحله دوم بلوك را محيط بر منطقه ترسيم نموده ايد ،اينك نقشه مورد نظررا refrence ،پس از كنترل به فايل merge نمائيد.
توجه فرمائيد كه با زدن دكمه Drawing و سپس Mabartxt برنامه فارسي نويس 2000 بارگذاري مي شود كه ميتوانيد اسم خيابان را با فونت مورد دلخواه و يا zm را بافونت English وارد نمائيد.
در صورتيكه مايل به جابجائي يكي از گوشه ها در امتداد يك پاره خط با طول مشخص هستيد و يا مي خواهيد از نقطه اي موجود روي يك پاره خط كه در فاصله مشخص از سرپاره خط قرار دارد، خطي را ترسيم نمايئد به ابزاري نياز داريد كه با گرفتن ابتدا ،انتها ي يك پاره خط و همچنين طول مورد نظر ،مختصات نقطه را به شما بدهد براي اينمنظور از فشار دادن سطح P1P2L_P3 استفاده نمائيد.
8- براي انجام پردازش سطرًprocess پردازش ًرا انتخاب نمائيد با اين انتخاب زير منوي زير ظاهرمي شود.
براي انجام پردازش پس از انتخاب سطر پردازش سطر ً primary ً را انتخاب نمائيد .منتظر دريافت پيغام از اجراي برنامه باشيد. بااتمام كار اين برنامه سطر Final را انتخاب نمائيد تا پردازش نهائي انجام شود و با انتخاب اين سطر پردازش شروع ودر يك پنجره جديد اجراي برنامه نمايش داده مي شود.پس از انجام برنامه ها به سطرهاي آخرين پنجره جديد توجه فرمائيد.
-اگر پيغام !!!! There is not any manipulating in database. !!!!
ملاحظه شد يعني شما تغييراتي اعمال ننموده ايد دراين زمان پنجره را ببنديد و از مرحله 7 ادامه دهيد.
-اگر پيغام
Ok
You can commit your chages in microstation
ملاحظه شد مي توانيد با زدن دكمهexit به محيط ميكرواستيشن برگرديد وتغييرات را با توضيحاتي كه دربند دهم آورده خواهد شد ملاحظه نمائيد،سپس با زدن سطح ً7-Save /undo ً نسبت به ذخيره ويا undo نمودن تغييرات اقدام نمائيد.
-درهرصورت درپيام ها تعداد خطوط وپلاكهايي را حذف ويا ايجاد مينمائيد نشان داده مي شود ضمن آنكه در صورتي كه خطا داشته باشيد تعداد آنها ذكر مي شود .
-اگر پيغام you have # # # free end point يا
you have # # # free centroids.
ويا
you have # # # free polygon.
ملاحظه شد پنجره را پاك نموده به محيط گرافيكي برگرديد از بند9 ادامه دهيد.
پس از ملاحظه سطرهاي درج شده توسط برنامه بازدن دكمه exit از برنامه خارج شويد .
توضيح: در صورتيكه به دلائل خاص با فشار دادن اين سطح پنجره برنامه UPPARCEL V 3.O مشاهده نشد ابتدا چند ثانيه صبر فرمائيد . سپس ALT+TAB از بالا نيامدن برنامه فوق اطمينان حاصل نمائيد. در اينصورت در محيط ويندوز و در مسير C:\UPPARCEL \ BIN \ Visual برنامه Up_2.exe را اجرا نمائيد.
با استفاده از ابزار مختلف upparcel شما امكان هر گونه تغييري در بانك اطلاعاتي را پس از ترسيم بلوك محدوده كاري خواهيد داشت . اما اين تغييرات به بلوك ترسيم شده از سوي شما ( با استفاده از كليك نمودن موس در سطح Def-Area )محدود ميشود . درموارد زيربرنامه ،پيغامي كه به صورت box ظاهر مي شود و در انتهاي جمله نوشته شده روي box عبارت process canceled آمده است ،را نمايش داده و پردازش متوقف خواهد شد. ادامه كار منوط به برگشت تغييرات است.اين موارد به شرح زير است :
1-تلاش در جهت حذف يك برچسب سطح كه در خارج از بلوك محدوده كار قرار دارد.
2-تلاش در جهت اضافه نمودن يك برچسب سطح كه در خارج از بلوك محدوده كار قراردارد.
3-تلاش در جهت تغيير يك خط (مختصات ابتدا يا انتها ، همسايه سمت چپ ،همسايه سمت راست) كه روي بلوك محدوده كار (يك نقطه آن خارج از بلوك و نقطه ديگر داخل بلوك )قرار داشته باشد.
درحالات بالا به محيط ميكرواستيشن برگشته و اشكال عنوان شده را مرتفع سپس از بند هفتم ادامه دهيد.( بازدن سطح errortype ميتوانيد error.cnt را انتخاب و با فشاردادن سطح next محل خطا را ملاحظه فرمائيد.)
9-سطر حذف خطا را انتخاب نمائيد .با اين انتخاب زير منوي زير ظاهر مي شود:
سطر Error type را انتخاب نمائيد .يك box ظاهر ميشود كه در آن انتخاب يك فايل خواسته ميشود .تك تك فايلها را انتخاب وبراي هركدام با انتخاب سطر خطاي بعدي وخطاي قبلي ،خطا ها را برديف ملاحظه وحذف نمائيد.
توضيح :فايلهايي كه در box ظاهر شده و با انتخاب سطر نوع خطا انتخاب مي نمائيد شامل :1)freeendp.cnt فايل شامل خطاهاي خطهايي با سر آزاد است 2)freepoly.cnt فايل شامل خطاهاي پليگونهاي آزاد ويا داراي بيش از يك centroid است 3)freecent.cnt فايل شامل خطاهاcentroid ،هائي است كه اطراف آنها يك پليگون بسته قرار ندارد ، مي باشد.
پس از اتمام اين مرحله از بند 7ادامه دهيد
10-براي ملاحظه تغييرات سطر 6-view changes را انتخاب نمائيد با اين انتخاب زير منوي زير ظاهر مي گردد.
سطرً Draw changes ً را انتخاب نمائيد تا تغييرات شما ترسيم گردد.
با انتخاب سطر ً Del Elems ً خطوط وcentroid هايي كه پاك نموده ايد با خط قرمز نمايش داده مي شود .
با انتخاب ً Ins Elems ً خطوط وcentroid هايي كه اضافه نموده ايد با خط زرد نمايش داده مي شود.
با انتخاب سطرً Cancel view ًخطوط نمايشي حذف مي شوند اين انتخاب ربطي به ذخيره ويا عدم ذخيره در بانك اطلاعات نداردوصرفاً خطوط نمايشي كه مجازي هستند وتوسط سطر ً ترسيم تغييرات ً به وجود آمده اند را حذف مي نمايد .
با انتخاب سطح سطر Howline ومعرفي دو سر پاره خط مورد نظر نحوه تغيير پاره خط مورد نظر را مشاهده نمائيد.
با انتخاب سطح سطر How cent ومعرفي دو سر centroid مورد نظر نحوه تغيير centroid مورد نظر را مشاهده نمائيد.
11-بمنظور ذخيره تغييرات انجام شده در بانك اطلاعاتي و همچنين بمنظور اعلام انصراف از انجام تغيير در محدوده اي كه اطلاعات آنرا فراخواني نموده بوديد سطر 7-UNDO/Save را كليك نمائيد. در اينصورت يك box ظاهر مي شود تعداد تغييراتي كه انجام شده است براي آخرين بار در box نمايش داده مي شود.در مقابل متن status وضعيت ادامه آمده است. در صورت Correct بودن status ميتوانيد تغييرات را در بانك اطلاعاتي ذخيره نمائيد.با زدن دكمه save ، ذخيره انجام مي شود.
در هر صورت با زدن دكمه undo مي توانيد از اعمال تغيير انصراف نموده در ضمن محدوده انتخاب شده را جهت كار ديگران آزاد نمائيد. در صورتيكه سطح فوق را به اشتباه كليك نموده ايد با زدن دكمه exit از برنامه اجرا شده خارج شويد.در صوتيكه با زدن سطح 7-save/undo برنامه مورد نظر مشاهده نشد ابتدا با زدن دكمه هاي ALT+tab از بالا نبودن برنامه مطمئن شويد . در اينصورت در مسير c:\upparcel \ bin \ visual برنامه c:\UP_2_2.xe را اجرا نمائيد.
در طول اجراي اين برنامه ،دو بار sqlplus اجرا مي شود كه براي هر مورد يك box حاوي پيغام درخواست انتظار جهت اتمام sqlplus ديده مي شود . همچنين ممكن است از شما درخواست 5 ثانيه صبر نمايد. دراين حالت پس از 5 ثانيه OK را فشار دهيد . در هر صورت به آخرين پيغام برنامه توجه فرمائيد اگر پيغام OK.Completed successfully مشاهده شد ،كار بطور صحيح اتمام يافته ولي اگر پيغام Complete but with error مشاهده شد در مسير problems فايل nesult.txt را ملاحظه و به مسئول مربوطه گزارش فرمائيد.
ب)تهيه نقشه تك پرينت كاداستر:
براي صدور سند براي هرملك به يك تك پرينت كاداستر نياز است كه پس از ورود اطلاعات حدود اربعه ملك و همچنين بروز رساني بانك اطلاعات هندسي كاداستر ميتوان نسبت به اخذ نقشه تك پرينت از بانك اطلاعات كاداستر اقدام نمود.براي تهيه نقشه تك پرينت كاداستر مراحل مختلف زير را با استفاده از منوي اصلي UPPARCEL انجام دهيد:
سطر چاپ نقشه قطعه را انتخاب نمائيد .در اين انتخاب زير منوي زير ظاهر مي شود.
سطرً Call-DB ً را انتخاب نمائيد.پنجره اي باز مي شود و درآن شماره پلاك ثبتي اصلي وفرعي پرسيده مي شود( مثال براي پلاكهاي اصلي واقع در بخش 1 قم Q010100 بعلاوه پلاك اصلي را معرفي نمائيد وبراي پلاكهاي اصلي واقع در بخش 2قم Q010200 بعلاوه پلاك اصلي را معرفي نمائيد.)در صورتيكه با كليك نمودن سطح call-DB برنامه بالانيامد با ALT+TAB از بالا نبودن برنامه مطمئن شويد سپس از مسير C:\ upparcel \bin \ visual برنامه up_3.exe را اجرا نمائيد.
پنجره را پس از اتمام پردازش بسته وسطرً Draw ًرا انتخاب نمائيد.نقشه تك پرينت –ملك مورد نظرترسيم و نمايش داده مي شود .
سطر ارسال به چاپگر فعلاً كار نمي كند براي ترسيم، اطراف نقشه تك پرينت را با فنس انتخاب نموده از منوي file ، print/plot را انتخاب وترسيم به پرينتر را انجام دهيد.
اطلاعات ترسيم و درج شده ،در نقشه تك پرينت را به دقت مطالعه و بررسي نمائيد و پس از مهر وامضاء جهت صدور سند با روال اداري در پرونده درج نمائيد.
براي درج نام استان بجاي كد استان و نام شهرستان بجاي كد شهرستان فايل city.cod ، همكاران ستادي امور GIS مي بايست همزمان با نصب برنامه هاي Upparcel وبانك اطلاعات كاداستر روي كامپيوتر هاي ادارات ثبت فايل فوقث را براي اداره فوق تنظيم نمايند جهت اطلاع همكاران توضيح آن در زير آورده مي شود ولي انجام آن در ستاد GIS صورت گيرد.
در برنامه تك پرينت نام استان و نام شهر به ترتيب رقم اول كد هفت رقمي و دو رقم دوم وسوم كد هفت رقمي درج مي گردد. در صورتيكه نام شهر يا استان را با برنامه kasra95.ma درج نموديد ميتوانيد بلافاصله فايل kasra.txt در مسير C:\upparcel \temp را eit نمائيد. متن را انتخاب سپس با دكمه ctrl+ins به داخل حافظه برده و سپس فايل C:\upparcel \config \city.cod را exit نمائيد كه شهر يا استان را به همراه متن برداشته شده در يك خط با فرمت زير وارد نمائيد.
ً متن برداشته شده ً و ً كد شهر(سه حرف) يا كد استان (يك حرف) ً
متن برداشته شده با ذكر دكمه shift+ins قابل paste شدن در موقعيت دلخواه است.
ج)جستجو در بانك اطلاعاتي كاداستر
نقشه تك پرينت كاداستر يك نوع جستجو در بانك اطلاعاتي كاداستر است كه وضعيت يك ملك خاص را نمايش و ترسيم مي نمايد.ممكن است موقعيت يك پلاك خاص (يا پلاكهاي فرعي يك پلاك اصلي خاص) در كل شهر ،ضمن نمايش اطراف مد نظر باشد.براي اينمنظور سطرً جستجو ونمايش ً نيز در منوي اصليUPPARCEL گنجانده شده است.
سطرً Search ً را در منوي اصلي UPPARCEL انتخاب نمائيد.بااين انتخاب زير منوي زير ظاهر مي شود.
سطر ً Call-DB ً را درزير منوي اصلي حاضر انتخاب نمائيد .برنامه اي بارگذاري مي شود كه محل وقوع،پلاك اصلي اول ،پلاك اصلي دوم وپلاك فرعي را مي پرسداگر كليه پلاكهاي فرعي يك پلاك اصلي مورد نظر است، جواب سوال فرعي را خالي رد نمائيد.در صورتيكه پلاك اصلي دوم نيز نداريد آنرا خالي رد نمائيد. پس از اتمام اجراي برنامه پنجره مربوطه بطور اتوماتيك بسته مي شود.(پس از جواب به سوالات برنامه ،منتظر اتمام برنامه بمانيد و از كليك موس در مانيتور ويا وارد نمودن كليد خودداري نمائيد.)
اينك در محيط ميكرواستيشن با انتخاب v-next و v-prev موقعيت پلاك/پلاكهاي مورد نظر روي صفحه نمايش آمده وهمزمان نقشه 1/500 كاداستر موقعيت مربوط نمايش داده مي شود . دراين لحظه ميتوان با سطرً رفرنس ً نقشه مورد نظر ويا اندكس … را رفرنس نموده و يا با ترسيم محدوده، اطلاعات بروز شده در بانك اطلاعاتي كاداستر را ملاحظه نمود.
توضيح: در صورتيكه با كليك نمودن سطح call-DB برنامه بالا نيامد با ALT+TAB از بالا نيامدن برنامه مطمئن شويد سپس از مسير C:\ upparcel \bin \ visual برنامه Search.exe را اجرا نمائيد.
د:استفاده از دفاتر نقشه :
به منظور استفاده همكاران ثبتي وهمچنين ملاحظه وضعيت ملك در نقشه يكپارچه اين قسمت طراحي واجرا شده است .هر فردي با ملاحظه نقشه 1/10000 يكپارچه به موقعيت ملك خود روي نقشه يكپارچه مذكور مراجعه نمايد ،براحتي موقعيت نقشه 1/500 در دفاتر نقشه قابل تشخيص است چراكه شماره دفتر وشماره صفحه هر نقطه ار نقشه روي نقشه راهنما مشخص است.ميتوان دفترمشخص شده را بازنمود به صفحه اي كه آن
مطالب مشابه :
فرترن
برای اضافه کردن فايل برنامه فرترن ساختار برنامه در فرترن اين دستور برای دريافت
جاوا
فايل دريافت شده در مرحله دوم را در برنامه ارائه شده ( موجود در فايل java.awt.Graphic.html
برنامه هاي تنظيمات فرآيند
كليه Setting هاي نرم افزاري در فايل با دريافت موقعيت برنامه ، فايل Xyminmax.txt در
واژه
و نحوه دريافت فايل در برنامه نویسی زبان سطح پایین زبانی است که به ماشین فرترن فرترن
فصل 7 آرايهها
رشتهها در فايل string.h قرار دارند. پس اگر بخواهيم در برنامهاي از اين را دريافت کند
آشنایی با پسوند ها
اين فايل در برنامه هاي زبان برنامه نويسي فرترن نيز و دريافت فايل ها بين
برچسب :
برنامه دريافت فايل در فرترن