مقايسه پراید نسيم و مرواريد ...

پرايد بعد از متوقف‌شدن توليد پيکان به نوعي تبديل به خودرويي براي اقشار کم درآمد جامعه شد و با توجه به ارزان بودن قطعات آن همچنين کم مصرف بودن سوخت توانسته جايگاه مناسبي در بازار داشته باشد. اما نمي‌توان انکار کرد که از توليد اين خودرو سه دهه مي‌گذرد و ديگر براي سال 2010 قديمي به نظر مي‌رسد. به هر حال اين خودرو در ايران توليد مي‌شود و با اقبال خوبي هم روبه‌رو است. به طوري که بهترين بازار را چه در نمونه صفر کيلومتر و چه در نمونه دست دوم دارا است.

اما اين خودروي پير، چند بار توسط شرکت سايپا مورد جراحي قرار گرفته است. در دومين جراحي پس از پرايد سفري که بر روي پرايد صندوقدار يا همان صبا انجام شد نتيجه‌اش پرايد 141 بود که با تغييراتي در نماي صندوق و داشبورد با قيمتي کمي بيشتر به فروش مي‌رسيد. اين خودرو که در حقيقت يک خودروي ناچ‌بک بود در صندوق با شيشه عقب بالا مي‌رفت و از نظر طراحي داخل هم در سطح بهتري نسبت به پرايد معمولي قرار داشت.

از سروصداي داشبورد در آن خبري نبود اما به جاي آن تاقچه عقب اين سروصدا ايجاد مي‌کرد. بعد از اين تجربه سايپا به فکر طراحي و توليد پرايد ديگري افتاد که 132 نام داشت. اين خودرو که در قسمت جلو و عقب با صبا تفاوت داشت در قسمت داشبورد تغييري نکرده بود و با اقبال خوبي هم روبه‌رو نشد. تمام تغييراتي که روي پرايد اعمال مي‌شد محدود به مدل صندوقدار بود تا اينکه سال 1388 شرکت سايپا اقدام به رونمايي فيس‌ليفت نمونه هاچ‌بک پرايد که نسيم نام داشت کرد، خودروي جديد مرواريد يا پرايد 111 نام گرفت.

در هنگام رونمايي تفاوت هاچ‌بک پرايد با هاچ‌بک معمولي به طراحي چراغ‌هاي جلو و صندوق و چراغ‌هاي عقب محدود مي‌شد اما مرواريد اواسط سال جاري وارد بازار شد که بر روي پلت‌فرم X100 ساخته مي‌شود. اين خودرو نه تنها از نظر طراحي بيروني با نسيم متفاوت است بلکه در قسمت کابين نيز دچار يک تغيير کلي شده است. داشبورد به طور کلي عوض شده و زيباتر و بدون هرگونه سروصدايي است. رودري‌ها نيز کاملاً تغيير يافته و نماي کابيني زيبا را به داخل پرايد بخشيده است.

نکته بسيار جالبي که در مورد پرايدهاي جديد که بر روي پلت‌فرم X100 ساخته مي‌شوند وجود دارد صندلي‌هاي اين خودروهاست. همان‌طور که مي‌دانيد صندلي هاي پرايد بسيار ناراحت هستند و در مسافرت‌هاي دور و نزديک آزاردهنده عمل مي‌کنند. در پرايد مرواريد اين مشکل کاملاً برطرف شده است. صندلي‌هاي جديدي که بر روي مرواريد نصب شده است بسيار راحت هستند و سرنشينان را به خوبي در برمي‌گيرند.

نکته ديگر غربيلک فرمان اين خودرو است که کاملاً شبيه به فرمان پژو 206 است و تنها کمي کيفيت آن پايين‌تر است که خوب اين را هم بايد پاي قيمت ارزان‌تر پرايد گذاشت. اما به پرايدها ايراد ديگري وارد بود که يکي از اين ايرادات ترمزهاي ضعيف اين خودرو بود. ترمزهايي که پشت راننده را در شرايط سخت خالي مي‌کرد.

در خودروي مرواريد با نصب ترمز ABS اين مشکل برطرف شده و ديگري از ضعف ترمز خبري نيست. مسوولان سايپا نويد نصب ايربگ را نيز بر روي پرايد به مردم داده‌اند.

تفاوت‌هاي فني

اما خودروهايي که بر روي پلت‌فرم X100 ساخته مي‌شوند. از نظر ايمني کمي قوي‌تر از محصولات قبلي هستند به طوري که کف خودروهاي جديد پرايد با بافت‌ها و ورق‌ها جديد فلزي که استحکام بهتري دارند ساخته مي‌شود. داخل درهاي کناري پرايد گاردي قرار گرفته تا ايمني خودرو را در تصادفات به خصوص از بغل بالا ببرد.

ستون‌هاي کناري نيز محکم‌تر شده است. اکسل‌هاي پرايد در پروژه X100 با قطر بيشتر تقويت شده‌اند. همچنين قسمت اتصال کاپوت به اتاق نيز تقويت شده تا در تصادفات اجزاي کاپوت به داخل اتاق نيايد. در داخل داشبورد نيز گاردهايي تعبيه شده تا در تصادفات از سرنشينان محافظت بيشتري ‌کند. موکت‌هايي براي کف خودرو طراحي شده که حرارت و صدا کمتر به داخل اتاق راه پيدا کند.

با توجه به اين تغييراتي که در خودروي پرايد به وجود آمده مي‌توان خريد آن را کمي معقول دانست. پرايد هاچ‌بک از اوايل توليد در شرکت سايپا بيشتر جوانان را به سمت خود جذب ‌کرد. اين خودرو قابليت اسپرت شدن را دارد و با توجه به تغييراتي از قبيل نصب رينگ‌هاي آلومينيومي و تغييرات ظاهري ديگر زيبايي خاصي را به اين مدل مي‌بخشيده است.

اما در طراحي جديد چراغ‌هاي عقب کوچک‌تر شده و مشکل ظاهري آن نيز تغيير کرده که البته اين تغييرات زياد به مذاق جوانان خوش نيامده و همانند مدل‌هاي قبل طرفدار زيادي ندارد به گونه‌اي که در اوايل ورود مرواريد و توقف توليد هاچ‌بک‌هاي نسيم قيمت نسيم بسيار بالا رفته بود و از قيمت مرواريد با آن همه امکانات هم بالاتر بود. اما به هر حال بايد قبول کرد که توليد نسيم متوقف شده و بايد با اين ظاهر نه چندان جذاب در عقب اين خودرو کنار آمد.

در نماي جلو نيز اين خودرو همانند پرايد 132 است و نمي‌توان آن را زشت يا زيبا ناميد و کاملاً سليقه‌اي است اما به هر حال بهتر از نماي عقب است. اين خودرو با توجه به تغييراتي که بر روي آن انجام شده 50 کيلوگرم به وزن آن اضافه شده است که قطعاً تاثير روي مصرف سوخت و بالطبع سواري اين هاچ‌بک جديد مي‌گذارد. لازم به ذکر است که بر روي خودرو فرمان هيدروليک نيز نصب شده است که راحتي رانندگي اين خودرو را به خصوص در شهر به همراه دارد.

صندلي‌هاي عقب نيز قابليت تا شدن را دارد که در صورت کمبود فضاي بار مي‌توان با تا کردن صندلي از فضاي بار بيشتري بهره برد. شايد اگر اين خودرو با ظاهر نسيم ولي امکانات و تريم داخلي جديد به بازار عرضه مي‌شد با اقبال زيادتري روبه‌رو مي‌شد و مي‌توانست به صدر جدول فروش محصولات سايپا برسد هرچند که هاچ‌بک بودن و نداشتن صندوق بار همچنين عدم قابليت دوگانه‌سوز شدن نقطه ضعفي براي مرواريد محسوب مي‌شود ولي با توجه به تغييرات اعمال شده ‌توانست به موفقيت نسبي دست پيدا کند. اما از طراحي که بگذريم و برتري نسيم را در اين قسمت در نظر بگيريم در مورد کابين هم ادوات به کار رفته کيفيت بيشتري دارند و با توجه به نصب داشبورد جديد، سروصداي داشبورد به کلي حذف شده است مي‌توان اين‌گونه نتيجه گرفت که نسيم در ظاهر از مرواريد جلوتر است ولي در طراحي کابين و امکانات ميدان را واگذار مي‌کند. طراحي برخي از خودروها به گونه‌اي است که مردم با آنها انس گرفته‌اند مانند پژو 206 صندوقدار که در اوايل ورود هيچ‌کس چهره آن را نمي‌پسنديد تا اينکه بعد از مدتي مردم به خريد آن روي آوردند و با توجه به اينکه قابليت دوگانه‌سوزشدن را نيز داشت مورد استقبال قرار گرفت.

شايد در مورد مرواريد هم اين اتفاق بيفتد و با رشد توليد و بيشتر شدن مرواريد در خيابان‌ها مردم به چهره آن عادت و در خريد آن کمتر تعلل کنند هر چند که گران شدن بنزين اين روزها تبديل به يک معضل بزرگ براي خودروهايي شده که قابليت گازسوزشدن را ندارند. بر روي خودروهاي مرواريد رينگ آلومينيومي نيز نصب شده که سبک هستند و سواري بهتري را ارائه مي‌دهند.

نکته مهمي که در طراحي فني مرواريد وجود دارد اين است که برخي از افراد براي کم کار نشان دادن خودروي خود اقدام به کشيدن سيم کيلومتر و يا از کار انداختن کيلومترشمار خودرو مي‌کردند و با مشکل مواجه مي‌شوند. چون طراحي موتور خودرو به گونه‌اي است که با از کار انداختن کيلومترشمار خودرو دور موتور از 2700 دور بيشتر نمي‌رود و نمي‌توان حتي سرعت معقولي را با اين خودرو داشت.

اين اتفاق بدين معني است که ديگر نمي‌توان با کشيدن سيم کيلومتر يا تغييرات در کيلومترشمار خودرو را کم کارکرد نشان داد هر چند که افراد زيادي در ايران وجود دارند که به راحتي کيلومتر خودروها را کم مي‌کنند اما به طور معمول اين معضل حل شده است.

از نظر قطعات فني همه چيز همان پرايد خودمان است و تغييرات خاصي روي مرواريد انجام نشده است و تنها تغييرات در ظاهر و برخي از قطعات بدنه است.

نگاه کلي

براي برخي از افراد انتخاب خودرو تنها محدود به موتور و مولفه‌هاي فني نمي‌شود با توجه به اينکه خودروهاي زير 10 ميليون تومان زياد نيستند و تنها محدود به MVM و پرايد و روآ مي شود، بايد ديد که بيشتر خودرو را با توجه به چه خصوصياتي انتخاب مي‌کنيد.

به عنوان مثال اگر فضاي زيادي براي حمل سرنشين مي‌خواهيد و خانواده پر جمعيتي داريد روآ انتخاب شما خواهد بود. اما اگر يک خودروي جمع‌وجور با مصرف سوخت کم اما امکانات زياد مدنظر شماست انتخاب شما MVM است. در صورتي که مصرف سوخت مناسب، شتاب خوب و هزينه‌هاي کم را مدنظر داريد پرايد انتخاب خوبي است. حال اگر بخواهيم بين پرايد نسيم و مرواريد يکي را انتخاب کنيم به نکاتي با يد توجه داشت. اگر ظاهر خودرو براي شما مهم‌تر از کابين است و مي‌خواهيد چهره‌اي اسپرت‌تر داشته باشيد نسيم انتخاب خوبي است اما اگر کابين و همچنين امکانات براي شما در اولويت هستند اين؛ مرواريد است که مي‌تواند نيازهاي شما را برآورده سازد. پيش‌بيني مي‌شود که مرواريد با توجه به طراحي کابين و امکانات مناسب بتواند به زودي در ميان مردم جايگاه خوبي براي خود کسب کند. به هر حال مرواريد با قيمتي در حدود 8 ميليون و 800 هزار تومان براي افرادي که توان خريد خودروهاي گران‌تر را ندارند مناسب به نظر مي‌رسد و بالا رفتن ايمني و امکانات بيشتر نيز وجهه بهتري به اين خودروي دهه 70 ميلادي داده است


مطالب مشابه :


سه روش ساده اما اساسی برای صدا گیری پراید

فن آوری اطلاعات - سه روش ساده اما اساسی برای صدا گیری پراید - سایت تخصصی کامپیوتر و موبایل و




معرفی کامل سایپا 131(اطلاعات کامل+تصاویر(عکس ها))

کابین این خودرو به روز شده و داشبورد و کنسول آن بسیار بهتر و به تصاویر و عکس های پراید




مشخصات فنی پراید اتوماتیک (AMT ) +تصاویر

شهر خودرو - مشخصات فنی پراید اتوماتیک (amt ) +تصاویر - همه چیز درباره خودرو - شهر خودرو




علائم جلوی داشبوردخودرو

علائم جلوی داشبورد پراید 1- لامپ اخطار فشار روغن(نور قرمز) سمت چپ بالا اين علامت که مانند عکس




قیمت روز خودرو

پژو glx 405 یورو 4 . 2 ایربگ . داشبورد پراید tl 131: 19,300,000---




مقایسه پراید و ام وی ام 110

خودرو،فنی - مقایسه پراید و ام وی ام 110 - مرسدس وان،بررسی خودرو،فنی و تحلیل های مربوط به




مقايسه پرايد 131 و ام وي ام 110

پراید : سال 1986 در البته این موضوع در مورد پراید های جدید با داشبورد های جدید و درب های




مقايسه پراید نسيم و مرواريد ...

مقايسه پراید صبا انجام شد نتيجه‌اش پرايد 141 بود که با تغييراتي در نماي صندوق و داشبورد با




معرفی اجمالی سایپا 111 (مروارید )+مشخصات فنی+عکس

سایپا 111 ، و یا به عبارتی دیگر خودروی مروارید، گونه ارتقاء یافته پراید هاچبك داشبورد




برچسب :