انواع پورت ها در لپ تاپ
پورت مودم RJ-11 MODEM PORT
این پورت برای کانکت شدن خط تلفن به مودم داخلی یک لپ تاپ هست . یک کانکتور 4 یا 6 سیمه برای این تجهیزات به کار می رود. اگر لپ تاپی مودم داخلی داشت حتما این پورت را نیز دارد. 99 درصد لپ تاپ ها دارای مودم داخلی برای اتصال به شبکه تلفن از طریق زوج سیم هایشان هستند
پورت شبکه RJ-45 Ethernet Port
. . .
این پورت برای اتصال به سایر تجهیزات شبکه DSL/Broadband از طریق کابل شبکه می باشند و شما می توانید با سرعت 10/100/1000 Mbps به شبکه های رایانه ای local-area networks LAN متصل شوید. دقت کنید که پهانای ان از پورت مودم بیشتر می باشد و دارای کانکتور 8 سیمه است .د
شکاف های مموری کارت Memory Card Slot
اسلات یا شکاف های کوچکی هستند که شما می توانید کارت حافظه های دستگاه های قابل حمل همانند موبایل ، دوربین فیلم برداری و عکاسی و غیره را وارد آنها کرده و مثل یک ram redear به اطلاعات انها دسترسی داشته باشید. اغلب در دو استاندارد SD برای کارت ها حافظه های مولتی مدیا و استاندارد مختصی سونی یعنی Memory Stick طراحی شده اند. شما می توانید با یک فشار کارت های حافظه را وارد آنها کنید و با فشار دوباره آنها را خارج کنید.
دقت کنید که درگاه SD این مموری کارت ها برای حافظه های بزرگ SD طراحی شدند نه micro SD و mini SD ... برای استفاده از آنها باید از مبدل ها استفاده کرد.
پورت خروجی تصویر آنالوگ VGA Port
برای متصل کردن لپ تاپ به انواع نمایشگرها و دستگاه های پروجکشن می باشد. کیفیت تصویر قایل قبول است ولی خروجی دیجیتال نیست. دقت شود این پورت همان تصویری را می تواند نمایش دهد که بر روی LCD خود نوت بوک می بینید.
شکاف کارت PCMCI و کارت های اکسپرس PC Card & Express Card Slot
اگر شما به تازگی لپتاپ خریده باشید یا در فکر خرید آن هستید، حتما واژهی Express Card به گوش شما آشنا ست. حدود 15 سال پیش پورتی به نام PC Card slot در لپتاپها به کار میرفت که کار آن ارتقای حافظهی RAM این دستگاهها بود. بعدها نام آن به PCMCIA تغییر یافت و برای ارتقا یا نصب کارتهای شبکه، مودم و حتی هارد دیسک هم استفاده میشد.PCMCIA که کوتاه شدهی عبارت Personal Computer Memory International Association است نام موسسهای امریکایی است که کار طراحی این پورت را انجام داد. سه نوع از این پورتها روی لپتاپها دیده شد که به دلیل منسوخ شدن آنها از توضیح مدلهای آن اجتناب میکنیم. اکنون بحث خود را با نوع جدید این کارتها یعنیExpress Card دنبال میکنیم.
در اوایل سال 2003 موسسهیPCMCIA این اسلات را معرفی کرد و هم اکنون در اغلب لپتاپها یافت میشود. این اسلات به دلیل سرعت بالا، ولتاژ مصرفی کمتر وکارآمدی بیشتر جایگزین PC Cardها شد. این اسلات برای اتصال به مادربورد از یکی از دو پورت USB یا PCI Express استفاده میکند. تا کنون دو نوع از این اسلاتها و کارتهای سازگار با آنها وارد بازار شده است. نوع اول از این کارتها به شکل L بوده و عرض آن همانند PC Card ها 54 میلیمتر است. نوع دوم به شکل مستطیل بوده و عرض آن 34 میلیمتر میباشد. قطر کارتها در هر دو مدل 5 میلیمتر بوده و طول استاندارد آنها 75 میلیمتر میباشد. ولی ممکن است شرکت سازنده برای استفاده از آنتن یا قرار دادن پورت ورودی و خروجی بر روی کارتها، طول را بیشتر کند. وجود این دو مدل انعطافپذیری بیشتری را به سازندگان کارتها میدهد. کارتهای 34 میلیمتری سایز کوچکتری دارند و کارتهای 54 میلیمتری فضای بیشتری برای قرار گرفتن قطعات دارند. مدل 54 میلیمتری پخش گرمای بیشتری را روی سطح خود دارد و باعث خنک ماندن کارت و کارکرد بهتر آن خواهد شد. تمامی کارتهای 34 میلیمتری با پورتهای 54 میلیمتری سازگارند. زیرا بخش اتصالدهندهی کارت به مادربورد در هر دو مدل دارای عرض 34 میلیمتر است. امروزه سازندگان لپتاپ بیشتر از پورت 54 میلیمتری استفاده میکنند تا کاربر قادر به استفاده از هر دو نوع کارت باشد.
بر خلاف PC Cardها که از روش موازی برای انتقال داده به مادربورد استفاده میکردند، Express Cardها به صورت سری به مادربورد متصل میشوند. Express Cardها به وسیلهی دو پورت USB یا PCI Express به مادربورد متصل میشوند و سرعت انتقال داده در هر روش به ترتیب 400Mbit/s و 2.5 Gbit/s است.
نکتهی قابل توجه در Express Cardها قابلیت Hot Plugging است که به کاربر اجازه میدهد تا در هر زمان بدون خاموش کردن سیستم کارت را وارد یا خارج کند.
Express Card ها کار اتصال قطعات جانبی به لپتاپ را میسر میسازند و در مقایسه به PC Cardها مزایای زیر را دارند:
· به درایور نیازی ندارند و محض این که آن را متصل کنید آمادهی کار میباشد
· کارتهای مختلف بر رو ی لپتاپهای مختلف کار میکند
· سایز این کارتها در مقایسه با PC Cardها کوچکتر است و وزن کمتری هم دارند
· کارآیی بیشتر به دلیل استفاده از ازتباط سریال
· مصرف انرژی کمتر که نیاز اساسی برای قطعات جانبی لپتاپها ست
چند سالی است که بیشتر لپتاپها به پورت Express Card مجهز هستند، ولی استفادهی آن در لپتاپها برای اولین بار توسط شرکت HP در سال 2004 بود. تا سال 2006 اغلب شرکتهای سازندهی لپتاپ خود را ملزم به استفاده از این اسلات کردند. جدیدا این اسلات بر روی برخی کامپیوترهای رومیزی نیز نصب میشود که به کاربر اجازه میدهد تا کامپیوتر خود را بدون باز کردن کیس به راحتی ارتقا دهد.
در حال حاضر کارتهایی که برای استفاده در این اسلات ساخته شدهاند عبارتند از: کارت TV، کارت شبکه سیمی و بیسیم، مودم، کارت صدا، Card Reader، کارتهای حافظه، Firewire، Serial ATA، ریموت کنترل، پورت موازی، پورت PCI و USB.
همچنین، مبدلهایی نیز برای برقراری ارتباط PC Cardها با اسلات Express Card وجود دارد.
موسسهی PCMCIA مبلغ 10،000 دلار برای در اختیار قرار دادن اطلاعات سخت افزاری این اسلاتها دریافت میکند.
با این که در سالهای اخیر استقبال چشمگیری از این کارتها در دنیا شده است، ولی در ایران استفادهی زیادی از این کارت ها نمیشود.
پورت فایروایر IEEE 1394 FireWire Port
EEE1394 با نامهای دیگری نیز از قبیل Apple FireWire و Sony I-LINK شناخته میشود . این اسامی یك درگاه دیجیتال ارزان قیمت, انعطاف پذیر و با استفاده آسان است كه میتواند بسیاری از مشكلات مصرف كنندگان را برای اتصال ابزارهای جانبی با سرعت بالا به PC و لپ تاپ و به یكدیگر را حل نماید.
این گذرگاه برای اولین بار توسط شركت Apple معرفی شد و سپس توسط گروه كاری 1394 در داخل موسسه مهندسان برق و الكترونیكInstitute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) توسعه داده شده و استاندارد گردید. استاندارد IEEE 1394 كلیه مشخصات مورد نیاز برای این گذرگاه را تعریف مینماید. این گذرگاه به خاطر استفاده مستقیم از داده های دیجیتال كه نیاز به تبدیل داده ها را از میان برمیدارد توانایی انتقال سیگنالها با كیفیتی بسیار بهتر را دارا میباشد. بعلاوه این گذرگاه با استفاده از یك كابل سریال نازك و كوچك بسیاری از مشكلات به وجود آمده توسط گذرگاههای موازی عریض با كابلهای پهن و بزرگ را حل مینماید.
همچنین این گذرگاه با نصب كاملا" خودكار كلیه پیچیدگیهای نصب نرم افزاری به صورت دستی را حذف نموده است. با پشتیبانی از عملكرد Hot-Plug توانایی نصب نمودن و برداشتن ابزارها را در زمان كار سیستم بدون نیاز به Reboot ارائه می نماید. IEEE1394 گذرگاهی بینهایت انعطاف پذیر و قابل تنظیم است و میتواند در سرعتهای 100,200,400Mbps به وسیله یك كابل پیوسته بسته به نوع نیاز عمل نماید. با استفاده از این گذرگاه میتوان ابزارها را به صورت ستاره ای به همراه یك هاب مركزی و یا به صورت حلقوی و بدون نیاز به هاب مركزی به یكدیگر متصل نمود. همچنین به وسیله IEEE 1394 میتوان ابزارها را بدون نیاز به اتصال به یك PC به یكدیگر نیز متصل كرد و اتصالاتPeer-To-Peer به وجود آورد.
این گذرگاه با استفاده از تكنیكهایی زمانهای بحرانی به وجود آمده در انتقال اطلاعات جریانی مخصوصا" كاربردهای صدا و ویدیو را از میان برداشته و به این صورت از هزینه میكاهد.
پورت سریال Serial Port
پورت سریال یکی از متداولترین روش های موجود جهت اتصال یک دستگاه به کامپیوتر است . با اینکه سیستمهای جدیدتر سعی در استفاده محدود از پورت سریال را داشته و پورت USB را مورد توجه بیشتر قرار می دهند ولی همچنان دستگاههای متعددی نظیر مودم از پورت سریال استفاده می نمایند. پورت های سریال یک کانکتور استاندارد و یک پروتکل را بمنظور اتصال دستگاههائی نظیر مودم به کامپیوتر را ارائه می نمایند. اغلب کامپیوترها دارای دو پورت سریال می باشند. در نوت بوک های جدید اغلب از یک پورت سریال استفاده شده است.
اگر لپ تاپ شما پورت سریال ندارد میتوانید از مبدلهای USB به سریال نیز استفاده کنید :
جهت مشاهده ی تصویر در ابعاد واقعی 640x480 پیکسل اینجا کلیک کنید.
پورت USB ، USB 2.0 Port
كامپیوترهای جدید دارای یك و یا چندین كانكتور Universal Serial Bus)USB) می باشند. كانكتورهای فوق امكان اتصال تجهیزات جانبی متفاوتی نظیر : چاپگر، اسكنر ، دوربین های وب و ... را فراهم می نمایند.سیستم های عامل پورت های USB را حمایت می نمانید و درایور آنان به سرعت و به سادگی نصب می گردد.
ویژگی های USB
USB دارای ویژگی های زیر است :
حداكثر 127 دستگاه را می توان متصل نمود. ( مستقیما" و یا توسط هاب های USB)
كابل های USBبتنهائی قادر به حمایت از طول 5 متر می باشند. در صورت استفاده از هاب حداكثر طول 30 متر خواهد بود.
نرخ انتقال اطلاعات گذرگاه دوازده مگابیت در ثانیه است .
هر دستگاه قادر به درخواست شش مگابیت در ثانیه است . عملا" بیش از یك دستگاه در هر لحظه نمی تواند درخواست شش مگابیت در ثانیه را داشته باشد چراكه از پهنای باند گذرگاه تجاوز خواهد كرد.
یك كابل USB دارای دو سیم برای برق ( 5+ ولت و Ground) و یك سیم بهم تابیده برای حمل داده است .
بر روی سیم برق، كامپیوتر قادر به تامین برق با حداكثر پانصد میلی آمپر و پنج ولت است .
دستگاههای با مصرف برق پایین نظیر موس می توانند برق مورد نیاز خود را مستقیما" از طریق گذرگاه تامین نمایند.
دستگاههای USB را می توان هر زمان متصل و مجددا" از سیستم جدا كرد.
اكثر دستگاههای USB می توانند توسط كامپیوتر و در زمان حالت Power-saving ، به خواب ( غیره استفاده گردند) روند.
دستگاههائی كه به پورت USB متصل می گردند از یك كابل USB كه حامل برق و داده است استفاده می نمایند. دو سیم حامل برق ( قرمز - پنج ولت و قهوه ای ( زمین ) یك زوج كابل بهم تابیده برای حمل داده ( زرد و آبی )
پورت ها به ویژه USB از ضروریات لپ تاپ هستند. در این خصوص به کمتر از 2 پورت USB راضی نشوید حتی چنانچه قصد اتصال وسایل جانبی مثل پرینتر،ماوس وغیره دارید گزینه 4 پورت USB عالی است. دقت کنید که هر چه وسائل USB بیشتری به لپ تاپ متصل باشد توان مصرفی باتری افزایش می یابد.
پورت خروجی تصویر S-Video Port
این پورت که ویدئو نام دارد با یک سوکت شبیه به PS/2 به کارت گرافیک نصب می گردد. وظیفه این پورت انتقال امواج و سیگنال های ویدئویی می باشد و در نوت بوک های می توان تصاویر را با کیفیت MPEG2 به خروجی هایی مانند تلویزیون و پروجکشن ها فرستاد. در دو استاندارد 4 پین و 7 پین طراحی شده است. کاربرد این پورت بیشتر ارسال سیگنالهای ویدئویی هست به منابع گیرنده همانند تلویزیون ، دستگاه های ضبط و VCR .
پورت های خروجی و ورودی صدا Audio In/Out
جهت مشاهده ی تصویر در ابعاد واقعی 640x480 پیکسل اینجا کلیک کنید.
در نوت بوک ها اغلب دو تا فیش کنار هم به رنگ سبز و صورتی ، یا هر دو سیاه وجود دارند که یکی از آنها خروجی صدای دیجیتال هست برای اتصال به اسپیکر یا هدفون و دیگری ورودی صدا از میکروفن. در بعضی از نوت بوک ها یک ورودی صدای اضافه به نام line in هم وجود دارد.
پورت مولتی مدیای HDMI
یا High-Definition Multimedia Interface که به معنی رابط مولتی مدیای با کیفیت بالاست، اولین و تنها رابط تجاری برای انتقال غیر فشرده همزمان تصویر و صدا بصورت دیجیتال است. با این سیستم، کاربران خانگی می توانند تنها با یک کابل تصاویر و صدای دیجیتال را به بهترین شکل ممکن دریافت نمایند و دارای یک سینمای خانگی با بهترین کیفیت باشند. HDMI قابلیت انتقال تصویر و صدا را برای بسیاری از دستگاه های خانگی مانند DVD Player و یا تلویزیون های دیجیتال و حتی کامپیوتر ها با استفاده از تنها یک کابل فراهم می آورد. HDMI قابلیت انتقال تصاویر را برای تمام حالت های ویدیویی از قبیل استاندارد و یا با کیفیت بالا (high-definition) فراهم می آورد و در عین حال صدای دیجیتال را هم منتقل می کند. HDMI صدای 8 باند یا channel را تا 192kHz انتقال می دهد و تمامی فرمت های کنونی برای صدا از قبیل Dolby Digital و DTS را پشتیبانی می نماید.
برای استفاده از HDMI هر دو دستگاه منبع(مثلا یک DVD Player) و مقصد(مثلا یک تلویزیون) باید به این تکنولوژی مجهز باشند و آسانترین راه هم برای فهمیدن اینکه یک دستگاه این تکنولوژی را پشتیبانی می کند این است که ببیبنیم این وسایل دارای سوکت مخصوص HDMI هستند یا خیر، اگر چه هم اکنون یکی دو سالی است که بیشتر دستگاه های پیشرفته به همراه این تکنولوژی عرضه می شوند و این تکنولوژی جای سیمهای زرد، قرمز و سفید A/V که هم اکنون به همراه هر دستگاه پخش صدا و تصویری عرضه می شود را خواهد گرفت.
مزایای استفاده از HDMI نسبت به کابل های کامپوننت (component) و S-Video و ...
سیستم HDMI نسبت به بقیه روش های انتقال تصویر و صدا بهترین نتیجه را بدست می دهد.
از نظر کیفیت تصاویر، HDMI بهترین تصاویر را ارائه می دهد چون HDMI اطلاعات تصویر را بدون هیچ گونه فشرده سازی و بصورت دیجیتال منتقل می کند.
از نظر کیفیت صدا هم، HDMI بهترین خروجی صدا را فراهم می آورد چون صدای خروجی کاملا دیجیتال و دارای بهترین کیفیت ممکن است.
و از نظر راحتی کار هم استفاده از تنها یک سیم بجای استفاده از چندین کابل برای انتقال جداگانه تصاویر و صدا در سیستم های دیگر.
در لپ تاپ های جدید که مجهز به کارت گرافیک قوی ATI Radeon HD و سری Geforce 9000M هستند این پورت مفید دیده می شود.
شکاف امنیتی قفل لپ تاپ Kensington Security Slot
این پورت که چه در لپ تاپ های قدیمی و چه در لپ تاپ های جدید استفاده می شود و در بعضی موارد K-Slot هم نامیده می شود ، یک سیستم ضد سرقت است که توسط Kensington Computer Products Group طراحی شده است.
این شکاف که یک سوراخ مجهز به حلقه رینگی و فلزی کوچک هست ، با ابزار هاصی همانند سیم بکسل فلزی به جایی متصل می شود و مانع از سرقت کردن لپ تاپ توسط سارقان خواهد شد. که کاربری خوبی در فروشگاه ها ، مغازه ها و محل هایی دارد که احتمال سرقت لپ تاپ در یک لحظه می رود.
پورت AC POWER و شارژر لپ تاپ
همه می دانیم لپ تاپ ها با برق کار می کنند. چچه برای شارژ باتری لپ تاپ و چه برای استفاده در حالت اتصال به برق باید شارژر را به این پورت بزنیم. این پورت در 100 درصد نوت بوک ها وجود دارد و اغلب پشت یا کناره های لپ تاپ می باشد.
در بعضی لپ تاپ ها با رنگ متفاوت سفید یا زرد و بصورت گرد با یک مکانیزم قفل کننده فیش شارژر دیده می شود.
source : http://www.njavan.com
مطالب مشابه :
قیمت انواع لپ تاپ ها
لیست قیمت لپ تاپ ایسوس - Asus Laptop Model CPU Type Speed RAM HDD Size
انواع پورت ها در لپ تاپ
اگر شما به تازگی لپتاپ خریده باشید یا در فکر خرید آن هستید، حتما واژهی Express Card به گوش شما
آلبوم کامل مدل های تاپ و بلوز
world of photo - آلبوم کامل مدل های تاپ و بلوز سری اول انواع تاپ و بلوز . سری دوم مدل های تاپ و بلوز .
انواع ایرادات لب تاب
آموزش استفاده از لپ تاپ - انواع ایرادات لب تاب - مجموعه درایور هر نوع لب تاب و کامپیوتری را از
معرفی انواع پورتهای لپ تاپ
رایانه امروز با سه برادر - معرفی انواع پورتهای لپ تاپ - از ریز تا درشت دنیای دیجیتال
تیرامیسو با تی تاپ
آشپزی و مد و هنر - تیرامیسو با تی تاپ - در مورد موضوعات هنری، مد ، تهیه انواع غذا و دکوراسیون
لیست قیمت انواع کارت گرافیک
خرید,فروش,کامپیوتر,لپ تاپ - لیست قیمت انواع کارت گرافیک - کلیه خدمات در زمینه کامپیوتر - خرید
ورود به بایوس انواع لپ تاپ ها
دنیای ارتباطات - ورود به بایوس انواع لپ تاپ ها - آموزش نرم افزار، شبکه، فروش کتاب های
برچسب :
انواع تاپ