انتقال فايل از جي آي اس يا اتوكد به گوگل ارث و نكات آن

يكي از ابزارهاي بسيار مفيد در علوم مهندسي و استفاده از نرم افزارهاي نقشه كشي و تهيه نقشه نرم افزار گوگل ارث است كه بدليل مشاهده عوارض واقعي بر روي زمين از اين طريق بسياري از نيازها در علوم مهندسي برطرف ميگردد. بنابراين استفاده همزمان و ارتباط دو گانه نرم افزارهاي جي آي اس و گوگل ارث بسيار رايج و مرسوم شده است. تبديل فايلهاي شيپ در جي آي اس 10 به فايل گوگل ارث براحتي صورت مي گيرد. ولي نكته ايكه لازم است ذكر گردد اينست كه گاها فايلهايي از اتوكد و يا جي آي اس به به فايل گوگل ارث منتقل مي گردد كه داراي اجزاء قابل توجه بوده و بيشتر اينگونه فايلها در موقعيت واقعي خود در گوگل ارث قرار نمي گيرند. و يا اينكه مشكلاتي از اينگونه موارد وجود دارد كه هنگام انتقال به گوگل ارث مشكلاتي را در فايل باز شده ايجاد مي شود. با رعايت نكاتي كه در ذيل به آنها اشاره مي شود مي توانيد از مواجهه با چنين مشكلاتي مي توان جلوگيري نمود.

 

1-      در صورتيكه فايلي در محيط اتوكد داريد و آن را مي خواهيد به محيط جي آي اس و گوگل ارث منتقل كنيد رعايت موارد و نكات ذيل شما را در انجام كار مورد نظر كمك خواد كرد.

الف- بدليل اينكه تمامي لايه هاي موجود در محيط اتوكد چه لايه هاي خاموش و چه لايه هاي روشن به محيط جي آي اس و طبيعتا به محيط گوگل ارث منتقل مي گردد بنابر اين انتقال فايل مربوطه در محيط جي آي اس با داشتن ابزارها و لايه هاي متعدد كه ممكن است همه آنها مورد نياز نباشد مشكلاتي را ايجاد خواهد كرد . لذا در اين گونه موارد به روش ذيل عمل نمائيد.

-         در محيط اتوكد ابتدا تمامي لايه ها، بجز لايه هاي مورد نظر براي انتقال به محيط جي آي اس را خاموش نمائيد. سپس لايه هاي روشن باقي مانده را انتخاب و با كليك راست كردن بر روي آن كپي نمائيد. يك فايل جديد در اتوكد باز كنيد (محيط جديد خالي) سپس با كليك راست كردن دستور Paste as original coordinates.. را بزنيد. (در صورت غير فعال بودن اين دستور از منوي Edit اين كار را انجام دهيد). حال دستور  Z (جهت زوم) را در خط فرمان نوشته سپس كليد اينتر را بزنيد و سپس حرف  E را نوشته مجددا اينتر بزنيد تا ابزارهايي كه منتقل كرديد را مشاهده نمائيد. حال فايل را با نام جديد ذخيره نمائيد (ترجيحا با فرمت اتوكد 2007 ذخيره نمائيد). (در بخش لايه ها مشاهده خواهيد كر فقط لايه هاي روشن منتقل شده اند).

-         در صورتيكه قصد تغيير رنگ خطوط و يا ضخامت خطوط را در گوگل ارث داريد پيشنهاد ميگردد ابزارهاي خود را در محيط فايل جديد اتوكد تبديل به Block كنيد. مثلا مي توانيد تمامي خطوط آبراهه را با يك اسم تبديل به يك Block كنيد. و ديگر ابزارها مثل محيط، خطوط عارضه هاي (انتقال نيرو، آب، ..) را با اسم مربوطه تبديل به block  نمائيد.

2-      فايل ذخيره شده را به محيط جي آي اس منتقل نمائيد. با اضافه نمودن فايل اتوكد به جي آي اس تمامي ابزارها شامل نوشته ها، پلي گونها، پلي لاينها، نقاط و... طي لايه هاي جدا منتقل مي گردد. حال كافيست تمامي لايه ها را جز لايه Polyline را خاموش كنيد (البته اگر ابزار نقطه اي هم داريد آن راهم روشن نگه داريد).

3-      گام بعدي تبديل لايه اتوكدي به شيژ جي آي اس است. با كليك راست كردن بر روي لايه مورد نظر (كه همان لايه پلي لاين ممكن است باشد) در قسمت Data>export… و با انتخاب محل ذخيره و دادن اسم به فايل تبديل به شيپ فايل كنيد.

4-      با افزودن لايه شيپ توليد شده به محيط جي آي اس نوبت به تعريف سيتم مختصات جغرافيايي مي رسد. براي تعريف سيستم مختصات جغرافيايي از قسمت ذيل آن را انجام دهيد. البته اين دستور براي سيستم مختصات UTM هستش ولي براي سيستم مختصات جهاني هم در همين بخش قرار دارد:

Arc toolbox>data management Tools>projections and transformations>define projection

در پنجره باز شده Select  را انتخاب كرده و براي سيستم مختصات UTM مراحل ذيل را طي كنيد:

Select> Projected Coordinate Systems>UTM> WGS 1984> Northern Hemisphere>انتخاب زون منطقه مورد نظر

كشور ايران از زون 38 در غربي ترين قسمت شروع و تا زون 41 در شرق ادامه دارد براي مشاهده اينكه منطقه مورد نظر در چه زوني قرار دارد كافي است در محيط گوگل ارث نقشه را تا اندازه ايه كه كل ايران رو ببينيد زوم كنيد و از منوي View قسمت Grid را فعال كنيد. زون بندي و شماره ها رو خواهيد ديد.

 

5-      پس از تعريف سيستم مختصات جغرافيايي مي توانيد لايه مورد نظر را از مسير زير در آرك مپ 10 به فايل گوگل ارث (*.kmz) تبديل كنيد.

Arc toolbox>Conversion tools>to kml>layer to kml

6-      فايل را به محيط گوگل ارث منتقل كنيد و از كار خود لذت ببريد.

 


مطالب مشابه :


آموزش تصویری گوگل ارث

تکنولوژی آموزشی - آموزش تصویری گوگل ارث - تکنولوژی آموزشی جز لاینفک آموزش می باشد.




جدیدترین ورژن نرم افزار گوگل ارث Google Earth

آموزش ابتدایی - جدیدترین ورژن نرم افزار گوگل ارث Google Earth - دبستان شهید سید داود موسوی کنگاور




آموزش قدم به قدم اضافه کردن عکس به گوگل ارت یا همون گوگل ارث

آموزش قدم به قدم اضافه کردن مکان به Google Earth. سلام . اگر با گوگل ارت کار کرده باشید متوجه نقاط




کاربرد نقشه گوگل ارث

مرکز آموزش gis بابلسر - کاربرد نقشه گوگل ارث - برنامه ریزی شهری-نقشه برداری-شهرسازی -gis




کارگاه رایگان گوگل ارث

موسسه علمی تحقیقاتی و آموزشی چشم انداز - کارگاه رایگان گوگل ارث - آموزش GIS- آموزش RS- آموزش Google




انتقال فايل از جي آي اس يا اتوكد به گوگل ارث و نكات آن

آموزش و انجام پروژه های gis - انتقال فايل از جي آي اس يا اتوكد به گوگل ارث و نكات آن - 09014526591




آموزش googleearth-بخش پنجم-تنظیمات

ظیمات برنامه گوگل ارث از طریق منوی Tools گزینه …Option انجام می شود و شامل بخش های زیر می باشد.




دانلود گوگل ارث 7.1

نسخه جدید گوگل ارث منتشر شد. تازه ترین ورژن Google Earth 7.1 Beta با پشتیبانی از حسگرهای حرکتی و




آموزش تغییر مسیر cache برنامه گوگل earth

Mohajer Computer Group - آموزش تغییر مسیر cache برنامه گوگل earth - رشته کامپیوتر دانشگاه مهاجر اصفهان و




دانلود گوگل ارث 6.2

نسخه جدید گوگل ارث با رابط کاربری تازه منتشر شد. Google Earth نیز به مانند سایر برنامه ها و سرویس




برچسب :