جزئیات تبدیل وضعیت نیروهای پیمانکار صنعت پتروشیمی

حراف به ابهامات جذب پیمانکاران پاسخ داد ؛ ۱۳۹۰/۱۰/۱۰
جزئیات تبدیل وضعیت نیروهای پیمانکار صنعت پتروشیمی مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با پاسخگویی به برخی از ابهامات تغییر وضعیت قرارداد کارکنان پیمانکاری شاغل در صنایع پتروشیمی، گفت: تمام برنامه ریزی‌ها انجام شده تا شایسته ترین افراد در آزمون نیرو های پیمانکاری پذیرفته شوند و از ابتدا هم قرار نبود همه نیروهای پیمانکاری جذب شوند.

به گزارش پانا نیوز به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، احمد رضا حراف مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه منظور بخشنامه دولت جذب همه نیروهای پیمانکاری نبوده است و فقط شامل نیروهای فعال در بخشهای کارشناسی و کمک کارشناسی می شده است گفت: سال 84 بر اساس بخشنامه دولت مقرر شد افرادی که در مشاغل پیمانکاری و در بخشهای کارشناسی و کمک کارشناسی و در کارهایی مانند آموزش، فنی و عمران، بهداشت و درمان و مشابه آن فعالیت می کردند تبدیل وضعیت شوند.

وی اضافه کرد: این بخشنامه نیرو های پیمانکاری که در مشاغل حجمی مانند طبخ و توزیع غذا، حمل و نقل،ف ضای سبز، تاسیسات و سایر خدمات عمومی فعالیت می کردند را از این قاعده مستثنی کرده بود.

مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی صنایع پتروشمی افزود: در سالهای گذشته به علت برگزاری آزمون جذب نیرو در صنعت نفت با فاصله های طولانی، شرکتها نیاز خود به نیروی انسانی را بعضاً در قالب قراردادهای حجمی تأمین می کردند.

به گفته وی برای حل مشکل بکار گیری نیروی پیمانکار در مشاغل دائمی و مصوب سازمانی، امسال با توافق بین معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهور و وزارت نفت، قرار شد از بین نیرو های پیمانکار فوق دیپلم به بالای موجود، تعدادی با طی مراحل استخدامی در برابر سمتهای بلاتصدی جذب شوند.


جذب نیرو از میان نیرو های فوق دیپلم به بالا

حراف با تاکید بر اینکه براساس قوانین وزارت نفت و با توجه به شرایط جدید و با توجه به اینکه مشاغل در ساختار جدید، دانش پایه است و نیاز به حداقل تحصیلات فوق دیپلم به بالا در شرایط احراز این سمتها پیش بینی شده است، گفت: با توجه به ابلاغ وزیر وقت نفت در سال 89 ، جذب افراد در صنعت نفت از بین افراد با تحصیلات فوق دیپلم به بالا انجام می شود.


رشته های تحصیلی مرتبط با صنعت پتروشیمی

وی با بیان اینکه در پتروشیمی در مقطع فوق دیپلم حدود 10 رشته مرتبط و در مقطع لیسانس به بالا حدود 15 رشته مرتبط وجود دارد، گفت: تعداد رشته‌های تحصیلی افراد پیمانکار در مقطع فوق دیپلم و لیسانس به بالا بیش از 100 رشته تحصیلی است که اگر طبق مقررات صرفاً به رشته های مرتبط رجوع می کردیم از 2362 نفر نیروی فوق دیپلم به بالا در شرایط پیمانکاری تنها 300 الی 400 نفر می توانستند در آزمون شرکت کنند ولی با همراهی معاون مدیریت توسعه منابع انسانی وزارت نفت مجوز حضور همه افراد فوق دیپلم به بالا در آزمون تبدیل وضعیت فراهم شد.


آزمون ابتدای روند پذیرش است نه مرحله پایانی

وی تأکید کرد: البته روند جذب با آزمون کتبی شروع می شود و این طور نیست که پذیرفته شدگان در آزمون کتبی کار را تمام بدانند و روند پذیرش شامل آزمون کتبی، مصاحبه تخصصی،گزینش و تست سلامت جسمانی است و هر فرد باید با طی تمام این مراحل پذیرفته شود.

حراف افزود : برای شرکت در آزمون هم هر فرد نیاز داشت شرایطی داشته باشد که ما حداقل معدل را در نظر گرفتیم و در واقع با این کار عملاً شرط معدل را حذف کردیم به این ترتیب که برای نیروهای فوق دیپلم و لیسانس معدل 12 و برای فوق لیسانس معدل 14 را در نظر گرفتیم.

مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: نکته دیگر درباره امکان اشتغال این افراد در سمت های سازمانی است ؛ یعنی مافقط می توانیم به تعداد پستهای سازمانی خالی که داریم نیرو جذب کنیم.ما طبق قوانین دو برابر ظرفیت پذیرش، افراد را جهت مصاحبه فنی و تخصصی معرفی می کنیم.


نحوه انتخاب افراد برگزیده آزمون

حراف با بیان آمار آزمون برگزار شده افزود: از میان 2362 نفر واجدین شرایط شرکت در آزمون 2041 نفر در آزمون که شامل دروس عمومی ادبیات،زبان انگلیسی و رایانه بود، شرکت کردند که در نهایت 1479 نفر نمره قبولی آزمون کتبی را کسب کردند.

مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره نحوه محاسبه نمره قبولی افراد هم گفت : در میان افراد شرکت کننده در آزمون هر فردی که 60 درصد نمره کل یا میانگین نمره سه نفر اول را کسب کرده باشد پذیرفته می شود. مورد دوم به این معنی است که اگر همه افرادی که در یک رشته شرکت کرده اند نمره ای کمتر از 60 درصد کسب کنند ملاک قبولی کسب میانگین نمره سه نفر اول است.

وی افزود: بنابراین از میان افراد پذیرفته شده در آزمون تعداد دو برابر ظرفیت پذیرش هر شغل
بر اساس انتخاب هر داوطلب – پذیرفته می شوند که این افراد باید در مصاحبه تخصصی، گزینش و تست سلامت جسمانی شرکت کنند و در نهایت به عنوان نیروی قراردادی فعال شوند.


سوابق مرتبط افراد لحاظ خواهد شد

احمد رضا حراف با بیان اینکه همه این افراد نیرو های تحت پوشش صندوق تأمین اجتماعی هستند افزود: از نظر بیمه به علت اینکه صندو ق آنها تغییر نکرده تمام سوابق بیمه به قرارداد جدید منتقل می شود ولی از نظر سوابق کاری که در پرداخت حقوق مدنظر قرار می گیرد در صورتی که سابقه کاری آنها با کاری که قرار است انجام دهند مرتبط باشد با فرمول مشخصی که وجود دارد تعیین سابقه می شوند و این سابقه برای آنها در تعیین حقوق لحاظ می شود.

مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین تاکید کرد برای کمک به داوطلبان در تطبیق رشته ها تا حد امکان با داوطلبان همراهی می شود ، البته این تطبیق رشته تا حد امکان انجام خواهد شد و اینطور نیست که بشود همه رشته ها را با هم منطبق کرد. وی اظهار امیدواری کرد مراحل جذب نیروها تا اول خرداد سال آینده انجام شود و نیروهای پذیرفته شده از ابتدای خرداد با قرار داد جدید مشغول به کار شوند.


هیچ نیروی تعدیل نخواهد شد

احمد رضا حراف همچنین اطمینان داد که نیرو هایی که شامل این طرح نشده اند یا پذیرفته نشده اند مانند قبل می توانند به صورت پیمانکاری در قالب قراردادهای حجمی و مشاغل مشمول به فعالیت خود ادامه دهند و جلوی همکاری آنها گرفته نخواهد شد.

وی همچنین تأکید کرد: پتروشیمی به صورت جدی بر قرارداد نیرو های پیمانکاری با شرکتهای خصوصی پیمانکار نظارت می کند تا نیرو های پیمانکار از سوی کارفرمای خود با تضییع حقوق روبرو نشوند.

وی درباره این نکته که گفته شده است نیرو های تازه به کار گرفته شده در آزمون پذیرفته شده اند هم گفت: تنها افرادی مجاز به شرکت در آزمون بوده اند که قبل از 12دی ماه 1389 مشغول به کار شده اند و به صورت مداوم هم فعالیت کرده اند.

مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت:این روند شامل شرکت هایی می شود که شرکت ملی صنایع پتروشیمی بیش از 50 درصد درآنها سهم دارد و این شرکتها دولتی محسوب می شوند و سایر شرکتها از این شرایط مستثنی هستند.

وی همچنین درباره جذب نیرو های پبمانکار در تهران هم گفت: به علت اینکه جذب نیرو در تهران ممنوع است و بر اساس بخشنامه وزیرمحترم پست سازمانی به هیچ وجه در تهران اضافه نمی شود در حال حاضرامکان جذب نیرو در تهران وجود ندارد.


پاسخ حراف به برخی از ابهامات

سوال: در ابتدا و با توجه آنچه در سایت s4.iran-azmoon.ir آمده بود قبولی نفرات 3 برابر ظرفیت پذیرش بود در حالیکه نتایج دو برابر آزمون را نشان می دهد؟

همانطور که قبلاٌ توضیح دادم قبولی نهایی بعد از طی 4 مرحله آزمون کتبی – مصاحبه فنی و تخصصی/گزینش و معاینه پزشکی می باشد. و قبولی افراد برابر با تعداد سمت های خالی خواهد بود. در صفحه 4 اعلامیه منتشر شده در سایت مورد اشاره در بند 3 ح آورده شده است که از پذیرفته شدگان آزمون کتبی بر اساس دو برابر ظرفیت پذیرش جهت حضور در مصاحبه های فنی و تخصصی در تاریخ 27/9/90 از طریق پایگاه اینترنتی دعوت بعمل خواهد آمد.

متاسفانه در صفحه 5 اعلامیه به اشتباه همان دو برابر ظرفیت در تذکر 3 بند 9، سه برابر اعلام شده است. که ضمن عذرخواهی از داوطلبان محترم اعلام می نماید اشتباه تایپی در این خصوص رخ داده است. شایان ذکر است که طبق روال آزمون های اخذ شده در سطح وزارت نفت همواره به میزان تا دو برابر ظرفیت برای انجام مصاحبه از پذیرفته شدگان آزمون کتبی دعوت بعمل می آید.



سوال: مگر نه اینکه قبل از انجام و ثبت نام آزمون باید آگاهی نفرات از تمامی مراحل آزمون و ظرفیت پذیرش به اطلاع شرکت کنندگان در آزمون برسد؟

در راهنمای آزمون منتشر شده در سایت مورد اشاره در مقدمه کلیه مراحل تبدیل وضعیت به وضوح شرح داده شده است.

در خصوص ظرفیت پذیرش ضرورتی به اعلام آن تشخیص داده نشده است و در تذکر 1 و 2 بند 4 ح اعلام شده است، داوطلبان صرفاٌ مجاز به انتخاب یکی از مشاغل مورد نیاز اعلام شده در محل فعلی که اشتغال بکار دارند می باشند و در صورت پذیرفته شدن در آزمون کتبی از آنان در شغل انتخابی مصاحبه تخصصی بعمل خواهد آمد. بنابر این ملاحظه می فرمائید که تعداد پذیرفته شده آزمون کتبی در هر شغل ، مانع رسیدگی در مرحله مصاحبه تخصصی به تجربیات فرد و رشته تحصیلی مرتبط و تخصص مورد نیاز شغل انتخابی نخواهد شد. و افراد با توجه به تجربه و اطلاعات تخصصی شغل پذیرش خواهند شد.

بدیهی است تعداد پست های بلاتصدی در هر شغل دلیل بر شانس قبولی افراد بدون تجربه و دانش تخصصی لازم و رشته تحصیلی مرتبط در آن شغل به علت پیچیدگی و حساسیت مشاغل در صنعت پتروشیمی نخواهد بود. و اگر افراد شغلی را انتخاب کرده اند که در آن تجربه – دانش تخصصی و مدرک تحصیلی مرتبط ندارند با مشکل روبرو خواهند شد.


سوال: چرا این آزمون در این سطح که آینده شغلی خیلی از نفرات و خانواده های آنان در گرو آن است نمره منفی نداشت؟

در تمام آزمون های برگزار شده طی چند سال گذشته در صنعت پتروشیمی نمره منفی لحاظ نشده است و این اختصاص به این آزمون ندارد.


سوال: از ابتدای آزمون از داوطلبان سابقه مرتبط با شغل انتخابی ، سابقه بیمه و سایر اولویت ها شامل جانباز ، خانواده شهدا و مدت حضور پدر در جبهه خواسته شد و قرار بر امتیاز دادن به این اولویت ها شد ولی متاسفانه به هیچ یک از آنها توجه نشد؟

بر اساس دستورالعمل صادره از وزارت نفت برای افرادی که حد نصاب نمره را در آزمون کتبی اخذ نموده اند. تمام امتیازات ذکر شده محاسبه و مجموع نمرات (نمره آزمون کتبی ، بعلاوه سابقه کار، بومی و سایر امتیازات ویژه ) اولویت آنان را تعیین کرده و بر اساس تقدم اولویت ، افراد به مصاحبه تخصصی دعوت شده اند. منبع:پانا نیوز 


مطالب مشابه :


استراتژی مدیریت منابع انسانی در صنعت نفت

تو سعه مدیریت و منابع انسانی وزارت نفت نفت از منظر منابع نیروی انسانی، منشور




جزئیات تبدیل وضعیت نیروهای پیمانکار صنعت پتروشیمی

مدیر توسعه منابع انسانی به نیروی انسانی را منابع انسانی وزارت نفت




سخن کارکنان قرار دادی وزارت نفت با معاون توسعه منابع انسانی

معاونت محترم منابع انسانی وزارت نفت اینجانبان اگر یک ملتی این نیروی انسانی را داشت




توقف استخدام قرارداد معین، بازنگری در نظام گرید بندی

تحول و کرامت نیروی انسانی سیاستهای از سایت منابع انسانی وزارت نفت، رستم قاسمی




استراتژی مدیریت منابع انسانی در صنعت نفت

تو سعه مدیریت و منابع انسانی وزارت نفت نفت از منظر منابع نیروی انسانی، منشور




آخرین خبر استخدام شرکت ملی گاز ایران ۹۱ !!

مدیریت منابع انسانی نیروی انسانی در این تابعه وزارت نفت مشغول بکار




آزمون استخدام در شرکت نفت

مدیر منابع انسانی شرکت ملی از وزارت نفت، عباس هزار نفر نیروی انسانی برای




10 طرح برای افزایش رضایت کارکنان نفتی

معاون توسعه منابع انسانی وزارت نفت از تشریح بر اهمیت نقش نیروی انسانی کارآمد و




برچسب :