دکوپاژ

دکــوپـاژ:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

مقدمه:

هنری است که از کشور فرانسه به اقصی نقاط دنیا انتقال پیدا کرده است. دكوپاژ يكي از شاخه­هاي هنر تكه چسباني ( كولاژ) مي­باشد. در حقیقت خود هنر دكوپاژ شامل شاخه­هاي گوناگوني مي­شود  و در اصل براي خود دنياي وسيعي دارد كه در حوصله این وبلاگ نمی­باشد.

همانطور که می­دانید، ما گرد هم آمده­ایم تا با هنرهای تزیینی صمیمانه­تر شویم. از این­رو به همین توضیح مختصر کفایت نموده و در مورد دکوپاژ و هنرهای تزیینی صحبت می­کنیم.

در ایام قدیم اینکار بیشتر در رستوران­ها انجام می­شد. از آنجا که همه تمکن مالی برای کشیدن نقاشی روی میز و صندلی خود را نداشتند، عکس دلخواه را روی نیز چسبانده، به مرور زمان آنقدر کیلر میزدند تا عکس به داخل چوب نفوذ کند.

اکنون این کار خود شاخه­ای از هنر است.

وسایل لازم برای دکوپاژ:

1-  درنظر گرفتن یه ظرف (دكوپاژ را می­توان روي تمام اجسام استفاده كرد. نظير: شيشه، سفال، چوب، ديوار، فلز و...)

2-  انتخاب یک عکس زیبا (باید حتماً از عکس مورد نظر کپی رنگی لیزری گرفته شود. فراموش نکنید که پرینت­های رنگی دارای رنگ ثابت نیستند و به مرور زمان زنگ خود را از دست می­دهند. جهت انتخاب تصویر مورد نظر می­توانید از تصاوير كلاسيك، مدرن و سنتي استفاده كنيد.)

3-    چسب چوب

4-    قلمو

5-    مل

6-     پنبه

7-    الکل یا محلول سرکه و آب

8-    رنگ (اکرولیک یا روغنی)

9-    کمی اکلیل (در صورت دلخواه)

شروع کار:

1-  دور تصویر را به آرامی و به صورت نامنظم تا جایی­که به تصویر آسیب نرساند، پاره می­کنیم. به عبارت دیگر مانند عکسی که دورش جویده جویده به نظر آید. بهتر است عمل پاره کردن با دست انجام شود و از بکار بردن قیچی خودداری کنید. طروی لبه عکس را ببرید که حاشیه سفید ایجاد شده آن به سمت زیر کار باشد.

2-  ظرف مورد نظر را کاملاً از گرد و غبار بزدایید. بهتر است روی ظرف را با پنبه آغشته به الکل یا محلول سرکه و آب تمیز نموده و بلافاصله پس از خشک شدن، تصویر را چسباند.

3-  پشت تصویر آماده شده را کاملاً به چسب چوب آغشته می­نماییم. تصویر را به دقت در محل مورد نظر می­چسبانیم. باید مراقب بود، عکس چروک نشود. در صورت چروک شدن، بلافاصله با سنجاق ته گرد، محل مورد نظر را سوراخ بسیار باریکی ایجاد نموده و هوای ایجاد شده را به آرامی خارج نمود. یادمان باشد عکس باید خوب چسبانده شود. مانند كولاژ، طوری عکس چسبانده شود که جزو بافت كار محسوب شود به عبارت دیگر مانند پازل جدا از كل كار نباشد.

طرز تهیه خمیر کوبیسم:

4-  برای ساختن خمیر کوبیسم، پیمانه­ای را درنظر بگیرید، یک پیمانه مل را با نصف پیمانه چسب چوب مخلوط کنید و آنقدر هم بزنید تا خمیر یکدست و صافی مانند ماست خامه­ای بدست آید.

طریقه چسباندن خمیر کوبیسم:

5-  پس از الصاق تصویر موردنظر، دور تا دور عکس را با خمیر کوبیسم می­پوشانیم. خمیر کوبیسم برای 2 منظور بکار می­رود. الف- برجستگی ایجاد شده توسط کاغذ روی سطح مورد نظر را بپوشاند. ب – بتوانیم با آن ایجاد اشکال دلخواه برای کهنه جلوه دادن تصویر نماییم. از اینرو خمیر کوبیسم باید تا اندازه­ای مالیده شود که هم سطح تصویر چسبانده شده باشد.

6-  می­توان با کاردک روی خمیر کوبیسم را اشکالی با خطوط برجسته ایجاد نمود. بدین روش در بعضی نقاط اطراف تصویر خطوط برجسته ایجاد می­شود. این خطوط پس از رنگ آمیزی تصویر را کهنه و آنتیک جلوه می­دهند.

7-  همچنین می­توانید بلافاصله پس از مالیدن خمیر کوبیسم، با کف دست ضربات آرامی دور تادور تصویر روی خمیر وارد نموده تا برجستگی­های کوچکی روی آن ایجاد شود.

طریقه رنگ آمیزی:

8-  پس از اینکه خمیر کاملاً خشک شد، قلم را بارنگ دلخواه آغشته نموده و سطح خمیر خشک شده را با توجه به حاشیه عکس موردنظر نقاشی می­کنیم. به عبارت دیگر رنگ­های حاشیه عکس را در اطراف آن روی خمیر ادامه می­دهیم. بدین ترتیب نقاشی یکدستی خواهیم داشت.

9-  بهتر است برای اینکار از رنگ­های اکرولیک استفاده نماییم. اگر از رنگ­های روغنی معمولی (ساختمانی) استفاده می­کنید، برای رقیق کردن آن از اسکاتیف یا تنیر فوری استفاده نمایید تا سریعتر خشک شود.

10-   در رنگ آمیزی سعی کنید دو رنگ مختلف را که کنار هم می­باشند، با یک قلموی تمیز محو کنید تا خط جدایی نداشته باشند.

11-   برای محو کردن رنگها، می­توانید در انتهای کار با قلمو کهنه کل کار را به صورت ضربه­ای، از رنگ روشن به تیره بکوبید.

12-   در صورت تمایل پس از خشک شدن کامل، پودر طلایی را در اسکاتیف مخلوط کرده و تنها روی برجستگی­هایی که با خمیر کوبیسم ایجاد کردید، بمالید و یا فقط گرد اکلیل را روی سطح کار بپاشید.

13-   در انتها برای ثابت شدن کار و اینکه بتوانید با دستمال نمدار خاک آن­را بگیرید، بهتر است روی کار را اسپری کیلر مات بپاشید. این اسپری ضمن حفظ آثار شما، براقیت به آن نداده و حتی می­تواند کار را قابل شستشو نماید.

Lmt

v    برای آموزش حضوری و دریافت نکات بیشتر با شماره 09126078529 تماس حاصل فرمایید

v  مزید امتنان است، اگر نظرات خود را راجع به مطالب عنوان شده ابراز داشته و معایب این وبلاگ تازه تاسیس را به ما و محاسن آن­را به دوستان خود اعلام فرمایید.

v  شما نیز می­توانید مطالب مورد نظر خود برای ما ارسال تا در صورت داشتن موازین متناسب با مطالب درج شده، با نام خودتان برای استفاده عموم قرار دهیم.

v  شایان ذکر است مدیریت این وبلاگ خود را جهت درج یا عدم درج مطالب آزاد دانسته، اجازه هرگونه تغییر در املاء و نگارش را مطالب ارسالی را دارد.


مطالب مشابه :


آموزش دکوپاژ روی شیشه

سفالینه - آموزش دکوپاژ روی شیشه - سفال نقش سفالینه. سفال نقش برجسته. آموزش




ایده هایی برای دکوپاژ روی شمع

سفالینه - ایده هایی برای دکوپاژ روی شمع - سفال نقش سفال نقش




دکوپاژ

هنر و مهارتهای زندگی - دکوپاژ نظير: شيشه، سفال، چوب، ديوار، فلز و ) 2- انتخاب یک عکس زیبا




دکوپاژ

معماری - دکوپاژ - طراحی معماری - اجرا - تولید وارائه متریالهای لوکس ساختمانی(www.kmco.ir)




**آموزش دکوپاژ روی سینی شیشه ای باورق طلا**

هنرکده رز - **آموزش دکوپاژ روی سینی شیشه ای باورق طلا** - آموزش و فروش انواع هنر های دستی (دررشت)




پتینه و دکوپاژ

پتینه و دکوپاژ. پتینه، دکوپاژ کویر، دکوپاژ شیشه، نماسنگ، ورق طلا و آینه کاری روی سفال




برچسب :