مطالبی پیرامون اصول حسابداری 2 بخش اول
اصول حسابداری 2
سیستم حسابداری
سیستم حسابداری عبارت است از مجموعه ای از اجزای به هم پیوسته در داخل یک واحد تجاری که آثار مالی رویدادهای آن واحد تجاری را به صورت گزارشات و صورت های مالی تبدیل می کند.
نتایج پردازش داده ها
در یک سیستم حسابداری صورت ها وگزارشات مالی یا ستاده ها است که به دو قسمت تقسیم می شوند.
1- تراز آزمایشی: که از آن برای تایید صحت ثبت رویداد های مالی در دفتر روزنامه و انتقال آنها به دفتر کل در پایان هر ماه استفاده می شود.
2- صورت های مالی اساسی: که شامل تراز نامه، صورت سود و زیان، صورت تغییرات در وضعیت مالی و صورت گردش وجوه نقد می باشد.
انواع سیستم های حسابداری
1- دستی
2- مکانیزه
اجزای سیستم حسابداری
1- سازمان : که شامل نیروی انسانی و تشکیلات مناسب(وظایف،اختیارات و مسئولیت ها) می باشد.
2- فرم ها و مدارک: پردازش اطلاعات مالی نیازمند فرم های استاندارد بوده که در سال های مختلف ثابت باشد. مانند دفاتر حسابداری صورت حساب فروش، رسید اموال وغیره
3- رویه ها و روش ها: شامل روش های استاندار و روش نگهداری کالا، روش های ارزیابی موجود ی، روش پرداخت حقوق و دستمزد که باید دارای ثبات باشد.
4- وسایل و تجهیزات: که با توجه به نوع دستی یا کامپیوتری تجهیزات مناسب فراهم می گردد.
ویژگی های سسیستم حسابداری
1- اقتصادی بودن: سیتم به نحوی طراحی شود که اطلاعات مالی مورد نیاز را متناسب با حجم فعالییت موسسه با کمترین هزینه فراهم سازد.
2- دقّت و صحّت: صورت ها و گزارشات مالی که از سیستم حسابداری تهیه می شود باید دقیق و بدون اشتباه بوده و متکی بر واقع باشد.
3- سرعت عمل در کار: سیستم حسابداری باید اطلاعات مالی مورد نیاز را در اسرع وقت و به موقع برای اتخاذ تصمیم در اختیار استفاده کننده ها قرار دهد.
4- انعطاف پذیری: سیستم حسابداری باید توانایی تهیّه اطلاعات مورد نیاز را در شرایط متغیر( مثلا با تغییر قوانین و مقررات و تغییر سازمان واحد تجاری) داشته باشد.
5- کنترل داخلی: سیتم حسابداری باید شامل روش هایی باشد که مدیریت با اجرای آن بتواند به سهولت بر عملیات موسسه نظارت داشته و از وقوع تخلفات و استفاده نا درست از دارائی ها جلوگیری نماید.
مفاهیم اصلی حسابداری
1- اصل واحد پول: بر مبنای این اصل واحد تجاری می بایست مجموعه عملیات خود و اطلاعات حاصل از آنها را بر مبنای یک واحد پولی مشخص تقویم و ارزش گذاری کند.
2- اصل دوره مالی: به جهت نیاز اطلاعاتی سهام داران اعتبار دهندگان و سایر استفاده کنندگان از صورت های مالی لازم است برای فرآیند حسابداری دوره های زمانی کوتاه مدتی که قابل بررسی و تجزیه و تحلیل باشد مشخص شود. (ممکن است بر مبنای سال شمسی بوده یا بین سالی سالی باشد.)
3- اصل بهای تمام شده: بر مبنای این اصل کلیه عناصر عناصر صورت های مالی و از مهم ترین آنها دارائی ها می بایست به بهای تمام شده آنها ثبت و نگهداری شود.
4- اصل تفکیک شخصیت: در فرآیند حسابداری حسابها برای شخصیت حقوقی ثبت و نگهداری می شود ومی بایست از حسابها و اقدامات مالکین و سهامداران تفکیک شده باشد.
5- اصل ثبت دو طرفه (دوبل): در سیستم حسابداری کلیه رویدادهای مالی حداقل می بایست بر دو حساب تاثیر بگذارد. یعنی حداقل یک حساب بدهکار و یک حساب بستانکار شود.هرچند که می تواند بر چند حساب تاثیر بگذارد که به آن ثبت مرکب می گویند.
6- اصل تداوم فعالیت: کلیه ثبت های حسابداری بر این مبنا است که فعالیت های شخص حقوقی برای مدّت های طولانی در آینده ادامه خواهد داشت.و بر این مبناست که مواد و کالای خریداری شده یا ملزومات مصرف نشده به دوره مالی بعد منتقل می شود.
7- اصل تحقق در آمد(شناخت درآمد): بر مبنای این اصل درآمدهای حاصل از فروش در دوره ای شناسایی می شوند که کالاتحویل مشتریان گردد و در مورد خدمات هم درآمد موقعی شناسایی می شود که خدمات انجام گرفته شده باشد.
8- اصل تطابق درآمد با هزینه: بر مبنای این اصل هزینه ها می بایست در دوره ای ثبت شوند که در جهت کسب درآمد آن دوره مصرف شده باشند.
9- اصل محافظه کاری: بر مبنای این اصل در ارتباط با درآمد ها و هزینه ها در پیوست صورت های مالی در مورد درآمدها در صورتی که احتمال غالب در وصول و تحقق در آمد باشد شناسایی و ثبت می گردند ولی در ارتباط با هزینه ها اگر کمترین احتمالی در ایجاد آنها باشد باید ثبت شود.در ارتباط با دارائی هایی مانند موجودی کالا و حساب سرمایه گذاری در پایان سال مالی می بایست تجدید ارزیابی شده و در صورت کاهش ذخیره کاهش ارزش آنها شناسایی وثبت شود.
10- اصل ثبات رویه –افشای کامل: بر مبنای این مفهوم سیستم حسابداری می بایست چنانچه رویه های خاصی برای عملیات خود از جمله روشهای استهلاک،روش نگهداری کالا یا روشهای ارزیابی موجودی ها انتخاب نمود در سنوات بعد نیز همین روش ها را به کار گیرد. چنانچه به لحاظ ضرورت یا تصمیم تصمیم گیرندگان روشی را تغییر داده اند می بایست اثرات ریالی آن را در ضمیمه یا پیوست صورت مالی افشا نمایند.
11- اصل اهمیت: مفهوم آن این است که در ایجاد حساب ها و به کار گیری روش های حسابداری برای اقلامی حساب جداگانه ایجاد شود که گردش و مبلغ آن با توجه به حجم گردش عملیات شرکت قابل ملاحظه باشد. به عنوان مثال در شرکتی که حجم گردش عملیات آن به طور متوسط سالانه ده میلیون ریال باشد و میانگین خرید ملزومات اداری آن 50000 ریال باشد بر مبنای این مفهوم لزومی به ایجاد حساب موجودی ملزومات اداری نداریم و باید به عنوان هزینه ثبت شود.
در ترازنامه(که وضعیت مالی واقتصادی شرکت را در یک تاریخ معین مشخص می نماید و بر مبنای معادله اساسی حسابداری است) دارائی ها به عنوان منابع اقتصادی شرکت که از محل آورده شرکا یا ایجاد بدهی تامین شده اند، دارای اهمیت می باشد.
دارائی ها دارای سه نوع تقسیم بندی هستند:
1- پولی..................غیر پولی
2- جاری................غیر جاری
3- جاری................ ثابت................نامشهود
با توجه به اهمیّت نقدینگی برای شرکت ها در باز پرداخت به موقع بدهی ها و استفاده از فرصت های بازار طبقه بندی نوع اوّل از اهمیت بیشتری برخوردار است.
در طبقه بندی نوع اوّل دارائی های پولی عبارتند از: مجموع وجوه نقد یا اقلامی که عندالمطالبه می باشند، مانند: صندوق، تنخواه گردان و انواع حسابهای بانکی(ارزی،ریالی) بدین لحاظ در ارتباط با سیستم موجودی نقد می بایست کنترل هایی در ارتباط با دریافت ها و پرداخت های نقدی صورت گیرد، از جمله:
1- تفکیک مسئولیت دریافت و پرداخت وجوه نقد از مسئولیت ثبت حسابها
2- ثبت فوری کلیه دریافت ها و پرداخت ها و واریز آن به حساب بانک در پایان هر روز
3- تمرکز کلیه دریافت های نقدی در دایره صندوق
4- صدور رسید درباره کلیه دریافت های نقدی
مطالب مشابه :
دانلود جزوه آموزشی اصول حسابداری 2
حسابداران جوان - دانلود جزوه آموزشی اصول حسابداری 2 - پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم
مطالبی پیرامون اصول حسابداری 2 بخش اول
اصول حسابداری 2. سیستم حسابداری . سیستم حسابداری عبارت است از مجموعه ای از اجزای به هم پیوسته
اصول حسابداری 2 بخش 4
حسابداری - اصول حسابداری 2 بخش 4 حسابداری حقوق و دستمزد 2 بخش را مورد محاسبه قرار می دهد:
اصول 2
حسابداران جوان - اصول 2 - پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
اصول حسابداری 2 (16CD)
خرید سی دی آموزش تصویری درس - اصول حسابداری 2 (16cd) - آموزش تصویری دینامیک،فیلم آموزشی درسهای
نمونه سوال اصول حسابداری 2 ، پیام نور نیمسال اول 91-90 + پاسخنامه
نمونه سوالات ارشد فراگیر پیام نور باجواب - نمونه سوال اصول حسابداری 2 ، پیام نور نیمسال اول 91
برچسب :
اصول حسابداری 2