آشنایی با کلیه آزمایش های قبل از ازداواج قسمت دوم
آشنایی با کلیه آزمایش های قبل از ازداواج قسمت دوم :
چهار مورد از این آزمایشات در پست مربوطه در قسمت اول آزمایشهای پیش از ازدواج توضیح داده شد و در این پست موارد بعدی توضیح داده می شود.
افرادی که می خواهند زندگی مشترکی را شروع کنند، آینده زندگی مشترک و پاینده بودن ازدواجشان بیش از هر چیزی برایشان مهم است. این افراد ضمن توجه به مسائل مختلف روانشناسی، اقتصادی، رفتاری، اجتماعی و غیره به مسئله سلامت جسمی و پزشکی خود و همسرشان هم بی توجه نیستند و زندگی سالم و بهداشتی را در سایه مشاوره های پزشکی و ارزیابی های لازم برای ایجاد اطمینان و اعتماد در طرفین برای آغازی خوش در زندگی را می جویند.
آزمایش های قبل از ازداواج که تعدادی از آنها با اجبار توسط مراکز سنتی و قانونی ازدواج(محضر) درخواست می شود و زن و شوهر در ابتدای ازدواج به نوعی تحت اجار باید یک سری از آزمایش های قبل از ازداواج را انجام دهند.
ولی خیلی وقت ها دیده می شود افرادی انجام آزمایش های قبل از ازداواج را ضروری ندانسته و با اکراه به انجام آزمایش های قبل از ازداواج می پردازند. باید توجه شود که بر اساس آمارها تعداد زیادی از افرادی که آزمایش های قبل از ازداواج را انجام می دهند بدون هیچ مشکلی می توانند نسبت به شروع زندگی خود اقدام نمایند و معدود افرادی هستند که احتمالاً مشاوران آن ها را یا از ازدواج بازدارند و یا ازدواج آنها را مشروط به انجام کارهایی بنمایند که به هر حال سلامتی این افراد و همینطور همسر و نسل بعدی یعنی فرزندانشان وابسته به این مشاوره ها می باشد.
پس می توان گفت همسران جوان می بایست نه تنها آزمایش های قبل از ازداواج را با کمال میل انجام دهند بلکه تعدادی از آزمایش هایی را هم که قانون اجباری بر انجام آنها ندارد؛ با توافق همسر خود نسبت به انجام آزمایش های قبل از ازداواج بیشتری هم اقدام کرده و با اعتماد و اطمینان خاطر زندگی سرشار از شادی و سلامتی را آغاز نمایند.
ما در این پست سعی می کنیم هم آزمایش های قبل از ازداواج اجباری و هم آزمایش های قبل از ازداواج غیر اجباری را معرفی و اهمیت هر کدام از آنها را بنویسم تا زوج های جوان با آشنایی کامل با همه آزمایش های قبل از ازداواج بتوانند بدون دغدغه اقدام به انجام آزمایش های قبل از ازداواج نموده و زندگی خوب و سالمی را شروع کنند:
آزمایش های قبل از ازداواج:
1. آزمایش زوجین برای اطمینان از عدم اعتیاد آن ها
2. آزمایش از نظر بیماری های منتقله از راه جنسی
3. آزمایش از نظر حامل بودن بیماری خطرناک تالاسمی
4. آزمایش از نظر بیماری ایدز(اجباری نیست)
5. تزریق واکسن کزاز برای پیشگیری از کزاز نوزادان
6. گذراندن کلاس اجباری مشاوره بهداشت باروری و تنظیم خانواده
7. مشاوره های روانشناسی ازدواج(اجباری نیست)
8. بررسی های ژنتیکی خصوصاً در ازدواج های فامیلی(اجباری نیست)
9. بررسی های از نظر سلامت باروری از جمله آزمایش آنالیز مایع منی در مردان(اجباری نیست)
10. بررسی های هورمونی برای پیگیری مشکلات احتمالی موجود و حل آن به جهت اینکه این عوامل می توانند در سلامت جنسی افراد بسیار مهم باشند(اجباری نیست)
11. مشاوره تخصصی راجع به روش پیشگیری از بارداری(اجباری نیست)
چهار مورد از این آزمایشات در پست مربوطه در قسمت اول آزمایشهای پیش از ازدواج توضیح داده شد و در این پست موارد بعدی توضیح داده می شود.
تزریق واکسن کزاز برای پیشگیری از کزاز نوزادان
کلستریدیوم تتانی یک نوع باکتری از دسته باکتریهای اسپوردار و عامل بیماری کزاز در انسان است. شکل فعال باکتری در برابر حرارت و مواد شیمیایی مقاومت چندانی ندارد، ولی اسپور آن سالها در خاک خشک و گردوغبار زنده میماند و نسبت به حرارت و مواد شیمیایی مقاومت زیادی دارد. این باکتری یک سم (اگزوتوکسین) قوی به نام تتانواسپاسمین ترشح میکند که عامل اصلی بروز علایم بیماری است. علایم این بیماری با فعالیت شدید اعصاب حرکتی، سفتی و انقباض شدید عضلات مشخص میشود.
سم کزاز یک ترکیب پروتئینی است که نسبت به حرارت، مواد شیمیایی، اسیدها و قلیاها حساس میباشد و سریع تجزیه میشود. حتی الکل ۷۰ درجه آن را زود خراب میکند.منشأ عفونت که حاوی اسپور باکتری است، میتواند خاک (۲۰ تا ۶۴ درصد نمونههای خاک، آلوده هستند)، لباس کثیف، گردوغبار، مدفوع (بیشتر مربوط به اسب)، خار گل، میخ، وسایل جراحی (کامل استریلنشده) باشد.
بیماری در نتیجه آلودگی یک زخم (اغلب زخم عمیقی که بافت لهشده داشته باشد) با اسپور باکتری به وجود میآید. این اسپورها درون زخم در شرایط بیهوازی به فرم فعال تبدیل میشوند و سم تولید میکنند سم تولیدشده به طور موضعی عضلات همان ناحیه را منقبض میکند و همچنین از طریق رشتههای عصبی خود را به سلولهای عصبی- حرکتی در شاخ قدامی نخاع میرساند و با تحریک آنها انقباض موضعی ناحیه آلوده را تشدید میکند. پس از آن با انتشار سم در تمام قطعات نخاعی، تمام عضلات بدن به حالت انقباض درمیآیند. تحریکپذیری شدید سلولهای عصبی شاخ قدامی باعث میشود هرگونه عامل تحریکی محیطی (هر چند ضعیف مثل تماس دست با بدن بیمار یا محرکات بینایی و شنوایی) اسپاسم عضلانی را تشدید کند.تعداد این حملات تشنج (انقباض عضلانی) و زمان آن در بیماران، بسیار متفاوت است. مشکلات تنفسی عامل بیشتر موارد منجر به مرگ در این بیماری است.
کزاز نوزادان
به بیماری کزاز در یک ماه اول عمر اطلاق میشود که به علت استفاده از وسایل آلوده ضمن بریدن بند ناف، ختنه کردن، پانسمان و سوراخ کردن گوش به وجود میآید. کزاز نوزادان با واکسیناسیون مادر حداکثر تا ماه ششم بارداری قابل پیشگیری است. یکی از بهترین راههای جلوگیری از بروز این بیماری کشنده این است که به واکسن کزاز هنگام ازدواج توجه کافی شود.
واکسیناسیون علیه این بیماری با توجه به پراکندگی گسترده اسپور این باکتری در اغلب نقاط دنیا، راه پیشگیری از بروز این بیماری است. این واکسیناسیون به منظور مقابله با سم باکتری انجام میشود.واکسن کزاز، سم غیر فعالشده باکتری (توکسویید) است. جهت اثربخشی بیشتر این واکسن، واکسن دیفتری و سیاهسرفه هم، همراه آن تزریق میشوند. بدین لحاظ به آنها واکسن سه گانه (ثلاث- DPT) گفته میشود. اولین تزریق این واکسن در ۲ ماهگی انجام میشود. مراحل بعدی به ترتیب در ۴ ماهگی، ۶ ماهگی، ۱۸ ماهگی و ۴ تا ۶ سالگی (بدو ورد به مدرسه) انجام میپذیرد. با این تزریقات مصونیت در مقابل کزاز به وجود میآید و از آن به بعد هر ۱۰ سال تزریقی به نام یادآور باید انجام شود تا مصونیت در برابر کزاز همچنان حفظ شود. واکسن یادآور شامل واکسن کزاز و دیفتری است که به آن واکسن دو گانه (DT) گفته میشود.
آیا به همه خانمهای مراجعهکننده برای ازدواج واکسن کزاز تزریق میشود؟
با رعایت فواصل زمانی تزریقات ذکرشده، سال پایان دبیرستان زمان یادآور اول خواهد بود. لذا اگر خانمی در فاصله ۱۰ سال پس از یادآور اول ازدواج کند نیازی به تزریق واکسن در زمان ازدواج ندارد، در غیر این صورت باید واکسن به صورت داخل عضلانی (عضله پشت بازو- دلتویید) برای وی تزریق شود. ولی جهت اطلاع محضر برای هر دو نفر آنها کارت واکسن کزاز صادر میشود تا مدارک مورد نیاز محضردار، برای ثبت عقد کامل باشد. در ضمن زمان یادآور بعدی هم به آنها اعلام میشود.
گذراندن کلاس اجباری مشاوره بهداشت باروری و تنظیم خانواده
واژه تنظيم خانواده معادل اصطلاح برنامه ريزي خانواده ( Family planning ) است كه معمولاً كلمههاي تنظيم باروري، طرح ريزي و برنامه ريزي باروري، تنظيم زاد و ولد يا مواليد، تنظيم وقت براي زاد و ولد هم به عنوان معادل آن به كار مي روند.
امروزه تنظيم خانواده تنها مترادف كنترل مواليد نيست، بلكه قلمرو آن، هر آنچه را كه سبب ارتقاء كيفيت در جمعيت شود را شامل ميشود. كميته كارشناسي سازمان بهداشت جهاني "WHO" اعلام داشته كه تنظيم خانواده در بر دارنده موضوع هاي اساسي زير هست:
1. فاصله گذاري مناسب و محدود كردن مواليد
2. آموزش درباره پيشگيري از بارداري
3. آموزش در باره بچه داري
4. آموزش درباره روابط زن و شوهر
5. غربالگري از نظر شرايط بيماري شناختي مرتبط با دستگاه توليد مثل مانند سرطان گردن رحم
6. مشاوره ژنتيك
7. معاينات و مشاوره هاي پيش از ازدواج
8. مشاوره درباره ازدواج
9. انجام آزمون هاي مربوط به بارداري و انجام مراقبتهاي لازم در آن دوران
10. آماده سازي زن و شوهرها براي زايمان و تولد نخستين كودك آنها
11. ارائه خدمات لازم براي مادراني كه ازدواج نكرده اند
12. آموزش اقتصاد خانواده و اصول تغذيه
13. ارائه خدمات مربوط به قبول فرزند خوانده
در مراکز مشاوره تنظیم خانواده می بایست زوج های جوان تا حدودی با موارد بالا به طور مختصر آشنا شوند تا بتوانند زندگی خود را با دید منطقی و آگاهانه آغاز نمایند هر چند همه موارد فوق را نمی شود در مدت زمان کوتاهی به زوج های جوانی که در حال ازدواج هستند یاد داد ولی می توان در این زمان محدود یک احساس نیاز آموزشی در افراد ایجاد کرد تا در آینده بعد از ازدواج این افراد دچار مشکلات نشوند و یا در صورت بروز مشکلاتی ضمن برخورد صحیح با آن، آگاهی لازم چگونگی پیگیری مسئله به وجود آمده را داشته و بتوانند در حل مسئله از افراد آگاه و توانمند در این زمینه بهره ببرند.
ضمناً یکی از مسائلی که بیشتر زوج های جوان با آن روبرو هستند پیشگیری از بارداری است که در این کلاس مشاوره می بایست راهنمایی مناسبی برای افرادی که تازه ازدواج می کنند داده و خیال آن ها را آسوده کرد.
کلیه روشهایی را که به زوجین کمک میکنند تا از بارداری ناخواسته جلوگیری نمایند، روشهای پیشگیری از بارداری میگویند. باید به این افراد گوشزد کرد که این روشها با داشتن شرایط زیر ایدهآل میباشند:
1. بیخطر و بدون عارضه بوده و یا حتیالمقدور با کمترین عارضه همراه باشند
2. بیشترین اثربخشی و کمترین شکست را داشته باشند
3. دارای مقبولیت و پذیرش توسط عموم مردم باشند
4. از نظر اقتصادی به صرفه و به راحتی قابل دسترسی باشند
5. با قطع استفاده از روش بازگشت باروری امکانپذیر باشد
6. استفاده از روش آسان بوده و بر کیفیت رابطه جنسی اختلالی ایجاد نکند
7. دارای مدت اثر مناسب با تمایل مصرف کننده باشد
8. در زمان مصرف کمترین مراقبت و نظارت پزشکی را نیاز داشته باشد
طبیعتاً پیدا کردن یک روش منحصر بفرد که کلیه شرایط فوق را دارا باشد غیر ممکن است. به همین جهت به هر زوجی، مجموعهای از روشهای مختلف معرفی میگردد تا بر حسب نیازها و شرایط خاص خود، روش مناسب را بهطور آگاهانه انتخاب نماید. ولی همین جا باید به این مسئله اشاره کرد اگر زوج جوانی مشکل جسمی یا بیماری خاصی نداشته باشند بهترین روش پیشگیری برای آنها استفاده از قرص های پیشگیری از بارداری می باشد.
در ضمن زوج های جوانی که می بایست مدتی را به صورت نامزدی بگذرانند ، می بایست با روش اورژانس پیشگیری از بارداری هم آشنا شوند تا اگر احیانا در معرض بارداری ناخواسته قرار گرفتند راهکار لازم را بلد باشند .
مشاوره های روانشناسی ازدواج(اجباری نیست)
در این مشاوره ها می بایست افراد نسبت به تناسب شخصیتی و اجتماعی خود و همسر خود اطمینان پیدا کنند و اگر هم تفاوت هایی وجود دارد می بایست از همان روزهای اول با هماهنگی همسران راهکارهای لازم اتخاذ گردد تا مشکلات به حداقل برسد. هر چند در این مشاوره می بایست مطالب بر اساس نیاز افراد در نظر گرفته شود تعدادی از موارد بسیار مهمی که توجه به آنها می تواند به عنوان پایه بررسی ها به آنها تأکید کرد موارد زیر می باشد:
ملاكها و معيارهاي گزينش همسر:
1. معيارهاي روانشناختي: شخصيت، درونگرا يا برونگرا بودن، متانت و وقار، مثبت گرا، منفي گرا يا واقعيت گرا بودن و ... كه هدف آن يافتن مشابهت ها و ايجاد زمينه براي تفاهم است.
2. معيارهاي زيبا شناختي: زيبايي و جذابيت براي پيوند زن و مرد نقطه شروع مناسبي است وليكن شرط كافي محسوب نمي شود. چنانچه در كنار زيبايي ظاهري،ويژگيهاي ديگري نظير رفتار مناسب و منش مطلوب وجود نداشته باشد، زندگي مشترك حالت كسل كننده پيدا مي كند و از شور و جاذبه تهي ميشود.اين نوع زندگي شبيه آنست كه آدمي بنشيند و ساعات و روزهاي متمادي به تابلويي زيبا خيره شود.
3. معيارهاي علمي و فرهنگي : تناسب ميزان تحصيلات و تجانس رشته هاي دانشگاهي، عامل مثبت و تأثير گذاري بر رون تفاهم زوجين محسوب مي شود.
4. معيارهاي تكوين رشد: هر چند در ازدواج ، احراز و تحقق رشد فكري يا همان سن عقلي مقدم بر سن واقعي مي باشد، در خصوص سن مناسب براي آن در مورد پسران سالهاي 22 تا 30 و براي دختران 18 به بعد مي باشد وجود فاصله سني حدوداً 3 تا 6 سال با ارشديت مرد نيز طبيعي به نظر مي رسد.
5. معيارهاي مادي و اقتصادي: هر چند پاسخ متعارف به نيازهاي اقتصادي و معيشتي زن و زندگي، يكي از وظايف و مسئوليتهاي مرد است ولي بايد توجه داشت كه غالباً در بدو تشكيل زندگي، غالباًشرايط مطلوب اقتصادي مهيا نيست بلكه به مرور زمان و در سايه تلاش مرد و همراهي زن، اين شرايط فراهم مي شود. پس شايسته است كه جوانان با يقين به وعده پروردگار و به انگيزه محدوديت اقتصادي، ازدواج را به تأخير نيندازند و اطمينان به لطف الهي داشته باشند كه فرمود: ... اگر از نيازمندان و مستمندان باشند خدا از فضل خود بي نيازشان سازد.
6. معيارهاي اخلاقي و ديني: واقعيت اين است كه فرد دين باور در نگاه ديگران، يعني انساني كه داراي درجه اي از خودساختگي، رفتار اطمينان بخش و پايبندي به ارزشهاي اخلاقي باشد. به عبارت ديگر، حضور دين به معناي حضور مجموعه اي از آداب، اخلاق، سلوك و رفتار ارزشمند است. از فرمايشات رسول اكرم(ص)، آمده كه : هميشه در ازدواج، همسر با ايمان انتخاب كنيد.
بررسی های ژنتیکی خصوصاً در ازدواج های فامیلی(اجباری نیست)
بیماریهای ژنتیکی زیادی وجود دارند که البته به طور رسمی و قانونی هنگام ازدواج بررسی نمیشوند. در صورت نیاز، خود زوجین از طریق مراکز مشاوره ژنتیک آنها را باید پیگیری کنند. ضرورت این پیگیری فقط به کسانی که ازدواج فامیلی انجام میدهند برنمیگردد، بلکه در هر دو خانواده پسر یا دختری که با هم ازدواج میکنند اگر مثالی از نقص ژنتیکی، سقطهای مکرر، مشکلات مادرزادی در وابستگان وجود دارد باید این پیگیریها انجام گیرد.
بررسی های از نظر سلامت باروری از جمله آزمایش آنالیز مایع منی در مردان(اجباری نیست)
یکی از تصمیم هایی که زوجین در ابتدای ازداوج می بایست نسبت به آن اقدام نمایند بچه دار شدن می باشد ناباروری علل زیادی دارد که البته به طور روتین نیازی به همه بررسی ها برای پی بردن به سلامت باروری فرد وجود ندارد ولی انجام بررسی کلی در زن و مرد برای پی بردن به سلامت باروری آنها می تواند خیال زوجین را از جهت نداشتن نقص اساسی برای باردار شدن را راحت کرده و زوجین بتوانند زندگی خود را با اطمینان به آینده شروع کنند.
به چه کسانی نابارور گفته می شود؟
بعد از ازدواج در صورت عدم استفاده از روشهای پیشگیری از بارداری معمولاً حاملگی در 90 درصد زوجها در یک سال اول به وقوع میپیوندد. بیشتر موارد لقاح موفقیت آمیز وقتی است که آمیزش جنسی طی 6 روز قبل از و یا در روز تخمکگذاری رخ دهد پس از تخمکگذاری احتمال حاملگی کمتر میشود. گرچه بیشتر زوجینی که قصد بچهدار شدن دارند در عرض یک سال موفق به این کار میشوند ولی حدود 15 درصد طی این مدت موفق نمیشوند. حدود 20 تا 25 درصد موارد ناباروری به علت مردانه، 50 درصد به علل زنانه و 30 تا 40 درصد به علل مرتبط به هر دو نفر است. در برخورد با یک زوج نابارور بهترین نوع بررسی، بررسی همزمان هر دو نفر است ضمن اینکه بررسی آقایان بسیار سادهتر از اقدامات لازم برای بررسی خانمها است.
علل ناباروری در مردان: علل ناباروری در مردان به سه دسته عمده تقسیم میشود:
- علل قبل از بیضه: شامل علل هورمونی است به این صورت که هورمونهایی که محرک بیضه برای تولید اسپرم هستند از نظر مقدار یا کارکرد کفایت لازم را ندارند
- علل مربوط به بیضه: در این موارد علارغم سالم بودن مسیرهای هورمونی، بیضه عملکرد مناسبی ندارد. مثلاً در اثر بیماریهای وراثتی، اشعه درمانی، شیمی درمانی، عدم نزول بیضه و ... فرد از کفایت لازم جهت تولید اسپرم سالم به تعداد کافی برای باروری برخوردار نیست
- علل پس از بیضه: در این موارد مسیر هورمون سالم بوده و اسپرم هم به مقدار کافی تولید میشود منتها به دلیل انسداد یا رانده شدن اسپرم به داخل مثانه، به دنبال انزال، اسپرم به تخمک نمیرسد.
با انجام یک آزمایش ساده اسپرموگرام میتوان به وجود یا عدم وجود اختلال باروری در مرد پی برد که گاهی برای برخی از اختلالات موجود، مداخلات درمانی مناسبی هم وجود دارد مثل جراحی برای واریس بیضه، واریکوسل، تزریق هورمون و یا رفع انسداد در مسیر انتقال اسپرم
ناباروری زنان: علل ناباروری در زنان به شش دسته عمده تقسیم میشود:
علل واژینال، علل سرویکال، علل رحمی، علل لولهای، علل تخمدانی و علل هورمونی دارد که می شود با یک بررسی کلی تا حدودی به سلامت باروری در زنان هم مطمئن شد.
تکنیکهای کمک باروری:
- IUI : ساده ترین تکنیکها است در این روش مایع منی که از مرد گرفته شده پس از سانتریفوژ و آماده سازی با سوزن پلاستیکی مخصوص(آنژیوکت) در زمان تخمک گذاری به رحم تزریق میشود
- IVF : در لقاح خارج رحمی، تخمک از زن و اسپرم از مرد گرفته و در مجاورت هم قرار داده میشود تا سلول تخم و سپس جنین تشکیل شود. پس از 3تا5 روز جنین از محیط کشت به رحم منتقل میگردد.
- ICSI : یکی از اسپرمهای مرد با یک تخمک در زیر میکروسکوپ ترکیب میشود و جنین پس از سه روز در رحم قرار داده میشود.
حداکثر موفقیت این روشها در هر زوج 20 تا 30 درصد است ضمن اینکه هزینه بالایی دارد. در صورتی که هیچ کدام از این روشها موفقیتآمیز نبود (مثلاً مواردی که مرد حتی در تکه برداری از بیضه فاقد اسپرم است) میتوان اهدای اسپرم، اهدای جنین و فرزندخواندگی را توصیه کرد.
مطالب مرتبط: |
ارائه دقیق ترین و جالب ترین اطلاعات در مورد شما!!!
پاسخ تمام سوالات در مورد خصوصیات خودتان را در اینجا پیدا می کنید!!!
دقیق ترین اطلاعات در مورد وزن و میزان کالری مورد نیاز شما
مطالب مشابه :
بررسی آزمایش اسپرموگرام ” آنالیز اسپرم ” ( Grading Test Results )
بهترین زمان برای آزمایش اسپرم ۷۲ ساعت پس از آخرین انزال عارضه است و هم این که کم هزینه می
وازکتومی
اگر زوجین تا زمانیکه آزمایش اسپرم هزینه کلینیک ، ویزیتهای بعدی و هزینه آزمایش اسپرم
تجزیه آزمایش منی
عامه مردم آزمایش اسپرم می می شود چون هم ساده و کم عارضه است و هم این که کم هزینه می
بررسی مایع منی Semen analysis
اسپرم همانگونه که ذکر شد سلولهای جنسی مرد آزمایش بررسی مایع منی با عنوان اسپرموگرام
همه چیز درباره وازکتومی
چند هفته باید از وازکتومی بگذرد و بعد پزشک با بررسی اسپرم خارج شده و آزمایش هزینه بر و
تعیین جنسیت قبل از بارداری
پس اگر مثلا داشتن پسر براتون خیلی مهمه میتونید یک ازمایش اسپرم هزینه ناچیزی این ازمایش
IUI چیست و چگونه انجام میشود
در كجا و چه مدت قبل از iui نمونه اسپرم گرفته مي شود؟ معمولا نمونه اسپرم داخل ظرف نمونه گيري
دختر یا پسر؟
هنگام مقاربت و بعد از ورود اسپرم به رحم زن هزینه بر برای شوهر هم آزمایش اسپرم
آشنایی با کلیه آزمایش های قبل از ازداواج قسمت دوم
آشنایی با کلیه آزمایش های بیضه برای تولید اسپرم هستند از است ضمن اینکه هزینه
بارداری به روش آی یو آی IUI
IUI مخفف كلمه انگليسي Intra Uterine Insemination و به معني تلقيح داخل رحمي اسپرم و يكي از هزینه IUI
برچسب :
هزینه آزمایش اسپرم