کشت ارگانیک چیست ؟
امروزه رویکرد جهانی به سمت کشاورزی ارگانیک است. در این سیستم از کشاورزی که شاید برگرفته از کشاورزی سنتی باشد سعی بر این است تا از نهاده هایی که منشا شیمیایی دارند استفاده نشود. تاثیر نامطلوب و اثرات باقیمانده مصرف انواع کودهای شیمیایی، سموم، هورمون ها، ... در تولیدات غذایی در کشورهای صنعتی پیشرفته موجب شده است کشاورزی در جهتی کاملا متضاد با روش مدرن پیش رود، در این کشورها سعی بر این است که از مصرف هرگونه مواد شیمیایی ساخته شده توسط انسان در تولید و پخش محصولات زراعی و باغی و دامی جلوگیری شود. این کشاورزی به کشاورزی ارگانیک موسوم است و در کشورهای مختلف به نام های گوناگون چون کشاورزی بیولوژیکی، کشاورزی پایدار و کشاورزی با مصرف کم موادشیمیایی نامیده می شود.
در این روش به جای استفاده از کودهای شیمیایی از کودهای طبیعی موسوم به کود سبز استفاده می شود.و برای مبارزه با آفات بیشتر از روش های بیولوژیکی استفاده می گردد. در روش بیولوژیکی از دشمن طبیعی آفات برای از بین بردن آن آفت استفاده می گردد.
کشاورزی ارگانیک بازگشت به سیستم صد سال گذشته نیست، چراکه با استفاده از تکنولوژی و علوم مختلف می توان بالاترین میزان و مناسب ترین روش تولید را در کشاورزی بوجود آورد.
علت رشد سریع سیستم کشاورزی ارگانیک در جهان
علت رشد سریع کشاورزی ارگانیک در برخی کشورها را می توان نیاز جامعه، اقتصادی بودن و اهمیت اکولوژیکی آن دانست. پیشرفت تکنولوژی، علوم پزشکی و مشخص شدن اثرات سوء و ناهنجار بقایای مواد شیمیایی در تولیدات کشاورزی که باعث بروز انواع سرطان ها و اثرات مضر بر روی سلسله اعصاب در انسان و حیوان گردیده منجر به هوشیاری و استقبال آنها از تولیدات عاری از هرگونه باقی مانده شیمیایی شده است.
اگرچه در بیشتر جوامع به علت قدرت و نفوذ سیاسی شرکت های تولید کننده مواد شیمیایی و تبلیغات سو مبنی بر کاهش محصول در اثر عدم مصرف مواد شیمیایی و نفی اثرات ناهنجار این کودها موجب تاخیر در توسعه سریع این سیستم شده است، لیکن پیگیری مردم و جوامع علمی منجر به تغییر روش در سیاست دولت ها، کنترل و حذف مصرف بعضی از مواد شیمیایی شد.
از نظر اقتصادی نیز برای زارعان عدم مصرف مواد شیمیایی با توجه به قیمت گران آن (قیمت گران کودهای شیمیایی در کشورهای پیشرفته) مقرون به صرفه بوده و کشاورزان به جای استفاده از کودهای شیمیایی و سموم به منابع بیولوژیکی و روش های ارزان روی می آورند. استفاده از حشرات مفید (نظیر کفشدوزک) برای مبارزه با آفات مثال هایی از کشت ارگانیک هستند.
مطالب مشابه :
آب چیست ؟
طرح داناب ، شروعی دوباره - آب چیست ؟ - طرح دانش آموزی داناب استان قزوین
کشت ارگانیک چیست ؟
طرح داناب - کشت ارگانیک چیست ؟ - سلام به شما خوانندگان عزیز وبلاگ من درباره ی طرحی به نام
معرفی طرح داناب
طرح ملی نجات آب ( داناب ) - معرفی طرح داناب - قطره ، قطره آب لحظه ، لحظه زندگی اقیانوس چیست
روز جهانی آب
لحظه های زندگی را هدر ندهیم - طرح ملی نجات آب ( داناب ) طرح ملی نجات آب اقیانوس چیست
تصاویردلخراش ازهدردادن آب
رادار چیست؟ (نحوه کار، انواع و تاریخچه رادار در ایران و جهان) کاربردهای متفاوت طرح داناب.
عشق چیست
کارشناس آموزش متوسطه اول شهرستان کلاله - عشق چیست - تا شقايق هست زندگي بايد كرد طرح داناب.
برچسب :
طرح داناب چیست