دانشگاهیان و لزوم پژوهش های کاربردی در زمینه ی قوم لر

از بدیهیات است که هر جامعه ی انسانی برای پیشرفت و پویایی نیاز به شناخت کامل از خود دارد.این شناخت علاوه بر وسعت داشتن در تمام زمینه های اجتماعی آن جامعه باید از عمق و کیفیت مناسبی نیز برخوردار باشد.

دانشگاه ها به عنوان مراکز پژوهش، تولید علم و ایجاد شناخت در تمام جوامع ملاکی مناسب برای سنجش آن اجتماع از لحاظ پیشرفت و توسعه یافتگی با سایر جوامع محسوب می شوند به گونه ای که امروز تمام دانشگاه های معتبر و طراز اول جهان در کشورهایی هستند که سرآمدان تمدن نوین انسانی هستند.به همین ترتیب می توان عدم وجود دانشگاه های معتبر و کارآمد را از پارامترهای ضعف و عقب ماندگی جوامع برشمرد.

دانشگاهیان نیز به عنوان جویندگان علم از عوامل مهم و تعیین کننده در سرنوشت یک جامعه هستند. به طوری که ممکن است یک دانشگاه از لحاظ تولید علم و سایر معیارهای علمی در طراز بالایی قرار بگیرد اما همان دانشگاه نتواند از تولیدات علمی خود برای رفع کاستی ها و نیازهای جامعه ی خود بهره بگیرد.

در سرزمین بزرگ مردمان لر که یکی از اقوام پیشرفت نکرده ی ایران هستند عدم وجود دانشگاه های معبتر و مراکز آموزش عالی با کیفیت از حقیقت هایی است که خود از بزرگترین علت های عدم پیشرفت این جامعه می باشد. این در حالیست که قوم لر در زمینه ی داشتن اساتید و دانشجویان پرتلاش و موفق از سرآمدان عرصه ی علمی کشور ایران است و بسیاری از دانشگاهیان کشور به این موضوع اذعان داشته اند و حتی این روند نخبه پروری را در سال های اخیر روزافزون توصیف می نمایند.

اینجاست که یک سوال بزرگ و اساسی پیش روی ما قرار می گیرد و آن این است که چگونه می توان مسائلی چون فقر، عقب ماندگی و نبود دانشگاه را با داشتن خیل بسیار دانشگاهیان و پژوهندگان طراز اول کشوری و جهانی در کنار هم قرار داد.

سبقه ی تاریخی این مردمان به وضوح نشان می دهد که اینان همواره در کشور ایران از فعالان در مسیر پیشرفت و سرفرازی بوده اند که تعدد دانشمندان لر در زمره ی بزرگان علمی کشور را میتوان گواه این مطلب قلمداد نمود.

در این بین مسئله ی توسعه نایافتگی که در این سخن مجال بیان علل آن نسیت موجب شده است که یک فاصله و جدایی بسیار نامیمون بین تحصیل کردگان این جامعه با سرزمین و مردمان خود ایجاد شود به گونه ای که بسیاری از تحصیل کردگان در خدمت رشد و پویایی مردم و سرزمین خود قرار نمی گیرند و جذب مناطق توسعه یافته ی کشور و حتی کشورهای پیشرفته ی جهان می شوند.

یکی از راهکار هایی که در این برهه ی زمانی می تواند راهگشا باشد قرار گرفتن قوم لر در راس موضوعات امور پژوهشی دانشگاهیان قوم لر است. برای مثال اگر یک دانشجوی علوم انسانی ما می خواهد در رابطه با فرهنگ و تاریخ ایران تحقیقی را انجام دهد، در زمان حاضر آن را به شناخت فرهنگ و تاریخ قوم لر تخصیص دهد. دانشجوی علوم سیاسی ما به بررسی ساختار سیاسی موجود در قوم لر و علل سیاسی کاستی های موجود بپردازد. جامعه شناسان ما نیز به همین صورت.

دانشجویان فنی و مهندسی به بررسی های میدانی در سرزمین خویش برای ایجاد صنایع و کاهش فقر گام بردارند یعنی یک مهندس کشاورزی به برچیده شدن نظام سنتی کشاورزی و جایگزین کردن آن با روش های نوین وبهره وری مناسب از آب و خاک سرزمین خود مبادرت کند.

امروز این مسئولیت سنگین به عهده ی دانشگاهیان لر است تا از انزوا و مرگ خاموش فرهنگ و هویت خود جلوگیری نمایند.

منبع:http://alamaeis.com/


مطالب مشابه :


لیست سهمیه مناطق در تمام کشور با کد شهرستان

سرفصل دروس دانشگاه علمی کاربردی. آشنایی با دانشگاه علمی 738 2 لوشان 983 3




مكان‌‌هاى تاريخى ‌‌و ديدنی‌هاى استان قزوین

بعد از پل لوشان گلستان | دانشگاه علمی کاربردی | سایت دانشگاه آزاد | دانشگاه جامع




قوم لر

دانشگاه علمی کاربردی (لوشان)، مرکزی(شازند و خمین)،قزوین،خراسان،کرمان و تهران(ورامین)




دانشگاهیان و لزوم پژوهش های کاربردی در زمینه ی قوم لر

دانشگاهیان و لزوم پژوهش های کاربردی در دانشگاه ها به عنوان ، گیلان(لوشان




مه آفرید امیرخسروی که بود؟

دفتر استخدام اعضای هیئت علمی دانشگاه امتحانی حقوق پیام نور جزوات حقوق دانشگاه




برچسب :