اظهار نگرانی شدید برای پس از 2014

تصویر افغانستان در پس از   2014 تاریک و وحشتناک به نظر می رسد    اظهار نگرانی شدید نهادهای بین المللی از بحرانی تر شدن

اوضاع افغانستان پس از ۲۰۱۴

تصویر افغانستان

نگرانیهای شدیدی که از دوران پس از خروج نیروهای آیساف در دل مردم افغانستان بود کم کم توسط نهادهای بین المللی نیز ابراز می شود و نهاد جهانی بحران، و کمیتۀ صلیب سرخ در افغانستان اعلام کرده اند که این کشور به بحران، اقتصادی، سیاسی، امنیتی و بشری پس از سال ۲۰۱۴ میلادی روبرو خواهد شد.

رییس کمیتۀ جهانی صلیب سرخ که کارش درافغانستان به پایان رسیده است از بدتر شدن زنده گی مردم افغانستان سخت ابراز نگرانی می کند .

وی تاکید ورزیده است که گسترش جنگ ها وافزایش گروه های مسلح غیر مسؤول زنده گی را برای غیر نظامیان دراین کشور دشوار ساخته است.

رییس نماینده گی جهانی صلیب سرخ در افغانستان، ریتو ستاکر گفته است که افزایش جنگ و گروه های مسلح غیر مسؤول زنده گی مردم را دشوار ساخته است و مردم در چندین خط مقدم جنگ گیر مانده اند.

به باور وی گذشته از جنگ ، وضعیت بد اقتصادی ، رویداد های طبیعی امید مردم را نسبت به آیندۀ شان کمتر ساخته است.

رییس کمیته جهانی صلیب سرخ در افغانستان، ریتو ستاکر گفته است که: « زنده گی شهر وندان عادی افغانستان بدتر شده است ، من این کشور را با نگرانی ترک می کنم پس از آنکه من در سال دو هزار شش به این جا آمدم گروه های مسلح محلی افزایش یافته است و غیرنظامیان میان گروه های گونا گون مسلح گیر مانده اند وزنده گی به غیر نظامیان افغان دشوار تر شده است تا بتوانند به خدمات بهداشتی هنگام زخمی شدن یا بیماری دسترسی یابند.»

در کنار جنگ از مشکلات اقتصادی و رویداد های طبعی نیز یکی از چالش های دیگر در بدتر شدن وضعیت زنده گی مردم از سوی کمیته جهانی صلیب سرخ اثرگذار دانسته شده اند وافزایش جنگ ها و نا امنی ها مانع رسانیدن کمک های بشری به نیاز مندان شده اند.

آقای ستاکر افزوده است که: « درگیری دنباله دار و افزایش گروه های مسلح غیر مسؤول به شمول نیرو های امنیتی محلی اوضاع را به غیرنظامیان بدتر ساخته است ، حمله های مستقیم تهدید ها، ظلم وافزایش نا امنی ها سبب شده اند که شماری از غیرنظامیان مجبور به ترک خانه های شان شوند.»

کمیتۀ جهانی صلیب سرخ از تمامی گروه های در گیر جنگ می خواهند که از هرگونه آسیب رسانی به غیرنظامیان خود داری کنند و مانع رسانیدن کمک های بشری به نیازمندان نشوند.

درهمین حال رییس تازۀ کمیته جهانی صلیب سرخ در افغانستان، جیرار دو پونترادلفی گفته است که: « گفت گو ها با گروه های درگیر در اولویت کاری ما خواهد بود و می کوشیم تا طرف های درگیر جنگ را متقاعد بسازیم تا به زنده گی غیرنظامیان بویژه زنان و کودکان توجه کنند و امنیت جان و مال آنان را در نظر بگیرند.»

کمیتۀ جهانی صلیب سرخ با این همه نگرانی ها از پیشرفت ها در بخش های گوناگون نیز سخن می زند و گفته اند که اکنون در سراسر افغانستان مردم از حق شان آگاه شده اند.

در همین حال گروۀ جهانی بحران هشدار می دهد که اگربه انتقال قدرت سیاسی در افغانستان توجه جدی نشود ، حکومت افغانستان سقوط خواهد کرد.

گروه جهانی بحران در گزارش تازه یی در بارۀ آینده افغانستان سخت ابراز نگرانی می کند.

بربنیاد گزارش این نهاد، هرگاه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و انتقال مسؤولیت های امنیتی به گونۀ جدی توجه نشود افغانستان به میدان رقابت های تنظیم ها مبدل خواهد شد وممکن است حکومت افغانستان یک بار دیگردرنتیجۀ جنگ های داخلی سقوط کند.

گروه جهانی بحران سال های دو هزارو سیزده تا دو هزارو چهارده میلادی را مرحلۀ گذار سیاسی و نظامی میداند.

گروه جهانی بحران در گزارش تازه یی خواهان توجه جدی حکومت افغانستان و جامعۀ جهانی برای انتقال قدرت سیاسی و برگزاری درست انتخابات ریاست جمهوری شده است ،گروه جهانی بحران می افزاید که بعید به نظر می رسد که افغانستان پس از بیرون شدن نیرو های خارجی از افغانستان مسؤولیت تامین امنیت انتخابات ریاست جمهوری را به گونه درست برگزار کرده بتوانند.

تحلیلگر ارشد گروه بحران در افغانستان، کاندیس راندو در یک گفت و گوی ویژه با طلوع نیوز خواهان اقدام جدی حکومت افغانستان و جامعۀ جهانی در این باره شده است.

وی گفته است که: « جدی ترین تهدید که افغانستان امروز به آن رو به روست انتقال سیاسی است و توجه بیشتر به روند انتقال مسؤولیت های نظامی به نیرو های افغان است حکومت افغانستان ، مردم افغانستان و جامعه جهانی واقعاً مجبور هستند تا توجه جدی شان را به این متمرکز سازند تا چه باید انجام دهند زیرا اکنون همه جهان متوجه افغانستان است زیرا یک تهدید واقعی وجود دارد که اگر انتخابات با دشواری رو به رو شود ما به یک حالت اضطراری رو به رو خواهیم شد زیرا مشکلات امنیتی ، اقتصادی و سیاسی با نزدیک شدن سال دو هزارو چهارده میلادی جدی تر می شوند.»

دراین گزارش آمده است که نشانه های خطر وجود دارند که رییس جمهور کرزی گام های را به سود یک نامزد مورد علاقۀ خود نیز بردارد. بربنیاد این گزارش روند انتخابات گرفتار سردرگمی های امور اداری، تکثر اداری و دسیسه های سیاسی می باشد و گفته اند که اگر دولت مردان افغان نتوانند مشکلات را در این مدت حل نمایند، در افغانستان ناآرامی های وسیع وعمیق وچند پارچگی نیروهای امنیتی و شاید هم یک جنگ داخلی به گونۀ وسیع آغاز شود.

خانم راندو افزوده است که: « من در بارۀ آیندۀ افغانستان نگران هستیم اگراین پیشنهاد ها نادیده گرفته شوند من نگران هستیم اوضاع دگرگون شود و این کشور یک بار دیگر به میدان رقابت های تنظیم ها مبدل خواهد شد و افراد زیادی مجبور به ترک کشورشان خواهند شد، یعنی اگر انتخابات درست برگزار نشود و نظام تازۀ بمیان نیاید بلی این ممکن است که افغانستان یک بار دیگر در جنگ های داخلی سقوط خواهد کرد.»

اما حکومت افغانستان این گزارش را بیهوده دانسته است پیش از این رییس جمهور کرزی اطمینان داده است که با وجود همه تهدید ها و چالش ها انتخابات ریاست جمهوری در زمان معین آن برگزار خواهد شد.

در این گزارش توصیه‌های زیادی به پارلمان افغانستان، کمیسیون مستقل انتخابات و جامعه جهانی نیز شده است.این گروه از کمیسیون مستقل انتخابات می خواهد تا با تمام نیرو دست بکار شود و زمان را برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مشخص سازد و نیز روشن سازد که بربنیاد اجندای کاری اش چگونه یک انتخابات معتبر و دیموکراتیک بگزار خواهد کرد(منبع گزارش: طلوع نیوز)

خبرگزاری بی بی سی: ممکن است پس از خروج نیروهای ناتو

 از این کشور در سال ۲۰۱۴،حکومت افغانستان سقوط کند

و جنگ داخلی  دوباره آغاز شود.


خبرگزاری بی بی سی گزارش داده است که یک گزارش تازه در مورد افغانستان هشدار داده که اگر اقدامات جدی اکنون اتخاذ نشود، ممکن است پس از خروج نیروهای ناتو از این کشور در سال ۲۰۱۴، حکومت افغانستان سقوط کند و جنگ داخلی آغاز شود.

گروه بین‌المللی بحران در این گزارش ۸۶ صفحه‌ای گفته که پلیس و ارتش افغانستان آماده نیست که مسئولیت‌های امنیتی را به دوش گیرند.


این گروه افزوده که اگر دولت افغانستان برای پیشگیری از تقلب در انتخابات آینده ریاست جمهوری تدابیری روی دست نگیرد، برگزاری انتخابات شفاف ممکن نخواهد بود.

اما دولت افغانستان این گزارش را "بی‌معنی و بی‌ارزش" خوانده است. حامد علمی، از سخنگویان حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان به بی‌بی‎سی گفت: "به نظر ما، این گزارش بیهوده است".

او افزود: "در این گزارش از تحلیل نادرست استفاده شده است. ما کشوری نیستیم که در سال ۲۰۰۲ به وجود آمده باشیم، کشوری هستیم با تاریخ چهار هزار ساله. اردو و پلیس ملی ما در حال حاضر بیشتر عملیات دفاعی را به صورت مستقلانه اجرا می‌کنند."

آقای علمی تاکید کرد که دولت افغانستان متعهد است تا تمام توانایی خود را برای برگزاری "انتخابات شفاف" به کار ببرد و راه‌های تقلب را ببندد.

سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان گفت که اگر جامعه بین‌المللی وعده‌های خود به افغانستان را عملی کند، در آن صورت خروج ناتو در سال ۲۰۱۴ باعث تغییری در وضعیت نخواهد شد.

'زمانی زیادی باقی نمانده'اما گزارش گروه بین‌المللی بحران که مقر آن در بروکسل است، تصریح کرده که ممکن است حکومت مورد حمایت غرب در افغانستان پس از سال ۲۰۱۴ با بحران ویرانگر سیاسی مواجه شود.

"این تقریبا قطعی است که در شرایط کنونی، انتخابات ۲۰۱۴ با تقلب وسیع همراه خواهد بود"

در گزارش تاکید شده که: "گام‌هایی که انتقال با ثبات را تضمین کند، باید از همین حالا برداشته شود تا از رفتن سریع به سوی سقوط حکومت جلوگیری شود. زمان به سرعت می گذرد."

خروج نیروهای بین‌المللی و انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در یک سال واقع خواهد شد و گروه بین‌المللی بحران پیش‌بینی کرده که ممکن است این انتخابات مانند انتخابات ۲۰۰۹ پر از تقلب باشد.

 

در گزارش آمده: "این تقریبا قطعی است که در شرایط کنونی، انتخابات ۲۰۱۴ با تقلب وسیع همراه خواهد بود. تخلف انتخاباتی در جنوب و شرق، جایی که امنیت رو به خرابی است، فراگیر خواهد بود، مگر این که جلوگیری از آن تضمین شود."

نویسندگان این گزارش افزوده که حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان که در انتخابات آینده حق شرکت ندارد، ممکن است زمینه‌های غیرقانونی را برای پیروزی کاندیدای مورد نظرش فراهم کند.

دولت افغانستان ادعا می‌کند که انتخابات آینده "بدون مداخله خارجیها آزاد و عادلانه خواهد بود."

اما گزارش گروه بین المللی بحران نتیجه گیری می‌کند که ناکامی در برخورد با مسایل ذکر شده می‌تواند به بن‌ بست سیاسی بیانجامد که زمینه را برای اعلام وضعیت اضطراری فراهم کند. و این خود می‌تواند عاملی برای سقوط دولت شود.

در گزارش توصیه‌های زیادی به پارلمان افغانستان، کمیسیون انتخابات و جامعه بین المللی داده شده است.

کارشناسان اوضاع فعلی افغانستان را خطرناک می دانند که حتی بد تر از سالهای ۲۰۰۱ شده است و تنشهای قومی و اختلافات سیاسی بیشتر شده است. تردیدها در مورد ثبات افغانستان پس از ۲۰۱۴ همچنان وجود دارد و موجب رکود اقتصاد و امنیت افغانستان می شود.

خبرگزاری پژواک:نيروهاى افغان توان به عهده گرفتن

 مسووليت هاى امنيتی را ندارند
 
گروه بين المللى بحران ميگويد که افغانستان دچار گروه گرايی و فساد شدید است و بعيد به نظر می رسد که نيروهاى افغان، توان به عهده گرفتن مسووليت هاى امنيتی را بعد از سال ٢٠١٤داشته باشند.

در گزارش تازۀ اين گروه که به دسترس آژانس خبرى پژواک قرارگرفته، آمده است که اين ناتوانى، چالش سياسی تنظيم يک انتخابات معتبر رياست جمهوری و انتقال قدرت از رييس جمهورکرزى به شخص مابعد آنرا، بيشتر دلهره آور و نااميد کننده می سازد.

به گفتۀ منبع، تکرار هرج و مرج های انتخابات گذشته؛ منتج به بحران قانون اساسی، کاهش چانس بقای تقسيمات سياسی فعلی در زمان انتقال می شود. در شرايط کنونی، توقعات برای يک انتخابات شفاف و انتقال آرام اندک است.

گروه بين المللی بحران ميگويد: باآنکه رييس جمهور کرزی ارادۀ خود را برای خروج با عزت از قدرت بيان کرده؛ اما نگرانی هايى وجود دارد که وى برای ادامۀ کنترول و ملکيت خانواده گی خود بر پروسه و نهادهای سياسی، ممکن است بصورت مستقيم و ياغيرمستقيم گامهای تعيين کننده ای  بردارد.

اين نهاد بين المللى مى افزايد که از وقوع چنين کاری، بايد جلوگيری صورت بگيرد و هرگونه اقدام توسط رييس جمهور کرزی، برای اعلام يک حالت اضطراری در صورت يک نزاع دوامدار انتخاباتی، فاجعه آميز خواهد بود.

گروه بين المللی بحران علاوه ميکند که شکنندگی نظام سياسی کنونی، بيشتر از آن است که بتواند تمديد حضور کرزی در قدرت را تحمل نمايد. به همين صورت، وضعيت کنونی حوصله و تحمل اين امر را نخواهد داشت که يک پروسۀ انتخاباتی به گونه اى مديريت شود که بلندپروازيهای خانوادۀ کرزی را گسترش بدهد يا مذاکرات برای يک توافق سياسی با مخالفين مسلح و غيرمسلح را صدمه بزند.

اين درحالى است که رييس جمهورکرزی، ادامۀ قدرت پس از پايان کارش را حتی براى يکروزهم نامشروع خوانده است.

وى در نشست خبرى هفتۀ گذشته در ارگ رياست جمهورى گفت: ((هرانتخابات حتی اگر ناقص هم باشد، بهتر از يک حکومت نامشروع است؛ چون درسال ٢٠١٤ زمانيکه دورۀ قانونی رياست جمهوری من ختم می شود و ميعادى را که مردم به من داده، پايان مى يابد، آن وقت من رييس جمهور نمی باشم.))

اما رييس جمهور کرزى افزوده است که خارجى ها نبايد در روند انتخابات آينده مداخله کنند؛ طورى که در دورۀ قبلى انتخابات رياست جمهورى و پارلمانى، چنين مداخلاتى صورت گرفته بود.

دورۀ دوم پنج سالۀ رياست جمهورى حامد کرزى، در سال ١٣٩٣ تکميل ميگردد.

همچنان در گزارش گروه بين المللى بحران آمده است که تحت شرايط فعلی، انتخابات٢٠١٤ با تقلب عظيم مواجه خواهد بود. تقلب در رای دهی در جنوب و شرق؛ جایى که وخامت امنيتی ادامه دارد، تضمين شده است. در نتيجۀ سطح بالای خشونت در تمام افغانستان قبل از انتخابات و در روز انتخابات، احتمال دارد صدها تن، هزاران نفر رای دهنده را از حق شان محروم کند.

درگزارش آمده است که کميسيون انتخابات، احتمالاً مجبور به باطل کردن تعداد زيادى آراء خواهد شد. اين موضوع خطر يک رقابت ديگر بين قوۀ مجريه، مقننه و قضائيه خواهد بود. تحت قانون اساسی و قانون انتخابات فعلی، دولت توان حريف شدن با چالش های ناشی از نتايج رای دهی را ندارد.

اما رييس جمهور کرزى ميگويد که انتخابات رياست جمهوری، بربنياد قانون اساسی افغانستان برگزار خواهد شد و ناامنی ها و هيچ عامل ديگری، مانع برگزاری انتخابات شده نمی تواند.

کميسيون مستقل انتخابات نيز ميگويد: باآنکه چالشها و دشوارى هاى زيادى فراراه انتخابات آينده وجود داشته؛ اماانتخابات رياست جمهورى، براساس قانون اساسى در وقت معين آن، برگزار خواهد شد.

به اساس ماده ٦١ قانون اساسى افغانستان، وظيفۀ رئيس جمهور بعد از انتخابات، به تاريخ اول جوزاى سال پنجم به پايان ميرسد و انتخاب رئيس جمهور جديد، در خلال ٣٠ الى ٦٠ روز قبل از پايان دوره کارى رئيس جمهور، صورت ميگيرد.

قانون انتخابات نيز صراحت دارد که ١٢٠ روزقبل از آغاز روز راى دهى، بايد تقويم انتخابات را اعلام کند.

 

خبرگزاری بخدی:هشدار بانک جهانی در مورد کاهش

رشد اقتصاد افغانستان پس از سال 2014

رشد اقتصادی افغانستان پس از خروج نیروهای امنیتی بین المللی از افغانستان به شدت کاهش پیدا خواهد کرد. در اثر فساد موجود در دستگاه دولت پیش از این نیز در عین سرازیر شدن کمکهای هنگفت به افغانستان اما بازهم اقتصاد افغانستان رشد متناسب با کمکهای جهانی نداشته است و دارای یک اقتصاد بیمار و انحصار شده در چنگ مافیاهای اقتصادی است.

 بر اساس اعلامیه جدیدی که از سوی بانک جهانی به نشر رسیده، پول های پرداخت شده توسط کشور های کمک کننده به افغانستان به صورت متوازن مصرف نشده است.

بانک جهانی در این اعلامیه گفته است که کمک هایش به افغانستان تا سقف150 میلیون دالر در سال را بدون باز پرداخت، ادامه می دهد.
این درحالی است که عبدالرئوف ضیا، سخنگوی دفتر بانک جهانی در افغانستان روزگذشته (شنبه) به خبرنگاران گفت که این تصمیم بانک جهانی برای سه سال آینده در نظر گرفته شده است.
آقای ضیا منابع درآمد داخلی را بهترین را ه برای رشد اقتصاد و ایجاد فرصت های شغلی در افغانستان عنوان کرد.  


 به گفته سخنگوی بانک جهانی در افغانستان، اوضاع اقتصادی افغانستان پس از خروج جامعه جهانی در سال2014 و انتقال کامل مسئولیت های امنیتی به نیروهای افغان، نگران کننده است.


با این وجود شماری از اگاهان مسایل سیاسی بر این باورند که پس ازسال 2014 و خروج نیرو های خارجی، در آمدهای افغانستان، کاهش خواهد یافت.

در تازه ترین ارزیابی که از سوی بانک جهانی صورت گرفته، آمده است که در آمدهای داخلی افغانستان پس از سال 2014 و کاهش کمک های جهانی تا مرز 6 درصد سقوط خواهد کرد.
سخنگوی بانک جهانی در کابل می گوید که کمک های در نظر گرفته شده برای تقویت ادارات دولتی، خدمات متوازن و ایجاد فرصت های شغلی به مصرف خواهد رسید.

با این وجود مقام های بانک جهانی از عدم مصرف متوازن کمک های جامعه جهانی در افغانستان ابراز نگرانی کرده اند.

بانک جهانی از بزرگترین نهادهای بین المللی کمک کننده به افغانستان است که در ده سال گذشته میلیون ها دالر در بخش های مختلف به افغانستان کمک کرده است.
با این حال شماری از آگاهان مسایل اقتصادی می گویند که با انتخاب جیم یونگ کیم به عنوان رییس جدید بانک جهانی تغییرات گسترده ای در سیاست بانک جهانی در مورد افغانستان ایجاد می شود.
عبدالرئوف ضیا استخراج منابع طبیعی و ایجاد کار برای شهروندان را از راه های عمده مبارزه علیه سقوط اقتصادی افغانستان می داند.
مقام های بانک جهانی با اشاره به کاهش کمک های جامعه جهانی پس از سال 2014 می گویند که روند انتقال مسوولیت های امنیتی و ناامنی، تهدید های جدی را علیه زنان و دختران در افغانستان به وجود خواهد آورد.
این درحالی است که در موافقت نامه دراز مدت استراتیژیک میان کابل و واشنگتن جامعه جهانی بر ادامه کمک هایش به افغانستان تعهد سپرده است.
در این موافقت نامه آمده است که کشورهای بین المللی در دوبخش نظامی و ملکی به افغانستان کمک خواهند کرد.
مقام های بانک جهانی با اشاره به کاهش کمک های جامعه جهانی پس از سال 2014 می گویند که روند انتقال مسوولیت های امنیتی و ناامنی، تهدید های جدی را علیه زنان و دختران در افغانستان به وجود خواهد آورد.
جیم یونگ کیم رییس جدید بانک جهانی گفته است که نظریات و مشوره های دولت، جامعه مدنی، بخش خصوصی و جامعه جهانی را درکمک های این بانک به افغانستان، در نظر خواهد گرفت.
آمارها نشان می دهد که بانک جهانی از سال 2001 تا کنون بیش از دو ملیارد دالر به افغانستان کمک کرده که حدود 90 درصد این کمک ها، بدون باز پرداخت بوده است.

متن گزارش گروه بين المللى بحران را که حکایت از بد ترشدن

اوضاع امنیتی  افغانستان دراثر فساد موجود پس از ۲۰۱۴ دارد 

دراینجا بخوانید.


موضوعات مرتبط: افغانستان، اخبار افغانستان 
بدتر‘شدن‘اوضاع افغانستان‘پس از 2014‘امنیتی   منبع:http://hsobh.blogfa.com/post-211.aspx


مطالب مشابه :


قيمت هر سهم پدیده حدود هزار و٧٠٠ تومان برآورد شده (قبل افزایش سرمایه)

تقويم‌ها كه آغاز سال ١٣٩٣ را نشان داد، وزارت راه و شهرسازي هم وارد عمل شد. گفتند مباحث مربوط




تمام اتهام‌هاي «پديده» ؛ از اتهام زمين‌خواري تا درياخواري «پديده»

تقويم‌ها كه آغاز سال ١٣٩٣ را نشان داد، وزارت راه و شهرسازي هم وارد عمل شد. گفتند مباحث مربوط




مالیات حقوق و نحوه محاسبه آن

تبصره ماده 83 ق.م.م مزاياي غير نقدي مشمول ماليات حقوق بشرح زير تقويم پاداش آخر سال پس




تصویر افغانستان در پس از 2014 تاریک و وحشتناک به نظر می رسد

دورۀ دوم پنج سالۀ رياست جمهورى حامد کرزى، در سال ١٣٩٣ بايد تقويم پس از سال 2014 می




اظهار نگرانی شدید برای پس از 2014

دورۀ دوم پنج سالۀ رياست جمهورى حامد کرزى، در سال ١٣٩٣ بايد تقويم پس از سال 2014 می




برچسب :