سیر مختصر مطالعاتی و چند الگو و پیشنهاد

دوستان در چند دانشگاه می‌خواستند سیر مطالعاتی مختصری بر اساس جزوه و آن هم عمدتا برای ورودی جدیدها برگزار کنند و نظر بنده را خواستند که سیر را به همراه چند نکته اینجا آوردم:

دین همه دین است / وحید جلیلی
مجاهده فرهنگی و وضعیت ما / حجت الاسلام و المسلمین نظافت
عوام و خواص / آیت‌الله خامنه‌ای (+)
اسلام ناب / امام روح‌الله
شما خواصید / آیت الله خامنه‌ای
بسیج و رسالت دانشجوی بسیجی / حسن رحیم‌پور ازغدی
جام زهر(پیام قطعنامه) / امام روح‌الله
جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی / وحید جلیلی
منشور آزاد اندیشی (چاپی) / آیت الله خامنه‌ای
ضرورت نظام فکری (چاپی) / احسان بابایی

در کنار موارد فوق می‌توان از جزوات ذیل نیز استفاده کرد:

خلاصه قاموس عدالت (چاپی) / آیت الله خامنه‌ای
ما مسئولیم / حجت الاسلام روح
عارفان مبارزه‌جو / حجت الاسلام موسوی
مفسر اسلام ناب / شهید مطهری (ره)
حیاة الاحکام / آیات و روایات پیرامون عدالت
حیات حقیقی / گزیده احادیث جلد اول و دوم الحیاة
معارف انقلاب (چاپی)/ آیت الله خامنه‌ای
عرفان جهادی (چاپی) / حجت الاسلام قاسمیان
منشور روحانیت / امام روح‌الله

تمامی جزوات فوق را در قالب یک فایل فشرده از اینجا دانلود کنید

* این سیر قابل تغییر و گاهی لازم التغییر می‌باشد: متناسب با وضعیت فکری, روحی و مطالعاتی مخاطب میتوان -یا شاید باید- آن را تغییر داد. چرا که برخی افراد نیاز به تلنگر دارند تا راه بیافتند و برخی راه افتاده‌اند و دام پیش‌رویشان عملزدگی است. البته در چیدن جزوات فوق بیشتر به وضعیت عموم دانشجویان تازه وارد توجه شده است که گاهی نیازمند تلنگر و گاهی نیازمند دیدن افقهای دور و گاهی نیازمند احساس حس تکلیف و مسئولیت.

*این سیر به عنوان نخ تسبیح است: سیر جزوات تنها به عنوان حلقه وصل جلسات با هم به کار می رود و نه محتوای تمام جلسات. لذا مسئول جلسات باید بتواند در سطحی بالاتر از دیگران جلسات را جمع‌بندی کند و سوالات جمع را به منابع اصیل وصل کند. همچنین نباید جمع تصور کند که با این جزوات-یا حالا ده تا جزوه دیگر- دیگه رسیده به ته مطالعه و عمق فکری! نه! هیچ چیز جای کتاب را نمی‌گیرد

* مخاطب سیر جزوات بیشتر ورودیهای جدید دانشگاه یا ورودیهای تازه تشکل می باشند. لذا افراد پخته‌تر باید برای خود فکری بکنند.

* برای غنی‌تر و پربارتر شدن این جلسات میتوان از قالب‌های دیگری استفاده کرد که مواردی از آن در ذیل می‌آید:

** کارگاه‌های مهارتی: میتوان قسمتی از جلسه را اختصاص به یک کارگاه داد. مواردی که تا بحال شاهد اجرای آن بوده‌ام کارگاه‌های نویسندگی, خبرنویسی و نشریه دانشجویی بوده است. میتوان با توجه به علاقه و استعداد و نیاز مخاطبین محورهای دیگری را نظیر فضای مجازی و تولید کلیپ و پادکست و کاریکاتور و عکاسی و ... را برای کارگاه پیشنهاد داد.

** جلسات بحث سیاسی: از قالبهای تجربه شده‌ی دیگر جلسات بررسی و تحلیل اخبار هفته می‌باشد. برای مثال جمعی از دوستان روزنامه‌های کشور را بین خودشان تقسیم کرده بودند و هر جلسه گزارشی از محتوا و اخبار و تحلیل‌های یک روزنامه توسط یکی از اعضای گروه ارائه می‌شد و پس از آن به تحلیل اخبار و اتفاقات می‌پرداختند. این روش به توجه به وقت کم برخی مخاطبین و عدم وقت کافی برای مرور تمامی روزنامه ها چیده می‌شد که می‌توان با توجه به میزان وقت گذاری مخاطبین قالبش را تغییر داد. در کنار این تحلیلها میتوان به بررسی وظیفه خود در قبال مسائل پرداخت که با کنار هم قرار دادن مبانی و اخبار و تحلیل‌ها بدست می‌آید. همچنین اینجا لازم به ذکر است که بحث و تحلیل سخنان همان مدت رهبری نیز از مواردی است که می‌تواند در دستور کار قرار گیرد.

** استفاده از قالب‌هایی نظیر کوه-کتاب: میتوان یک برنامه تفریحی یا زیارتی و .... مختصر نیز ترتیب داد تا برنامه جلسه از حالت خشک خارج شود. از فواید اینگونه قالبها ارتباط, صمیمیت و انسجام بیشتر اعضای گروه خواهد بود.

** مطالعه و ارائه کتاب: میتوان کنار این سیر جزوه، یک کتاب نیز برای مطالعه قرار داد که در طول چندین جلسه و همزمان با مرور و بحث پیرامون جزوات, کتاب نیز مطالعه شود. با توجه به عدم شناخت کافی ورودی های دانشگاهی از عرصه سیاسی-فرهنگی کشور میتوان کتابهای جریان‌شناسی و تاریخی قبل و پس از انقلاب را در این قسمت اولویت داد.

** مرور صحیفه امام خمینی(+): جهت آشنایی با آرمان‌های انقلاب اسلامی و رسیدن به مؤلفه‌های اسلام ناب صحیفه امام را با اولویت جلد 21 و سپس جلد 20 توصیه می‌شود. برخی از دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) نیز جزواتی با عنوان صحیفه آفتاب (خلاصه 21 جلد صحیفه نور در قالب 21 کتابچه) تولید کرده‌اند که شاید برای مرور مختصر کل صحیفه بتواند مفید واقع شود. البته دنبالشان نگردید چون یافت نمی‌شود. اگر خواستید در قسمت نظرات نظر بگذارید تا بگویم که چگونه می‌شود آنها را پیدا کرد!

** تعریف کردن یک خروجی: اگر جمع ظرفیت وقت‌گذاری داشته باشد تعریف کردن یک کار خروجی نظیر نشریه, وبلاگ, جزوه و ... میتواند جهت انسجام بیشتر گروه مؤثر باشد. ضمن اینکه در این صورت به خیلی از مبانی‌ای که در سیر جزوات و کتاب‌ها می‌رسیم نیز جنبه عملی می‌پوشانیم.

** در پایان اگر کسی مایل است برای تکمیل جزوات و یا تولید جزوات و یا حتی صفحه آرایی جزوات همکاری کند, در قسمت نظرات اعلام کند. هم اکنون نیازمند یاری انقلابیتان هستیم!

پــــــــــــــــــــیـــــــــــــــــــنـــــــــــــــــوشـــــــــــــــــــتــــــــــــــــ:
 حتما این یادداشت یاسر عسگری را مطالعه کنید: جزوات، قالبي موثر در انتقال تفكر انقلاب در مجامع دانشجویی و مردمی
تعداد دیگری جزوه جهت مشاهده


مطالب مشابه :


پوستر جشنواره سوم عمار

اکران مردمی جشنواره در جهرم اکران توسط "جبهه فرهنگی سبکبالان شهرستان




مساجد را دریابیم

جبهه فرهنگی سبکبالان جهرم سنگر کتاب جهرم مجمع مطالبه مردمی




سیر مختصر مطالعاتی و چند الگو و پیشنهاد

جبهه فرهنگی انقلاب جبهه فرهنگی سبکبالان جهرم سنگر کتاب جهرم




الحمد لله همه هستند!

جبهه فرهنگی سبکبالان جهرم سنگر کتاب جهرم مجمع مطالبه مردمی




قدم زدن در کوچه پس کوچه‌های انقلاب اسلامی

جبهه فرهنگی سبکبالان جهرم سنگر کتاب جهرم مجمع مطالبه مردمی




امام برای من آموزگار بود

جبهه فرهنگی سبکبالان جهرم سنگر کتاب جهرم مجمع مطالبه مردمی




حقایقی ناگفته در مورد فراماسونرها

جبهه فرهنگی سبکبالان جهرم سنگر کتاب جهرم مجمع مطالبه مردمی




حقوق مادام العمر یا کارگران مادام العمر

جبهه فرهنگی سبکبالان جهرم سنگر کتاب جهرم مجمع مطالبه مردمی




چیزهای خطرناک!

جبهه فرهنگی سبکبالان جهرم سنگر کتاب جهرم مجمع مطالبه مردمی




نکاتی تشکیلاتی از کتاب "پیشوای صادق" | آیت الله خامنه‌ای

جبهه فرهنگی سبکبالان جهرم سنگر کتاب جهرم مجمع مطالبه مردمی




برچسب :