راهاندازي بانك خون بندناف رايگان در كشور
همزمان با روز جهاني اهداي خون، پروژه ملي بانك خون بندناف و مركز پذيرهنويسي سلولهاي بنيادي روز گذشته در سازمان انتقال خون ايران به بهرهبرداري رسيد.
خون بندناف، خوني است كه پس از تولد نوزاد در جفت باقي ميماند. در زمان بارداري اين خون براي ادامه حيات و سلامت وي لازم است؛ اما پس از تولد ، جفت و خون آن به عنوان يك بافت اضافي به دور انداخته ميشود. بنابراين دستيابي به منبع جديدي از سلولهاي بنيادي يعني بندناف، نقطه اميدي براي بيماران نيازمند به پيوند مغز استخوان به وجود آورده است.
راهاندازي بانك خون بندناف توسط سازمان انتقال خون ايران در راستاي پاسخگويي به نياز بيماران است تا در زمان نياز مورد استفاده قرار گيرد. از سوي ديگر با توجه به اين كه پيوند مغز استخوان به منظور درمان بسياري از بيماريهاي كشنده استفاده ميشود،خون بندناف را ميتوان به جاي مغز استخوان براي درمان بسياري از بيماراني كه نياز به پيوند دارند؛ ولي نميتوانند اهداكننده مناسبي را پيدا كنند، به كار برد.
تاريخچه بانك خون بندناف
اولين بانك خون بندناف عمومي جهان در شهر نيويورك در سال 1992 تاسيس شده و بانكهاي بعدي در دوسلدورف آلمان، ميلان ايتاليا و پاريس فرانسه شروع به كار كردهاند.
همچنين اولين پيوند خون بندناف در جهان در اكتبر 1988 در فرانسه براي كودكي دچار كمخوني فانكوني انجام شد و پس از 22 سال طبق گزارشهاي موجود، اين فرد بدون مشكلات خوني و ايمونولوژيك در سلامت كامل به سر ميبرد. در حال حاضر هم پيشبيني ميشود بيش از 250 هزار خون بندناف در بانكهاي دنيا ذخيره و بيش از 5000 پيوند تا سال 2008 انجام شده است.
كساني كه علاقهمند به اهداي خون بندناف خود هستند، بايد به اين نكته توجه كنند كه خون بندناف در بيمارستاني كه مادر در آن زايمان ميكند، با هماهنگي قبلي و اخذ رضايتنامه از والدين در اتاق ويژهاي در بخش زايمان بيمارستان و توسط فرد آموزشديده جمعآوري ميشود.
اين خون پس از بررسي و انجام آزمايشات استاندارد، منجمد شده و قابليت نگهداري براي مدت زماني طولاني در دماي پايينتر از 150 درجه سانتيگراد را دارد تا در صورت لزوم براي بيماراني كه نياز به پيوند دارد، استفاده شود.
بنابراين شرايط اهداي خون بررسي سابقه پزشكي و نمونه خون مادر جهت آزمايشهايي مانند هپاتيت B و C و HIV است. وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در مراسم افتتاح 2 پروژه ملي بانك خون بندناف و مركز پذيرهنويسي سلولهاي بنيادي در سازمان انتقال خون دراينباره گفت: با راهاندازي اين بانك سلولهاي بنيادي كه در آن ذخيره ميشود، ميتواند در سراسر كشور در اختيار بيماران قرار گيرد.
20 سال نگهداري
به گفته وزير بهداشت، بايد حداقل 10 هزار نمونه در بانك خون بندناف ذخيره شود تا اين بانك بتواند مورد استفاده قرار گيرد. دستجردي با اشاره به پروژه خون بندناف در مراكز خصوصي ادامه داد: اين روند در مراكز خصوصي انجام ميشود؛ اما فردي كه خون را براي خود ذخيره ميكند بابت نگهداري اين خون در بانك پول ميپردازد؛ اما بانك خون بندناف سازمان انتقال خون بدون هزينه است. اين در حالي است كه تنها براي ذخيره اطلاعات اوليه حدود 500 تا 700 هزار تومان هزينه لازم است. در مجموع خونهاي موجود در بانك خون بندناف حداقل 20 سال قابل نگهداري هستند.
همچنين مديرعامل سازمان انتقال خون در اين مراسم درباره چگونگي راهاندازي بانك خون بندناف خاطرنشان كرد: پروژه خون بندناف سازمان و همچنين پروژه پذيرهنويسي سلولهاي بنيادي با اعتبار يك ميليارد و 500 ميليون توماني معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و حمايتهاي وزارت بهداشت راهاندازي شد. در مجموع تاكنون حدود 3 ميليارد و 300 ميليون تومان بابت راهاندازي اين پروژه هزينه شده است؛ اعتبار زير ساخت احداث اين مركز نيز با اعتبار ويژه مجلس آغاز شد.به گفته ابوالقاسمي، اكنون در دنيا 54 بانك خون بندناف عمومي وجود دارد كه عمدتا در كشورهاي پيشرفته مستقر هستند.
مديرعامل سازمان انتقال خون معتقد است كه بانك خون بندناف ملي، خصوصي نيست و خونهايي كه در اين بانك ذخيره ميشود، براي مصرف عموم نيازمندان كشور مورد استفاده قرار ميگيرد.
مطالب مشابه :
بیماریهایی که با خون بند ناف درمان میشوند
دانشگاه شهید چمران اهواز. در ایران سه بانک عمومی خون بندناف در پژوهشگاه رویان، سازمان
راهاندازي بانك خون بندناف رايگان در كشور
تاريخچه بانك خون بندناف. بانک جامع تخصصی مقالات (ره) اهواز
یک خبر خاص
امیرعلی این روزها در بیمارستان شفای اهواز بستری است و یا از بانک خون بندناف
سمپوزیوم سلول های بنیادی، کاربرد، پتانسیل و چشم اندازها - ۸ خرداد ۹۳ - اصفهان
خون بندناف، روند ذخیره سازی خون بندناف/ معرفی بانک خون بندناف رویان، پیوند سلول اهواز
این کودک به خون نیاز دارد
امیرعلی این روزها در بیمارستان شفای اهواز بستری است و یا از بانک خون بندناف
معجزه خون بندناف
خون بندناف يك منبع باارزش و غني از سلولهاي بنيادي، بلوكهاي ساختماني خون و سيستم ايمني
چراغ عمر این کودک رو به خاموشی است
بانک اطلاعات اهدا امیرعلی این روزها در بیمارستان شفای اهواز بستری است و منتظر روزی است
قرمزي بندناف را جدي بگيريد
پایگاه پرستاران دانشگاه بقیه الله(عج) - قرمزي بندناف را جدي بگيريد - پایگاه تخصصی دانشجویان
درمان ايدز از طريق پيوند سلولهاي بنيادي
دانشگاه جندي شاپور اهواز. که به ایجاد یک بانک بندناف های بندناف برای یک بیمار
تقاضای کمک
امیرعلی این روزها در بیمارستان شفای اهواز بستری است و یا از بانک خون بندناف
برچسب :
بانک بندناف اهواز