استان مازندران

پرونده:آبشار شاهاندشت آمل.jpg

مازندران از استانهاي کهن ايران است که مطالعات باستان شناسي در غارهاي كمربند و هوتو در بهشهر، زيست انساني را در اين استان در حدود 9500 پيش از ميلاد تخمين مي زند. مازندران كنوني  بخشي از سرزمين  گسترده تري است  كه در متون  تاريخ از آن با نام "فراشوراگر" و "پتيسخوارگر" ياد كرده اند. محققان، مازندران و گيلان را به سبب همجواري و نيز به سبب اوضاع طبيعي و جغرافيايي مشابه، عموما با هم نام مي برند و همه مناطقي كه در جنوب درياي مازندران و ميان آذربايجان و خراسان قرار دارند را يك ناحيه مي دانند. از اين حدود در زمان هخامنشيان در كتيبه بيستون نام "پتشواريش" ضبط شده است. طبري ها و مردم تيره هاي ساكن اين ناحيه همواره به عنوان بهترين تير اندازان، كمان داران، فلاخن اندازان، شمشيرزنان و زوبين اندازان در جنگ هاي شاهان هخامنشي با دولت هاي ديگر معرفي مي شوند. "استرابن" جغرافي نويس يوناني؛ اين محدوده را به صورت "پرخواترس" نام مي برد.

پرونده:Babol old municipality.jpg
عده اي از مورخان و نويسندگان، ريشه واژه مازندران را از كلمه "ماز" به معني "دژ" مي دانند. در تاريخ آمده كه مردم به فرمان "مازيار بن قارن" سردار معروف طبرستان، براي جلوگيري از نفوذ اعراب در نقاط حساس اين منطقه به احداث دژ پرداختند و مازندران را به صورت "ماز" + "اندرآن" به معني "دژ در آن" مي شناختند. حجازي  كناري مي نويسد: بعيد نيست كه مازندران، محل سكونت  آريايي هاي  مهاجر، نام خود  را  از خداي خود  "ايندر" گرفته باشد. در اين صورت  مازندران از دو  جزء "ماز" و "ايندر" تشكيل مي شود. "ماز" به  صورتهاي مز، لها، مهي و مزي  به معني بزرگ، و ايندر (Indar)، نيز نام خداي  آنان بود. مجموع اين دو جزء "خداي بزرگ" و در تلفظ مازاندران يا مازندران "سرزمين خدايان" يا "سرزمين خدا" را افاده مي كند.
برخي نيز نام مازندران را به شكل ماز + اندر + آن مي‌دانند. ماز در زبان مازندراني به زنبور عسل گفته مي‌شود و كساني كه اين ريشه يابي را پذيرفته‌اند معناي مازندران را "جايي كه زنبور عسل در آن هست" مي‌دانند.
مازندران، استان سرسبز و باصفايي است كه جاذبه هاي پرشمار طبيعي، تاريخي، فرهنگي و اجتماعي را در خود جاي داده است. اين خطه با ارزش ايران از چشم اندازهاي بديع طبيعي و تاريخي غني برخوردار مي باشد. چشم انداز شمالي كناره هاي استان مازندران را درياي نيلگون، زيبا و آرام مازندران تشكيل مي دهد و چشم انداز جنوبي آن را جنگل هاي انبوه دامنه هاي البرز پوشانده است. دره ها و چشم اندازهاي پيرامون استان، جلوه هاي شگفت انگيزي از طبيعت را به نمايش گذاشته اند. پيرامون كناره هاي درياي مازندران را باغ هاي مركبات، شالي زارها، كشت زارهاي سرسبز و ويلاهاي و مراكز اقامتي پوشانده و جلوه هاي شگفت انگيز و زيبايي را به وجود آورده اند. آبشارهاي مازندران به دليل شرايط طبيعي، هم در كوهستان وجود دارند و هم در بيشه ها و جنگل ها و در برخي نواحي نيز تركيبي از مجموعه كوهستاني را با هم دارند. دره هاي استان در امتداد رودخانه ها كشيده شده و پيرامون آن ها را انبوهي از جنگل هاي بلند با پوشش گياهي متنوع فرا گرفته است. انواع جاذبه هاي تاريخي چون امام زاده ها، مسجد ها، پل ها، آب انبارها، قلعه ها و كاخ هاي متعدد در كنار ساير جاذبه هاي استان مازندران اين منطقه را به يكي از جذاب ترين و پر گردشگرترين مناطق ايران تبديل نموده است.
استان مازندران به لحاظ موقعيت طبيعي و جغرافيايي در بخش طبيعت گردي جزء استانهاي برتر و قطب گردشگري كشور محسوب مي گردد. نزديك به 12 ميليون گردشگر داخلي و ده ها هزار توريست خارجي هر ساله به منظور گذراندن اوقات فراغت از اين استان ديدن مي كنند. وجود درياي مازندران (درياي كاسپين) با ساحل زيبا و مناسب، به همراه برخورداري از دامنه ها جنگلي و كوهستاني، وجود قله دماوند با 5670 متر ارتفاع، غارها، آبشارها، رودخانه ها، آبهاي متعدد سرد و گرم معدني، چشمه ها، تالاب ها به ويژه شبه جزيره ميانکاله در بهشهر، بيش از 800  آثار تاريخي شناسايي شده نظير مجموعه تاريخي شهرهاي آمل، چالوس و ساري اين استان را به مجموعه اي متنوع براي استفاده گردشگران با انگيزه هاي مختلف بدل نموده است.

پرونده:پل معلق.jpg

آب و هوا
به طور کلی جلگه مازندران دارای آب و هوای معتدل و مرطوب است که معروف به آب و هوای معتدل خزری است. عوامل موثر در آب و هوای این استان عبارتند از وجود کوههای البرز، جهت قرار گرفتن آنها، ارتفاع مکان، نزدیکی به دریا و .... میباشد.

ویژگیهای انسانی
جمعیت این استان طبق برآورد مرکز آمار استان در سال1382 حدود 2765667 نفر بوده است که تراکم نسبی 4/62 نفر در هر کیلومتر مربع را نشان میدهد.


پوشش گیاهی
پوشش گیاهی در این استان به دو دسته جنگل و مرتع تقسیم میشود. جنگلهای مازندران یکی از منابع مهم ثروت کشور به حساب میآیند، این جنگلها در اعتدلال هوا و تنظیم رودها نقش داشته و از لحاظ صنعتی نیز بسیار حائز اهمیتاند. مساحت جنگلهای مازندران حدود 15544000 هکتار برآورد شده انواع درختان جنگلی این استان عبارتند از بلندمازو، ممرز، آزاد، انجیلی، توسکا، شمشاد، افرا، نمدار، نارون و... مراتع نیز در استان شامل مراتع ییلاقی و قشلاقی میباشد.


File:Bridge Veresk.jpg

پرونده:طبیعت مسیر جاده هراز.jpg

5.gif


مطالب مشابه :


آخرين اخبار انتخاب رشته کنکور 91

در اين قسمت آخرين اخبار مربوط به ظرفيت ها ، رشته ها و دانشگاه ها در علامه حلي چالوس




دانلود دفترچه شماره 2 کنکور کاردانی به کارشناسی سال 91،و ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه

91،و ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه علامه اميني علامه حلي - چالوس 80




علامه حلی، مرجع تقلید 28 ساله و نخستین «آیت‌الله» جهان تشیع

این وبلاگ با همفکری با جمعی از نخبگان دانشگاه های فنی در چالوس علّامه حلّى و




شناسایی کتابخانه عمومی امیر کبیر

علامه حلي. كرج خ چالوس -45متري بسيج (كاج )نداي جنوبي جنب دانشگاه پيام




نشاني كتابخانه هاي عمومي استان البرز

علامه حلي. كرج خ چالوس -45متري بسيج (كاج )نداي جنوبي جنب دانشگاه پيام




چرا به پیشوای اهل مراقبه «پسر طاووس» می‌گفتند؟

این وبلاگ با همفکری با جمعی از نخبگان دانشگاه های چالوس لاريجاني علامه حلی. علامه حلى




مکانهای توزیع کارت آزمون کنکور 86 در سراسر کشور

=دبیربازنشسته و مدرس دانشگاه مدرسه علامه حلي- بلوار ميدان شهيد فكوري(كشتي) چالوس




ریحانه جابری

انجمن علمي دانشجويان علوم اجتماعي دانشگاه علامه حلي که در جاده چالوس است و این




استان مازندران

انجمن رياضي مرکز اموزشي علامه حلي دانشگاه محقق شهرهاي آمل، چالوس و ساري اين استان




وقایع سیاهکل اولین نبرد چریکی در تاریخ ایران

در دره مکار اطراف چالوس حرکت خود را آغاز کرد دانشگاه پیام نور اموزشي علامه حلي




برچسب :