سفرنامه : روز هشتم پراگ

تورهای بازدید شهر از ساعت 9:30 شروع به کار میکنن . بلیط شون رو میشه از دکه هایی که در کنار" سالن شهرداری" (1) هست خرید .توری که من در نظر داشتم  600 کرون  یود . تو هر برنامه مسافرین دو زبان رو سوار یک "ون" می کردند تو ماشینی که من سوار شدم مسافرین انگلیسی زبان و اسپانیایی زبان حاضر بودن راهنمای تور یه خانوم چک به نام "شارکا" (2) بود که به دو زبان انگلیسی و اسپانیایی کاملن مسلط بود .اول برنامه هم خودش رو معرفی کرد و از همه خواست تا بگن از چه کشوری اومدن وقتی که فهمید من از "پرشیا" اومدم از مشکل بودن زبان فارسی صحبت کرد بعدن هم تو مسیر یکی از افراد تور ازش خواست تا از من بپرسه از کدوم شهر "پرشیا " اومدم . تور با حدود 10 دقیقه تاخیر حرکت کرد. همون اول هم میدانی رو که درش بودیم بهمون معرفی کرد میدان حمهوری (3) محل قرار گرفتن دو تا از ساختمانای قدیمی پراگه یکی همون تالار شهرداری و برج قدیمیش که متعلق به قرن 15 هست و یکی هم سالن اپرا .مرکز تاریخی شهر پراگ از سال 1992 توسط یونسکو جز میراث فرهنگ جهانی ثبت شده و به دوقسمت "شهر قدیم " (4) و شهر جدید " (5) تقسیم شده البته این شهر جدید همچین زیاد هم حدید نیست و سابقه اش یه میانه قرن چهاردهم برمی گرده و از اون موقع مرکز اقتصادی شهرشده . کمی بالاتر از ایستگاه قطار تالاز اپرای کلاسیک پراگ قرار داره که  موتزارت برخی از مهمترین آثار خودش رو شخصن در اونجا اجرا کرد و همیشه از پراگ به عنوان شهر محبوب خودش یاد می کرده اگه اشتباه نکنم فلوت سحرآمیز موتزارت در همین سالن بود که به موفقیت بی نظیری دست پیدا کرد. در نزدیکی این سالن موزه ملی جمهوری چک قرار داره که از دوهفته پیش به علت تعمیرات برای مدت چند سال تعطیل شده یاد ضرب المثل گیلکی افتادم که مادرم همیشه میگه " دریا بشوییم آب واسوخته".

جمهوری چک از بزرگترین تولید کنندگان آبجو جهان به حساب میاد و هر ساله انواع گوناگون آبجو رو به خارج صادر میکنه و این جدا از انواع شراب های موراویایی و بوهمیایی هست که تبلیغاتش سرتاسر شهر رو پر کردهمچنین کریستال های چک هم از معروفترین تولیدات هنری و صنعتی این کشور به حساب میان .

ارگ یا قلعه شهر (6) از معروفترین بنا های اروپای مرکزیه به گفته شارکا این ارگ بزرگترین ارگ جهانه اما من ترجیح میدم اینو به حساب خالی بندیهای اینجور تورها بذارم ارگ شامل دو حیاط (7)وقصر های منظم به اونه که قصر ها با معماری باروک ( که شارکا اصرار داشت اونو باروک رنسانسی  !! بنامه شاید چون معمارانش ایتالیایی بودن )ساخته شدن و یک کلیسای جامع  بسیار زیبای گوتیک به نام کلیسای سن ویتوس (8)  نیز در وسطش قرار داره کلیسای سن ویتوس از شاهکارای معماری گوتیک به شمار میاد و من شخصن اونو بسیار زیباتر از کلیساهای عظیمی چون نتر دام میدونم به نطر من تنها کلیسایی که توان عرض اندام در مقابل این کاتدرال زیبا رو داره کلیسای جامع میلانه  و گرنه سن ویتوس یک سروگردن از بقیه کاتدرال های گوتیکی که من دیدم بالاتره تنها اشکالش اینه که ساختمانهای احداث شده در اطرافش دید اونو کور کردن .

حیاط دوم ارگ هم توسط امپراطوریس .ماری ترزا (9) از خاندان هابسبورگ (10) به ارگ اضافه شده  تا هابسبورگها آرم و نشان خودشون رو که یه عقاب دوسر هست یر تمام ارگ نقش ببندن

ارگ محل کار رییس جمهور جمهوری چک هم هست  . ریس جمهور برای دو دوره 5 ساله حق انتخاب شدن داره خود کشور هم از سه قسمت موراویا سیلیزیا و بوهمیا تشکیل شده که بوهمیا معروفترین بخشه و پراگ مرکز اون به حساب میاد و سیلیزیا هم که عامل جنگهای بسیار زیادی  بین دو امپراطوری پروس و اتریش بود , نهایتن بین چک و لهستان تقسیم شد .

پس از بازدید از ارگ مجددن به ماشین برگشتیم و سواره از محل یهودیان پراگ (11) که امروزه از گرانترین محلات شهره بازدید کردیم در پایان هم سر ساعت یک به مکان برج ساعت ستاره شناسی پراگ (12)رفتیم و در آنجا با "شارکا" خداحافظی کردیم . از محل جدا شدن از تور تا یکی از زیباترین پل های جهان 10 دقیقه پیاده روی فاصله ست پل چارلز( 13) یا اونطور که خود چک ها میگن" کارلو" یکی از زیباترین پل های جهانه که دوطرفش با مجسمه های  اولیا دین مسیح تزیین شده . ساخت این پل در سال 1357 و به دستور چارلز چهارم (14) پادشاه بوهمیا آغاز شده   . این پل که" پل سنگی" نامیده میشد از سال 1870 به نام فعلی خودش نامیده میشه و یکی از پلهایی یه که دو طرف رو ولتاوا رو به هم وصل میکنه و مانند همه بنا های گوتیک مورد توجه خاص من قرار گرفت . شدت خستگی باعث شد که به هتل برگردم و مشغول استراحت بشم  . عصر دوباره  عازم پل چارلز شدم از نکات جالب اینکه من از دیروز در جستجو میدان ونسلاس (15) بودم بدون اینکه بدونم همون خیابان زیباییه که در نزدیکی هتل قرار داره و من تا الان بارها ازش گذشتم . خلاصه گردش عصر من تا طرف دیگه پل چارلز کشیده شد و در برگشت در کنار برج ساعت مهمان کنسرت راک شهرداری شدم خواننده مرد حدودن 55 ساله ای بود که باند خوبی هم همراهیش میکردو ظاهرن از خواننده های راک معروف چک هم بود چون خیلی از شنونده ها باهاش همراهی میکردن انصافن برنامه جالبی اجرا کرد یه نکته جالب هم تو کارش این بود که این گروه راک نوازنده درامز نداشت بجاش از گارمون و ویلن استفاده می کرد . نوازنده ویلنش هم شبیه نوازنده های کنسرت های کلاسیک بود و اصلن شبیه بقیه اعضای باند نبود. ساعت 8:20 هم مثه بچه های خوب کارشونو تموم کردن و رفتن پی کارشون البته آخر کار به خاطر درخواست ملت دوباره اومدن رو سن و آهنگ آخر رو اجرا کردن . ملتم بعد از تموم شدن کنسرت دلی دلی کنان رفتن سی کار خودشون نه خین و خین ریزی شد نه بیضه اسلام و مسلمین در خطر افتاد .هر کی سی خودش رفت پی کار خودش .

 لینک عکس ها در Picasa :

https://picasaweb.google.com/109517441586683354514/Prague20110830?authkey=Gv1sRgCK3wgIqT2Lvk9wE

 

1 – Municipal Hall

2 – Sharka

3 – Republica Square

4 – Old Town

5 – New Town

6 – Prague Castle

7 – Court

8 - Saint Vitus' Cathedral (: Katedrála svatého Víta)

9 – Maria Theresa Walburga Amalia Christina

10 - Habsburg

11 – ghetto

12 - The Prague Astronomical Clock or Prague Orloj

13 - The Charles Bridge (: Karlův most)

14 - Charles IV

15 - wenceslas square

 


مطالب مشابه :


ششمین شهربازی مشهد افتتاح شد

ششمین شهربازی شهر بهشت افتتاح شد افتتاح شهربازی قلعه ی سحر امیز مديرعامل سازمان مسافربري




تهران / 1385

باغ وحش ارم - اتوبان کرج ( سال ۱۳۸۵ ) قلعه سحرآمیز - شهربازی ارم - اتوبان کرج ( سال ۱۳۸۵ )




آدرس نزدیک ترین مراکز شادی و تفریح بچه ها

قلعه سحرآمیز آدرس: اول اتوبان کرج، پارک ارم قلعه سحرآمیز در پارک ارم واقع شده.




يكسالگي وبلاگ و شب يلدا

پارسا و روفیا در پارک ارم و قلعه سحرامیز [ سه شنبه سی پویان نازی و قاشق سحرامیز.




شهربازی رفتیم...

و کمی کارتون نگاه کردم و بعد اماده شدیم و ساعت 4 رفتیم که 5 شهربازی ارم باشیم ولی مگه مامان




سفرنامه : روز هشتم پراگ

از پراگ به عنوان شهر محبوب خودش یاد می کرده اگه اشتباه نکنم فلوت سحرآمیز قلعه شهر (6) از




ادبی

آثاری همچون بارگاه میر ارم بن سام بن نوح، نوه نوح «قلعه خورموج» یکی از قلعه‌های




آثارجاویدان سینمای کلاسیک

استریکس سحرامیز (کارتون) آرم بالم قلعه آ÷اچی جان




برچسب :