ماده 104 قانون مالیاتهای مستقیم

ماده 104 - وزارتخانه ها , موسسات دولتي , شهرداريها , موسسات وابسته به دولت و شهرداريها و كليه اشخاص حقوقي اعم از انتفاعي و غيرانتفاعي و اشخاص موضوع بند ( الف ) ماده (95) اين قانون مكلف اند در هر مورد كه بابت حق الزحمه پزشكي , هزينه هاي بيمارستاني و آزمايشگاهي و راديولوژي , داوري , مشاوره , كارشناسي , حسابرسي , خدمات مالي و اداري , نويسندگي , تأليف و تصنيف , آهنگ سازي , نوازندگي و هنرپيشگي و خوانندگي , نقاشي و دلالي و حق العمل كاري , هرگونه حق الزحمه يا كارمزد ارائه خدمات به استثناي كارمزد پرداختي به بانكها , صندوق تعاون و موسسات اعتباري غيربانكي مجاز , امورمربوط به نظافت اماكن و ابنيه , اجاره ماشين آلات اداري و محاسباتي , كليه خدمات و ارتباطات رايانه اي , اجاره هر نوع وسايل نقليه موتوري زميني , هوايي و دريايي , ماشين آلات و كارخانجات و سردخانه ها , انبارداري , نگاهداري و تعمير آسانسور و شوفاژ و تهويه مطبوع , هر نوع كار ساختماني و تأسيسات فني وتأسيساتي , تهيه طرح ساختمانهاو تأسيسات , نقشه كشي , نقشه برداري , نظارت و محاسبات فني , حمل و نقل و وجوهي كه بابت حق نمايش فيلم به هر عنوان پرداخت مي كنند پنج درصد آن را به عنوان علي الحساب ماليات مودي ( دريافت كنندگان وجوه ) كسر و ظرف سي روز به حساب تعيين شده از طرف سازمان امور مالياتي كشور واريز و رسيد آن را به مودي تسليم نمايند و همچنين ظرف همين مدت مشخصات دريافت كنندگان را با ذكر نام و نشاني آنها به اداره امور مالياتي ذيربط ارسال دارند .
تسهيلات اعطايي بانكها از طريق قرارداد جعاله در امور مربوط به كشاورزي و تعمير و تكميل يك واحد مسكوني مشمول كسر 5 % ماليات علي الحساب موضوع اين ماده نبوده و در اين گونه موارد بانكها مكلف اند رونوشت قرارداد جعاله تنظيمي با عامل را ظرف سي روز از تاريخ انعقاد قرارداد به اداره امور مالياتي ذيربط ارسال دارند

تبصره 1 : در مورد انجام امور مربوط به اين ماده چنانچه قراردادي تنظيم گردد كارفرما مكلف است ظرف سي روز از تاريخ انعقاد قرارداد رونوشت آن را به اداره امور مالياتي محل با اخذ رسيد تنظيم نمايد .

تبصره 2 : در مواردي كه منابع درآمد مذكور در اين ماده كلا از پرداخت ماليات معاف باشد كسر علي الحساب ماليات به شرح فوق به شرط استعلام قبلي و كسر نظر اداره امور مالياتي محل منتفي است .

تبصره 3 : در مواردي كه وجوه مذكور در اين ماده در صندوق دادگستري و امثال آن توديع و يا وسيله مراجع اجرايي وصول و ايصال مي گردد توديع كننده مكلف به كسر ماليات نخواهد بود و انجام تكاليف مقرر در اين ماده به عهده متصدياني خواهد بود كه دستور پرداخت وجوه مذكور را صادر مي كنند .

تبصره 4 : در مورد قراردادهاي پيمانكاري موضوع ماده (76) قانون مالياتهاي مستقيم مصوب اسفند ماه 1345 و اصلاحيه هاي بعدي آن كه پيشنهاد آنها قبل از تاريخ تصويب اين قانون باشد كارفرما مكلف است طبق مقررات ماده مذكور عمل نمايد .

تبصره 5 : سازمان امور مالياتي كشور تا پايان دي ماه هر سال فهرست ساير مواردي را كه بايد از آغاز سال بعد به امور مصرح در اين ماده اضافه شود , از طريق درج آگهي در روزنامه رسمي و يكي از روزنامه هاي كثيرالانتشار كشور اعلام خواهد كرد .

تبصره 6 : سازمان امور مالياتي كشور مي تواند در صورت خودداري پرداخت كنندگان وجوه موضوع اين ماده از انجام تكاليف مقرر , به آنها از پرداخت , از طريق عمليات اجرايي موضوع فصل نهم از باب چهارم اين قانون , ماليات را وصول و در مورد كليه دستگاههاي اجرايي دولت , نهادهاي عمومي غيردولتي و ساير سازمانها و موسساتي كه به نحوي از اعتبارات دولتي استفاده مي كنند و همچنين ساير دستگاههايي كه شمول قانون بر آنها مستلزم ذكر نام يا تصريح نام است , از حساب بانكي آنها برداشت كند .

 

بخشودگی جرایم مالیات حقوق و تکلیفی موضوع ماده 104 قانون مالیاتهای مستقیم

 


باتوجه به طرح سئوالاتی پیرامون بخشودگی جرائم مالیات حقوق و تکلیفی موضوع ماده 104 ق.م.م، سازمان امور مالیاتی بخشنامه شماره 12372/951-211 مورخ 11/4/1385  را در این خصوص صادر کرد. براساس این بخشنامه، مودیانی که به تکالیف قانونی خود در مورد تسلیم به­موقع اظهارنامه یا ترازنامه و حساب سود و زیان و ... اقدام نموده و مکلف به کسر مالیات حقوق و یا پرداخت مالیات علی­الحساب موضوع ماده 104 بوده­اند، در صورتی که برگ تشخیص مالیات حقوق یا برگ مطالبه مالیاتهای تکلیفی را قبول و یا با اداره امور مالیاتی توافق کرده و نسبت به پرداخت یا ترتیب پرداخت مالیات متعلقه اقدام نمایند، مشمول بهره­مندی از تسهیلات مقرر در تبصره 1 ماده 190 قانون مذکور خواهند بود.

 

شماره :8432/60159-201

                                                                                                                        تاريخ :23/10/81    

بخشنامه موضوع ماده 104

به منظور اجراي صحيح مقررات ماده 104 اصلاحي قانون مالياتهاي مستقيم مصوب 27/11/1380، در خصوص " حمل و نقل " مقرر مي دارد:

اشخاص مذكور در ماده فوق نسبت به وجوه پرداختي بابت خريد بليط هواپيما ، قطار ، اتوبوس بين شهري و استفاده از وسايط نقليه عمومي نظير تاكسي ، سواري كرايه اي ، ميني بوس ، وانت و موارد مشابه كه براي انجام امور جاري روزانه و به صورت موردي انجام مي گيرد، تكليفي نسبت به كسر 5% ماليات علي الحساب مذكور در اين ماده نخواهند داشت .

                                                                                                                شماره :70889/7639-211

                                                                                                                تاريخ :12/12/81

ماليات موضوع ماده 104

با توجه به كثرت و تنوع پرداختي هاي اشخاص مذكور در صدر ماده 104اصلاحي قانون مالياتهاي مستقيم 27/11/80، از بابت حق الزحمه و كارمزد ارائه خدمات مشاغل مختلف در فعاليتهاي روزانه آنها و همچنين مشكلات اجرائي بوجود آمده در كسر 5% ماليات علي الحساب از اين نوع پرداختي ها و به منظور اجراي صحيح مقررات مذكور مقرر مي دارد:

اشخاص مذكور در صدر ماده فوق نسبت به وجوه پرداختي بابت حق الزحمه يا كارمزد ارائه خدمات جزئي از قبيل تعمير و سرويس وسايط نقليه عمومي ، تعمير و سرويس انواع ماشين هاي اداري و اثاثيه اداري ، ساير خدمات و تعميرات نظير خطاطي ، تابلو و پارچه نويسي و موارد مشابه كه براي انجام امور جاري روزانه و به صورت موردي توسط صاحبان مشاغل خدماتي صورت مي گيرد و مبلغ آن از يك ميليون و پانصد هزار ريال نصاب معاملات جزئي " موضوع بند الف " اصلاحي ماده "80" قانون محاسبات عمومي كشور تجاوز نكند ، تكليفي نسبت به كسر 5% ماليات علي الحساب مذكور در ماده 104اصلاحي را نخواهد داشت .                                                                                                      

                                                                                                                شماره :35632/ت 27259هـ

                                                                                                                تاريخ :3/12/81

ماليات موضوع ماده 104

هيئت وزيران در جلسه مورخ 16/11/81 بنا به پيشنهاد شماره 37417 مورخ 31/6/81 وزارت امور اقتصادي و دارائي و به استناد بند "ب " ماده 107 اصلاحي قانون مالياتهاي مستقيم – مصوب 80- تصويب نمود:

ضريب درآمد مشمول ماليات اشخاص حقوقي خارجي وموسسات مقيم خارج از ايران بابت واگذاري امتيازات و ساير حقوق خود از ايران و واگذاري فيلمهاي سينمائي كه به عنوان بها يا حق نمايش يا هر عنوان ديگر ظرف يك سال مالياتي عايد آنها مي شود ، به شرح زير تعيين مي شود :

الف – واگذاري امتيازات و ساير حقوق كليه اشخاص حقيقي و حقوقي خارجي به صاحبان واحدهاي توليدي و معدني  مشروط بر آنكه امتيازات و حقوق مذكور منحصرا ً مربوط به فعاليت هاي توليدي و معدني باشد ، بيست درصد "20% " پرداختي .

ب – واگذاري امتيازات و ساير حقوق كليه اشخاص حقيقي و حقوقي خارجي به وزارتخانه ها و سازمان ها و مؤسسات دولتي و شهرداريها بيست درصد " 20%" 1پرداختي .

ج – واگذاري حق نمايش فيلم هاي سينمائي ،بيست درصد "20% " پرداختي

د- ساير موارد سي درصد " 30 % " پرداختي .

الحاقيه 1:
مواردمشروحه زيرازابتداي سال 83لازم اجراخواهدبود:
1-ساخت هرنوع ماشين آلات ،قالبها،دستكاهها،قطعات ،ابزارآلات ،سالنهاي فلزي وقطعات بتوني پيش ساخته
2-حفاظت ونگهباني تخليه وبارگيري وصفافي وجابجاكردن كالاهابراي ارزيابي وانوانتروتفكيك كالادراماكن گمركي
3-ساخت پاكت ،كارتن ،جعبه وقوطي
4-طبخ غذاوسايرخدمات جنبي
5-هرگونه چاپ وصحافي
6-برگزاري سمينارها،جلسات ،جشنواره هاوهمايش ها
7-آگهي تبليغاتي
8-قراردادهاي تحقيقاتي وپژوهشي


الحاقيه 2:
در اجرای تبصره (5) الحاقی به ماده 104 اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 27/11/80 فهرست سایر مواردی كه باید از آغاز سال بعد به امور مصرح در ماده مذكور اضافه شود، حسب  مقررات موضوعه اعلام شده است. لذا موارد مشروحه ذیل ازابتداي سال 1386 برای اشخاص مذكور در صدر ماده یادشده لازم الاجرا می باشد.

1-   خدمات تعمیر و نگهداری هر نوع وسائل نقلیه موتوری زمینی، هوایی ، دریایی و ریلی ، ماشین آلات و تجهیزات اعم از اداری و غیره كه به موجب قراردادها انجام می شود.
2-  خدمات اسكان كاركنان دستگاهها  و موسسات دولتی و غیردولتی در هتلها و سایر اماكن به همراه خدمات جانبی كه به موجب قرارداد انجام می شود.
3- خدمات آموزشی از هر قبیل.
4-  خدمات نمایشگاهی به منظور استفاده از تسهیلات و امكانات جانبی نمایشگاه.
5- خدمات بیمه ای (‌اعم از درمانی و بهداشتی).
6- هر نوع خدمات مدیریت.
7- خدمات نگهداری فضای سبز.
8- خدمات بسته بندی (‌هر نوع محصول به هر شكل و با هر نوع جنس).
9- حق الزحمه پرداختی بابت ارائه خدمات پشتیبانی و همچنین بهره برداری از تاسیسات و تجهیزات پایانه های بار و مسافر به موسسات مربوطه اعم از ریلی، فرودگاهی و پروازی، بندری و پایانه ای زمینی.
10- هر گونه حق الزحمه بابت تصفیه و تبدیل قند و شكر.
11- حق الزحمه پرداختی بابت استفاده از تجهیزات و تاسیسات مخابراتی.



دستورالعمل اجرايي ماده 104:
نظر به اينكه در خصوص نحوه كسر علي الحساب ماليات موضوع ماده 104 اصلاحي قانون مالياتهاي مستقيم مصوب 27/11/80 سوالاتي توسط موديان محترم مالياتي در خصوص قراردادهاي فروش تجهيزات به همراه ارائه برخي خدمات مطرح است. لذا به منظور اجراي صحيح مقررات ماده فوق مقرر مي دارد.
وجوه پرداختي به موجب قراردادهاي سفارش ساخت و فروش يا نصب و تهيه مواد و تجهيزات به همراه ارائه برخي از امور مصرح در ماده 104 قانون مالياتهاي مستقيم مصوب اسفندماه 1366 و اصلاحيه هاي بعدي آن و ساير عناوين اضافه شده به موجب آگهي هاي موضوع تبصره 5 الحاقي ماده مزبور، قابل تفكيك به هر عنوان نبوده و كل وجوه پرداختي مشمول كسر علي الحساب ماليات موضوع ماده 104 قانون موصوف مي باشد. لذا پرداخت كنندگان وجوه مكلفند در هر پرداخت نسبت به كسر 5% علي الحساب ماليات مودي (دريافت كنندگان وجوه) و انجام ساير تكاليف مقرر در ماده صدرالذكر، اقدام نمايند.
بنابراين تاكيد مي شود انعقاد قراردادهاي EP (مهندسي، تامين كالا و تجهيزات به صورت توام)، PC (تامين كالا و تجهيزات، ساختمان و نصب به صورت توام) و EPC (مهندسي، تامين كالا و تجهيزات، ساختمان و نصب به صورت توام) به هر صورت با پيمانكاران، مشمول ماليات تكليفي به شرح فوق و به عنوان علي الحساب مالياتي مي¬باشد. بديهي است مازاد پرداختي طبق مفاد مواد 159 و تبصره 3 ماده 105 قانون صدر الذكر پس از بررسي و با رعايت مقررات قابل استرداد خواهد بود.
علي اكبر عرب مازار
رئيس كل سازمان امور مالياتي كشور

پرسش و پاسخهای مالیاتی


مطالب مشابه :


آئین نامه تحریر دفاتر موضوع ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم

آئین نامه تحریر دفاتر موضوع ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم ماده 19) مشمولین بند (ب)




ماده ی 95 و 96 قانون مالیات های مستقیم+اصلاحیات

ماده ی 95 و 96 قانون مالیات های مستقیم+ صاحبان مشاغل موضوع بند ( ب ) ماده (95) اين قانون عبارتند




سوالات مرتبط با مالیات تکلیفی ماده 104 قانون مالیات مستقیم

148 قانون مالیاتهای مستقیم بند(الف ) ماده 95 قانون و ب ماده 95 قانون مالیاتهای




روش محاسبه درآمد مشاغل بند ب و ج ماده 95 مالیاتهای مستقیم

روش محاسبه درآمد مشاغل بند ب و ج ماده 95 مالیاتهای مستقیم مشاغل بند ب و ج ماده 95




شرکتها-مودیان مشاغل بند الف و ب ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم

شرکت سان برد محاسب - شرکتها-مودیان مشاغل بند الف و ب ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم - ارائه




اضافه شدن برخی مشاغل به فهرست مشاغل مشروحه قانون مالیاتهای مستقیم

قانون مالیاتهای مستقیم ماده 95 قانون مالیاتهای در بند (ب) ماده 95 قانون




ماده 169 مکرر قانون مالياتهاي مستقيم

بند الف و ب قانون مالیاتهای مستقیم قانون مالیاتهای مستقیم و ماده 19




نقد ماده 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم و دستورالعمل اجرایی آن در رابطه با ثبت معاملات فصلی

ب ماده 95 قانون مالیاتهای 95 قانون مالیاتهای مستقیم صرفاً اشخاص حقوقی بند الف و ب از ماده




ماده 104 قانون مالیاتهای مستقیم

ماده 104 قانون مالیاتهای مستقیم موضوع بند ( الف ) ماده (95) بند "ب " ماده 107 اصلاحي قانون




ابلاغ نمونه اصلاحي جديد دفتر درآمد و هزينه صاحبان مشاغل موضوع بند ب ماده 95 قانون مالياتهاي مستقيم و

مواد مرتبط با مالیاتهای مستقیم: 95 صاحبان مشاغل موضوع بند ب ماده 95 قانون مالياتهاي




برچسب :