برنامه ریزی برای زایمان

کلا برنامه ریزی و آمادگی برای زایمان را از دو بعد مورد بررسی قرار می دهیم:

الف : چه روشی را برای زایمان انتخاب بکنیم و چرا؟ هرکس با توجه به مسائلی که دارد کدام روش برایش بهتر است؟
کلا دو روش برای زایمان داریم:

1- سزارین: یک برش در قسمت منتهی الیه شکم داده می شود و بچه را بیرون می آورند.

2- طبیعی: بچه مسیر  کانال زایمانی رو طی می کند وبه دنیا می آید.
که برای هر کدام روشهایی الان مطرح است.

·  زایمان بدون درد روشهای دارویی یا غیر دارویی کاهش درد است، چه برای سزارین و چه برای زایمان طبیعی. مثلا یه روش اپیدورال رو داریم که همان بی حسی  منطقه ایست و از کمر به پایین بی حس می شود. و هم در زایمان طبیعی و هم در سزارین میشود از  اپیدورال استفاده کرد.

· روش هیبنوتیزم در زایمان هست که خوشبختانه جای خودش را در کشور ما باز کرده و اگر هیبنوتیزم پذیری شما بالا باشد میشود از این روش برای سزارین استفاده کرد ودر غیر اینصورت برای زایمان طبیعی هم خیلی خوب جواب می دهد. برای استفاده از این روش باید شما دوره هایش را در زمان بارداری بگذرانید. برای زایمان طبیعی در واقع خود مادر باردار خودش را هیبنوتیزم می کند ولی در سزارین، انجمن ملی هیبنوتیزم ایران رو داریم که درساختمان نظام پزشکی ایران مستقر است و پزشکانی که اونجا هستند در دوران بارداری با شما کار می کنند و پزشک هیبنوتیزور با شما در سزارین شرکت می کند.

· روش زایمان در آب را داریم که یک زمانی بیمارستان شهید اکبرآبادی که یک بیمارستان دانشگاهی هست این کار را شروع کرد ولی الان فعلا متوقف است. و فعلا هیچ بیمارستانی مجوز زایمان در آب را ندارد. چون یکسری مسایل باید رعایت شود. مثلا گرمای آب و میزان در آب موندن خیلی مهم است. در زمان زایمان،  زیاد در آب ماندن ممکن است باعث آمبولی یا فلبیت شود. بنابرین شخصی که این کار را انجام می دهد باید کاملا به این ریزه کاری ها توجه داشته باشد. بعد از آن در گنبد کاووس یکی از بیمارستان های تامین اجتماعی است که از فنلاند یک تیم آمدند بیمارستان و امکاناتش و سبک جکوزی ها بسیار عالیست و این مجوز را دارد و انجام میدهد و سوم بیمارستان رضوی در مشهد.

آب در تسکین درد زایمان بسیار موثر است. حتی پیشنهاد می شود که در اتاق های زایمان دوش های آب گرم وجود داشته باشد که روی کمر و شکم مادر آب با فشار ریخته شود و درد را تسکین دهد.

سوال: آیا بیمارستان صارم که استخر دارد، زایمان در آب انجام می دهد؟

در بیمارستان صارم فقط شما تمرینهای دوران بارداری را در آب می گذرانید. وفقط استخر برای خانم های باردار دارد.

· یا مثلا طب سوزنی در زایمان که با چهار تا سوزن که در پا و ساق پا زده می شود در های زایمانی خیلی کمتر احساس می شود.

همه اینها به این علت آمد چون مداخلات بیش از حد در زایمان و به خصوص سزارین که داره انجام میشه، اصلا به نفع مادر و بچه نیست و باید روشهایی ایجاد شود تا بتوانیم زایمان طبیعی بدون مداخله داشته باشیم  و میزان جراحی را تا جایی که امکان دارد به حداقل برسانیم.

وقتی بحث سزارین رو مطرح می کنیم، نه اینکه بد باشد، اتفاقا وقتی آمد خیلی کمک کرد چون میزان مرگ و میر مادرو نوزاد رو بطور چشم گیری کاهش داد. بچه هایی که بطور عرضی قرار گرفته بودند. یا در دو قلو ها امکان داره یکی سرش پاین باشه و دیگری عرضی قرار گرفته باشد یا مثلا وقتی لگن تنگ است و بچه درشت.
 در همه این موارد سزارین بسیار کمک کرد ولی متاسفانه در آن خیلی افراط شد.  هر جراحی عوارض خاص خودش را دارد. عوارض سزارین چهار برابر زایمان طبیعی است. و حیف است که مادرانی که توانش رو دارند، اندازه لگن مناسب است، اندازه بچه خوبست و سرش درست قرار گرفته، این تجربه را نکنند. البته عوارض فقط در کوتاه مدت نیست، عوارض سزارین در دراز مدت هم می تواند گریبانگیر باشد. مثل عفونت های لگنی، آبثه لگنی (وقتی عفونت در قسمتی باقی بماند باعث آبثه می شود.) که این آبثه می تواند نازایی ثانویه و اندومتریوزیز ایجاد بکند ومشکلات برای تخمدان. همچنین خونریزی در سزارین دو برابر خونریزی در زایمان طبیعی است. البته برای جلوگیری از این عوارض دوز آنتی بیوتیک ها را بالا می برند.
وقتی در مورد عوارض صحبت می کنیم، به این معنی نیست که همه این عوارض و برای همه ایجاد میشود. بلکه منظور اینست که احتمال این عوارض در سزارین بالا میرود. و وقتی درصد بالا میرود توانمندی زن جامعه پایین می آید.

بر طبق آمار سازمان جهانی بهداشت 10 تا 15 درصد زایمان ها می تواند منجر به سزارین بشود. و 85% مادرها قابلیت انجام زایمان طبیعی را دارند.  این سازمان بر توانمند کردن زن ها تاکید دارد و می گوید که زایمان و بارداری زن را توانمند می کند چون هویتش تغییر می کند و متحول می شود و بگونه ای بزرگ می شود و درد های درونی اش درمان می شود، ولی سزارین و مداخله و جراحی به او آسیب می رساند و توامندی اش کاهش پیدا می کند.

سوال: سزارین روش خیلی خوبی است چون زمان آن از قبل تعین شده است.
چه خوبست که به این باور برسیم که این خود بچه است که باید اعلام کند که کی می خواهد بیاید. در واقع هر وقت که اندام هایش کامل شد، در وجودش هورمونی شروع به ترشح می کند که به بدن مادر دستور داده می شود که درد ها باید شروع شود. حتی اگر هم به هر دلیلی (که قابل احترام است) می خواهید سزارین شوید صبر کنید تا درد ها شروع شود و خود بچه بخواهد بیاید.

سوال: سزارین بهتر است چون در طبیعی بچه در حین عبو از کانال زایمان، تحت فشار قرار می گیرد.
یکی از مشکلاتی که ما با سزارین داریم و دلخوری که متخصصین نوزاد دارند، اینست که در میزان بالای سزارین ریه بچه به طور کامل تخلیه نمی شود و در نتیجه بچه با آب زیاد در ریه به دنیا می آید و دچار مشکل تنفسی می شود. ودر اینجا نیاز به مداخله است و اینکه با ساکشن آب داخل ریه بچه را تخلیه کنند تا تنفس طبیعی اش برگردد. بچه ای که از طریق زایمان طبیعی متولد می شود در حین عبور از کانال زایمانی ریه اش آرام آرام تخلیه می شود. و بچه خیلی راحت تر نفس می کشد.

سوال:  سزارین بهتر است چون در طبیعی مادر دچار افتادگی رحم و بزرگی واژن و فشار روی مثانه و کانال روده و بی اختیاری می شود.
بله درست است در سزارین اون قسمت کف لگن هیچ دستی نمی خورد و سالم می ماند خوب این یه حرفیه و نمی توان منکرش شد. ولی بعد از دوبار سزارین میزان بی اختیاری ادرار و افتادگی رحم بین طبیعی و سزارین مثل هم می شود. در اینجا در واقع یک  فاکتور خطر قبلی وجود داشته و اون عدم ومراقبت در بارداری است که در بحث بهداشت فردی مطرح شد. بی هوا راه رفتم، روی سرفه و عطسه و خنده و گریه دقت نکردم و فشار زیادی به کف لگن آوردم. عفونت ادراری که بعد از سزارین گرفتم. تاثیر مستقیمی روی بی اختیاری می گذارد.
ولی مسلم است که اگر در زایمان طبیعی که قبلا تشخیص نداده اند که نسبت اندازه لگن به اندازه دور سر بچه چگونه است و بچه درشت است و لگن کوچک و زمانهای اشتباهی که به مادر می گویند زور بزن و مداخله های دارویی در حین زایمان طبیعی همه به کف لگن آسیب می رساند. برای همین می گویند زایمان طبیعی بدون مداخله طوری که خود مادر زایمان کند و اجازه حرکت به مادر در حین درد ها می دهند و مادر مجبور نیست تمام مدت روی تخت بخوابد، هیچ آسیبی به مادر نمی رساند. و اصطلاحا به این شکل از زایمان طبیعی، زایمان فیزیولوژیک می گوییم.

بچه هایی که به روش طبیعی به دنیا می آیند خیلی متعادل تر از بچه های سزارینی هستند . هر جا در طبیعت دست خورد مشکل ایجاد شد. احساس امنیت در بچه ای که طبیعی به دنیا اومده خیلی بیشتر از سزارینی است. چون مرحله به مرحله و آروم آروم فهمیده داره کجا می آید وهمون موقع به بغل مادرش رفته و پذیرای این دنیا هست. ولی در سزارین اصلا نپذیرفته برای همین گریه بچه های سزارینی خیلی بیشتر از بچه های زایمان طبیعی است. و بچه سزارینی به بغل مادرش خیلی بیشتر نیاز دارد چون احساس امنیت اش کمتر است. و اتقاقا کمتر هم به آن می رسد چون مادر بیهوش است. برای همین به پدران توصیه می شود که اگر همسرتان سزارین شده و بیهوش است حتما سراغ بچه بروید. موبایلتون رو ول کنید. لازم نیست به این و آن خبر بدهید سراغ بچه تان بروید که بچه بفهمد که به کی تعلق دارد. چون صدای پدرش را
می شناسد. بیشتر ترس های ما زائده نا امنیست که در بدو تولد ایجاد شده. و این تولد های با مداخله خیلی داره کار رو خراب می کنه.
اصل انتخاب سزارین ترس از زایمان طبیعی است که این ترس از نا آگاهی ناشی می شود. وقتی آگاه می شوید ترس تان می ریزد.
در زمان زایمان هورمون های مختلفی شروع به ترشح می کنند. یکی از آنها هورمون درد یا اکسیتوسین است. یعنی از رحم یک فیدبک به مغز و از مغز دستور ترشح هورمون و بعد از آن شما انقباضات زایمانی رو احساس می کنید. بدون درد زایمان انجام نمی شود. در اپیدورال هم تا دهانه رحم 4 سانتیمتر باز نشود دارو را تزریق نمی کنند و تا 9 سانتیمتر هم تزریق دارو باید قطع شود که شما بتوانید زور بزنید.
به هورمون اکسیتوسین،  love هورمون هم گقته می شود و علاوه بر زمان زایمان در زمان نزدیکی هم وقتی که احساس خوب و لذتبخشی از آن دارید، نیز ترشح می شود. که باعث می شود یک دردی زیر شکم احساس شود. که همان ترشح اکسیتوسین است.
 این هورمون ارتباط عاطفی مادر و نوزاد را خیلی سریع ایجاد می کند و بچه با امنیت به دنیا می آید چون این هورمون وارد خون او هم می شود. حتی اگر می خواهید سزارین شوید صبر کنید که درد هایتان شروع شود که اکسی توسین رو داشته باشید. سزارین قبل از موعد انجام ندهید.

بعد از ترشح اکسی توسین، هورمون دیگری ترشح می شود به نام اندورفین که همان مورفین طبیعی بدن و تسکین دهنده درد است. که صد برابر مورفین مصنوعی خاصیت تسکین دهندگی دارد. و در این موقع مادر نباید خیلی درد را احساس کند چون مورفین طبیعی اش داره ترشح میشه. حالا چرا مادر درد شدید داره و جیغ میزنه و درد ها براش غیر قابل تحمل است؟ چون می ترسه و وقتی میترسه هورمون آدرنالین یا همان استرس در بدنش ترشح می شود و آدرنالین مانع ترشح مورفین طبیعی بدن میشه. پس مادری که آگاه باشد و از تمام مراحل زایمان مطلع باشد دیگه درد ها اذیت کننده نیست و خاطره خوبی  از زایمانش خواهد داشت. برای همینه که کسی که داره درد های زایمانی رومی کشه دعایش براورده
 می شود ، چون اوج مورفین داره ترشح میشه و به معنویت وصله. این واقعا معجزه است.

هورمون دیگری ترشح میشود به نام پرولاکتین که همان هورمون شیر است. در مادری که طبیعی زایمان کرده سریع تر شیر می آید و در سزارین هم مشکلی نداریم، بعد از سه روز شیر می آید فقط کارمون سخت تر است. اسم دیگر آن هورمون استقامت است . و استقامت مادر رو بالا می برد. برای همین است که مادری که مدت طولانی درد کشیده وبچه به دنیا آورده فردای روز زایمان Fresh  و خوب و فعال است. اوج ترشح پرولاکتین دم صبح است.

ب: چه چیز هایی باید آماده کنیم؟

از هفته های 32 و33 بارداری باید یه ساکی رو آماده کنیم و یک سری لوازم رو در اون بگذاریم که در زمان وقوع زایمان به آنها نیاز داریم.

لباس بچه : باید در نظر داشته باشید که درچه فصلی هستید. فصل زمستان و بهار فصل های خنکی هستند و بچه ها زود حرارت  را از دست می دهند. بنابراین بهتر است بچه را در جای گرم قرار دهید. لباس نوزاد در چهار هفته اول باید  دو برابر لباس شما  که در همان دما هستید و احساس سرما نمی کنید، باشد.
لباس ساده باشد و جنسش خوب باشد. و اگر در هوای موزی ادریبهشت هستید، یک پتو هم برایش داشته باشید. کلاه و دستکش و جوراب رو هم فراموش نکنید.
پوشک و پمپرز و شیشه و پستونک و شیر خشک  لازم نیست.

در مورد خودتان: از نظر مدارک، شناسنامه شما و همسرتان، کارت گروه خونی شما، آخرین مدارک سونوگرافی وآزمایش هایتان و برگه های بیمه تان.
لباس برای خودتان مطلبق فصل (لباس بیرون) و از لحاظ سایزمطابق شکم بارداری چهار ماهه.
لباسهایی که برای بعد زایمانتون در نظر می گیرید آستین هایش تنگ نباشد. از جلو باز شود یا دکمه دار باشد. برای بیمارستان هم، معمولا خود بیمارستان لباس داره ولی اگر خواستید لباس خودتان را بپوشید هم همینطور .

به هیچ عنوان آرایش نمی کنید و ناخن هایتان را لاک نمی زنید چون باید رنگ طبیعی چهره و ناخن دست و پا شما دیده شود. لوازم زینتی استفاده نکنید، که هم خودتان راحت باشید وهم اونها زیر بار مسولیت نباشند. ولی با خودتان لوازم آرایش ببرید و بعدش هر کار دلتان خواست بکنید.

لوازم بهداشتی: اینها رو هم در بیمارستان به شما می دهند. ولی اگر می خواهید از لوازم خودتان استفاده کنید، حوله و دمپایی و مسواک بردارید. توصیه می شود حتما سوتین بردارید و یک سایز بزگتر از سایز سوتینی که زمان انتهای حاملگی داشتید، باشد. و همچنین یک بسته شورت یکبار مصرف.  نوار بهداشتی هم بیمارستان می دهد ولی اگر خواستید ببرید، نوار سایز Large بگیرید. و always های بزرگ خیلی عالی است.

منبع اصلی: کلاسهای مراقبت های بارداری خانم فیروزه روستا


مطالب مشابه :


قاعدگی، پریود، رگل، عادت ماهانه

تامپون وسیله‌ایست با کاربرد نوار بهداشتی، که در در ایام پریود توسط خانم‌ها ... در دوران قاعدگی و هنگام خون ریزی حمام کردن روزانه نه تنها ضرری ندارد، بلکه مفید نیز است




برنامه ریزی برای زایمان

سوال: آیا بیمارستان صارم که استخر دارد، زایمان در آب انجام می دهد؟ در بیمارستان .... نوار بهداشتی هم بیمارستان می دهد ولی اگر خواستید ببرید، نوار سایز Large بگیرید.




چندنکته بسیار مهم در مورد قاعدگی برای دختران جوان

اما لازم است بدانید که در این دوران باید از رفتن به استخر یا دریا اجتناب کنید. ... سعی کنید در دوران قاعدگی از نوار بهداشتی استفاده کرده و آن را مرتب و زود به زود




توصيه بهداشتي برای جلوگیری از عفونت دستگاه تناسلي خانم ها

در طي خواب شبانه هيچ گاه از تامپون استفاده نکنيد و به جاي آن از نوارهاي بهداشتي(پد) استفاده کنيد. 7ـ نوار بهداشتي را بايد هر چهار تا شش ساعت يک بار(حداکثر هشت




پروژة مالي پرورش ماهي

9-كيتهاي مخصوص براي اندازه گيري كشيدن 200عدد 11-ساچوك وماسك 8عدد 12-كپسول ... 3-تراكتور و تيلر براي استخر گرمايي مي باشد كه نياز اساسي براي حمل ونقل مواد غذايي ... نيست و از استخرهاي خاكي از لحاظ بهداشتي بازده لازم و بهره برداري مناسبي نمي توان انتظار .... این ماهی دارای یک نوار پهن به صورت رنگین کمان در هر طرف بدن است.




عفونت دستگاه تناسلی و ادراری

از تامپون، نوارهای بهداشتی و دستمال توالت معطر استفاده نکنید. .... و صابون قسمت خارجی دستگاه تناسلی را تمیز نگاه دارید و همان حمام روزانه برای این پاکیزگی کافی




پرسش و پاسخ>>>>> عفونتهای دستگاه تناسلی

با اینکه هر دوی ما سعی میکنیم بهداشت رو کاملا رعایت کنیم .... یه ، فقط میتونم بگم ممکنه از عرق سوز باشه یا حساسیت به نوار بهداشتی و این چیزا . ..... در حال حاضر دانشجوی ارشد مامایی شهید بهشتی هستم و روزانه پاسخگوی سوالات شما دوستان عزیز.




تافته آرین

دستمال 200 و 300 برگ و مخصوص ماشین با تیشویِ خارجی. دستمال جیبی در ... نوار بهداشتی متوسط بزرگ اندازه و ضخامت این نوار مناسب برای نوجوانان می باشد. زیر انداز ... مراکز نگهداری سالمندان ، بهزیستی ، شیرخوارگاه ، مهد کودک و استخر ها. محصول جدید




عفونت های دستگاه ادراری تناسلی(2)

علامت دیگر در ناحیه تناسلی را به عدم رعایت بهداشت ربط داده و با شستشوی زیاد با صابون و لیف. سعی در بر طرف ... 5-اگر دچار خارش مزمن و طولانی در ناحیه تناسلی می باشید(دزنان) استفاده از تامپون به جای نوار. بهداشتی ارجح ... آرشیو پیوندهای روزانه




گزارش کار آموزی پرورش قزل آلا

8 دسامبر 2013 ... حدود600 متر آن مخصوص پرورش ماهی و ساختمان استخر می باشد 100 متر آن مخصوص .... بدن پوشيده از فلس هاي ريز ، وجود يك نوار پهن به صورت رنگين كمان در دو .... عرض استخر در ملاحظات مدیریت تولید و کنترل کیفیت بهداشت ماهیان داراي




برچسب :