مهندسی پزشکی ؛ صاحبنظران پيشين ، چراغ راه آينده
میدانیم تاریخ هر علم (مجموعه) توسط کسانی رقم خورده است که زندگی خود را در راه گسترش آن علم گذرانیدهاند. این افراد با پژوهشها و آثار خود ، تحولاتی را در عرصه علمی بر جای گذاشتهاند ؛ در این مقاله قصد داریم به معرفی صاحبنظران علم (مجموعه) مهندسی پزشکی بپردازیم.
اُتو هربرت اشمیت (مبدع مدار Schmitt Trigger)
در سال 1913 میلادی در ایالت میسوری آمریکا متولد شد. وی مدرک دکترایش را در سال 1937 میلادی در زمینههای فیزیک ، جانورشناسی و کمی هم در ریاضیات کسب کرد. در زمان جنگ جهانی دوم ، عضو کمیسیون تحقیقـاتی دفاع ملی بود و بعدها در آزمایشگاه تجهیزات هوایی مشغول به کار شد. در طول جنگ ، او بر روی ساخت یک نمایشگر 3-بعدی اطلاعات رادار متمرکز شد که بعدها نقش زیادی در توسعهی نمایشگر 3-بعدی بردار دادههای قلبنگاری داشت. بعد از جنگ ، با انتصاب در گروه فیزیک و جانورشناسی ، به دانشگاه مینسوتا برگشت. او بعدها در مهندسی برق و کمی بعد در بسیاری رشتهها از جمله علوم بیوفیزیک و مهندسی پزشکی گماشته شد. بعدها به مطالعهی پالسهای عصبی و سپس به مطالعه بر روی ECG مشغول شد. او سیستم هدایت بردارهای عمود را توسعه داد. وی از طرف انجمن آمریکایی علوم زیستشناسی به عنوان عضو کمیتهی فرکانس خیلی پایین منتصب شد. وی در سال 1972 میلادی نشان جان پرایس ویتریل ؛ در سال 1978 میلادی به عنوان چهرهی ماندگار مخترعین مینسوتا ؛ در سال 1987 میلادی نشان سده از IEEE ، در سال 1992 میلادی برندهی جایزهی لافمن و برندهی جوایز متعدد دیگری شد. او بیش از 50 اختراع ثبت شده و بیش از 100 اختراع/ توسعـه دیگر داشته ؛ از جمله مدار بسیار معروف Schmitt Trigger که از جمله ابداعات وی است. وی در سال 1998 میلادی در مینسوتای آمریکا درگذشت. (Young‚ 1998) (Harkness‚ 2004) (Patterson, 2003)
هرمن پاول شوان (پدر مهندسی پزشکی نام گرفت)
در سال 1915 میلادی در شهر آکن آلمان متولد شد. وی ریاضی ، فیزیک و مهندسی را در دانشگاه گوتنگن و بیوفیزیک را در فرانکفورت خواند. مدرک دکترایش را در سال 1940 میلادی از دانشگاه فرانکفورت در رشتهی بیوفیزیک و در سال 1946 میلادی ، گواهی تدریس در دانشگاه و دکترای حرفهایش را در رشتهی فیزیک و بیوفیزیک گرفت. از سال 1950 میلادی در دانشگاه پنسیلوانیا به عنوان استاد مشغول به کار شد. در سال 1961 میلادی عضو هیئت علمی دانشکدهی مهندسی برق مور شد. در سالهای 38-1936 میلادی در شرکت تلفنکن بر روی تکنیکهای اندازهگیری فرکانس بالا کار کرد. محقق در موسسهی بیوفیزیک ماکس پلانک در فرانکفورت (1937 میلادی) ؛ رئیس مهندسی پزشکی دانشگاه Arts and Sciences Group در سال 1972 میلادی ؛ در طول دوران کاریاش بیش از 300 مقاله منتشر کرد. از جمله جوایزی که وی دریافـت نمود: نشان ادیسون از IEEE ؛ اولین جایزهی دآسنوال از جامعهی بیوالکترومغناطیس ؛ وی یکی از اعضای آکادمی ملی مهندسی آمریکا بود. به عقیدهی بسیاری ، میتوان او را پدر مهندسی پزشکی دانست. او در سال 2005 میلادی در منزل شخصیاش در ایالت پنسیلوانیا ، دار فانی را وداع گفت. (K, 2012) (National Academy of Sciences‚ 2013) (Foster, 2002)
یوان چنگ برت فونگ (مبدع واژه "مهندسی بافت")
در سال 1919 میلادی در جیانگسوی چین متولد شد. مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشدش را از دانشگاه ملی مرکزی (نام فعلی: دانشگاه نانجیگ) شهر مینلند چین به ترتیب در سالهای 1941 و 1943 میلادی و مدرک دکترایش را از دانشگاه صنعتی کالیفرنیای آمریکا دریافت کرد. او یک دریچهی جدید را به روی مهندسی پزشکی باز کرد و واژهی "مهندسی بافت" را ابداع کرد. وی مؤلف کتابهای بسیاری است ، از جمله: اساس مکانیک جامدات ، مکانیک کوانتوم و سری کتابهای بیومکانیک. یکی از بنیانگذاران مجلهی بیومکانیک ؛ رئیس پیشین جامعهی مهندسین مکانیک آمریکا در سال 1972 میلادی ؛ وی و همکارانش اولینهایی بودند که به اهمیت تنش پسماند در رفتار مکانیکی سرخرگ پی بردند. قانون فانگ مربوط به تنش در بافت نرم ، به نام این دانشمند ثبت شده است. برندهی جوایزی از جمله: لیزنر از جامعه مهندسین مکانیک آمریکا ، آلزا از جامعه مهندسین پزشکی ، نشان ملی علم در سال 2000 میلادی ؛ برگزیدهی آکادمی ملی علم ایالات متحده (1993 میلادی) ، آکادمی ملی مهندسی (1979 میلادی) ، مؤسسهی پزشکی (1991 میلادی) ، آکادمی سینیکا (1968 میلادی) و عضـو خارجی آکادمی علوم چین (1994 میلادی). وی هم اکنون استاد بازنشسته و مهندس محقق در دانشگاه کالیفرنیا است. (NAE (2007
لسلی گدس (دارای 22 مورد ثبت اختراع)
در سـال 1921 میلادی در اسکاتلند متولد شد. مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه مکگیل ایالت مونترال آمریکا در رشتهی مهندسی برق و مـدرک دکترایش را از دانشکده پزشکی دانشگاه بیلور ایالت تگزاس آمریکا در رشتهی فیزیولوژی دریافت کرد. دانشگاه مکگیل ، در سال 1971 میلادی به وی دکترای افتخاری اعطا کرد. او استاد فیزیولوژی در دانشکدهی پزشکی دانشگاه بیلور ، واحد دندانپزشکی دانشگاه تگزاس ، دانشکده دامپزشکی AM تگزاس ، مدیر بخش مهندسی پزشکی ، استاد برجستهی بازنشستهی مهندسی پزشکی شوالتر و مدیر پیشین مرکز مهندسی پزشکی هیلنبرند در پوردو بود.
او پژوهشهایی در زمینهی الکترومایوگرافی ، برونده قلب ، ضربان قلب ، دیفیبریلاسیون قلب و فشار خون انجام داد. از جمله دستآوردهای وی ، توسعهی روش دریافت الکتروکاردیوگرام از الکترودهای سینهای برای ناسا بود که امروزه به طور معمول ، در مانیتورینگ بیمار استفاده میشود. روشهای جدید بسیاری برای تدریس پزشکی توسط گدس و همکارانش ارائه شد. او 13 کتاب تألیف نمود و بیش از 700 مقالهی علمی ارائه داد. در سال 1972 میلادی به خاطـر یکی از مقالاتش ، جایزهی نایتینگل و در سال 1974 میلادی ، جایزهی انجمن پزشکی تگزاس را برای یک نوار ویدئویی در مورد "انفکتوس حاد عضلات قلبی" ، از آن خود کرد. او همچنین 22 مورد ثبت اختراع داشته که 21 مورد آنها مربوط به کاربرد مهندسی برق در پزشکی بوده است.
وی در جامعهی فیزیولوژی آمریکا ، IEEE ، انجمن آمریکایی پیشرفت علم ، دانشگاه آمریکایی قلب و عروق ، دانشکده دانشمندان فیزیک در پزشکی استرالیا و انجمن سلطنتی پزشکی عضویت داشته است. او جوایز بسیاری دریافت نموده است ، از جمله: جایزهی رهبری در مهندسی پزشکی از اتحادیهی مهندسی در پزشکی و زیست شناسی (1985 میلادی) ؛ منتخب در آکادمی ملی مهندسی (1985 میلادی) ؛ جایزهی دستآورد شغلی از انجمن مهندسی در پزشکی و زیست شناسی IEEE در سال 1986 میلادی ؛ جایزهی لافمن-گریتبچ از انجمن پیشرفت تجهیزات پزشکی (1987 میلادی) ؛ جایزهی مدرس برجسته از انجمن آموزش مهندسی آمریکا (1989 میلادی) ؛ نشان ادیسون از IEEE برای مشارکتهای بنیادین در تجهیزات پزشکی کاربردی و درک خواص الکتریکی سیستم قلبی-عروقی (1994 میلادی)
وی سردبیر مشاور بسیاری از مجلات علمی ، مشاور انجمن ملی سلامت ، ستاد مدیریت دارو و بنیاد ملی علوم بود. در کتاب های: فهرست رجال ، مدیران آمریکای جنوب غرب ، مردان علم و کتاب آبی سلطنتی از او نام برده شده است. گدس در سال 2009 میلادی در ایالات ایندیانای آمریکا جان سپرد. (Authors of Purdue Website‚ 2009) (IEEEGHN‚ 2012) (Geddes, 2000)
جان وبستر (صاحب کتاب "تجهیزات پزشکی ؛ کاربرد و طراحی")
دارای مدرک کارشناسی در رشتهی مهندسی الکترونیک از دانشگاه کرنل نیویورک آمریکا در سال 1953 میلادی ، کارشناسی ارشد و دکترا در همان رشته از دانشگاه راچستر به ترتیب در سالهای 1965 میلادی و 1967 میلادی ؛ در حال حاضر استاد دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه ویسکانزین مدیسون آمریکا است. وی برای اولین بار و در سال 1978 میلادی ، ایدهی پرتونگاری امپدانسی الکتریکی را به عنوان تکنیکی برای تصویربرداری پزشکی مطرح نمود. در سال 1978 میلادی ، کتابی با عنوان "تجهیزات پزشکی: کاربرد و طراحی" منتشر نمود که به عنوان بهترین کتاب در این زمینه مطرح و چندین بار تجدید چاپ شد. دانشنامهی مهندسی برق و الکترونیک (1999 میلادی) ، کتاب تجهیزات پزشکی (2004 میلادی) ، دانشنامهی تجهیزات و دستگاههای پزشکی (ویرایش دوم 2006 میلادی) و نزدیک به 20 کتاب دیگر و بیش از 200 مقاله نیز از وی در مجلات علمی معتبر منتشر شده است. وبستر دارندهی جوایز بسیاری است ، از جمله: نشان هزاره سوم از IEEE در سال 2000 میلادی ؛ جایزهی لافمن-گریتبچ از بنیاد توسعـهی تجهیـزات پزشکی ؛ جایزهی موفقیت کاری از جامعهی مهندسی در پزشکی و زیست شناسی IEEE در سال 2001 میلادی ؛ جایزهی رجوع زیاد به مقالات از مجله ISI تامسون 2004 میلادی. مهمترین فعالیتهای اجتماعی وی عبارتند از: رئیس جامعهی مهندسی در پزشکی و زیست شناسی IEEE در سال های 1988 و 1989 میلادی ، هیئت مدیرهی بازبینی مجلهی مهندسی بالینی (1990 میلادی تا 95) ؛ هیئت مدیره اندازهگیری فیزیولوژی (1987 میلادی تا 2008 میلادی) ؛ هیئت مدیره مهندسی و محاسبه پزشکی و زیست شناسی (1987 میلادی تا کنون) فعالیت صنعتی وبستر عبارتند از: مهندس محقق هـواپیمایی آمریکای شمالی (1954 و 1955 میلادی) ؛ رئیس گروه تجهیزات شرکت هواپیمایی بویینگ (1955 میلادی تا 59) ؛ رئیس گروه آزمایش سیستم سنجش از راه دور شرکت Radiation ؛ مهندس شرکت IBM در قسمت نمایشگر کامپیوتر (1959 میلادی تا 61) ؛ مهندس Display Group شرکت Mitre ؛ رئیس پروژه شرکت مدیرت Bahr (از 2005 میلادی تا کنون). وی هم اکنون استاد بازنشسته دانشگاه وینسکانزین-مدیسون در دانشکدهی مهندسی پزشکی است. (BIOGRAPHICAL SKETCH - John G. Webster‚ 2012) (Faculty: John G. Webster, 2011)
رابرت لانگر (دارای 810 اختراع ثبت شده در جهان)
در سال 1948 میلادی در ایالت نیویورک آمریکا متولد شد. مدرک کارشناسی خود را در سال 1970 میلادی از دانشگاه کرنل و مدرک دکترایش را در سال 1974 میلادی از دانشگاه MIT در رشتهی مهندسی شیمی دریافت کرد. سطـح وسیعی از فعالیتهای وی ، در زمینهی پزشکی و فـنـاوری زیـستی بوده است. او عضو هیات علمی عـلوم سلامت و تکنولوژی هاروارد-MIT و استاد مهندسـی شیمی و مهندسی پزشکی دانشگاه MIT است.
او پیشگام بسیاری از فنآوریهای نوین از جمله سیستمهای تحویل دارو از طریق پوست ، بدون سوزن و دیگر روشهای تهاجمی است. لانگر یکی از 14 استادی است که بالاترین مقام تشریفاتی دانشگاه MIT به او اعطا شده است. پر ارجاعترین مهندس تاریخ با نگارش بیش از 190 مقاله و بیش از 810 اختراع ثبت شده در جهان و عضو هیئت علمی وزارت غذا و داروی آمریکا از سال 1995 تا 2002 میلادی و رئیس آن از سال 1999 تا 2002 میلادی است, (Trustees of Dartmouth College 2013). وی بیش از 180 جایزهی معتبر را در پیشینهی خود دارد ، از جمله: نشان ملی علم از آمریکا ؛ جایزهی چارلز استارک دراپر ؛ جایزهی فنآوری هزارهها برای توسعهی بدیع زیست مواد جهت کنترل آزاد نمودن دارو (2008 میلادی) ؛ جایزهی ابتکار اقتصاددانان در شاخهی علوم زیستی برای موفقیتش در تحویل دارو و مهندسی بافت (2011). همچنین وی تنها مهندسی است که موفق به دریافت جایزهی بنیاد بینالمللی گردنر (1998 میلادی) شده است. از دانشگاههای بسیاری در سراسر جهان مدارک افتخاری بـه وی اعطا شده است ، از جمله: دانشگاههای هـاروارد ، نـورث وسترن ، یل ، ETH زوریخ ، ناتینگهام ، آپسالا ، پنسیلوانیا استیت ، بوستون ، کالیفرنیا ، دانشکده پزشکی مونت ساینا و چندین دانشگاه معتبر دیگر در سراسر دنیا. (MIT 2013)
وی در تحقیقات فناوری زیستی خصوصاً در زمینهی سیستم تحویل دارو و مهندسی بافت ، بسیار شناخته شده است. آزمایشگاه تحقیقاتی وی بزرگترین آزمایشگاه مهندسی پزشکی در دنیا ، متشکل از بیش از 100 محقق و دریافت سالانه 10 میلیون دلار است. او همچنین نزدیک به بیست شرکت زیست فناوری را بنیانگذاری کرده است. وی در حال حاضر عضو هیئت مدیره فنآوری پیشرفته سلول و استاد دانشگاه MIT است. (Authors of MIT News, 2013)
جان دنیس اندرل (گردآورنده سری کتاب های NSF)
جان اندرل در سال 1953 میلادی در نیویورک متولد شد. وی استاد مهندسی برق و کامپیوتر و مهندسی پزشکی در دانشگاه کانکتیکات ، دارای مدرک کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکترا در رشتهی مهندسی پزشکی و مدرک کارشناسی ارشد در رشتـهی الکترونیک از دانشگاه صنعتی رنسلیر نیویورک آمریکا به ترتیب در سالهای 1975 ، 1977 ، 1980 و 1987 میلادی است. در سالهای 1981 تا 1994 میلادی عضو هیات علمی گروه مهندسی برق و هماهنگ کننده برای مهندسی پزشکی در دانشگاه ایالتی داکوتای شمالی ؛ از 1994 تا 1995 میلادی مدیر برنامه مهندسی پزشکی و تحقیقات در کمک به افراد معلول در بنیاد ملی علوم ؛ در 1995 میلادی ، عضو هیات علمی دانشگاه کانکتیکات به عنوان استاد و رئیس گروه مهندسی برق و در 1997 میلادی ، مدیر برنامهی مهندسی پزشکی در آن دانشگاه ؛ عضو مؤسسه مهندسین برق و الکترونیک ؛ رئیس پیشین جامعهی مهندسی در پزشکی و زیستشناسی IEEE. عضو مؤسسه مهندسی پزشکی آمریکا ؛ گردآورندهی سری کتابهای NSF که از سال 1987 میلادی ، هر ساله چاپ میشود ؛ مؤلف کتاب مقدمهای بر مهندسی پزشکی و گردآورندهی سری کتابهای مهندسی پزشکی برای انتشارات مورگان و کلیپول ؛ مدل خطی عضله که توسط اندرل و همکارانش توسعه یافت ، اولین مدلی است که مشخصات استاتیک و دینامیک عضله را شامل میشود. وی در حال حاضر استاد و رئیس گروه برق در دانشگاه کانکتیکات و علاقهمند به تحقیق در مورد توصیف سیستم کنترل عصبی بصری و سیستم شنوایی است. (Enderle J. 2013)
جیمز کالینز (بنیان گذار رشته بیولوژی مصنوعی)
در سال 1965 میلادی در شهر نیویورک آمریکا متولد شد. وی مدرک کارشناسی خود را در سال 1987 میلادی در رشتهی فیزیک از دانشگاه هولی کراس و مدرک دکترایش را در سال 1990 میلادی در رشتهی مهندسی پزشکی از دانشگاه آکسفورد دریافت نمود. از سال 1990 میلادی عضو هیئت علمی مهندسی پزشکی دانشگاه بوستون آمریکا شد. وی استاد برجستهی دانشگاه بوستون ، عضو هیئت مؤسس مؤسسهی Wyss دانشگاه هاروارد و استاد مدعو گروه زیست شناسی در دانشکده پزشکی هاروارد و مؤسس و مدیر شرکت بیودینامیک است. (Wyss, 2013). وی دارندهی جایزهی مدیران پیشتاز از مؤسسه ملی سلامت آمریکا ، جایزهی پژوهشگر ارشد از بنیاد پزشکی الیسون ، جایزهی یکصدهزار دلاری دستاورد درخشان در افتتاحیهی آنتونی درکسل ، جایزهی لاگراژ از بنیاد CRT ایتالیا است. او جزء 100 نوآور برتر در بررسی فناوری در افتتاحیهی MIT Authors, 2013) 100TR) و جزء 50 پیشرو نخست در علم و فناوری آمریکا انتخاب شد. او همچنین عضو همکار در انجمن فیزیک آمریکا ، مؤسسهی فیزیک و مؤسسهی مهندسی پزشکی و مهندسی بیولوژی آمریکا است. نخستین مهندس پزشکی است که موفق به دریافت جایزهی نبوغ از بنیاد مکآرتور و در سال 2008 میلادی نیز به عنوان محقق مؤسسهی پزشکی هوارد هیوز انتخاب شد (HHMI Authors, 2008). در حال حاضر ریاست هیئت مشاوران علمی را عهدهدار است.
او ابزارها و تکنیکهای نوینی ابداع کرده است ، از جمله: کفی ارتعاشی برای افزایش تعادل ، سوئیچ با قابلیت تغییر وضعیت به صورت ژنتیکی ، تکنیک کنترل دینامیک برای حذف آریتمیهای قلبی ، سیستمهای مبتنی بر تکنیکهای بیولوژی برای شناسایی هدف دارو و ...
وی یکی از بنیانگذاران رشتهی نوظهور بیولوژی مصنوعی و محقق پیشگام در این زمینه است. (DSB Authors, 2010)
مؤلف: مهندس سعيد بياتمنش
مطالب مشابه :
فراخوان 15-12-1390 دانشگاه آزاد جهت جذب هیئت علمی
استخدام در یک شرکت معتبر دانشجوی دکترا- بیوفیزیک-1 مشهد-دکترا و دانشجوی دکترا
آشنایی با اولين مراکز آموزشی و پژوهشی جهان در زمينه مهندسی پزشکی
آگهی های استخدام،مقالات اسلامى مشهد . برنامهی دکتری در بیوفیزیک در سال 1940
آگهی استخدام نیروی انتظامی در رسته آگاهی 92
استخدام در تبریز کاریابی و بازار کار استخدام مشهد; استخدام ژنتیک – بیوفیزیک
استخدام پليس آگاهي خراسان رضوي در رشته فیزیک
استخدام پليس آگاهي خراسان رضوي در رشته فیزیک دانشجويان فيزيك دانشگاه فردوسي مشهد.
مهندسی پزشکی ؛ صاحبنظران پيشين ، چراغ راه آينده
آگهی های استخدام اسلامى مشهد . در رشتهی بیوفیزیک و در سال 1946 میلادی
آگهی استخدام نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (رسته آگاهی)
وابستگی به احزاب و گروهای سیاسی در زمان تقاضای استخدام. ۶) ژنتیک – بیوفیزیک مشهد من
اعلام نیاز هیئت علمی بهمن 90
استخدام در یک فیزیک بیوفیزیک 1 فردوسی مشهد
برچسب :
استخدام بیوفیزیک در مشهد