بیانات ریاست سازمان حج و زیارت در جمع مدیران سازمان


بیانات ریاست سازمان حج و زیارت در جمع مدیران سازمان

بیانات ریاست سازمان حج و زیارت در جمع مدیران سازمان

گردهمایی مشترک مدیران دفاتر حج و زیارت استانها و مدیران ستادی سازمان حج و زیارت صبح امروز در سازمان مرکزی برگزار شد.

حجه الاسلام والمسلمین دکتر موسوی رئیس سازمان حج و زیارت با تبریک ایام ماه مبارک ربیع الاول در خصوص جایگاه والای رسول گرامی اسلام (ص) گفت:

1- عبودیت رسول‌اکرم(ص) خیلی بالاست. بعضی از مردم عبدالرزاق،عبدالباسط، عبدالقابض، عبدالکریم و عبدالجلیل هستند اما پیامبر اسلام «عبده» است.آن حضرت منتسب به عالیترین اسم از اسمای صفات خدای سبحان است یعنی «هو» که همان هویت مطلقه است.

قرآن کریم وقتی می‌خواهد تعبیر«عبد» را نسبت به سایر انبیاء بکار ببردهمراه با ذکر نام آنها بکار می‌برد. مثلاً می‌فرماید: «واذکر عبادنا ابراهیم واسحاق و یعقوب اولی الایدی و الابصار»(ص 45) «واذکر عبدنا داود» (ص 17) «واذکرعبدنا ایوب» (ص 41) ولی پیامبر(ص) را بدون نام یاد می‌کند، می‌فرماید:"عبده"،

تبارک الذی نزل الفرقان علی عبده لیأتون للعالمین نذیرا (فرقان 1)

سبحان الذی اسری بعبده لیلاً (اسراء 6)  

الحمدلله الذی انزل علی عبده الکتاب(کهف)

2- قصور عربی مبین در بیان مقامات پیامبر(ص)

مبین یعنی یبین الالسن و لابتینه الألسن

زبان عربی بااینکه بر خلاف سایر زبان‌ها مبین است، مع‌الوصف نمی‌تواند معانی بلند را که درمعراج شفاهاً و بدون واسطه به رسول اکرم گفته شد آشکار سازد.

«فأوحی الی عبده ما اوحی»

3-اولین است پیامبر(ص)، خداوند سبحان به پیامبرش(ص) می‌گوید: بگو من اولین مسلمانم.

«لا شریک له وبذلک امرت و انا اول المسلمین» (انعام 163)

فرموده‌است: انا ابن الذبیحین. فرزند اسماعیل فرزند ابراهیم با اینکه ابراهیم پدر اسماعیل است و رسول‌الله فرزند اسماعیل و اسماعیل فرزند ابراهیم، اما خدا به ابراهیم نگفت بگومن اولین مسلمانم.

 نوح شیخ‌الانبیاء ، آدم ابوالبشر ، هیچ کدام اینجمله را نفرمودند. تنها کسی که قرآن از او به عنوان اول‌المسلمین یاد می‌کند، رسول‌الله(ص)است. معلوم می‌شود این اولویت زمانی و تاریخی نیست بلکه رتبه وجودی است.

4-جز وحی نمی‌گوید

کلام و سکوتش مظهر کلام و سکوت خداست هرچه می‌گوید وحی است.

ما ینطق عن الهوی ،ان هو الا وحی یوحی(نجم 43)

5-رسول الله(ص) می‌فرماید: اجود الاجودین الله رب العالمین و انا اجود ولد آدم

6-تجلیل درخطاب

خداوند انبیاءگذشته را با نام مخصوص آنها خطاب می‌کند اما نام مبارک پیغمبر(ص) «یا محمد» راهرگز نمی‌برد.

یا آدم اسکن انت و زوجک الجنه (بقره 35)

یا نوح انه لیس من اهلک (هود 46)

یا موسی اقبلو لا تخف (قصص 31)

و اذقال الله یا عیسی بن مریم (مائده 116)

یا داوود اناجعلناک خلیفه (ص 26)

ولی درباره رسول‌الله(ص) می‌فرماید:

یا ایهاالنبی- یا ایها الرسول- و اگر احیاناً خطاب «یا ایها المزمل» و «یا ایهاالمدثر» ناظر به نکته لطیف تاریخی است و علاوه بر آن خداوند خطاب جلالت‌آمیز خودرا به بندگان می‌آموزد.

7-«لا تجعلوادعاء الرسول بینکم کدعاء بعضکم بعضاً» نحوه صدا‌زدن رسول‌الله را به مردم می‌آموزد.

مشاور رئیس‌جمهورگفت: شما مدیران همگی خدمتگزاران زائرین چنین فرد عظیمی هستید. مطمئن باشید وجودمقدسش تمامی خدمات ما را می بیند. همه سختی‌هایی که متحمل می‌شوید را می‌بیند، پسبه خاطر او سختی‌ها را تحمل کنید. اگر انسان قدر این نعمت خدمتگزاری را نداند و حقمعصومین(ع) را درست بجا نیاورد، خداوند متعال این نعمت را از او می‌گیرد. رضایت خدارا باید بر لبخند برخی ترجیح دهید.

 

ابلاغیه دفترمقام معظم رهبری و مصوبات شواریعالی حج فصل‌الخطاب است، نه کمتر و نه بیشتر

دکتر موسوی بااشاره به ضرورت اجرای درست قوانین توسط مسئولین خاطر نشان کرد: طبق فرمایش رسول گرامی اسلام(ص) اگر کسی قانون را درست اجرا کند، ثوابش از 60 سال عبادت بهتر است.اگر قانونی وضع شد، باید اجرا شود و اگر کسی وساطت کند که قانون اجرا نشود، قانونیکه شرع ماست خدا عذابش می‌کند.

دکتر موسوی خطاب به مدیران سازمان حج و زیارت گفت: در مسئولیت‌ها تعارف را کنار بگذارید وباید قانون را ملاک عمل قرار دهید. نکند برای رضایت فردی دست به هر کاری بزنید وخدا را فراموش کنید. همواره رضایت خدا و در دستور کار قرار دهید.

دکتر موسوی گفت:ابلاغیه دفتر مقام‌معظم رهبری فصل‌الخطاب است. اگر چهارده بند است موظفید چهارده بند را اهتمام به اجرای آن داشته باشید ، همانگونه نباید توقع داشته باشند چهارده بند ، بیست بند باشد.

قوانین ومقررات و هر آنچه که مقام معظم رهبری و شورایعالی حج ابلاغ کرده‌است،کاملاً واضح ومعلوم است و سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری باید خود را مکلف بدانند کهعین آنرا عمل کنند و این فصل‌الخطاب ماست. اگر ابلاغ شد که نظارت کلان بر عهدهبعثه مقام معظم رهبری و بازرسی بر عهده سازمان باشد، همین ملاک عمل قرار گیرد. اگرشورایعالی حج در سال 89 ابلاغ کرد سهمیه فقط باید به افرادی تعلق گیرد که ازنخبگان، مخترعین، دانشجویان و مدال آوران باشد یا کسانی که کارهای ویژه‌ای انجامداده‌اند، نباید این حق مردمی که در صف هستند را به سهمیه‌ها می‌دادند ومردمفراموش شوند. نباید دیگران را به مردمی که در نوبت اعزام هستند ترجیح داد ، مردمولی نعمتان ما هستند . بله این هم مثل هدفمندی یارانه‌ها تبعات دارد و من سیبل شدمو اجرا کردم. البته دعای مردم و خدا کمک می کند .

دکتر موسویادامه داد: موارد مستحدثه‌ای که در حج پیش میآید چه کسی باید پاسخگو باشد؟ اگراختیار را به کمیته‌ای داده‌اند، همان کمیته هم پاسخگو خواهد بود. پس هرکس وظیفه‌ایکه بر عهده‌اش هست را انجام دهد، نه کمتر و نه بیشتر.

به دنبال حل مشکل باشیم، نه اینکه مدام اشکال‌تراشی کنیم

ما اینجا دورهم آمدیم تا نقاط ضعف را پیدا و رفع کنیم. اگر کسی یک ذره توان داشته باشد و بتواندتسهیل برای عتبات ایجاد کند تا مردم راحت بتوانند به زیارت امام حسین (ع) بروند وبتواند مشکلات را حل کند و نکند، از انسانیت به دور است. ما وظیفه داریم خدمتگزارمردم باشیم و شانی غیر از این نداریم.

 اگر ارز گران شده و قیمت سفرهای خارجی که هزینه‌هابه دلار است بالاتر رفته این یک واقعیتی است که وجود دارد. اگر می‌خواهیم مشکل راحل کنیم کمک کنیم که حل شود. با گفتن به مردم و مردم را تحریک کردن که حل نمی‌شودباید مدیریت کرد. تا کنون قیمت عتبات را کم کردند و در تلاشیم اگر بشود از این همکمتر کنیم.

یک بازنگری دربخشنامه‌ها هم با نگاه زائر‌محور باید داشته‌باشیم. حتی پیشنهاد کردیم افرادی کهبالای 80 سال هستند و فیش دارند را بدون نوبت به حج بفرستیم، گفتند خلاف شرع است.گفتیم چشم . بدانیم اگر با نگاهی نو برای خدمت به زائر قدم برداریم، اینها برایزندگیمان برکت می‌شود.

ارزش پول عمره مردم که نزد بانک است، باید به مردم داده‌شود

متأسفانه دردوره قبل، گذشته از اینکه ثبت‌نام عمره با تعداد زیاد انجام شد و مردم سالها بایددر نوبت اعزام باشند، اما بانک باید به گونه‌ای عمل کند که به زائرین تسهیلاتبدهد. بانک ملی به وعده هایش باید عمل کند . در خصوص حقوق مردم با کسی تعارفنداریم و این را حضوراً عرض کردم . از ریاست محترم جمهور بخاطر حمایت بیدریغشان دراین خصوص و اهتمام به رسیدگی به حقوق مردم تشکر می کنم.

هزینه‌ها را باید کم کنیم

دکتر موسوی گفت: اگر می‌توان ستاد اجرایی در عراق یا در عربستان را با 10 نفر اداره کرد، چرا20نفر بفرستیم و از بیت‌المال هزینه کنیم. برای سال آینده برنامه‌ریزی کردیم. یعنی با اعزام نیروی کمتر اما بازدهی بیشتر هزینه ها را کاهش دهیم. مأموریت‌ها باید کم شود تا هزینه‌ها هم در مجموع برای زائرین کمتر شود. باید اهتمام داشته باشید تانیروهای اعزامی را کم کنید. نباید افرادی برای چندین بار به حج یا عمره بروند ومردم در صف باشند.

ما باید درعتبات هم رقابت ایجاد کنیم تا قیمت‌ها تعدیل شود. نباید آزادبران با دلار آزادبتوانند از شرکت شمسا زائر را ارزانتر به کربلا ببرند. شرکت شمسا باید هزینه ها رابرای زائرین کمتر کند. اگر متوکل جلوی زیارت امام حسین(ع) را می‌گرفت و دست قطع می‌کرد،ما نباید جلوی مردم را بگیریم. باید راه را ساده‌تر کنیم. مانند ویزای اربعین تامردم بتوانند راحت بروند البته باید بعد امنیتی، تغذیه، اسکان و حمل و نقل را حلکنیم.

تعامل با مردم را درست کنیم. البته تعامل با مردم بستگی دارد به نوع نگاه ما به مسئولیت است. اگرمسئولیت را امتیاز و بدانید. دوره مسئولیت تبدیل به فرصت خواهد شد برای ارضای امیال شخصی.

اما اگر دوره مسئولیت، مسئولیتی در برابر خداوند برای اقامه عدل و احقاق حقوق عامه و خدمت به خلق خدا و یاری مظلومان باشد، آنگاه آنچه اهمیت دارد تنها «مصالح مردم» است و خود شأنی جز خدمت و خدمتگزاری ندارد. هدف نهایی جلب رضایت پروردگار است. اگر کسی رابطه خودرا با خدا درست کرد، خداوند رابطه او را با مردم درست می‌کند.

بدانیم «الناس عیال الله» مردم عیال خداوندند. لبخند و رضایت مردم بر رضایت سیاستمداران ترجیح داده‌شود رعایت قانون اصل باشد رضایت خدا اصل باشد.

 

در ادامه این جلسه مدیران استان‌ها مسائل مربوط به سازمان و حوزه فعالیتی خود را به بحث و بررسی گذاشتند. اهم مطالب مطرح شده عبارت بودند از:

ارتقاء بهره‌وری بانک‌ها برای زائرین، دادن بند "ب" به دفاتر زیارتی برای راه‌اندازی سفرهای زیارتی داخلی، سفرهای چهار‌روزه عتبات و سفر دریایی عمره، دوره‌های آموزشی مدیران سازمان، برنامه‌ریزی برای اولویت‌های عمره، تبدیل وضعیت نیروهای سازمانی به پیمانی، کوچک‌سازی بدنه سازمان، ایجاد شعبه ارزی در مراکز استان‌ها، نقل و انتقال فیش‌های عمره، ایجاد تسهیلات بیشتر برای زائرین عتبات استان‌های کشور


مطالب مشابه :


بیانات ریاست سازمان حج و زیارت در جمع مدیران سازمان

گردهمایی مشترک مدیران دفاتر حج و زیارت استانها و مدیران ستادی سازمان حج و زیارت صبح امروز




اطلاعیه سازمان حج و زیارت درخصوص نحوه ثبت نام و تشرف به عمره مفرده سال 91-1390

بسمه تعالی . اطلاعیه سازمان حج و زیارت درخصوص نحوه ثبت نام و تشرف به عمره مفرده سال 91-1390 با




خدمات فیش حج عمره و تمتع

با مجوز رسمی از سازمان حج و زیارت. دفتر خريد و فروش فيش حج




پزشکان مجموعه

سازمان حج و زیارت حوزه نمایندگی ولی فقیه در حج و زیارت کاروان 30005آقای بهزاد




تسلیت

سازمان حج و زیارت شرکت




حج عمره

با مجوز رسمی از سازمان حج و زیارت




سایت فاخر حج،سامانه فاخر،فیش حج

سازمان حج و زیارت برای مرحله‌ی نخست عمره که اعزام آن‌ها از ۱۳ آذر تا ۲۰ اسفندماه خواهد




مدیریت فرهنگی در حج

رشته ارتباطات گرایش حج و زیارت فرصتها و تهدیدها فرهنگی حج و زیارت. سازمان های فرهنگی




آدرس هتل

سازمان حج و زیارت حوزه نمایندگی ولی فقیه در حج و زیارت کاروان 30005آقای بهزاد




دفاتر خدمات زیارتی،دفتر خدمات زیارتی بخشیان،مرکز خدمات زیارتی،دفاتر زیارتی فعال کشور

اطلاعیه تکمیلی سازمان حج و زیارت در خصوص پذیرش واجدین شرایط تشرف به حج تمتع 1394 در کاروانها




برچسب :