انواع روش های مورد استفاده برای روکش زنی ورق ام دی اف
روشهاي چسباندن روكش ملامينه روي تخته:
به دو روش پرسهاي طبقهاي باستيل كوتاه و روكش زني پيوسته (روكش بصورت رول با پرس پيوسته ) است. بعلت مشكل بودن و تخصصي بودن پروسه انجام روكش ملامينه و نيز بعلت سرمايهگذاري بالا و مهمتر از آن ارزش افزوده بالاي آن، معمولاً كارخانجات MDF جهان داراي خطوط روكش ملامينه بوده و انواع MDF ملامينه را نيز عرضه ميكنند. در اين روش تنوع MDF توليدي نيز بالا ميرود. براي ملامينه كردن سطح MDF بايد سطوح تخته با سنباده 021-001 Grit سنباده زني و صاف شده باشد و نيز عاري از هرگونه عيوب سنباده زني و غيره باشد. دو طرف MDF بايد با يك نوع روكش با گرماي يكسان روكش شوند تا بعداً باعث تاب برداشتن آن نشود. شرايط چسباندن روكشهاي ملامينه معمولاً به شرح زير است:
دماي پرس c 200-160
فشار پرس 2 KN/m 250. 200
زمان 60. 40 ثانيه
درصد رطوبت MDF 9-6%
بعد از پرس كردن بايد تخته روكش شده براي مدتي روي صفحهاي صاف نگهداري شود تا خنك شده و دماي آن به زير 50 c برسد تا در مراحل بعدي دچار مشكل و ايراد نشود.
اين نوع روكش ملامینه با عملكرد و قابليت بالا در موارد كاربردي كه دوام بالاي سطوح و مقاومت آن در برابر عوامل خارجي مورد نياز است، كاربرد بسيار دارد.
تفاوت قابل توجه بين روکش ام دی اف ملامينه و نئوپان ملامينه در اين است كه لبههاي روکش ام دی اف ملامينه قابل ماشين كاري است و ميتوان پس از ماشين كاري و فرم دهي و پروفيل كاري، لبههاي آن را با نوارهاي Soft Form لبه چسباني كرد.
ضخامت روكش ملامينه بين 35/0 – 25/0 ميباشد که حدود 50% ضخامت آن را چسب MF تشكيل ميدهد. البته در انواع روكش ملامينه نرم كه براي تهيه روكش بصورت رول توليد ميشود، اين مقدار كمتر است. با توجه به ضخامت نازك روكش ملامينه تلورانس ضخامت تخته به ضخامت نازك روكش ملامينه تلورانس ضخامت تخته بايد در حداقل بوده و از 1/0+ ميليمتر تجاوز نكند.
دارا بودن تمام امكانات تزئيني و نيز مقاومت مناسب روكش ملامينه در برابر رطوبت، آب، حرارت، سايش و... دامنه وسيعي از كاربردهاي متنوع را براي روكش ام دی اف ملامينه در استفاده عمومي در مبلمان اداري منزل، دربها و بدنه كابينت، لوازم اتاق خواب و تختخواب، مبلمان بچه، مبلمان و لوازم دستشويي و حمام، روكوب ديوار، پارتيشن و... امکان پذیر می کند. از روکش ام دی اف ملامينه نوار لبه چسباني نيز توليد ميكنند كه هماهنگ با سطح، در لبهها چسبانده ميشود. در واقع ميتوان گفت پر كاربردترين نوع روکش ام دی اف ، روکش ام دی اف ملامينه ميباشد و از نظر قيمت نيز بسيار مناسب و قابل رقابت با ساير انواع روکش ام دی اف ميباشد. روكش كاري با روکش ام دی اف ملامينه بسيار متداول بوده و معمولاً بسياري از كارخانجات بزرگ جهان داراي خطوط روکش ام دی اف ملامينه هستند. كار با ورقهاي روكش شده با روکش ام دی اف ملامينه به نسبت روكشهاي HPL آسانتر است. اين نوع روكش پر كاربردترين نوع روكش مخصوصاً در صنعت MDF است.
ساير روسازيها:
علاوه بر روكشها براي روسازي تختههاي چوبي و MDF از روشهاي ديگري از جمله نقوش منبت كاري، رنگكاري، لاك و الكل و... استفاده ميشود. ميتوان گفت مهمترين اين روشها رنگكاري و سپس لاك كاري است. در اين بخش بطور خلاصه مواردي از اين نوع روسازيها تشريح ميشود.
نقوش منبت ريز:
توسط غلطك فلزي روي سطح ام دی اف با فشار، نقوشي ايجاد ميشود كه سپس روي آن رنگ كاري انجام شده و رنگ بصورت غير مسطح و منقوش جلوه می كند. عمق نقوش در اين روش 5/0 – 3/0 ميليمتر است.
نقوش منبت عميق:
در بعضي موارد لازم است كه نقوش عميقتري روي سطح MDF ايجاد شود. در اين روش با پرس هاي گرم كه داراي يك صفحه قالب هستند با حرارت الياف سطح MDF را نرم كرده و سپس با فشار، در سطح آن نقش مورد نظر را ايجاد ميكنند كه عمق آن معمولا 1 mm و در بعضي موارد حتي 5 الی 6 ميليمتر ميباشد. سپس اين تختهها را رنگ ميكنند (مايع يا پودري) و به عنوان درب كابينت در منازل و دربهاي داخلي خانهها و... استفاده ميكنند.
رنگ كردن:
انواع و اقسام رنگها روي MDF قابل اجرا و متداول ميباشد. خصوصاً با توسعه كاربرد رنگهاي پودري روي MDF اين روش رونق بيشتري يافته است و در بعضي مصنوعات چوبي برخي مشتريان كالاهاي رنگ شده را ترجيح ميدهند. خصوصاً با استفاده از روشهاي تلفيقي، برجستهكاري فوقالذكر سطوح نقاشي شده زيبايي را با MDF ميتوان خلق كرد.
لاك كاري:
انواع لاكها و مواد شيميايي با رنگدانههاي مختلف به صورتهايي مانند رنگي، مرواريدي، متاليك، مرمر و ساير تزئينات دراماتيك نيز قابليت جوابگويي به مشتريان اين سبك از هنر مبلمان را به MDF ميدهد.
پرسهاي ممبران (بالشتكي، غشائي):
چون در صفحات مختلف اين متن بارها به پرس ممبران اشاره شده است توضيح كوتاهي در مورد اين نوع پرس در زير ارائه ميشود.
پرس ممبران يك پرس يك طبقه است كه يكي از صفحات آن داراي محفظه بزرگي از جنس مادهاي قابل انعطاف (مانند سيليكون يا ساير لاستيكهاي مصنوعي) با ضخامت ديواره 3-2 ميليمتري است و در صورتيكه اين محفظه در صحفه زيري پرس باشد، از آب گرم پرشده و اگر در صفحه بالايي تعبيه شده باشد، با هواي گرم پر خواهد شد. با استفاده از اين پرس ها ميتوان روكشهاي تزئيني مانند فويلهاي PVC يا روكشهاي چوبي و... را روي MDF كه قبلاً سطح و يا لبههاي آن ماشين كاري شده چسباند. معمولاً براي اين كار فقط از MDF استفاده ميشود، چون تنها تخته قابل ماشين كاري است. بيشترين استفاده از اين نوع پرس براي توليد دربهاي پيش ساخته كابينت و دربهاي داخلي ساختمان از MDF ميباشد.
مطالب مشابه :
موجودی رنگ و لیست قیمت صفحه کابینت MDF
صفحه کابینت و فرآورده های چوبی 128 - موجودی رنگ و لیست قیمت صفحه کابینت MDF - فرآورده های چوبی عبداللهی ( ورق ام دی اف رنگی و سفید - صفحه کابینت ضد
لیست قیمت کابینت تمام ام.دی.اف کلاسیک
بسم الله الرحمن الرحیم. 1.تمام ام.دی.اف از ورق ملامینه ( ضدخش) درجه یک مارک ایزوفام و پویا و آریا و پارس برای دربها ، بدنه ها و طبقات داخلی تماماً از نوع درجه یک. 2.ورق ام.دی.
نکاتی درباره امدیاف
صفحه کابینت و فرآورده های چوبی 128 - نکاتی درباره امدیاف - فرآورده های چوبی عبداللهی ( ورق ام دی اف رنگی و سفید - صفحه کابینت ضد آب)
ام دی اف - MDF
در مقايسه با نئوپان، MDF داراي جرم يكنواخت تري در سطح ورق است همچنين از صافي سطح و قابليت سنباده زني و اصلاح سطح برخوردار است MDF به صورت خام و روكش
ام دی اف 1
در مقایسه با نئوپان، MDF دارای جرم یکنواخت تری در سطح ورق است همچنین از صافی سطح و قابلیت سنباده زنی و اصلاح سطح برخوردار است MDF به صورت خام و روکش
Cutting Optimization Pro نرم افزار برش ورق ام دی اف و سایر مشتقات صفحه ایی
18 جولای 2013 ... نرم افزار Cutting Optimization Pro قادر است تا با توجه به متریال شما بهترین حالت دستور برش را طراحی کند تا کمترین مقدار پرت را داشته باشید و
انواع درب MDF (ام دی اف) (1)
از MDF به گونه های مختلف برای ساخت درب استفاده می شود که در این نوشتار کاربرد انواع ورق هایMDF در تولید انواع درب بررسی خواهیم کرد.شما می توانید اطلاعات
ام دی اف کار کیست؟
ام دی اف کار در اصطلاح به نجار یا درودگر ی گفته می شود که به فنون نجاری آگاهی ... 2- در معرض ریز گرد ها و غبار حاصل از برش ورق ام دی اف قرار داشتن و عوارض ناشی از
انواع روش های مورد استفاده برای روکش زنی ورق ام دی اف
کابینت، در کابینت،دکوراسیون - انواع روش های مورد استفاده برای روکش زنی ورق ام دی اف - تبدیل کابینت های فرسوده چوبی و فلزی به کابینت شیک و امروزی.
درباره mdf
کابینت MDFودکوراسیون داخلی - درباره mdf - آراد چوب همیشه در کنار شماست ... ورقهای خام ( بدون روکش); ورقهای روکش شده و لبههای ابزار خورده; پروفیلهای روکش شده
برچسب :
ورق ام دی اف