مصاحبه با 3 کنکور ارشد مهندسی شیمی و 2 بیوتکنولوژی

یکی از آن دانشجویانی است که وقتی از نقش «انگیزه» در تحصیل حرف می‌زند، می توانید کاملا به صحبت‌هایش اعتماد کنید؛ چون به حرفی که می زند اعتقاد کامل دارد.

امیرحسین راد یکی از برترین‌های کنکور کارشناسی ارشد بود که توانست رتبه 3 کنکور ارشد مهندسی شیمی و 2 بیوتکنولوژی را از آن خود کند؛ رتبه ای که حتی پس از آزمون هم انتظارش را نداشت، خودش می گوید: «بعد از کنکور وقتی درصدهایم را حساب کردم فکر می‌کردم که بتوانم رتبه زیر20 را به دست بیاورم.» اما در نهایت این‌طور نشد. امیرحسین متولد سال 1365 است و فارغ التحصیل دانشگاه تهران. یکی از دلایل اصلی موفقیتش را هم قوی بودن پایه علمی و خوب خواندن در طول 4 سال کارشناسی می‌داند؛ خواندنی که در پایان کارشناسی معدل 16 را برایش رقم زد و زمینه را برایش فراهم آورد تا هم‌زمان با درس خواندن در دانشگاه، عزمش را برای موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد جزم کند و به علاقه‌اش (که به گفته خودش نقش مهمی در موفقیت دارد) وفادار باشد.  

 

امیر حسین راد: تقسیم بندی دروس و جزوه‌ها بهترین شیوه برای مطالعه است.

ادامه تحصیل انگیزه می‌خواهد.

 

برای موفقیت و کسب رتبه دوم چند ساعت در روز مطالعه می‌کردید؟ 

راستش چون پایه علمی من قوی بود و در دوران چهار سال کارشناسی در دانشگاه خوب درس‌ها را خوانده‌بودم، اوایل فقط روزی 5 ساعت آن هم بیشتر در روزهای آخر هفته مطالعه می‌کردم و خیلی ساعت مطالعه بالایی نداشتم.

چرا؟ استرس این را نداشتید که زمان کم بیاورید؟  

خب در آن مقطع من هم‌زمان دانشگاه هم می‌رفتم و طبیعتاً فرصتم کمتر بود. اما وقتی که خوشبختانه آزمون به دلیل سرما سه هفته به تعویق افتاد، فرصت را مغتنم دیدم و چون دانشگاه را هم تعطیل کرده بودم و نمی‌رفتم، روزی 8 ساعت درس می‌خواندم و خب این بازه واقعاً به نفع من شد.

از چه تاریخی شروع به درس خواندن کردید؟ 

 تابستان بود که جدی شروع کردم؛ البته در طول سال تحصیلی به خاطر دروس دانشگاه کمی کند پیش می‌رفتم و سرعتم یکنواخت نبود اما دوباره اواخر ترم فرصت بیشتری پیدا کردم و بالطبع بیشتر هم زمان برای مطالعه اختصاص دادم.

آقای راد به نظر شما قبول شدن در آزمون کارشناسی سخت تر بود یا کارشناسی ارشد؟      

من فکر می کنم کنکور کارشناسی سخت‌تر بود، به دو دلیل: اول این‌که تعداد رقبا بیشتر از کنکور ارشد است و همین باعث می‌شود رقابت جدی‌تر باشد، از طرف دیگر خود داوطلبان هم بی تجربه‌تر هستند و مثل مقطع ارشد، تجربه یک دوره چهار ساله دانشجویی را ندارند، این خودش باعث استرس می‌شود.

تا قبل از آزمون اصلی تصور این رتبه را داشتید؟ 

نه خیلی دقیق اما بعد از کنکور وقتی درصدهایم را گرفتم فکر می کردم که بتوانم رتبه زیر20 را بیاورم.

خانواده چقدر برای ادامه تحصیل شما را حمایت کرد و تا چه میزان در کسب این موفقیت سهیم بود؟ 

به طور قطع نقش خانواده خیلی مهم است. خانواده من شرایطی را برای من فراهم کردند تا بتوانم در آرامش مطالعه کنم و با تسلط و خیال آسوده خودم را برای کنکور آماده کنم.

بعد از اتمام مقطع کارشناسی ارشد قصد ادامه تحصیل دارید یا وارد بازار کار می شوید؟ 

هنوز برای ادامه تحصیل تصمیمی ندارم. 

یعنی قصد دارید وارد بازار کار شوید؟

شاید اگرموقعیت کاری خوبی پیدا کنم دنبال کار بروم. به نظرم ادامه تحصیل بستگی به انگیزه دارد و کسانی که به دنبال شغل‌های مدیریتی هستند کارشناسی این رشته هم می‌تواند برایشان کافی باشد اما اگر به دنبال کارهای تخصصی‌تر باشند، بهتر است ادامه تحصیل بدهند. 

  منبع: پورتال پارسه   

پی نوشت1:

دوستی با سرچ عبارت"تاثیر معدل در کنکور ارشد" وارد وبلاگ من شد. اما اطلاعاتی که من در این مورد دارم :اول اینکه همه می دانیم که :" گزینش نهایی بر اساس نمره ی کل حاصل از 80 درصد نمره ی آزمون و 20 درصد معدل دوره ی کارشناسی انجام خواهد گرفت. تاثیر 20 درصدی معدل بصورت ترازی خواهد بود".
 دوستانی که برای ارشد صنایع می خوانن،حتما آقای ایوزیان(استاد درس آمار و احتمالات) را می شناسند. به گفته ی ایشان و با توجه به محاسبات آماری و احتمالی(دقت کنید که تخصص ایشان همین درس آمار و احتمالات هست) که انجام دادند معدل تاثیر چندانی ندارد و...
اما فرمول محاسبه ی تراز دانشجو در کنکور ارشد که از مشاور پارسه گرفتم:
100×{معدل لیسانس دانشجو +80×(نمره علمی نفر اول ÷نمره ی علمی دانشجو )}= نمره ی تراز دانشجو
از سایت نصیر:ضریب موثر معدل برای دانشگاه خواجه نصیر 1.05 می باشد. طبق گفته ی مشاور سایت نصیر این ضریب برای دانشگاه صنعتی بابل(دانشگاه محل تحصیل لیسانس خودم) دقیقا مشخص نیست. 

پی نوشت 2: 

من هیچ نسبتی با آقای امیر حسین راد ندارم. 

 


مطالب مشابه :


روش محاسبه معدل

روش محاسبه معدل. نحوه محاسبه معدل رو امروز از مدير يه دبيرستان پرسيدم!




طریقه محاسبه نمرات میان ترم و پایان ترم / منابع درسی امتحانات پایان ترم پیام نور

نمرات پایان ترم محاسبه شده باشد از فرمول زیر محاسبه نمی شود و مردودی از معدل




نرم افزار محاسبه معدل

نرم افزار محاسبه معدل سقف واحد‌هاي مجاز انتخابي دانشجو در هر ترم تحصيلي / واحدهاي مجاز




نحوه ی محاسبه ی معدل موثر در کنکور کارشناسی ارشد

زاهدی در تشریح نحوه جدید محاسبه معدل در تاکنون پس از اینکه دو ترم از تحصیل این




نحوه محاسبه معدل دانشجويان دانشگاه پيام نور اعلام شد

رئيس دانشگاه پيام نور نحوه محاسبه معدل نمره درس‌هاي ترم تابستان و درس




مصاحبه با 3 کنکور ارشد مهندسی شیمی و 2 بیوتکنولوژی

کمی کند پیش می‌رفتم و سرعتم یکنواخت نبود اما دوباره اواخر ترم فرمول محاسبه معدل برای




برچسب :