زایمان درآب

مزاياى زايمان در آب براى مادر

افزايش ترشح اكسى توسين درون ساز:

در زايمان طبيعى، براى اينكه فرآيند زايمان زودتر به پايان برسد و مادر درد كمترى تحمل كند، به او آمپول فشار تزريق مى شود، اما در زايمان در آب به تزريق آمپول فشار نيازى نيست، زيرا آب به دليل خاصيتى كه دارد موجب تنظيم انقباضات مى شود. نياز كمتر به اپيزيوتومى (برش ناحيه پرينه) هنگام زايمان، گاهى براى اينكه نوزاد راحت تر به دنيا بيايد، لازم است برش كوچكى در ناحيه پرينه ايجاد شود. اما در زايمان در آب به اين برش نيازى نيست. آب حالت ارتجاعى و انقباضى بيشترى به عضلات دهانه رحم مى دهد و در برخى موارد كه لازم است دهانه رحم حدود چند ميلى متر ديگر باز شود، نيازى به اپيزيوتومى نيست.

كاهش مداخلات پزشكى:

در زايمان طبيعى، بسيار پيش مى آيد كه فرآيند زايمان كند و گاه حتى متوقف مى شود. در اين مواقع، عامل زايمان مجبور به مداخلات پزشكى و گاهى نيز انجام سزارين مى شود. ازجمله مداخلات پزشكى مى توان به تزريق اكسى توسين (آمپول فشار)، داروهاى تسكين دهنده و مخدر، ضداسپاسم ها، انجام جراحى، استفاده از دستگاه مكنده براى بيرون كشيدن نوزاد، استفاده از فورسپس (چنگك)، يا انجام سزارين نام برد. اما حين زايمان در آب، در اكثر موارد، به اين گونه مداخلات پزشكى نيازى نيست. كاهش نياز به مسكن ها: ازجمله خواص ديگر آب خاصيت آرامش بخشى آن است. آب تا حد قابل توجهى موجب آرام شدن عضلات مى شود و بنابراين به استفاده از مسكن ها نيازى نيست.

كاهش قابل توجه زمان زايمان:

از آنجا كه دهانه رحم بايد حدود ۱۰ سانتى متر باز شود تا نوزاد قادر به متولد شدن باشد، هرچه اين زمان طولانى تر شود، مادر درد بيشترى را متحمل خواهد شد. در زايمان طبيعى، اين زمان به حدود ۱۰ ساعت مى رسد اما در زايمان در آب مدت زمان زايمان حدود يك ونيم تا دو ساعت كاهش مى يابد. كاهش فشار بر بزرگ سياهرگ زيرين: بزرگ سياهرگ زيرين وظيفه خون رسانى به قسمت هاى پايين بدن مادر را برعهده دارد و از پشت رحم عبور مى كند. هنگام زايمان در آب، با توجه به اينكه بدن مادر و جنين در آب سبك تر مى شود، اين رگ كه در واقع از زير جنين عبور مى كند تحت فشار جنين نخواهد بود و خون رسانى به قسمت هاى تحتانى راحت تر انجام مى شود. ضمن اينكه جريان خون جفت نيز افزايش مى يابد و باعث بهبود اكسيژن رسانى به جنين مى شود. از ديگر مزاياى زايمان در آب عبارت اند از: افزايش انقباضات موثر رحم، افزايش گردش خون در رحم، افزايش ترشح آندروفين ها، كاهش تحريكات حسى، كاهش خفيف فشار خون، و افزايش قطر لگن. مزاياى روان شناختى زايمان در آب نيز عبارت اند از: احساس بى وزنى و شناورى، توانايى تحرك بيشتر و قرار گرفتن در وضعيت هاى مختلف، احساس رضايتمندى از زايمان، مشاركت فعال در روند زايمان، كاهش ترس و خشم و اضطراب، افزايش ميزان خودآگاهى و هوشيارى هنگام زايمان. افزايش حس پذيرش نوزاد، احساس آرامش و اطمينان و لذت به دليل ويژگى آرامش بخشى آب، و افزايش ارتباط متقابل مادر و كودك (رابطه سمبليك). مزاياى زايمان در آب براى نوزاد درد زايمان همواره موجب ترس مادران از زايمان بوده و در بسيارى مواقع نيز آنها را از تولد فرزند دوم ترسانده است. گاه اتفاق مى افتد كه مادر به دليل درد زايمان رغبتى به بغل كردن نوزاد خود ندارد. اين در حالى است كه هرچه فاصله بين به دنيا آمدن و شير خوردن نوزاد كمتر باشد، احتمال بروز بیماریهای جسمی و روانی در نوزاد نيز كمتر خواهد بود. از سوى ديگر، نوزاد پس از تولد به شدت به قند نياز دارد كه اين ماده در شير مادر به وفور يافت مى شود. بنابراين، زايمان در آب، به دليل كاهش چشمگير درد، مادر را قادر مى سازد به محض تولد نوزاد او را در آغوش بكشد و شير بدهد. مساله ديگرى كه گهگاه هنگام زايمان طبيعى رخ مى دهد خطر افتادن نوزاد و برخورد او با اجسام است كه ممكن است به آسيب ديدن نوزاد منجر شود. علاوه بر اين، عامل زايمان بايد براى شروع تنفس نوزاد اقداماتى انجام دهد كه اين مسايل در زايمان در آب لزومى ندارد. در زايمان طبيعى، عامل زايمان به محض به دنيا آمدن نوزاد از روش هايى مانند مالش كف پا و كمر نوزاد براى تحريك شروع تنفس استفاده مى كند كه در زايمان در آب اين كارها لزومى ندارد. بنابراين، نوزاد احساس آرامش بيشترى خواهد كرد. زايمان در آب موجب بهبود جريان خون مادر مى شود و جريان خون نوزاد را نيز افزايش مى دهد. اين وضعيت، هوشيارى نوزاد و افزايش تحرك وى را به همراه خواهد داشت. زايمان در آب يكى از راه هاى كاهش درد زايمان است. در سايت انجمن درد ايران آمده است كه، در صورت تشخيص طبيعى بودن زايمان، روش هاى بسيارى براى كاهش درد زايمان و احساس رضايتمندى از فرآيند آن وجود دارد.
ازجمله اين روش ها مى توان به استفاده از تكنيك هاى تنفسى، تن آرامى و تمركز، انتخاب وضعيت هاى مختلف زايمانى، استفاده از ماساژ، استفاده از گرما يا سرماى موضعى، گذراندن مراحل قبل از زايمان در وان آب گرم، و زايمان در آب اشاره كرد. همچنين استفاده از رايحه هاى طبيعى چون عطر گل شمعدانى، اسطوخودوس و رز، استفاده از آواهاى مذهبى، آواى قرآن و موسيقى، برخوردارى از حمايت همراه در هنگام زايمان، استفاده از طب فشارى، استفاده از طب سوزنى، تزريق زيرجلدى آب مقطر در ناحيه ساكروم، يوگاتراپى، و استفاده از هيپنوتيزم از ديگر روش هاى موثر براى كاهش درد زايمان هستند. سخن آخر اينكه شناخت و انتخاب هر كدام از اين روش ها به مادران كمك مى كند كه درد كمترى را طى فرآيند زايمان تحمل كنند. براى اثربخشى برخى از روش هاى فوق نياز است كه دردوران باردارى اقدام شود. مادران عزيز براى انتخاب و استفاده از هريك از اين روش ها مى توانند با پزشك يا ماماى خود مشورت كنند.

درد زایمان یكی از شدیدترین دردهایی است كه بشر در طول سالیان عمر خود تجربه نموده و زایمان در آب یكی از راههای رسیدن به زایمان بی‌درد است.
زایمان در آب یكی از روشهای جانشینی متقاضی خانم‌های زائو است كه هیچ خطری را متوجه مادر و یا جنین نمی‌سازد و می‌تواند به عنوان یك روش اصلی و مفید برای زنان كشورمان مد نظر قرار گیرد.

درد زایمان یكی از شدیدترین دردهایی است كه بشر در طول سالیان عمر خود تجربه نموده و زایمان در آب یكی از راههای رسیدن به زایمان بی‌درد است.
 این روش سالهاست كه در كشورهای پیشرفته دنیا اعم از آلمان، آمریكا، استرالیا، كانادا و فرانسه در حال انجام است ولی هنوز در ایران به طور كامل شناخته نشده است.
 روش زایمان درآب نیاز به تداخلات مامایی را كاهش داده و برای مادر و بچه كم خطرتر است.
 زایمان در آب به دو صورت تعریف می‌شود، افزود: روش اول "سیر لیبر در آب"(خانم باردار در هنگام دردهای فعال زایمانی وارد آب شده و تحمل درد برایش آسان‌تر می‌شود) و روش دوم "زایمان درآب" است.
در روش دوم یعنی زایمان در آب، خانم باردار در آب می‌ماند و زایمان به طور كامل در آب انجام می‌شود بطوریكه نوزاد زیر آب متولد می‌شود.
 مطالعات نشان می‌دهد كه در روش زایمان درآب مشكلات تهدیدكننده زندگی یا سلامتی در زنان زائو یا نوزادان مشاهده نشده و همچنین در این روش كاهش خونریزی، نیاز به استفاده مسكن كمتر و تجربه زایمان نیز رضایت بخش تر است.
تحقیقات نشان می‌دهد، تفاوت آماری معنی‌داری از لحاظ رفتاری بین بچه‌های متولد شده در زایمان آب و خشكی وجود نداشته است.
 تاثیر روش زایمان درآب در میزان نیاز و انجام اپیزیوتومی (برش) در یك مطالعه آینده‌نگر روی دو هزار زایمان نشان می‌دهد كه نیاز به اپیزیوتومی در یك سوم موارد نسبت به زایمان در خشكی كاهش یافت.
 در مطالعه دیگر میزان اپیزیوتومی از ‪ ۸۰‬درصد در زایمانهای معمولی به ‪ ۱۵‬درصد در زایمان در آب رسید.
 دلیلی برای نگرانی متخصصین زایمان و نوزادان در انجام روش زایمان با آب وجود ندارد و این روش می‌تواند به عنوان یك روش مفید و اصلی در كشور پیاده شود.


مطالب مشابه :


زایمان درآب

مامایی: . - زایمان درآب - www.nicemidwife.blogfa.com خواص بی دردی آب : آب با کم کردن سفتی عضلات و در




زایمان درآب

سزارین یا زایمان طبیعی ؟ روش زایمان درآب نیاز به تداخلات مامایی را كاهش داده و برای مادر




خاطره زایمان در اب - ناگفته ها

نی نی بانو - خاطره زایمان در اب - ناگفته ها - نی نی بانو میگفتن پس چرا رفتی زایمان طبیعی




میزان hCG در بارداری/دانشجویان مامایی بخوانند.

بارداری و زایمان - میزان hCG در بارداری/دانشجویان مامایی روش های کاهش درد زایمان طبیعی;




زایمان در آب

از موفق ترین روش های زایمان طبیعی ، زایمان در آب است که به عنوان یک روش دوم "زایمان درآب




زایمان بی درد

سایت زنان و مامایی بابل - زایمان بی درد - بزرگترین مرجع آموزش و اطلاعات زایمان طبیعی بدون




مقایسه زایمان طبیعی وسزارین

زایمان طبیعی. زایمان سزارین درزایمان طبیعی احتمال مرگ مادربه نسبت سزارین کاهش میابد (5).




برچسب :