معرف دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

دانشکده منابع طبیعی اولین و بزرگترین مرکز آموزش عالی منابع طبیعی ایران به شمار می رود. این بخش با نام دانشکده جنگلداری در سال 1345 تأسیس شد و از سال 1351 به دانشکده منابع طبیعی تغییر نام داد. پیش از این رشته جنگل و مرتع از سال 1321 در دانشکده کشاورزی کرج دایر بوده و انستیتو جنگل و مرتع نیز به منظور تحقیقات در این زمینه از سال 1342 دایر شده بود. این بخش هم اکنون در چهار گروه آموزشی زیر فعالیت می کند: جنگلداری و اقتصاد جنگل، چوب شناسی و صنایع چوب، احیای مناطق خشک و کوهستانی، شیلات و محیط زیست که در 5 گرایش کارشناسی، 8 گرایش کارشناسی ارشد و 5 گرایش دکتری به آموزش دانشجویان می پردازند. این دانشکده دارای یک مرکز رایانه با 50 دستگاه کامپیوتر و یک کتابخانه مستقل می باشد .

گروه آموزشی مهندسی احیا مناطق خشک و کوهستانی

با توجه به اهمیت حفظ، احیاء و بهره برداری مناسب از منابع طبیعی، به منظور تربیت نیروی متخصص در زمینه مدیریت مراتع، آبخیزها و بیابان های کشور، این گروه در سال 1342 راه اندازی شد.  هر چند که مدیریت حوزه آبخیز، مراتع و بیابان ها را نیز در بر می گیرد، اما برای تخصصی کردن دوره­های آموزشی، فعالیت ها در سه بخش مرتع داری، آبخیزداری و بیابان زدایی انجام می شود.

رشته بیابان زدایی برای آموزش افراد متخصص به منظور کنترل بیابان زایی و کاهش اثرات آن، ایجاد شده است. دروس آموزشی این رشته طوری برنامه ریزی شده تا دانشجویان با عناصر تشکیل دهنده اکوسیستم های بیابانی (عناصر طبیعی و انسانی) آشنا شده و فنون حفاظت از اراضی و جلوگیری از روند بیابانی شدن را فرا گیرند. فارغ التحصیلان قادر خواهند بود در مراکز تحقیقاتی و اجرایی در زمینه تهیه و اجرای طرح های مدیریت مناطق بیابانی فعالیت کنند.

آبخیزداری یا مدیریت حوزه آبخیز رشته­ای است که هدف آن شناخت جامع حوزه آبخیز از نظر پتانسیل ها و محدودیت­ها و در نهایت مدیریت جامع منابع آب و خاک است. سر فصل های این رشته طوری برنامه ریزی شده است که دانش آموختگان قادر خواهند بود بعد از فراغت از تحصیل در مراکز تحقیقاتی و اجرایی در زمینه تهیه طرح های آبخیزداری، طراحی و اجرای سازه های مکانیکی و بیومکانیک،  مدیریت سیلاب ها، خشکسالی ها و سایر برنامه های مدیریت حوزه آبخیز فعالیت کنند.

رشته مرتع داری نیز به منظور تربیت نیروی متخصص در زمینه مدیریت مراتع ایجاد شده است. در این رشته دانش آموختگان بینش و آگاهی لازم در زمینه های شناخت اکوسیستم مراتع و روابط بین اجزای تشکیل دهنده آن (عوامل محیطی، پوشش گیاهی، دام و حیات وحش) حفاظت، بهره برداری و اصلاح مراتع، شناسایی گیاهان مرتعی و گیاهان دارویی و صنعتی، مسائل اجتماعی و فرهنگی مناطق دامداری و عشایری را به دست می آورند و به اهمیت مراتع در حفاظت محیط زیست، اکوتوریسم، تنوع زیستی، تولید فرآورده های گیاهی و دامی پی خواهند برد. فارغ التحصیلان این رشته قادر خواهند بود در زمینه طرح های مرتع داری، طراحی و اجرای برنامه های اصلاحی بیولوژیک و بیومکانیک، تعیین پتانسیل مراتع برای استفاده های چند منظوره و سایر برنامه های مدیریت مراتع فعالیت کنند.

فارغ التحصیلان این گروه می توانند در مراکز تحقیقاتی و ادارات منابع طبیعی و همچنین سازمان­های مرتبط با منابع طبیعی شامل وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، سازمان محیط زیست، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به کار مشغول شوند. همچنین شرکت های مهندسین مشاور منابع طبیعی، کشاورزی و محیط زیست نیز از دیگر مواردی هستند که فارغ التحصیلان می توانند در آنها فعالیت کنند.

گروه آموزشی مهندسی جنگلداری و اقتصاد جنگل

گروه جنگلداری با ایجاد رشته جنگل و مرتع در سال 1321 . در دانشکده کشاورزی شروع به فعالیت کرد. در سال 1342  انستیتو جنگل و مرتع جانشین گروه جنگلداری در دانشکده کشاورزی شد و در نهایت در سال 1345 با تشکیل دانشکده جنگلداری، گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل فعالیت خود را آغاز کرد.

جنگلداری عبارت است از به کارگیری مجموعه ای از علوم و فنون که در جهت شناخت جوامع مختلف جنگلی و آگاهی از کیفیت و کمیت آنها، پرورش توده­های جنگل، بهره­برداری مستمر از تولیدات جنگل، روش های مختلف قطع و استحصال و حمل درختان افکنده و بالاخره حفاظت، احیاء و توسعه مناطق جنگلی به عنوان تولید کننده ماده اولیه (چوب) و تعدیل و تنظیم کننده شرایط آب و هوایی و خاکی مورد استفاده قرار می گیرد.

در رشته مهندسی جنگل مسائلی همچون طراحی، ساخت و نگهداری شبکه راه های جنگلی، ماشین های جنگل، بهره برداری اصولی از جنگل، اجرای امور جنگل کاری، مدیریت نیروهای کار و پیشگیری از حوادث و ... مطرح می شود.

گروه آموزشی مهندسی شیلات و محیط زیست

در سال 1353 رشته بهسازی طبیعت درگروه احیای مناطق خشک و کوهستانی دایر شد. این رشته زیربنای تشکیل گروه شیلات و محیط زیست محسوب می شود که در سال 1362 ش. تشکیل گردید و از سال 1373 به دو رشته «شیلات» و «محیط زیست» تقسیم شد.

دوره های آموزشی محیط زیست برای آشنایی دانشجویان با جنبه های محیط زیست طبیعی از قبیل حفاظت از تنوع زیستی، مدیریت حیات وحش و زیستگاه های طبیعی آنها، ارزیابی زیستگاه ها، مسائل آلودگی های محیط زیست (آلودگی آب، هوا و زمین)، ارزیابی محیط زیست و بررسی اثرات توسعه بر محیط زیست و آمایش سرزمین، طراحی و اداره پارک های ملی و جنگلی حفاظت شده دایر شده است.

دانشجویان رشته شیلات با علوم مختلف بیولوژی­و فیزیولوژی جانوری آبزیان، بوم­شناسی و آبهای شیرین و غیره آشنا می شوند و به شناخت آبزیان داخلی (آب شیرین) و دریایی و نحوه تکثیر و پرورش آنها خواهند پرداخت. همچنین دانشجویان مسائل مربوط به ژنتیک آبزیان و صیدوصیادی، عمل آوری فرآورده های شیلاتی و تغذیه آبزیان، بهداشت و بیماری­های مربوط به آنها و همچنین تولید و بهره­برداری از آنها را خواهند آموخت.

گروه آموزشی مهندسی علوم و صنایع چوب و کاغذ


این گروه در سال 1341  تحت عنوان گروه چوب شناسی در انستیتو جنگل و مرتع راه اندازی و از سال 1345  به عنوان یکی از چهار گروه آموزشی دانشکده منابع طبیعی آغاز به کار کرد. گروه علوم و صنیع چوب و کاغذ ، امکانات آموزشی و تحقیقاتی را در زمینه های مختلف مربوط به چوب و فرآورده های چوبی، کاغذ و فرآورده های آن برای دانشجویان مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فراهم آورده است. 

در رشته بیولوژی و حفاظت چوب زمینه هایی چون تشریح و تشخیص چوب، عوامل مخرب چوب، حفاظت و اصلاح چوب، تغییرات در چوب، تکنیک و تفسیر تصاویر میکروسکوپی فرآیند انتقال سیال در چوب مورد توجه قرار می گیرد. برنامه های درسی رشته مدیریت و اقتصاد صنایع چوب و کاغذ شامل اقتصاد تولید صنایع چوب و کاغذ، سازماندهی، مدیریت و حسابداری صنایع چوب و کاغذ، بازرگانی چوب و فرآورده های چوبی، مدیریت تولید، بهره وری صنایع چوب و کاغذ می باشد. رشته صنایع خمیر و کاغذ نیز به مباحثی چون شیمی چوب، فناوری تهیه خمیر کاغذ، فناوری ساخت کاغذ، فناوری های بازیافت کاغذ، فناوری صنایع تبدیلی کاغذی می پردازد. همچنین در رشته صنایع چوب برنامه های آموزشی شامل آشنایی با ساخت تخته خرده چوب، فرآورده های لایه ای چوب، تخته فیبر، تکنیک های چوب بری، فناوری چسب، خشک کردن چوب، کنترل کیفیت فرآورده های چوبی می باشد. رشته مهندسی چوب نیز به مباحثی مانند مکانیک چوب، طراحی سازه های چوبی، آزمون غیر مخرب، روش های اندازه گیری در مهندسی، مکانیک مواد فیبری و فرآورده های مرکب چوبی می پردازد. فارغ التحصیلان این رشته در آینده قادر خواهند بود در واحدهای تولیدی صنایع چوب و کاغذ، مؤسسات تحقیقاتی و دانشگاه ها اشتغال پیدا کنند.


مطالب مشابه :


استخدام استان خراسان رضوی، منابع طبیعی و آبخیزداری

نمونه سوالات استخدامی حسن تقوایی از استخدام 230 نفر در اداره کل منابع طبیعی و




همه استخدام هاي مهم+استخدام تمامي رشته ها +همه ی استخدام های امروز

دانلود سوالات استخدامی کلیه را اینجا ببینید.نتایج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری




استخدام سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

نمونه سوالات استخدامی رایگان,دانلود رایگان نمونه سوالات استخدامی. و منابع طبیعی




جهت دانلود به سایت فایلها دات کام مراجعه کنید f a i l h a . c o m جهت دانلود به سایت فایلها

,”نمونه سوالات استخدامی اداره کل منابع طبیعی ”نمونه سوالات استخدامی اداره کل




منابع کارشناسی ارشد کشاورزی و منابع طبیعی

منابع کارشناسی ارشد کشاورزی و منابع طبیعی نمونه سوالات آزمون استخدامی اداره محیط




منابع ازمون ارشد مهندسی منابع طبیعی-جنگلداری

منابع ازمون ارشد مهندسی منابع طبیعی اداره جنگلها ***** 19 توسط دفترچه سوالات و منابع




معرف دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

دانشکده منابع طبیعی اولین و سرزمین، طراحی و اداره پارک های سوالات استخدامی




آگهی استخدام پیمانی استانداری مرکزی+لیست رشته های مورد نیاز.

اداره کل منابع طبیعی و با سلام برای دریافت سوالات آزمون استخدامی به www.banksoallat.com




استخدام 10000 فارغ التحصیل کشاورزی به همراه سوالات استخدامی کشاورزی

استخدام 10000 فارغ التحصیل کشاورزی به همراه سوالات استخدامی کشاورزی منابع طبیعی




برچسب :