21-بلوك هاي يونوليتي

-1-  بررسی بلوک هاي سقفي یونولیتی :در بررسی تیرچه بلوکها  همانگونه که دیدیم این گونه سقف ها در برابر خوردگی و همچنین پایداری سازه ای نه تنها هیچگونه مقاومتی ندارند بلکه در اکثر موارد بصورت خطرناکی بر ضد پایداری ساختمان عمل مینمایند و تنها نقطه امید ، اندکی مقاومت بود که در برابر آتشسوزی میتوان از آن انتظار داشت متاسفانه با رواج بلوک های یونولیتی این بخش امیداوار کننده نیز از سقف حذف گردید و باعث گردید که یک عامل خطر زای دیگر نیز به ساختمان افزوده گردد . البته در بخش با بررسي نقش سازه اي و خوردگي ، پلي استايرن ، اثرات بسيار مخرب آنرا در اين قسمت هايي كه بنظر پلي استايرن كارا مي آيد بررسي ميگردد :

1-4-1-تاريخچه ساخت پانل هاي سقف پلي استايرني يا تاريخچه اختراع يا افتزاح :

در 18 سال پيش در سال 1372 در پروژه اي كه در شهر جديد پرديس براي تعاوني ديزل الكتريك داشتم ، با موافقت هيئت مديره و باتوجه به مطالعات و بررسي هاي كه روي تيرچه بلوك انجام داده بودم با شناسايي بسياري ازخطرات به آن تعاوني محترم ،‌قراربر اين شد كه روش اجراي سقف را بهبود ببخشم در نخستين گام با ايجاد يك بستر افقي كامل در زير دهنه و سپس استفاده از بلوك هاي پلي استايرني كه در ابعاد بلوك هاي سقفي بود ، براي نخستين بار ، اين بلوك توليد و در سقف آزمايش گرديد ، و در همان يك دهنه اول بخش هاي بسيار بزرگي از خطرات اين گونه سقف ها مشخص گرديد و از همه مهمتر اينكه اين بلوك عليرقم شكل ظاهري بسيار مطلوب براي يك قالب ، به علت عدم امكان ويبره و همچنين سبك تر بودن از بتن و تغيير بسيار شديد در روند بتن ريزي از ، روند مطالعات و آزمايشات حذف گرديد(مدارك و فيلم هاي آن موجود ميباشد ) ولي آنكسي كه بلوك ها را از او خريده بوديم با حاضر شدن در سر پروژه و با توضيحات من در خصوص عدم نقش بلوك در باربري عليرقم مخالفت بسيار شديد من ، متاسفانه به توليد اين محصول پرداخت و پس از چند سال به علت سودآوري بسيار بسيار بالا ، اين صنعت تمام آنچه را پيش رو بود خريد و چون اين بخش از ساختمان به علت آنكه تنها با وزن آن در سازه مشخص ميشود ، توسط مهندسان بررسي نكرده مورد استفاده قرار گرفت و تنها سبكي و آساني اجرا ، همه را راضي كرد همه ... مهندس محاسب ، كارفرما و پيمانكاران از همه بيشتر ، ولي باور كنيد هنوز فاجعه را جدي نگرفته ايم فاجعه اي در پيش است .

و اما اينجانب حداقل در دو حركت نو در صنعت ساختمان نقشي داشته ام كه هر دو حركت در روندي كاملا متضاد ،‌ حركت كرده اند نخستين اختراع من كه شخصا آنرا به عنوان اختراع قبول دارم سقف سياك ميباشد كه در تكويني علمي به نتايج درخشاني رسيده است و دومي كه نام افتزاح را بجاي اختراع بر آن برگزيده ام ، روشي بشدت خطرناك كه متاسفانه از دل يك پژوهش ، فرار كرد و اكنون جامعه را با بحران مواجه كرده است .

به گفته استاد دانشبد حسابي ،‌ اگر ميخواستم يونوليت را به ثبت برسانم و از آن بهره مالي ببرم خانه ام آباد شده بود ولي كشورم ، خراب شده بود ( كه متاسفانه شد)و من راه دوم را گزينش كردم ، دلم ميخواست كه هم خانه ام را آباد كنم و هم كشورم را ، ولي متاسفانه با همه كوشش و فرهنگ سازي و كار سخت ، تاكنون  روش علمي سياك با سختي بسيار راهش را باز كرده است و متاسفانه با عدم وجود عادت مطالعه در جامعه ما ،‌تنها كساني با سياك آشنايند كه روبرو و سينه به سينه !  توانسته ام سياك را در 15 سال فرهنگ سازي بشناسانم ولي متاسفانه  روش بشدت خطرناك يونوليت راه خودش را باپول باز كرد (شگفت است حتي آمار آتشسوزي آن را نيز نميشود پيدا كرد ) و اكنون متجاوز از 10 سال است كه بااين پديده به مبارزه مشغولم و متاسفانه شكست خورده و شايد بايدبگويم من شكست نخورده ام صنعت ساختمان كشورم شكست خورده است حال ميخواهد با غرور هاي خود اين را نپذيرد و يا با اندكي خرد گرايي و دانش ورزي ، با اين داستان روبرو گردد.

2-4-1-طريقه ساخت پلي استايرن يا يونوليت ( مصطلح به فوم ، چوب پنبه ، ..)

گرانول هاي اوليه به اندازه دانه هاي شكر ميباشد كه بعداز يك بار پخت  با بخار آب ، 40 بار متورم گرديده و اندازه ماش ميگردد، حاصل اين فرايند گاز سيانور خطرناكي ميباشد كه در زمان به اصطلاح خشك شدن گرانول ، از دانه ها متصاعد ميگرد ، مرحله بعدي با استفاده از قالب به شكل هاي دلخواه (‌براي پلي استايرنهاي سقفي مكعب مستطيل شكل) و با توجه به دانسيته يا وزن حجمي گرانول يك بار پخت را در درون قالب لب پر يا فشرده مينماييم و سپس با تزريق بخار آب مجددا گرانول 40 بار ديگر متورم گرديده و چون جاي فرار ندارد و در محيط بسته اي گرفتار شده بناچار در هم فرو ميروند ، د راين فرايند  نيز مجددا توليد گاز هاي سيانوري را شاهد هستيم كه بلوك هاي پلي استايرني را براي فرار اين گاز مدتي در محيط باز قرار ميدهند ولي اصطلاحا به آن خشك كردن ميگويند

نتيجه : فضاهاي متورم شده داخل گرانول ها و بيرون‌ آن با چه چيزي جز بخار آب ، گاز هاي جوي شامل اكسيژن و همچنين گاز هاي متساعد شده سيانوري حجم پيدا ميكنند .

-      متاسفانه گازهاي سيانور همه به يكباره از پلي استايرن خارج نمي شوند وبه مرورزمان اين گاز از درون پلي استايرن خارج ميگردد روشن است پس از مدتي دانه هاي گرانول داخل پلي استايرن خاصيت اوليه را نداشته و با كم شدن حجم آن به واسطه فرار گاز ها ،‌ از چسبندگي دانه هاي پف كرده به هم كاسته گرديده

-       به همين علت با كوچكترين اتفاق دانه ها از هم جدا ميشوند ، شما حتما اين حالت را در پلي استايرن هاي نسبتا قديمي ديده ايد .

-      در يك جسم پلي استايرني ياپلي استايرني ،‌هم مواد بشدت آتشزا نفتي ، هم اكسيژن و هم مواد سمي بسيارخطرناك يك جا جمع هستند .

3-4-1- بررسي سه گانه خطرات  پلي استايرن يا يونوليت گرانول هاي

در اين بخش پيش از آغاز نوشتار ، چند پرسش را مطرح ميكنيم كه پاسخ هاي آنرا به عهده خوانندگان فهيم ميگذارم :

آيا بلوك هاي پلي استايرني يا يونوليتي از موادي غير دانه هاي نفتي گرانول و توسط بخار آب ، درست ميشوند ؟

آيا در تورم (پف كردگي ) پلي استايرن ، فضاهاي پف كرده با چه چيزي بجز هوا ( همراه با اكسيژن) و بخار آب پر شده اند ؟

در دنياي پلي استايرين ها ، موادي به عنوان دير سوز يا كند سوز نداريم ، اين چه نوع پلي استايرين ميباشد كه ما اختراع كرده ايم ؟

آيا در تائيده سازمان تحقيقات ، غير تائيد آنكه اين گونه پلي استايرن (‌  فرم f) اندكي از پلي استايرن معمولي كندسوز تر است چيز ديگري هم نوشته شده است ؟

چه شده كه به مرور زمان اين مقايسه ، بين دو نوع پلي استايرن كه هر دو بشدت آتشگير هستند تبديل به پلي استايرن نسوز شده است ؟

اين چه گونه جنسي است كه در كارخانه آتش ميگيرد ، در ماشين حمل و نقل آتش ميگيرد ، در انبار و كارگاه آتش ميگيرد ولي در داخل سقف كه ميرود آتش نمگيرد ؟ آنهم با وجود سيم هاي برقي كه پس از 2 يا 3 سال ديگر آن روكش نرم و منعطف ، خشك گرديده و بشدت شكننده و هر لحظه امكان ، اتصال را فراهم مينمايد ؟

آيا بجز اينست كه اين گونه بلوك ها در سقف ونه در كف ، يعني در گرمترين بخش هاي ساختمان در هنگام آتشسوزي قراردارند ؟

آيا اين ماده در مجاورت گرما و بر اثر حرارت  غير مستقيم ، تبديل به گاز نميشود و حجم آن افزايش پيدا نمي كند ؟

آيا اگر پلي استايرن از درون مثلا با اتصالي آتش بگيرد ، با حالت انفجاري گچ سست روي خود را رو به بيرون منفجر نميكند ؟

آيا اگر  آتشي در محيط اتاق اتفاق بيفتاد گرماي حاصله باعث ازياد حجم گاز توليد شده پلي استايرن ها نگرديده و باعث فروپاشي گچ هاي روكش آن نميشود .

آيا جز آنست كه گچ تنها به لايه رويي پلي استايرن چسبيده و با كوچكترين فشار و يا تكاني اين لايه رويي از بقيه پلي استايرن جدا خواهد شد؟

ايجاد شكاف در پلي استايرن ، چه  حالت عجيب ديگري به پلي استايرن ميدهد كه لايه اول را از آن جدا نميكند ؟

آيا پس از گذشت چندسال وكاهش حجم پلي استايرن  اين جسم همان جسم اوليه و فشرده است يا از هم وا ميرود آنگاه گچ به چه چيزي چسبيده است ؟

آيا ميدانيد ، اصطلاح خشك كردن پلي استايرن پس از پخت آن ، براي فرار گاز هاي سيانوري حاصله از آن ميباشد نه فرار رطوبت  ؟

آيا ميدانيد ، پلي استايرن حتي بدون ايجاد آتش ، تا سال  هاي سال ، از خود گاز سمي سيانوري متصاعد ميكند ؟

آيا دير سوزي پلي استايرن را نسبت به بنزين ، نفت ، ..... سنجيده اند يا چيز ديگر ؟

آيا پلي استايرن دير سوز تر يا دير گير تر است يا چوب يا زغال يا بنزين يا....  (با موادي مانند سفال و آهن و گچ ..... مقايسه نم كنم )؟

آيا شما حاضر هستيد از بلوك هاي ذغالي استفاده كنيد ؟ به شما نميخندند ؟

 

 

 

1-3-4-1- تاثيرات پلي استايرن  بر خوردگي

بلوك هاي پلي استايرني به دو صورت در خوردگي سقف بشدت موثر ميباشد :

نخست آنكه با وجود بخار آب در داخل جسم پلي استايرن و آزاد شدن تدريجي آن اين رطوبت در آينده تاثيراتي را خوردگي ميلگرد هاي تيرچه و سازه اصلي خواهد داشت كه البته با توجه به طول مدت اين خطر ، ميزان تاثير آن را ميتوان كمتر از خطر دوم خوردگي در پلي استايرن دانست .

دومين خطر بلوك هاي پلي استايرني  با آنكه  مواد خورنده فعلا شناخته شده اي  را در خود ندارند ،نقش بسيار موثري آنهادر  حمله خوردگي به سقف و سازه ميباشد ،  مهمترين  علت آن در آب گريزي و عدم جذب رطوبت در آنهاست ، در سقف هاي معمولي بلوك ها با جذب رطوبت و انتقال آن به بالاي سقف  ، افزايش رطوبت را از قسمت بالايي سقف و سپس حركت به پايين و سمت ميلگرد هاي استراتژيك ، مهم و كششي خواهند داشت ، در صورتيكه در سقف هاي پلي استايرني ، رطوبت محيطي موجود كه توسط گچ سقف جذب ميگردد در سطح پاييني سقف حركت نموده و بدون جذب توسط بلوك ها ، مستقيما ، ميلگرد هاي كششي سقف را مورد حمله قرار ميدهد.

2-3-4-1- آتشسوزي در  پلي استايرن  يا به عبارت بهتر پلي استايرن در آتشسوزي يا بهتر از همه آتش افروزي پلي استايرني

در عکس های شماره42 و 43  یکی از ساختمان هایی که مشابه آن در تهران بسیار زیاد میباشد مورد بررسی قرار گرفته است ،

 

 متاسفانه این ساختمان دچار آتشسوزی گردید ( عکس شماره  44  ) که بررسی این آتشسوزی ابعاد بسیار خطرناک این گونه سقف را میتواند بسیار روشن نموده و همچنین استفاده از یونولیت را با بررسی کاملتری مواجه نماید . 

در وحله نخست آنکه کلیه کارگر های این ساختمان بواسطه وجود دود سمی از ساختمان متواری شده و عملا نتوانستند در اتفا حریق کمکی بنمایند و این ساختمان سوخت تا آتش خود بخود خاموش گردید ، از سوی دیگر ، گودی پیرامون ساختمان باعث گردید تا آتش بتواند در این چاله نسبت به گسترش در دو طبقه دیگر عمل نماید و با رسیدن به سطح زمین گرما و آتش توسط محیط پراکنده گردید و آتش خاموش شد حال در نظر بگیرید اگر این ساختمان دارای دیوار ، راه پله ، پاسیو ، مبلمان..... بود در کمترین زمان ممکنه آتش میگرفت و احتمال قریب به یقین منهدم میشد ، ذکر دو نکته میتواند جالب باشد نخست آنکه در آتشسوزی های ساختمانی سرعت آتشگیری بواسطه وجود مبلمان بسیار بالابوده و درجه حرارت به 600 الی 700 درجه سانتیگراد میرسد و عملا امکان فرار بسیار بسیار کم میباشد و نکته دیگر آنکه در ساختمانهای قدیمی و یا ساختمانهایی که با مصالحی غیر از یونولیت ساخته میشود ما شاهد بوده ایم و هستیم که سقف ها زده میشود دیوار ها گچ میشود کف ساخته میشود و حتی چهار چوب پنجره ها هم نصب میشود و گاهی وقتها صبح به کارگاه سر میزنیم میبینیم که سقف ها و دیوار ها سیاه است و کارگرها شب پیش آتش روشن کرده اند ولی ساختمانی نسوخته است اصولا شما در ساختمانهای معمولی حتی اگر بنزین هم آتش بزنید پس از اتمام بنزین آتش خاموش میشود و اصولا چیزی برای سوختن نیست .

پس چگونه است این ساختمان که هنوز سقف بیشتر طبقات آن زده نشده اینگونه دچار آتشسوزی گشته است و آیا این درست است که در بنیان های ساختمان از مصالحی استفاده گردد که بشدت خطرناک ، سمی و آتشگیر هستند . 

 و اين آدمها ، فرار كردند تا دود سمي آنهارا نكشد ، آيا اين ساختمان اگر ديوار و راه پله و پاسيو و چاله آسانشور داشت و آتش در دمي اين ساختمان را منفجر ميكرد ، باز هم اين آدمها ميتوانستند بگريزند !!!

و اما در بررسی آتشسوزی در سقف های این ساختمان نتایج بسیار حیرت انگیزی از آتش را براي اولين بار به صورت علمي حاصل كرده است . در تحليل آتشسوزي ساختمان هاي پلي استايرني بايد به نوع و جايگيري آتش بسيار توجه كرد ، در اين خصوص مثال سيگار يا حتي ذغال مثال خوبيست ، سيگار را تا به پوست نچسبانيم نميسوزاند و وقتي چسبانديم حرارتي در حدود 2000 درجه را درخواهيم يافت ، شما اگر يك بشكه ضد زنگ معمولي  را زير يك سقف آتش بزنيد گرماي حاصله در فلزهاي سقف بسيار كم است ، حال اگر آنرا بروي تير ها بماليد و سپس آتش بزنيد در دمي دماي فلز بسيار بسيا ر زياد ميگردد . به اين آتش ،  آتش پوسته اي يا جداري يا گرماي پوسته اي  ميتوان نام نهاد .

پيش از آغاز اين بخش ، لازم است نكته اي بسيار مهم را بررسي كنيم ، يونوليت را در سقف با گچ پوشش ميدهيم و در ديوارها گاهي با بتن و گاهي به صورت خطرناك با گچ ، يادمان باشد اجزا و دانه هاي يونوليت از هم سوا بوده و تنهابا فشار به هم پيوسته اند دو نكته بسيار مهم است نخست آنكه ،پس از مدتي اين دانه هاي حجم يافته ، پلاسيده ميگردند و بصورت حالت اوليه خود ، پودر در مي آيند ، دوم آنكه هر چه كه به اين حجم بچسبد تنها به لايه اول آن چسبيده و با كوچكترين نيرويي اين لايه از يونوليت جدا شده و پوشش گچ يا هر چيز ديگري از بدنه يونوليت جدا ميشود .

و اما نكته مهم آنست كه يونوليت هاي سقفي در بدترين موقعيت گرمايي و حرارتي در زمان آتشسوزي قرار گرفته اند و با ازدياد حرارت محيطي اين يونوليت درون سقفي ، توليد گاز كرده و با ايجاد فشار ، پوشش رويي را تركانده و با آتش درگير ميشود واگر از درون هم آتش بگيرد باز هم همين حالت انفجار ايجاد ميگردد ،‌متاسفانه اين حالت انفجاري در ديوار ها، نيز اتفاق مي افتد .

در عكس شماره ۷۶ ، شاهد پف كردگي بتن هستيم كه در آتشسوزي ساختمان ها بي سابقه يا كم سابقه بوده است ، اكتشاف اين پديده در نوع خود بسيار جالب توجه ميبشد اين پف كردگي به واسطه ذوب شدن شن ها و ماسه هاي درون بتن در اثر گرماي جداري و تبديل شدن آن به خمير شيشه محقق شده است ، بديهست اين گونه بتن نيز به هيچ عنوان توان پايداري نداشته و كنش خطرناكي را در پي خواهد داشت .  

 متاسفانه با استفاده از پلي استايرن در سقف ، شما آتش جداري را در جداره سقف و سازه خود ايجاد كرده ايد . همانگونه که در عکس شماره 45 مشخص میباشد سطح پایینی بتن سقف که بر روی یونولیت ریخته شده و لزوما میبایست صاف باشد بشدت تحت تاثیر حرارت بسيار جداري  و انبساط های بتن و میلگرد های درونی تغییر حالت داده و بافت حصیری میلگرد ها بشدت معلوم گردیده که در این حالت یا بتن دچار تخریب گردیده و یا میلگرد که هر دو این عوامل بسیار خطرناک میباشند .

در عکس شماره 46 به شواهد و نتایج بسیار خطرناک تری خواهیم رسید نخست آنکه بتن در مجاورت آتش جداري ،كليه كريستال هايش شكسته و حالت بیسکویتی ، ترد و شکننده ای یافته است که با حرکت های کوچک نظیر راه رفتن یا ضربه های کوچک دچار ریختگی شده است ( بتن حتی با قلم چکش نیز به این سادگی ها کننده نمیشود ) حال اگر بتن تیرچه را که بواسطه عبور میلگرد زیگزاگ مغزپخت نیز شده است را در نظر بگیرید به عمق خطر آگاه خواهیم شد و اما مسئله بسیار مهمتر ورق فولادی زیر تیرچه میباشد که با این حرارت بسیار اندک نیز بشدت دچار تغییر شکل گردیده است ، در نظر بگیرید كه در كليه عكس هاي ارائه شده حرارت محيطي صفر بوده است ، واكثر گرما توليد شده هم به بيرون از ساختمان انتقال پيدا كرده است ، اگر این ساختمان چند سال عمر میکرد و این ورق ها دچار پوسیدگی هم میگردید آنوقت حتی در برابر آتشسوزی های معمولی نیز ، امکان مقاومتی متصور نبود .بدیهیست این روند و خطر در تیرچه فلزی میتواند در عملکرد آن در همه گونه شکل از اجرای آن متصور گردد چرا که اصولا ، فولاد اکسپوز یا نمایان بدترین حالت در پدافند آتش بوده که مسلما با توجه به ضخامت ، نوع درگیری و میزان خوردگی ، این سقف میتواند بسیار خطرناک تلقی گردد .

 

آيا تا كنون پلاستيك مذاب روي دست يا بدن شما ريخته است ؟ بد مي سوزاند و حتي شايد گوشت را سوراخ كند نه ؟

از آتش و حرارت و دود و گاز سمي و ... اين آتش فرار كرده ايد از اين قطرات ذوب شده و درحال اشتعال و باران آتش  كه كف زمين را سياه كرده هم ميتوانيد فرار كنيد ؟

از آتش و حرارت و دود و گاز سمي و قطرات و باران آتش پلي استايرن فرار كرده ايد ، آيا ميتوانيد از اين اختاپوس ها ي  سوزان و روان كه حاصل از ذوب شدن لوله هاي تاسيساتي هست نيز بگريزد ؟ اگر به هر جاي بدن بگيرد ،  ...................... خودتان حدس بزنيد ! 

 

اگر پلي استايرن هزار حسن داشت ( كه يكي هم ندارد ) همين يك عيب آتشسوزي آن ، كفايت ميكرد كه آنرا استفاده نكنيم ، در غير اينصورت بايد تاريخ را مجددا بنويسيم و هيتلر را از گناه آدم سوزي تبرئه كنيم !  

نتیجه : مقاومت در برابر آتشسوزی

نوع سقف

تیرچه با فوندوله

تیرچه بتنی

تیرچه پیش تنیده

تیرچه فلزی

مقاومت در برابر آتشسوزی

مناسب

کم

خوب

تقریبا هیچ

 

نتیجه :عامل آتشسوزی

نوع سقف

تیرچه فوندوله سفالی

تیرچه بتنی

تیرچه پیش تنیده

تیرچه فلزی

بلوک سفالی

بلوک بتنی

بلوک یونولیتی

بلوک سیپورکسی

بلوک

گچی

تاثیر گذاری در تخریب

زیاد بواسطه سنگینی

بسیار زیاد

بواسطه سنگینی

زیاد بواسطه سنگینی

بسیار خطرناک بواسطه آهن نمایان

بسیارکم

کم

بسیار خطرناک

کم

کم

3-3-4-1- خطرات سازه اي استفاده از   پلي استايرن

استفاده از تيرچه هاي معمولي ، بدون اينكه براي نشمينگاه بلوك فكري شود با عث گرديده تا نشیمنگاه یونولیت ،را در روي يونوليت با ابعاد تيرچه مطابقت داده و براي آن همان 2 سانتيمتر را درنظر بگيرند بي شك اين نشمينگاه  با بعد بسیار کم ،  نشیمنگاه مقاومی نمیتواند باشد بویژه آنکه برای سود جویی بیشتر و ارزانتر تمام کردن وزن مخصوص آنرا بسیار پایین آورده اند و عملا یونولیت ها بسیار درشت دانه و سست شده اند ،

 از این رو علیرغم تذکرات متاسفانه عوامل اجرای برای امنیت کار در روی آن و همچنین عدم سقوط بلوک ها در زمان بتن ریزی و همچین سست بودن یونولیت ها ، آنها را روی تیرچه بلوک با نشیمن بیشتری نشانده(عکسهای شماره 38 و 39) و عملا برای تیرچه جان تیرچه بدست آمده نه مقاومتی دارد و نه امکان بتن ریزی و همچنین ویبراسیون : 

بعد از مدتي سازمان هاي مسئول اعلام كردند كه نشمينگاه يونوليت ها را ميبايست 3 سانتيمتر و يا حتي بيشتر كرد متاسفانه باز هم نگاهي شكلي به اين موضوع گرديده است ، وضعيت ميلگرد هاي كششي را كه در سقف هاي تيرچه بلوك يادتان هست در همان حالت نسبتا مناسب ميلگرد ها از زير تير خارج شده بوده اند متاسفانه !!متاسفانه !!  اين روش كه كلا ميلگرد ها از زيرتير خارج شده اند .  

حال بيايم در حالتي در نظر بگيريم كه فاصله تيرچه را رعايت كرده اند ، در اين حالت بتن در داخل تيرچه رفته وتيرچه را در خود غرق خواهد كرد ، خطر بعدي اينجا پديد مي آيد ، يادمان باشد اين محصول را براي پل هاي جنگي و عبور تانك از روي آن استفاده كرده اند اين مقدار بتن كه نيرويي ندارد آنگاه اگر ميلگرد هاي حرارتي به سقف چفت نشده باشند با بالا رفتن يونوليت ، بتن تيرچه  از زير تيرچه خواهد ريخت واگر شبكه به تيرچه بسته شده باشد ،‌كل سقف را باخود بالا و پايين خواهد برد (عكس شماره     )

عکس  های موجود نمونه هایی بسیار اندک از بیشمار اسناد در این خصوص میباشند ولی برای تائید آنها تنها اندکی قدم زدن و دیدن در خیابان ها و ساختمان های در حال ساخت کافیست ، این مدارک بسیار نزدیک و روزمره ای میباشند ، و بديهست هر مهندسي تمام اين اتفاقات را ديده و براي آن پاسخي نيافته يا از كنار آن گذشته است ، بي شك اكثر مهندسان در زمان بتن ريزي شاهد بالا پايين رفتن سقف در زير پايشان يا پاي عوامل بتن ريزي شده اند ، خطر همان موقع گوشزد كرده بود ، آيا اين موج اينچنين ميتواند در بحران  زلزله ، نيروي افقي حاصله را دفع كند يا در خود چين ميخورد و ميشكند .

همانگونه كه ديديد در اينگونه سقف هم چه بتن خور تيرچه را كوچك كنيم يا چه بزرگ نتيجه يكيست ، فاجعه !!!

افزون بر موارد فوق کاملا مشخص میباشد که میلگرد های کششی نیز از تیر بتنی کاملا خارج شده و عملا این تیرچه در هیچگونه بحرانی امکان پایداری نخواهد داشت ، همچنین به علت آب گریز بودن یونولیت حرکت رطوبت در سطح بلوک انجام میشود و سرعت حرکت رطوبت و تاثیر آن ، بسیار بیشتر خواهد  گردید .( عکس شماره 39)

3-3-4-1- نتيجه  استفاده از   پلي استايرن

بلوك هاي پلي استايرن در مقابل سبكي كه ايجاد كرده اند اين خطرات را بوجود آورده اند :

خوردگي : حمله مستقيم عوامل خوردگي در زمان بسيار كم به فولاد كششي تيرچه و فولاد سازه

آتشسوزي : نهادينه شدن عامل آتشسوزي در بنيان ساختمان به صورت جداري ، توليد حرارت ، باران آتش ، ذوب قطعات پليمري تاسيسات ، ايجاد گاز سمي ، ..........

سازه : خروج بيش از اندازه ميلگرد ها از زير تيرچه ها ،‌عدم امكان ويبراسيون بواسطه دمپينگ لرزه هاي ويبره در يونوليت ، چين برداشتن سقف با تغيير شكل كلي سقف ،..... و يا تشكيل نشدن تيرچه

نتيجه  كلي در خصوص  تيرچه ها و بلوك ها

وزن سقف دو برابر شده است ، دو برابر بيشتر بتن مصرف ميكنيم ولي آنجايي كه بايد بتن برود از بتن خبري نيست .

ويبره بزنيم شيرابه بتن در ميرود و بتن به جاهايي كه نبايد برود ميرود . (ويبره بزنيم يك خطر است ،‌ويبره نزنيم يك خطرديگر)

ميلگرد هاي كششي  در جايگاه اصلي خود در زير تير هاي تيرچه قرار ندارند و لي اين فولاد كششي بوسيله خرپا هاي جوش شده ، در استقرار كششي قرار ميگيرند . حال اگر جوش اين ميلگرد ها ، ضعيف باشد ، ميلگرد هاي كششي كار نخواهد كرد ، و اگر قوي باشد ، ميلگرد هاي كششي را از بين برده ايم ، (جوش بدهيم يك خطر است ، جوش ندهيم يك خطر ديگر)

يونوليت ها سقف را سبك كردند ولي  ده ها ضعف خطرناك ديگر به سقف اضافه كردند .

اين سقف نه در برابر خوردگي مقاومت دارد و نه در برابر آتشسوزي ولي اين سقف خود  بزرگترين خطر در زمان زلزله است .

 


مطالب مشابه :


نمایش نقش سیم اتصال به زمین

نحوه ي ساخت صفحه اي مستطيل شكل از يونوليت آماده مي كنيم.




بلوک سفالی یا بلوک پلاستوفوم؟

(يونوليت) در ساخت تهران، مهندسان ناظر و ماموران ناحيه‌اي شهرداري وظيفه دارند بر نحوه




يونوليت بر

کار وفـنـــــــــــاوری هشتـــــرود94-93 - يونوليت بر - دوره اول متوسطه پایه7 و8 نحوه ساخت:




طرز ساخت یونولیت بر

طرز ساخت یونولیت بر نحوه ساخت: سرخ شود ودر حدي كه بتوانيد يونوليت را برش بزنيد فنر المنت




نمايش نقش سيم اتصال به زمين(ارت)

نحوه ي ساخت صفحه اي مستطيل شكل از يونوليت آماده مي كنيم.




نمايش نقش سيم اتصال به زمين(ارت)

نحوه ي ساخت صفحه اي مستطيل شكل از يونوليت آماده مي كنيم.




21-بلوك هاي يونوليتي

1-4-1-تاريخچه ساخت پانل هاي سقف پلي استايرني يا يونوليت ها سقف را سبك كردند ولي ده ها ضعف




فن آوري جديد در ساخت کندو (به درخواست کاربر گرامی صابر.ا)

زنبور آرام (Gentle Bee) - فن آوري جديد در ساخت کندو (به درخواست کاربر گرامی صابر.ا) - شناخت زندگی




برچسب :