آیا بی حجابی در جامعه ما یک ارزش است ! ؟

 

بنام خدا

آیا بی حجابی در جامعه ما یک ارزش است

    یش از 98در صد مردم ایران مسلمان می باشند ، حکومت و مسئولین مملکتی مسلمان و معتقد به اسلام و اجرای احکام اسلامی در تمام سطوح و مراحل زندگی و بر آن تاکید و برای آن هم تلاش و تبلیغ می کنند .

علاوه بر تاکید احکام اسلامی ، قانون اساسی جمهوری اسلامی هم بر حفظ ارزشهای اسلامی توصیه نموده است و اکثریت مردم چه در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و چه در تمام اتفاقات پیش آمده اصرار بر اجرای صحیح و کامل آن دارند .

یکی از موارد بسیار مهم حفظ ظاهر جامعه اسلامی سالم ، موضوع حجاب خانمها و آقایان می باشد که می بایستی در تمام مکانهای عمومی اعم از دوایر دولتی و شرکتهای خصوصی و بازار و فروشگاه های کوچک و بزرگ و مکانهای رفت و آمد و غیره رعایت کرد و به آن احترام گذاشت .

اما قبل از اینکه وضعیت حجاب در جامعه را مورد بررسی قرار دهیم بهتر است مرور مختصر بر حکم  دینی و فقهی حجاب داشته باشیم .

در قران کریم خدای سبحان خطاب به پیامبر گرامی اسلام می فرمایند : «يا ايها النبي، قل لازواجک و بنائک و نساء المؤمنين يدنين عليهنّّ من جلابيبهنّ ذلک ادني ان يعرفن فلا يؤذين و کان الله غفوراً رحيماً؛ اي پيامبر به زنان و دختران خود و به زنان مؤمن بگو روسري هاي بلند بر خود بيفکنند، اين عمل مناسب تر است، تا (به عفت و پاکدامني) شناخته شوند و مورد آزار قرار نگيرند و خداوند آمرزنده ي مهربان است» .(سوره احزاب، آيه ي 59)

خدای سبحان در اين آيه شریفه ، به پيامبر (ص) فرموده است که ابتدا، به زنان و دختران خود و بعد، به زنان مؤمن بگو که حجاب را رعايت کنند. يعني، در امر به معروف، اول از خودي ها و نزديکان شروع کنيم، سپس به سراغ ديگران برويم.

«جلابيب» جمع جلباب، به معناي مقنعه اي است که سر و گردن را مي پوشاند. و يا پارچه ي بلندي است که تمام بدن و سر و گردن را مي پوشاند. مرحوم امين الاسلام طبرسي، در «مجمع البيان» ، در ذيل آيه مي نويسد، «جلباب» عبارت از روسري بلند است که هنگام خروج از خانه، زنان به وسيله ي آن، سر و صورت خود را مي پوشانند

البته در قرآن کریم انواع حجاب را ذکر فرمودند مانند حجاب چشم و حجاب گفتار و ..

به آیات شریفه  ذیل در رابطه با حجاب چشم توجه فرمایید :

 «قل للمؤمنين يغضّوا من ابصارهم؛ اي رسول، به مردان مؤمن بگو تا چشم ها را از نگاه ناروا بپوشند» . (سوره ي نور، آيه - 30)

«قل للمؤمنات يغضضن من ابصارهنّ؛ اي رسول، به زنان بگو تا چشم ها را از نگاه ناروا بپوشند» . (سوره ي نور، آيه - 31)

نوع ديگر حجاب و پوشش قرآني، حجاب گفتاري زنان در مقابل نامحرم است.
«فلا تخضعن بالقول فيطمع الذي في قلبه مرض؛ زنها که نازک و نرم با مردان سخن نگوييد، مبادا آن که دلش بيمار (هوا و هوس) است، به طمع افتد» . (سوره ي احزاب، آيه - 32)

همچنین نوع ديگر حجاب و پوشش قرآني، حجاب رفتاري زنان در مقابل نامحرم است. به زنان دستور داده شده است به گونه اي راه نروند که با نشان دادن زينت هاي خود باعث جلب توجه نامحرم شوند.

«و لا يضربن بارجلهنّ ليعلم ما يخفين من زينتهنّ؛ و آن طور پاي به زمين نزنند که خلخال و زيور پنهان پاهايشان معلوم شود» .(سوره ي نور، آيه - 31)

در این زمینه زیاد نمی خواهیم بحث نماییم فقط چند حدیث دیگر نقل می کنیم آنگاه وارد بحث اصلی شویم .

امير المؤمنين عليٌّ عليه‏السلام در حدیثی خطاب به فرزندش می فرمایند :

لابنـهِ الحسنِ عليه‏السلام : واكْفُـفْ علَيهِنَّ مِن أبْصارِهِنَّ بحَجْبِكَ إيّاهُنَّ ، فإنَّ شِدَّةَ الحِجابِ خَيرٌ لكَ ولَهُنَّ ، ولَيس خُروجُهُنَّ بأشَدَّ مِن إدْخالِكَ مَن لا يُوثَقُ بهِ علَيهِنَّ ، وإنِ اسْتَطَعْتَ أنْ لا يَعْرِفْنَ غَيرَكَ فافْعَلْ .

امام على عليه‏السلام به فرزندش حسن عليه‏السلام فرمود : براى اين كه ديده‏شان به نامحرمان نيفتد آنها (زنان) را در پرده نگه دار ؛ زيرا هر چه بيشتر در پرده باشند براى تو و آنها بهتر است و بيرون رفتن آنها بدتر از اين نيست كه اشخاص نامطمئن بر آنان وارد كنى . اگر توانى كارى كنى كه مردى جز تو را نشناسند اين كار را بكن .

(تحف العقول :86 وفي بعض النسخ : «بحجابك» بدل «بحجبك» و منتخب ميزان الحكمة : 130)

و در حدیث دیگر از امام علی (ع) می فرمایند :

 كنتُ قاعدا في البَقيعِ مَع رسولِ اللّه صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم في يَومِ دَجْنٍ ومَطَرٍ ، إذ مَرَّتِ امْرَأةٌ على حِمارٍ ، فَهَوتْ يدُ الحِمارِ في وَهْدَةٍ فسَقَطَتِ المَرأةُ ، فأعْرَضَ النّبيُّ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم بوجهِهِ ، قالوا : يا رسولَ اللّه ، إنّها مُتَسَرْوِلَةٌ . قالَ : اللّهُمَّ اغْفِرْ للمُتَسرْوِلاتِ ثلاثا يا أَيُّها النّاسُ ، اتَّخِذوا السَّراويلاتِ فإنَّها مِن أسْتَرِ ثِيابِكُم ، وحَصِّنوا بِها نِساءَكُم إذا خَرَجْنَ .

امام على عليه‏السلام :

من و پيامبر در يك روز ابرى و بارانى در بقيع نشسته بوديم كه زنى سوار بر الاغ از آن جا گذشت و دست الاغش در گودالى فرو رفت و زن به زمين افتاد . پيامبر صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم رويش را برگرداند . حاضران عرض كردند : اى رسول خدا ! آن زن شلوار به پا دارد . پيامبر سه بار فرمود : خدايا ! زنان شلوار پوش را بيامرز . اى مردم ! شلوار بپوشيد كه شلوار پوشاترين جامه‏هاى شماست و زنان خود را در موقعى كه بيرون مى‏آيند با شلوار حفظ كنيد .

(تنبيه الخواطر : 2 / 78 و منتخب ميزان الحكمة : 130)

همچنین در حدیثی دیگر از امیر المومنان علی عليه‏السلام :

صِيانَهُ المَرأةِ أنعَمُ لِحالِها وَأدوَمُ لِجَمالها .

امام على عليه‏السلام :

صيانت زن او را شادابتر و زيبايى‏اش را پايدارتر مى‏كند .

(غرر الحكم : 5820  و  منتخب ميزان الحكمة : 130)

با توجه به تاکید دین مبین اسلام در قرآن کریم و احادیث زیاد وارده از ائمه اطهار و  مقدمه مذکور در ابتدای مقاله ، این پرسش مطرح است که چرا در جامعه ما کم حجابی و بی حجابی به عنوان یک ارزش به حساب می آید ؟ چرا در مکانهای عمومی مانند خیابانها و پارکهای و  .. ظاهره بد حجابی که دل هر انسان مومن را آزرده می کند بسیار هویدا است ؟ چرا در شرکتهای خصوص اکثر کارمندان آنها باید یا بی حجاب باشند یا بد حجاب ؟ که به نظر بنده هیچ فرقی میان بد حجابی و بی حجابی نیست زیرا کسی که حتی یک تار موی خود را عمدا ظاهر می کند با کسی که کاملا بی حجاب است فرقی ندارد و فقها نمی توانند حکم دهند که کسی که یک تار موی آن عمدا به نامحرم ظاهر و نشان می دهد اشکالی ندارد ، زیرا در این صورت می توان گفت چه فرقی میان یک تار مو با دو تار مو و همچنین چه فرقی میان دو تار مو با سه تار مو الی .. پس فرقی میان کسی که نصف مو ی آن پیداست با کسی که تمام موهای او پیداست نیست هردو معصیت کار هستند .

از همه مهمتر چرا در اکثر اداره های دولتی خصوصا بانک ها باید کارمتدان آن بد حجاب باشند ؟  موضوع مهم این است که متاسفانه مشاهده می شود کارمندان و مدیران دولتی احترامی خاصی برای ارباب رجوع از زنان بی حجاب قائلند و با زنان مججبه رفتار خوبی ندارند ؟ برای هر بیننده ای که به مکانهای مذکور مراجعه می کند خصوصا در فروشگاه ها بزرگ و مغازه ها بازار و غیره مشهود است که رفتار بسیار خوبی با زنان شیک و سانترال که در رفتارشان بی حیایی حرف اول می زند و وقتی با مرد نامحرم برخورد می کنند مانند اینکه با برادر یا همسر و دوست دیرنه خود برخورد کردند  و بی حجاب بودن آنها یک افتخار و مزیت محسوب می شود .

چرا به این مرحله از بی حجابی و بی حیایی زنان و بی غیرتی مردان رسیدیم ؟

چرا در جامعه اسلامی و جامعه ای که دوران سخت دفاع مقدس را تجربه کرده است ، خانواده های مذهبی جرعت ندارند از امکانات عمومی آن خصوصا پارکهای زیبای مانند پارک ملت و نیاوران و ساعی  و .. تهران استفاده کنند در حالیکه چنین مکانها پر از افرذ مذکور است اصلا تا بحال کسی دیده یک روحانی در چنین پارک ها قدم بزند یا از آنها استفاده کند ؟ و چرا فقط در مناسبتهای خاص ملی و مذهبی مانند نماز جمعه و راهپیمایی حمایت از انقلاب اسلامی زنان محجبه ظاهر می شوند و عظمت خودشان را نشان می دهند؟  البته هر روز نیروی انتظامی طی اطلاعیه های مقطعی اقدام به سرکشی به مکانهای عمومی می کند اما فقط جهت مبارزه با اشرار و کاری با موضوع زنان بد حجاب ها ندارد .

آیا یک خانواده مذهبی می تواند به همراه تورهای مسافرتی رسمی که  از ارگانهای جمهوری اسلامی ایران مجوز رسمی دارند در داخل و خارج از کشور سفر کند؟

چرا در اکثر مدارس دولتی و غیر دولتی چه در سطح ابتدایی و راهنمایی و دبیرستان و حتی دانشگاه هیچ اهمیتی به موضوع حجاب داده نمی شود و انگار مطرح نمودند موضوع حجاب در چنین فضاها یک نوع عقب ماندگی به حساب می اید . هر کسی می تواند ببیند موقع تعطیلی مدارس خصوصا مدارس راهنمایی و دبیرستان دخترانه چه وضعیت فاجعه بار و اسفناکی از مدرسه خارج می شوند و چه وضعیتی در خیابانها بوجود می اید از بی حجابی دختران و بی حیایی آنها گرفته تا رفتارهای بدتر . من خودم شاهد بودم حتی مدارسی که چادر را برای دانش اموزان خود اجبار می کنند ، دختران بیچاره که معنی و مفهوم چادر را نمی دانند ، بعضی چادر را بر دوش و بعضی دیگر برسر اما به زمین کشیده و حتی بلد نیستند چه جوری بر سر قرار دهند ! وقتی اکثر معلمان به موضوع حجاب اعتقاد ندارند و یا نوع تبلیغ و تشویق نمودند دانش آموزان به استفاده از آن بلد نیستند چه چه انتظار داریم آن دانش اموز نوجوان که هم در خانه و هم در مدرسه هیچ نوع اموزش صحیح در رابطه با اهمیت و ضرورت حجاب اسلامی برای او داده نمی شود چه طور توقع داریم خودش به آن اهمیت بدهد . بله مگر فرزندان خانواده های اصیل و معتقد مذهبی که هدایت الهی شامل انها شده است .

در دانشگاه ها وضعیت خیلی بدتر دیده می شود خصوصا در دانشگاه آزاد اسلامی که در تمام نقاط ایران گسترده شده است و در خیلی از جاها باعث رنجش اهالی محل شدند . خیلی از دوستان که در آن دانشگاه تدریس می کنند نقل می کنند دختران و پسران دانشجو به نحوی در کلاس درس حاضر می شوند که انگار در مجلس عروسی و مجلس پارتی مختلط دختر و پسر شرکت کردند با ان وضعیت اسفبار آرایش و رفتارهای نامطلوب اسلامی .

از همه بدتر تبلیغ بدحجابی و بی حیائی در برنامه ها و سریالهای صدا و سیما که یکی از ارگانهای مهم کمک کننده به نفوذ فرهنگ ضد اسلامی در تمام نقاط کشور می باشد .

حیا زنان کجا رفت غیرت مردان کجاست ؟

لازم می دانم در اینجا حدیث خیلی مهم را نقل کنم .

خلاصه و مضمون حدیث این است که حضرت جبرائیل علیه السلام بعد از پیامبر گرامی اسلام پنج بار دیگر به زمین نازل می شود ، بار اول حیا را از زنان می گیرد ، بار دوم غیرت را از مردان می گیرد بار سوم برکت را از مردم میگیرد ، بار چهارم فساد و ظلم بر اهل زمین نازل می کند و بار پنجم زمین را نابود می کند .

فکر می کنید ما در کدام مرحله قرارداریم ؟ چرا باید به این حد و مرحله از بی توجهی به احکام و ارزشهای اسلامی برسیم ، مقصر کیست ؟ نقص کار ما کجاست ؟ کجای کار ما عیب و ایراد دارد که نتوانستیم  آن طور که شاید و باید بعد از گذشت سی سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران فرهنگ زیبا و اصیل اسلامی به خوبی در جامعه اسلامی ایران پیاده و اجرا نمائیم ؟

آیا روحانیون به وظیفه تبلیغی و امر به معروف و نهی از منکر خود عمل نکردند یا بد عمل کردند ، شاید هم عملکردشان نتیجه عکس داد . یعنی آن چیزی را از اهل بیت (ع) عصمت و طهارت برای مردم نقل می کنند بر خلاف عملکرد و رفتار روزمره خود می باشد . و به همین جهت مردم دیگر به توصیه ها و حرفهای آنها اعتنا نمی کنند .

شاید هم این نقص و کوتاهی به عملکرد ضعیف و در بعضی موارد منفی مسئولین فرهنگی برمی گردد . البته نباید از تبلیغ گسترده و وسیع رسانه ها ضد اسلامی مانند ماهواره های خارجی  و سایر وسایل پیشرفته ارتباظ جمعی خصوصا اینترنت که تاثیر بسیار زیاد در نفوذ و هجوم فرهنگی ضد اسلامی بر جامعه دارد غافل ماند .

اما با قبول تاثیر گذاری رسانه ارتباط جمعی خصوصا ماهواره و اینترنت و غیره ، چرا ما باید در جهت و همراه آنها در تبلیغ ضد دینی عمل کنیم ؟ چرا خیلی از هزینه های بیت المال و سایر امکانات مردم مسلمان و شهید داده این مملکت باید در اختیار کسانی قرارگیرد که نه به اسلام اعتقاد دارند و نه به آن احترام می گذارند؟

چرا  از روش تنبیه و تشویق صحیح و برنامه ریزی شده و بدون غرض در جهت ایجاد فضای سالم در جامعه به خوبی استفاده نمی کنیم ؟

متاسفانه اکثر ارگانهای فرهنگی تبلیغی ما فقط به ارائه گزارشهای دروغ و صوری اقدام می کنند و در جهت حفظ موقعیت کاری خود فعالیت می کنند و کمتر برای رضای خدا  و اصلاح جامعه برنامه ریزی و کار می کنند که نتیجه آن چنین جامعه اسفبار می باشد .

خانواده مهمترین رکن یک جامعه سالم می باشد و اگر خانواده ضربه بخورد و یا به آن اسیب برسد جامعه اسیب خواهد دید .  آمار واقعی که بعضا از سوی سازمان ملی جوانان منتشر می شود فاجعه انگیز است .

یکی از نمونه های بسیار مهم آن ، این است که آمار رسمی نشان می دهد در روزهای اول پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری بزرگ مرد تاریخ اسلام امام خمینی (ره) : از هر 60 یا هفتاد ازدواج یک حالت طلاق بیش می اید اما آمار رسمی در حال حاضر نشان می دهد از هر 4 یا پنج ازدواج یک حالت اطلاق حاصل می شود . و این یعنی فاجعه جهت نابودی خانوادها و جامعه می باشد که نتیجه آن اوضاع و فضای غیر سالم مشهود در جامعه اسلامی ما می باشد .

راه حل سالم سازی جامعه فقط برگشت به خود و پرهیز از سیاستکاری و سیاستبازی مسئولان خصوصا در امور فرهنگی و استفاده از کارگزاران مذهبی و ارزشی که وارد بازیهای سیاسی نشوند و دلسوز اسلام و مذهب اهل (ع) باشند . چون تمام اشتباهات که صورت می گیرد از کار کردن برای دنیا خود و برای منفعت شخصی خود  و فراموشی کار برای خدا  می باشد .

و یافتن چنین افراد خیلی سخت است زیرا چنین کسانی طالب و  خواستار پست و مقام دنیوی و چاپلوسی برای بدست آوردن مقام دولتی نیستند .  البته در این خصوص چاپلوسان و دنیا پرستان مانع از به قدرت رسیدن افراد صالح هستند زیرا انها را در تضاد با افکار و مصالحشان می بینند .

بعضی از دوستان نقل می کنند پس از گذشت سی سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران هنوز نتوانستیم به موضوع مهم امر به معروف و نهی از منکر سامان دهیم و هر دولت بیشتر از دولتهای قبلی خود در رابطه با سامان دهی به این موضوع کارشکنی و اخلال می کند و فقط کار ظاهری و بهره برداری تبلیغی از ان برای خود می کنند . در حالیکه  ارزوی امام خمینی (ره) و تاکید و توصیه ایشان به مسئولین بر ایجاد وزارت امر به معروف و نهی از منکر جهت سامان دهی و سالم سازی  جامعه بوده است . اما چرا پس از گذشت بیش از سی سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به آن عمل نشده ؟ خدا می داند !

خصوصا نه نیروی انتظامی و نه بسیجیان آمادگی و آموزش لازم و صحیح در رابطه انجام ماموریت امر به مهروف و نهی منکر ندارند و ما میبینیم در این زمینه اکثر  کار های صورت گرفته غلط و منفی بوده و هیچ فایده ندارد .

 


مطالب مشابه :


5 موضوع وبیان مسئله- زهرا بهشتی

4- علل افزایش بی حجابی در دختران شمال به کار کردن بین سالهای 90 تا 92 در جنوب شهر تهران.




غربی ها اعلام کردند که تهران در بی حجابی از ما جلو افتاده

غربی ها اعلام کردند که تهران در بی حجابی اگر شمال تهران را در مسئله بیحجابی




نذری های باکلاس در شمال تهران + تصاویر

فاجعه بی حجابی در نذری در خیابان های شمال شهر تهران در شمال شهر قضیه




آنگاه که زلزله همه چیز را درهم خواهد کوبید!

سال ۱۳۸۸ هـ.ش، شرق تهران و شمال بی ایمانی که در آن حدیث برهنگی و بی حجابی در پوشش




آیا بی حجابی در جامعه ما یک ارزش است ! ؟

بنام خدا. آیا بی حجابی در جامعه ما یک ارزش است یش از 98در صد مردم ایران مسلمان می باشند ، حکومت




برچسب :