آسیب شناسی و راهکارهای برون رفت از داستان اعتیاد...زندگی نامه در ادامه بخوانید

اطلاعات مقدماتی و فردی :

وحید هستم ، 37 ساله ، متولد  1354 در شهر پیشوای ورامین ، دارای مدرک تحصیلی دیپلم انسانی ، خانواده ما یک خانواده از طبقه متوسط و مذهبی که دارای یک برادر و یک خواهر می باشم .
من فرزند دوم خانواه هستم . پدرم کارگر یکی از کارخانه های تولید لوازم منزل در جاده قدیم کرج بود و مادرم نیز خانه دار که همیشه یار و یاور پدرم بود و سعی میکرد که مشکلات خانواده را  یک جوری مدیریت نماید که دیگران کمتر دچار اضطراب و خستگی شوند. سطح درآمد خانواده ما نیز متوسط بود بطوری که من و خواهر و برادرم همیشه سعی میکردیم جوری رفتار کنیم که از نظر مالی به پدر و مادرم فشار وارد نشود.

شرح ماجرای وحید :

دیپلمم را گرفته بودم که در کنکور  با برادر بزرگترم بعلت رد شدن در یک کلاس شرکت کردیم و هردو دانشگاه آزاد قبول شدیم برادر در دانشگاه آزاد اصفهان و من در دانشگاه آزاد قزوین. برادرم در دانشگاه ثبت نام کرد و به اصفهان رفت مشغول تحصیل شد ولی من چون میدیدم پدرم نمیتواند از عهده هزینه دانشگاه هر دو ما برآید با وجود علاقه به تحصیل ثبت نام نکردم و دفترچه سربازی گرفتم ولی 6 ماه استراحت تحصیلی به من دادند و من سعی کردم یک کار موقت پیدا کنم تا مقداری پول پس انداز کنم که در سربازی دستم توی جیب خودم باشه بالاخره به یک شرکت پیمانکاری که کارش تولید قطعات خودرو بود رفتم و به صورت روز مزد مشغول به کار شدم. من آن زمان اینقدر از سیگار بدم می آمد که وقتی میدیدم همکارانم در حین کار سیگار میکشند به خودم میگفتم که اینها چقدر بی اراده اند که نمیتوانند در حین کار دست از سیگار کشیدن نیز بردارند. 
ولی رفته رفته با دوستی که بین من و همکارانم ایجاد شده بود حس کنجکاوی من شدت گرفت و یک روز از یکی از همکارانم درخواست یک نخ سیگار کردم و شروع کردم به کشیدن ولی حین سیگار کشیدن سرفه های زیاد میکردم و دیگران مرا مورد تمسخر قرار میدادند. طولی نگذشت که دیگر یک سیگار کش حرفه ای شده بودم و سیگار را به صورت پاکتی میخریدم و مصرف میکردم.
روزها سپری شد تا اینکه زمان سربازی من فرا رسید به خدمت اعزام شدم . در پادگان در قسمت انبار مشغول بکار شدم درآنجا 5 نفر دیگرخدمت میکردند که اکثرشان بچه شهرستان بودند . آنها شبها درب انبار را می بستند و مشغول کشیدن تریاک می شدند که البته با یک سیخ و یک لولهء خودکار که دست به دست میچرخید مصرف میکردند.من نیز گاها سیگار میکشیدم تا اینکه  باگذشت زمان و اصرار آنها برای کشیدن تریاک روبرو شدم ابتدا مخالف کردم ولی آنها دائماً مرا مورد تمسخر قرار میدادند و تشویق به کشیدن تریاک میکردند و میگفتن با یک یا دو بار کشیدن هیچ کس معتاد نمیشود. البته این راهم  میدانستم  که هدفشان از این همه اصرار چیست میخواستند که مرا نیز با خودشان همراه کنند تا زمانی آنها را لو ندهم . بالاخره با توجه به اصرار آنها اولین پوک را جهت کشیدن تریاک به لوله خودکارشان زدم و یواش یواش در محفل آنها راه پیدا کردم به طوری که این عمل را با آنها هرشب تکرار می کردم.
دیگر یک معتاد حرفه ای شده بودم چون زمانی که هم خدمتی هایم به مرخصی میرفتند برای اینکه بتوانم مواد مصرف کنم شبها در پادگان میماندم و اقدام به کشیدن تریاک میکردم و اکثر پولی که با کار کردن ذخیره کرده بودم جهت خرید این مواد مصرف میشد . چند باری نیز نزدیک بود که در پادگان لو برم ولی به هر طریقی که بود خودم را نجات می دادم ، دوران خدمتم رفته رفته به اتمام رسید ولی من روز به روز اوضاع بدتری برایم ایجاد می شد دیگر نمی توانستم که حتی یک شب هم مواد نکشم ، بدنم به مواد عادت کرده بود و خودم نیز اراده ای برای ترک نداشتم.
از خدمت که برگشتم شبها برای مصرف مواد به خانه های نیمه ساخته رفته و مواد مصرف می کردم وقتی که پدر و مادرم می پرسیدند کجا بودم می گفتم به دنبال کار بعد از گذشت چند ماه در یکی از شرکتهای تولیدی مواد غذائی توسط عمویم کار پیدا کردم ، دیگر نگران پول تهیه مواد نبودم چون به اندازه کافی داشتم که مواد تهیه کنم . پارکها نیز محل خوبی برای تهیه مواد بودند زیرا هر وقت که اراده میکردم میرفتم و مواد میخریدم و شبها به ساختمان های نیمه کاره میرفتم مواد مصرف می کردم و بعد به خانه برمیگشتم .
بعداز گذشت چندماه با اصرار پدر و مادرم به خواستگاری دختری از طبقه متوسط جامعه که در همسایگی ما بودند رفتیم و طی مراسم معمولی ازدواج کردیم.
دیگر طوری شده بود دایما در حین کار چورت میزدم و خماربودم و گاهی نیز در سرویس بهداشتی مواد مصرف میکردم رفته رفته این حالات در کارم زیاد شده بود به طوری که سرکارگر قسمتم از ماجرا خبردار شده بود و ابتدا مرا نصیحت کرد که این کار را نکنم ولی من نمیتوانستم بالاخره همین منوال گذشت و از کار اخراج شدم.
وقتی به خانه آمدم به همسرم گفتم که در محیط کار دعوایم شده و اخراج شدم.مدتی دنبال کار گشتم تا دوباره در یک کارخانه مشغول بکار شدم.بعدازگذشت چندماه دوباره با دیدن اوضاع من صاحب کارم متوجه اعتیادم شد و اخراجم کرد.چندین بار به همین منوال گذشت ، با به دنیا آمدن پسرم وضع معیشتی خانه ما بسیار بد بود اوضاع اقتصادی خانواده ما هر روز بدتر می شد زیرا تمام پولی که در می آوردم خرج تهیه و مصرف مواد میشد.
تا اینکه همسرم با اخراج های مداوم و پی در پی من و رفتار  و شکل ظاهری ام به موضوع اعتیادم پی برد ابتدا با نصیحت و یا با تهدید به ترک خانه مرا تشویق به ترک اعتیاد مینمود اما هیچ فایده ای نداشت و من توجوهی به حرفهای او نداشتم و فقط برای آرام کردن همسرم وعده های پوج جهت ترک می دادم .
علیرغم همه مسائل و مشکلات چند سالی به همین منوال گذشت و وضع معیشتی خانه ما خیلی بدتر شده بود و همسرم برای اینکه خرجی خانه را فراهم نماید گاهی اوقات از پدر و برادرانش پول قرض می گرفت و امورات را می گذراند دیگر پدر و مادر و برادرم نیز از اعتیاد من خبر داشتند کمبود مواد ، فشارهای روحی و درد جسمانی طاقتم را کم کرده بود گاهی اوقات ناخواسته با همسرم دعوایم می شد حتی چند باری نیز منجر به زد و خورد شد ، زندگی برایم سخت شده بود بار اعتیاد بر دوشم سنگینی می کرد گاهی برای تهیه مواد دور از چشم همسرم لوازم خانه را برده و می فروختم . يكروز در حين فروختن اجناس توسط نيروي انتظامي دستگير شدم و بعد از چند روز در بازداشگاه بسر مي بردم كه بعد بدليل اعتيادم به زندان رفتم ، در زندان یک دوره 3 ماهه بجهت ترك اعتياد مرا به مرکز بازپروري فرستادند  بعد از گذشت آن دوران و اتمام دوره زندان به خانه برگشتم ، بله ديگر انگ و برچسب اعتياد و سوء سابقه نيز در پيشاني من درج شده بود زيرا داراي سوء سابقه شده بودم هر جا براي كار مراجعه مي كردم از من سوء سابقه مي خواستن و من ديگر نمي دانستم چه بكنم . به دلیل بیکاری و وجود مشکلات زیاد اعصابم بهم ریخته بود تا اینکه یک روز برای تسکین دردهایم دوباره مواد تهیه و مصرف نمودم و روز از نو روزی از نو باز دوباره به دامن اعتیاد برگشتم .
همسرم بعد از اطلاع بچه ام را برداشت و به خانه پدرش رفت ، پدر و مادرم نیز همچنان بر ترک اعتیاد من پافشاری می کردند . من هم برای رهائی از فشار خانواده ، خانه را ترک کرده و آواره خیابانها شدم ، دیگر پدر و برادر و حتی همسرم از من خبری نداشتند شبها از فرط خماری کنار خیابان می نشستم و یک آن به خود می آمدم و می دیدم که تا صبح خواب بوده ام .
طوری شده بود که از راه تکدی گری و کمک خواستن از مردم پولی فراهم کرده مواد خریداری و مصرف می کردم و شبها را به همراه معتادان دیگر در مخروبه ها سر می کردم .
رفته رفته برای اینکه هزینه کمتری را متقبل شده و راحت تر مواد مصرف کنم به تزریق مواد روی آوردم ، دیگر یک معتاد تزریقی بودم همیشه کنار خیابان یا خرابه در حال چرت زدن و یا تزریق مواد بودم ، زندگی فلاکت باری داشتم از خودم بدم می آمد و نمی خواستم زنده باشم فکر همسر و فرزندم دیوانه ام می کرد تصمیم گرفتم از این طرز زندگی رهائی یابم ، یا بمیرم یا مواد را ترک کنم اینطوری شد که به سراغ برادرم رفتم از او کمک خواسته و به او قول دادم که می خواهم ترک کنم او مرا به یک مرکز ترک اعتیاد در جاده قدیم کرج برد ،  وقتی رسیدیم با نگاه سردی که در چشمانش می دیدم گفت
" برو آدم شود " .
در زمان ورود به مرکز تمام بدبختیهائی که به سرم آمده بود به یادم آمد ، نگاه سرد همسرم که با ناامیدی خانه راترک کرد و رفت ، گریه های مادرم و افسوسهای پدرم و کلام آخر برادرم دائم از فکرم می گذشت .
6 ماه طول کشید تا اعتیادم را ترک کردم در این دوران همسرم نیز با خبر شده بود که من خودم خواستم که ترک کنم حتی چند باری به ملاقاتم آمد خلاصه به خانه برگشتم آن زمان تحت حمایت خانواده ام دوران نقاهت را می گذراندم ، همسرم به خانه برگشت و من به کمک برادرم در شرکتی که مدیر عامل آن یکی از دوستانش بود مشغول بکار شدم .
البته برادرم تمام ماجرا را قبلاً برایش بازگو کرده بود الان نیز با شرکت در بعضی از جلسات یکی از گروههای
NA سعی می کنم که از نظر روحی و روانی خودم را طوری آماده کنم که دیگر به سمت مواد نروم .
اکنون در کنار همسر و فرزندم به زندگی ادامه داده و در همان شرکت مشغول بکار می باشم و دوستانی دارم همچون برادر تو .

( تحلیل آسیب شناسی )

ابتدا با در نظر گرفتن و بهره برداری از کتاب جامعه شناسی اعتیاد در ایران امروز به تحلیل آسیب شناسانه و ارائه راهکار علل اعتیاد وحید در سطوح سه گانه " خرد ، میانه ، کلان " می پردازم .
 
الف ) بررسی علل و اعتیاد وحید در سطح خرد :

1-خصوصیات شخصیتی و روانی :در بررسی سرگذشت وحید در این بخش می توان به مواردی همچون شکست در راه رسیدن به تحصیلات عالیه که منجر به ضعف اراده و از دست دادن اعتماد به نفس وحید را می توان برشمرد ، عدم رسیدن به آمال و آرزوها درنتیجه احساس حقارت درونی وحید که در اثر نرسیدن به آمال و آرزوهای خود باعث شد تا وحید نعمتهایی که برخوردار آن میباشد را نبیند و خود را در مقابل دیگران کم بشمارد و این احساس حقارت ریشه در بسیاری از ارتکاب جرائم می باشد ، عدم اعتماد به نفس و ضعف اراده در نتیجه می دانیم که ترک وابستگی روانی نیازمند سالها تلاش و پیگیری می باشد و باید با نظارت صحیح از جانب اطرافیان مانند خانواده و یا همسر وی صورت می گرفت نه اینکه وحید را به حال خودش رها کرده تا در منجلاب اعتیادش بیشتر فرو رود ، رشد ناسالم شخصیت و کنجکاوی نسبت به پیرامون خود زیرا وحید همواره سعی می کرد کمبودهای زندگی خود را از پیرامون و جامعه و دیگران تامین نماید و در آخر احساس بزرگ جلوه دادن خود نزد همکاران و تن دادن به خواسته های اطرافیان چه در محیط کار و چه در محیط سربازی و در دستیابی به افزایش شأن اجتماعی و کاهش تنش و تسکین دردها و از بین بردن افسردگی را می توان از عوامل شخصیتی و روانی وحید در جهت علل گرایش به اعتیاد که منجر به کشیدن سیگار و در نهایت استعمال مواد مخدر بود را نام برد .
2- عوامل جسمانی :هر چند وحید در یک محیط سالم زندگی می کرد و خانواده وی فاقد هر گونه پیشینه اعتیاد بودند لذا می توان از نظر شرایط سنی که از عوامل جسمانی است که فرد منجر به اعتیاد می شود را در این زمینه دخیل دانست زیرا اگر وحید به یک رشد بلوغ جسمانی همراه با آموزش صحیح رسیده بود می توانست از بسیاری انحرافات جلوگیری بعمل آورده ولی با محقق نشدن این موضوع که در نهایت منجر به کشیدن سیگار و در اعتیادهای مکرر بعد از ترک دوباره می توان دخیل دانست و عواملی چون تسکین فشارهای و دردهای جسمانی و شرایط عصبی نسبت به دوران خدمت وظیفه و یا فقدان کار و در نهایت محیط کار و سختیهای پیش روی وحید و ایجاد حس لذت و شادمانی و از بین بردن خستگی مفرط و همچنین شرایط بد جسمانی در هنگام ترک منزل مانند : گرسنگی و تشنگی و عدم داشتن وضع مالی مناسب و روی آوردن وحید به تکدی گری را می توان در روی آوردن مجدد وحید به مواد مخدر از عوامل بسیار مهم دانست.

ب ) بررسی علل اعتیاد وحید در سطح میانه :

1- خانواده :مبرهن است که خانواده یکی از مهمترین علل اعتیاد در سطح میانه می باشد والدین در قبال فرزندان خود وظایف سنگینی دارند. آنان نباید بین فرزندان خود تبعیض قائل شوند. اصولاً تبعیض در برخورد و رفتار با فرزندان همچون اظهار محبت کردن به یک فرزند و بی اعتنایی به فرزند دیگر و نیز عدم برقراری رابطه دوستانه با همه فرزندان منشاء بسیاری از سرخوردگی ها و لغزش های نوجوانان و جوانان است، که باعث خلاء عاطفی و احیاناً در آینده باعث اعتیاد خواهد شد.
نقش خانواده در رسیدن به یک جایگاه اجتماعی مناسب برای فرزندان خیلی تاثیر گذار می باشد . با نگاهی گذرا به زندگی وحید می توان عواملی چون فراهم نبودن شرایط اقتصادی مناسب خانواده در جهت ادامه تحصیل فرزندان و یا فقر و عدم رفاه اقتصادی خانواده نام برد زيرا اگر شرايط اقتصادي خانواده وحيد نسبتاً خوب بود بسياري از مشكلات بر سر راه وحيد از بين رفته و آسیب پذیر بودن وحید را به دنبال نداشت .
ضمناً می توان یکی از عوامل مهم نقش خانواده در زندگی وحید را عدم دخالت خانواده مخصوصاً پدر و مادر وی به تصمیم گیریهای نابجا ( ترک تحصیل و ... ) از سوی وحید  را نام برد .
به نظر من يكي ديگر از مسائلي كه نقش خانواده را در زندگي وحيد مهم تلقي مي كند ارزيابي منفي والدين و همسر وي و رها كردن وحيد بوده زيرا اگر وحيد به محيط خانه و خانواده خود دلبستگي داشت و مي دانست كه در همه موارد پشتيبان او مي باشند ديگر از خود يك هويت نامناسبي شكل نمي داد و باعث جلو گيري از رفتارهاي انحرافي در او مي شد .
يكي ديگر از عواملي كه باعث حاد شدن اوضاع وحيد در زندگي بعد از اعتياد وي شد را مي توان سرزنشها و تحقيرات خانواده بخصوص پدر ، مادر و برادر بعد از ترك همسر از خانه و كنترل هاي بيجا همراه با تحديدات را مي توان اشاره نمود كه در نتيجه سبب گرديد وحيد از خانه و خانواده نيز فراري شده و در جامعه سرگردان گردد .
2- گروه همالان و همسالان : یکی دیگر از عوامل بروز گرایش به اعتیاد در سطح میانه می توان به نقش همالان و یا همسالان اشاره نمود بر اساس نظريه هاي يادگيري ارتباط با همسالان منحرف ، باعث كسب رفتارهاي انحرافي از طرف جوانان و نوجوانان مي گردد و مي دانيم كه هرچه رفتار انحرافي همسالان بالاتر باشد احتمال رفتار هاي انحرافي نيز بيشتر مي شود و در جهت جلوگيري از اين مسئله مي توان گفت عدم تائيد رفتارهاي انحرافي از طرف همسالان به عنوان يك عامل كنترلي مي تواند باعث جلو گيري از رفتارهاي انحرافي جوانان و نوجوانان شود .
با بررسی رویکردی در زندگی وحید می توان به تعامل با همکاران در محيط کار و روی آوردن وحید به كشيدن سیگار كه اين امر باعث شكسته شدن قبح دوري و نفرت از سيگار در وي گرديد .
يكي ديگر از عوامل كه نقش همسالان در آن بطور حاد ديده مي شود احساس وحيد در مقابل گروه همسالان و بزرگ نشان دادن خود و همراه شدن با آنان را مي توان نام برد كه ناشي از عدم اعتماد به نفس وحيد در مقابل كوچك شمردن و تمسخرات همكاران مي باشد .
يكي ديگر از عواملي كه باعث از بين رفتن نقش همسالان در گرايش به اعتياد در افراد مي شود را مي توان عدم  شجاعت در گفتن کلمه " نه " در افراد نام برد زيرا اگر وحيد مي توانست اين كلمه را در مقابله با همسالان هم خدمتي خود بكار ببرد ديگر دچار اين معضلات نمي گشت و تن به خواسته ها و اصرارهاي آنان نمي داد .
به نظر بنده عامل همسالان مي تواند از مهمترين عواملي باشد كه دامن وحيد را به مواد آلوده ساخته و از  مهمترین عوامل بروز اعتیاد در وحید مي باشد  .
3 - مدرسه :بر اساس نظريه كنترل هيرشي دلبستگي به نهاد هاي مختلف مانند : مدرسه و ... عامل بازدارنده اي براي رفتارهاي انحرافي مي باشد . قطعاً می دانیم که نقش مدرسه و تحصیل در هدایت افراد و همچنین در جامعه پذیری فرد بدلیل بالا رفتن سطح آگاهی و تفکر بسیار موثر می باشد در نتیجه جامعه پذیری به فرد می آموزد که چه چیزی مورد قبول جامعه و چه چیزی غیر قابل قبول می باشد .
تحصیلات بالا و آگاهی فرد میزان گرایش به مواد مخدر را کاهش می‌دهد، متاسفانه کمبود اطلاعات در مورد بیماری اعتیاد مخصوص در بين غیرتحصیل کرده‌هااين موضوع بيشتر مي باشد با نگاهی اجمالی به عدم محیا بودن شرایط تحصیل وحید می توان گفت که اگر شرایط ادامه تحصیل برای وحید فراهم می گشت چه بسا با افزایش آگاهی فکری و ذهنی هرگز وحید دچار آسیبهای اعتیاد نمی شد .
عدم داشتن تحصيلات بالا و نا آشنایی با هنجارهای اجتماعی، درگیر بودن در رفتارهای بزهکارانه در سنیننوجواني از جمله ویژگی‌هايست كه در اثر عدم تحصيلات مناسب در زندگي وحيد ميتوان به آن اشاره نمود .
4- رسانه های گروهی :در اين تحليل منظور از رسانه هاي گروهي تلويزيون ، مجلات ، روزنامه و فيلمهاي  ويدئويي و سينمائي مي باشد و اولين نكنه لازم در خصوص رسانه هاي گروهي ميزان در معرض رسانه ها بودن مهم مي باشد .
بر اساس نظريه يادگيري اجتماعي مشاهده رفتار ديگران باعث يادگيري رفتار خواهد شد و علاوه بر تمايل به تقليد از رفتار ديگران ممكن است اين نكته در همه افراد يكسان نباشد ولي در اين تحليل مي توان در زندگي وحيد دخيل دانست .
می دانیم که رسانه های گروهی بعنوان یکی از ارکان موثر در جامعه پذیری فرد می توانند در گرایش به سوء مصرف مواد مخدر موثر باشند . وجود اطلاع رسانی لازم از رسانه های گروهی چه بسا باعث می شد که سطح آگاهی وحید نسبت به جامعه و آسیبهای آن و در نتیجه در رابطه و تعامل با دیگران در تعارض قرار نگیرد و در معرض تنش و تضاد حاصل از عدم جامعه پذیری قرار نگیرد .

ج ) بررسی علل اعتیاد وحید در سطح کلان :

می دانیم علل و عوامل موثر در گرایش به اعتیاد در سطح کلان بی سازمانیها ، اختلالات و بحرانهائی می باشد که در سطح جامعه پدید می آید .
1- بحران بی کاری و نوع شغل و محیط شغلی :ترک تحصیل وحید و ورود او به بازار کار که می توانست با نظارت دقیق تر در محیط کار از این موضوع جلوگیری بعمل آید ، نظارت کمتری از سوی خانواده بر او اعمال می شد و آزادی عمل بیشتری داشت . بطور کلی می توان گفت قوانین خاص از جمله عدم استعمال سیگار در حین کار و یا محیط کار چه بسا ممکن می شد که وحید به سمت سیگار نرود . و یا اگر دوران خدمت نظام وظیفه را که برای همه اجباری است یک نوع شغل موقت بدانیم می توانست قوانینی به اجراء گذاشته شود مه محیط پادگان پاک و سربازان به راحتی نتوانند مواد به داخل آورده و مصرف نمایند و بطور کلی اگر نظارت دقیقی در محیط کار پدیدار بود هرگز وحید در منجلاب اعتیاد فرو نمی رفت .
2-بحران فقر و نابرابری و عدم وجود عدالت اجتماعی :با نگاهی به دوران کودکی و نوجوانی وحید این نکته بسیار حائز اهمیت می باشد که عدم توانائی مالی خانواده از یک سو و خواسته های بجای وحید از جمله عشق به ادامه تحصیل و آرزوی داشتن وضعیت رفاهی مناسب همه باعث بروز منزوی شدن و گرایش به همالان و یا همسالان از سوی دیگر از مهمترین علل ابتدائی گرایش به اعتیاد در وحید می باشد .
مي توان به اين نكته نيز اشاره داشت كه يكي از عللي كه باعث گرديده كه وحيد چند بار به ترك اقدام نمايد ولي دوباره مجدداً به سوي مواد روي آورد ريشه در زمينه هاي اجتماعي دارد و آن هم در دسترس بودن موادمخدر و وجود مكان هائي كه مي توانست به راحتي مواد تهيه و مصرف نمايد .
3- عدم پایبندی به تعهدات اخلاقی : با تعاملی در زندگی وحید این نکته قابل اشاره می باشد که با وجود همه مواردی از قبیل علل گرایش به اعتیاد که در موضوعات قبل به آنها اشاره شد اگر وحید به تعهدات اخلاقی که در دوران تحصیل و نوجوانی پایبند بود و یا به تعهداتی که نسبت به خانواده از قبیل پدر و مادر داشت عمل می نمود شاید اعتیاد و گرایش به مواد در او تاثیری نمی گذاشت كه اين خود نشان دهنده ضعف در فراگيري اصول اخلاقي در كانون خانواده و اجتماع در وحيد مي باشد .

<?xml:namespace prefix = o />

راهكارها :

به نظر اينجانب راهبردها واستراتژی‌های گوناگونی برای پیشگیری از مصرف مواد مخدر با توجه به زندگی وحید ميتوان مطرح نمود زيرا كه اين راهكارها و راهبردها همگي برخاسته از شرایط ساختاریعلل ارتباطی و ویژگی‌های فردی وحید است ، لذا استراتژی‌ها و راهبرد‌ها بدليل تغییر ویژگی‌هایی فردی وحید و شرایط اجتماعی اومتغير ميباشد كه به نمونه هائي از آن اشاره مي گردد :

با توجه به علاقه مندی وحید به تحصیل و نبود شرایط لازم به نظر اینجانب اگر شرایط اقتصادی خانوادگی وحید به صورت ایده ال میبود شاید از بروز آسیبی چون اعتیاد در وحید جلوگیری می گردید که این شرایط اقتصادی ایده ال ناشی از عدم کار مناسب و یا نبود شرایط کاری لازم برای پدر وی و پایین بودن سطح حقوق و دستمزد در اجتماع و محیطهای کاری می باشد لیکن در جهت پیشگیری این امر می توان با نظارت کافی و لازم در خصوص مهار تورم و افزایش حقوق و دستمزد متناسب با رشد تورم در جامعه توسط دولت و سیاستمداران اشاره نمود .

در مورد گرایش به سیگار وحید با توجه به نفرت او از سیگار به نظر اینجانب اگر شرایط محیط کار طوری از سوی کارفرمای او محیا می گشت که اجازه استعمال سیگار را در محیط کار به کارکنان خود نمی داد و در همان محیط اگر آگاه ساختن خطرات احتمالی ناشی از مصرف سیگار صورت می گرفت شاید وحید هرگز لب به سیگار نمی زد و یا آن حس بدی که نسبت به سیگار داشت تبدیل به یک موضوع عادی و پیش پا افتاده نمی شد .

محیطهای عمومی از جمله پادگانها یکی از مراکزی می باشند که به دلیل وجود افراد مختلف با فرهنگهای گوناگون از محیطهای آسیب پذیر برای جوانان می باشند از جمله راهکارهای لازم در این خصوص می توان به کنترل شدید افراد در کنار آگاهی دادن به آنها از بروز آسیبها جلوگیری کرد . چه بسا اگر محیط پادگان وحید طوری بود که با کنترل شدید معابر ورودی پادگان سربازان نمی توانستند مواد را مواد را به داخل پادگان بیاورند و همچنین مکانهائی فراهم نمی شد که دوستان وحید بتوانند بدون هیچ ترسی مواد مصرف نمایند می توان به جرأت اظهار داشت که هرگز هیچ کدام از سربازان و یا خود وحید به دام اعتیاد گرفتار نمی شدند .

یکی دیگر از آسیبهائی که در رابطه با زندگی وحید می توان بدان اشاره نمود تهیه مواد و در دسترس بودن آن به راحتی و مصرف آن در خرابه ها و ساختمانهای پیش ساخته می باشد حال اگر کنترل نیروی انتظامی در خصوص فروش و عرضه مواد بیشتر می شد که هر کس نتواند به راحتی مواد تهیه نماید و یا با نظارت بیشتر شهرداریها و سازمانهای مربوطه به ساختمانهای متروکه و نیمه ساز چه بسا خیلی از آسیبها در رابطه با مصرف مواد مخدر به وجود نمی آمد .

از موارد دیگری که در زندگی وحید قابل تأمل می باشد نقش همسر وی بوده زیرا بعد از فهمیدن ماجرای اعتیاد وحید کوتاهترین و راحت ترین راه را که همان ترک منزل است را انتخاب نموده و به خانه پدرش می رود حال اگر همسر وحید سعی میکرد با رفتارهای پیشگیرانه خود و دلگرمی هائی که بابت ادامه زندگی به وحید می داد از اعتیاد بیشتر وی جلوگیری می نمود .

فشارهای ناشی از برخوردهای جبهه گیرانه توسط پدر و برادر وحید نیز دال بر تشدید اعتیاد و گرایش او به زندگی بدتری بود زیرا اگر خانواده وحید می توانستند بدون ایجاد تنش مانع از منزل گریزی وحید شوند در این راستا می توانستند کمی از مشکلات وحید را از بین ببرند نه اینکه آنرا تشدید نمایند .

یکی دیگر از راهکارهائی که در رابطه با زندگی وحید می توان بدان اشاره نمود این است که او باید همچنان بر نظرش که همان ترک اعتیاد است استوار بوده و خانواده وی نیز او را بطور نامحسوس کنترل کرده تا مشکلات روحی و روانی باعث گرایش مجدد وحید به مواد نمی شد .


مطالب مشابه :


آسیب شناسی و راهکارهای برون رفت از داستان اعتیاد...زندگی نامه در ادامه بخوانید

دیپلمم را گرفته بودم که در کنکور با برادر بزرگترم بعلت رد شدن در یک کلاس شرکت کردیم و هردو دانشگاه آزاد قبول شدیم برادر در دانشگاه آزاد اصفهان و من در دانشگاه آزاد قزوین. برادرم در دانشگاه ثبت نام کرد و به اصفهان رفت مشغول تحصیل شد ولی من ...




دانشگاه آزاد اسلامی در اطلاعیه ای تأکید کرد

پايگاه اطلاع رسانی نگاه68 - دانشگاه آزاد اسلامی در اطلاعیه ای تأکید کرد - ,,,,,,,,,,,ثبت شده در ستاد ساماندهي پايگاه هاي جمهوري اسلامي ايران,,,,,,,,,,, ... تقويم آموزشي نيم‌سال نخست تحصيلي 90-89 از سوي معاونت آموزشي دانشگاه آزاد اسلامي واحد همدان اعلام شد. به گزارش آنا؛ برنامه انتخاب واحد این ... به گزارش آنا، مهدی خانی مسوول کانون قرآن و عترت دانشگاه در این خصوص گفت : هرساله با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، نمایشگاه قرآن کریم در ایام ماه مبارک رمضان برگزار می شود و هشتمین دوره این... ادامه.




اعلام شرایط انتخاب رشته متقاضیان ادامه تحصیل در دانشگاه های فرهنگیان

وب دانشجویان مجموعه فرهنگیان قزوین - اعلام شرایط انتخاب رشته متقاضیان ادامه تحصیل در دانشگاه های فرهنگیان - ... به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش وپرورش، اسدالله اسدی گرمارودی گفت: وزارت آموزش و پرورش در سال گذشته توفیق داشت، حدود 24 هزار نفر از نیروهای مورد نیاز خود را از طریق دانشگاه های یاد شده، پس از بررسی صلاحیت های عمومی و مصاحبه اختصاصی جذب کند. وی، افزود: ... برگزاری کرسی آزاد اندیشی بصورت مشترک برای اولین بار در فرهنگیان قزوین.




انتصاب سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین

سامانه اطلاع رسانی محمد رضا کیانمهر - انتصاب سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین - - سامانه اطلاع رسانی محمد رضا کیانمهر. ... حامد مانی فر متولد سال ۱۳۴۷ شهر قزوین است دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد رشته معماری از دانشگاه علم و صنعت ایران است که عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت ایران از سال ۷۰ تا ۷۳، عضو هیئت علمی و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین از سال ۷۶ تاکنون، معاون شهرسازی و معماری سازمان مسکن و شهرسازی قزوین.مدیر فنی و اجرایی اداره کل راه و شهرسازی استان، ...




در دانشگاه فرهنگیان چه خبر است؟؟؟؟

‌ماده 6 - دانشجویان متعهد به خدمت موضوع این قانون از آغاز تحصیل خود به استخدام آزمایشی وزارت آموزش و پرورش درآمده و از حقوق و‌فوق‌العاده شغل مربوط به مدارک تحصیلی لازم جهت ورود به دوره تحصیلی مورد نظر برخوردار خواهند شد. .... وب مخصوص دانشجویان دانشگاه فرهنگیان قزوین و همچنین هرکسی که قراره معلم بشه ست و توسط بچه های دانشگاه، کاملا بصورت مستقل از دانشگاه و کارکنان این مجموعه اداره میشه و فقط در موضوعات خاصی به مجموعه کمک میکنه(بیشتر به هدف اطلاع رسانی). ... تصاویر آزاد ...




نمرات نهایی طراحی قالب فورج

وبلاگ آموزشی علی صنعتی - نمرات نهایی طراحی قالب فورج - وبلاگی جهت اطلاع رسانی آموزشی و تحصیلی. ... قابل توجه دانشجویان دانشگاه آزاد قزوین نمرات نهایی تئوری درس طراحی قالبهای فورج از 20 نمره (شامل 6نمره میان ترم، 10 نمره پایان ترم، 2 نمره ...




برچسب :