تاریخچه دانشگاه افسری امام علی (ع)

دانشگاه افسري از آغاز تا امروز

الف-تعليم نظاميگري به شيوه اروپايي
آمد و شد كارشناسان نظامي بيگانه به ايران كه از برادران شرلي(عصر شاه عباس اول) آغاز شده بود، در دوره قاجار گسترش يافت. با جنگ‌هاي ايران و روس، پاي انگليسي‌ها و فرانسوي‌ها به ايران باز شد و دولتمردان ضعيف النفس و بي مديريت قاجار، در جريان تصرّف هرات و تهديد بريتانيا از جنوب، به اين نتيجه قطعي رسيدند كه حضور مستشاران و صنعتگران نظامي فرنگي در ارتش ايران ضروري است؛ گر چه تاريخ اين معالمات و مراودات به آنها نشان داده بود كه در رويارويي احتمالي با هر يك از اين قدرت‌هاي استعماري، بايد از سر ناچاري به ديگران پناه برد؛ بي‌ آنكه اطميناني به حمايت جدي او باشد يا اعتمادي به اينكه كشور مورد نظر، منافع ملت ايران را در يك زد و بند سياسي فداي مطامع خود نمي‌كند؛ آنچنان كه مي‌دانيم فرانسه تعهدات معاهده فين كنشتاين را در قبال ايران، در پيمان دوستي تيلسيت كه با روسيه منعقد كرد، به كلي زير پا گذاشت.
ب-اولين مدرسه نظامي
تنها مدرسه نظامي كه پيش از دارالفنون در تاريخ ارتش ايران به چشم مي‌خورد«مدرسه نظام كامران ميرزا» فرزند وزير جنگ ناصرالدين شاه است كه سال 1264 قمري تاسيس شد و در طول دورۀ وزارت او به كار تعليم سنتي نظاميان پرداخت.
پ-اولين آموزشگاه كلاسيك نظام
اولين سازماندهي ارتش ايران در قرن اخير به دست«ميرزا تقي خان امير كبير» صورت گرفت و نيز شالوده اولين آموزشگاه نظامي كه فنون سپاهگيري را به صورت كلاسيك(مدرسي) تعليم مي‌داد، به همت او ريخته شد. دارالفنون كه به امر اين صدراعظم آگاه و مصصم به شيوه پلي تكنيك پاريس طراحي و ساخته شد، مجموعه‌اي از مدارس مرتبط بود كه يكي از آنها وظيفه تربيت نظاميان و صنعتگران نظامي را بر عهده داشت.
اين مجموعه بزرگ آموزشي در پنجم ربيع الاول 1268 افتتاح شد؛ يعني زماني كه هفده روز از كشته شدن امير كبير مي‌گذشت.
هدف ميرزا تقي خان از ايجاد دارالفنون، ارتقاي سطح علوم و فنون در ايران با كمك گرفتن از دول غير استعماري(بي طرف) و بي نياز شدن تدريجي از غربيان بود. با عزل و كشته شدن اميركبير، دارالفنون نيز به دامن دول استعمارگر افتاد و به راهي جز آنكه هدف بنيانگذار آن بود، كشيده شد.
ت- مدرسه قزاقخانه
اين مدرسه در ورود محمد علي شاه در داخل لشگر قزاق(محل فعلي دارايي ارتش) تشكيل شد و شاگردان آن از قزاق‌ها و درجه داران قزاق انتخاب مي‌شدند و دوره‌هاي كلاسيك افسري(شامل دروس دبيرستان و آموزش نظامي) را تا رسيدن به درجه ستوان دومي، زير نظر معلمان روسي طي مي‌كردند. تشكيل قزاقخانه كه بعدها تا يك لشگر سوار نيز توسعه يافت، محصول سفر دوم ناصرالدين شاه به اروپا و يكي از كاميابي‌هاي بزرگ سياسي روسيه در ايران و از اشتباهات بزرگ ناصرالدين شاه بود.
ث- مدرسه نظام مشير الدوله
حسن پيرنيا(مشيرالدوله) كه تحصيل كرده مدرسه نظامي دانشكده حقوق مسكو و وزير جنگ كابينه وثوق الدوله بود، براي تامين كادر افسري ارتش و تربيت نظاميان لايق، به تاسيس دانشكده افسري به سبك(سن سير)فرانسه اقدام نمود و كساني را به رياست مدرسه انتخاب كرد كه افسران عالي رتبه تحصيل كرده آلمان بودند.
شرايط تحصيل و آزمايش ورودي اين مدرسه بسيار مشكل بود.
اخلاق و وضعيت خانوادگي داوطلبان ورود به اين مدرسه، از سوي شهرباني با دقت تمام بررسي مي‌شد و پس از ورود شخص به مدرسه نيز هر گاه در طول تحصيل به دلايلي، عدم صلاحيت او محرز مي‌گرديد، فوراً از مدرسه اخراج مي‌شد.
دانشجويان اين مدرسه، داراي لباس متحدالشكل و كلاهي با نشان شير و خورشيد بودند.
ج-مدرسه افسران ژاندارم (صاحب منصبان ژاندارمري)
اين مركز آموزش عالي نظامي كه مدرسه«افيسيه» و «سوزافيسيه» هم ناميده مي‌شد، به كار آموزش و تربيت كادر افسري ژاندارمري اهتمام داشت. طول دوره‌هاي آموزشي آن شش ماه ( به صورت شبانه روزي) و محل آن يوسف آباد بود.
چ- مدرسه دامپزشكي(بيطاري) ومعين پزشكي قشون
اين مدرسه موظف بود در تربيت معين پزشكان(بهياران) نظامي، تاسيس بيمارستان‌ها و درمانگاه‌هاي نظامي، تشكيل موسسه‌هاي دارویي، خريد دواب و مراقبت در اصلاح نژاد و تكثير و معاينه دائمي آنها و به طور كلي، حفظ بهداشت عمومي قشون در زمان جنگ و صلح،‌اقدام و بر آن نظارت نمايد.
تشكيل«مجلس نظام كل قشون»
الف-ادغام مدارس نظام و تشكيل مدرسه نظام كل قشون
كودتاي سوم اسفند 1299 شمسي، تحولاتي را در امور قشون به همراه داشت.
لذا به موجب«حكم عمومي قشون-شماره يك» بهمن ماه 1300شمسي، صادره از سوي وزير جنگ وقت(رضا خان) به سرهنگ عزيز الله خان ضرغامي به عنوان رياست كل مدارس نظام ابلاغ شد كه مدرسه‌هاي قزاقخانه،‌مشيرالدوله، بيطاري و مدرسه جديد كه متشكل ازچهار مدرسه ابتدايي، متوسطه، عالي و دامپزشكي بود، تحت نظارت ستاد ارتش، به كار تربيت و آموزش نظاميان پرداخت.
همزمان با تكميل ساختمان مدرسه قشون، انواع وسايل آموزشي، آزمايشگاهي، تمريني و ورزشي جديد نيز تهيّه و نصب شد و در معرض استفاده دانشجويان قرار گرفت.
در سال 1303 براي جبران كمبود افسران، يك آموزشگاه ستواني نيز به تشكيلات مدرسه افزوده شد كه طول دوره آن يك سال بود. فارغ التحصيلان اين آموزشگاه به درجه ستوان سومي وارد ارتش مي‌شدند.
ب- اعزام محصل به خارج واستخدام مستشار
در سال 1302 شمسي، وزير جنگ وقت(رضاخان) لايحه اعزام شصت نفر از محصلين مدرسه كل قشون به خارج از كشور را به تصويب مجلس شوراي ملي رسانيد.
درخرداد همان سال عده‌اي از افسران با رسته‌هاي مختلف كه مقدمات معلومات نظامي را در ايران طي كرده بودند، جهت تكميل دانش نظامي و آشنايي با فنون پيشرفته كه در اروپا متداول بود به فرانسه اعزام شدند.
بازگشت افسران اعزامي از فرانسه در سال 1305 شمسي، تغيير ساختار مدرسه نظام كل قشون را براي شبيه ساختن بيشتر آن به «سن سير» فرانسه به همراه داشت؛ بدين شكل مدارس چهارگانه ياد شده به سه مدرسه ابتدايي با شش پايه يا كلاس؛ متوسطه با چهار پايه، و عالي با دو پايه تبديل شدند.‌آموزشگاه ستواني نيز تعطيل شد و در مهر ماه 1307 با ساختار آموزشي جديد و طول دوره دو سال،‌ مجدداً بازگشايي شد. طول دوره اين آموزشگاه از 1314 تا 1320، سه سال بود.
در سال 1312 و 1314 به منظور پيشبرد سطح دانش نظاميان و جبران كمبود استاد، علاوه بر اعزام محصل به اروپا، لايحه استخدام مستشاران نظامي فرانسوي نيز به تصويب مجلس شوراي ملي رسيد و تعدادي از افسران ارتش فرانسه به استخدام ارتش ايران درآمدند تا در مدرسه عالي نظامي(مدرسه صاحب منصبي) به آموزش دانشجويان در رسته‌هاي مختلف نظامي(دروس تخصصي نظامي) بپردازند.
حضور اين عده به دليل مشاركت در تاسيس دانشگاه جنگ، تا سال 1318 ادامه يافت، امّا آغاز جنگ دوم جهاني سبب بازگشت آنان به فرانسه شد. يادآوري اين نكته لازم است كه در دانشگاه جنگ در سال 1314 به فرمان رضا شاه براي تربيت و آموزش فرماندهان واحدهاي بزرگ ارتش و ارتقاي آنان به درجه سرتيپي با دوره«فرماندهي» و «ستاد» تاسيس شد.
پ-برنامه آموزش مدرسه كل قشون
از بدو تشكيل مدرسه كل قشون، مدارس نظامي سه گانه آن،‌دروس تاكتيك،‌خدمات صحرايي، مشق‌هاي نظامي، رياضيات و زبان‌هاي خارجي(فرانسه و انگليسي) را در دستور آموزش خود قرار دادند و در سه سطح مبتدي، متوسطه و عالي به تعليم آنها پرداختند.اما از سال 1312 به بعد،‌اين مدارس با برنامه خاص آموزشي، دو نوع آموزش را در كنار هم ارائه مي‌نمودند:
الف)آموزش موظفي كه وزارت آموزش و پرورش طالب آن بود.
ب)آموزش نظامي شامل آموزش عمومي و آموزش تخصصي يا رسته‌اي.
برنامه آموزش مدارس جديد نظام(مدرسه نظام كل قشون) بجز در شش ماه اول تشكيل آن، شبانه روزي بود و دانشجويان فقط شب‌ها و روزهاي جمعه به مرخصي اعزام مي‌شدند و تغذيه آنها تماماً به عهده مدرسه بود.
دانشجويان در هر هفته سه روز را با اسلحه و تجهيزات، در تپه‌هاي عباس‌آباد به عمليات تاكتيكي و صحرايي مي‌پرداختند و يك روز در هفته نيز تمرينات عملي توپخانه را در باغشاه تعليم مي‌ديدند. دوره‌هاي رزم سوار، صف جمع سوار، نگهداري اسب و حركات درماني در مدرسه ابتدايي نظام، به طور كامل تعليم داده مي‌شد.
همچنين مدرسه قشون اردوگاه‌‌هاي داشت كه دانشجويان خود را با برنامه‌هاي مشخص در فواصل هفته يا فواصل دوره‌ها براي تكميل آموزش‌هاي نظري و تمرين‌هاي عملي و كاربرد سلاح و ... به اين مركز مي‌برد. از اين اردوها و اردوگاه‌ها مي‌توان به شرح زير ياد كرد:
اردوگاه دروس، اردوي سيّار لشگرك-لار-دماوند، اردوگاه آموزشي اقدسيّه، اردوگاه تاكتيكي كوير قم، اردوگاه تاكتيكي جنگل آمل و اردوگاه كوهستان آبعلي.
ت-اولين دانشجويان مدرسه عالي
اولين دانشجويان مدرسه عالي
اولين دانشجويان مدرسه عالي كل قشون، 19 نفر بودند(از قرار 16 نفر در رسته پياده، يك نفر در رسته سوار و دو نفر مهندس) كه در مهرماه 1302 از مدرسه فارغ‌التحصيل شدند. اگر چه با جرياناتي كه روي داد به درجه ستوان دومي نرسيدند.
تاسيس دانشكده افسري
الف-تغيير نام مدرسه كل قشون به دانشكده افسري
با گسترش نام مدرسه كل قشون به دانشكده افسري
با گسترش سازمان ارتش و تشكيل پادگانهاي نظامي در بعضي از استان‌ها احتياج به وجود افسران جوان تحصيل كرده، روز به روز بيشتر محسوس مي‌شد. بدين ترتيب در سال 1314 نام مدارس سه گانه قشون(ابتدايي، متوسطه، عالي) به دبستان نظام، دبيرستان نظام و دانشكده افسري تغيير يافت و راه ورود به دانشكده افسري، طي دوره دبيرستان نظام و شرط ورود به دبيرستان نظام، گذراندن دوره دبستان نظام، تعيين شد؛ بر اين اساس،‌در شهرهاي ديگر ايران( تبريز، مشهد،‌ اصفهان، شيراز، كرمانشاه) نيز دبيرستان نظام تشكيل گرديد و كنترل برنامه آموزش آنها به دانشكده افسري سپرده شد؛ گرچه از نظر دروس آموزشي غير نظامي، تابع مقررات آموزش و پرورش بودند.
دانشكده افسري از بدو تاسيس، در سلسله مراتب فرماندهي، زير نظر ستاد ارتش بود. اما اين ستاد، با ستاد مشترك ارتش متفاوت است و در واقع،‌ همان ستادي است كه در سال 1324، نيروهاي هوايي و دريايي،‌ تحت فرماندهي كل نيروي زميني مي‌شدند و در اين سال بود كه مستقل شده و ستاد نيرو تشكيل دادند و به ستاد «ستاد مشترك ارتش» كه تازه تاسيس شده بود و در آن تاريخ«ستاد كل ارتش» ناميده مي‌شد، پيوستند. بدين ترتيب دانشكده افسري نيز از اين تاريخ،‌ «دانشكده نيروي زميني» ناميده شد.
ب-برنامه آموزشي دانشكده افسري
طول دوره دانشكده افسري تا سال 1328، دو سال بود و دانش‌آموختگان اين دانشكده با درجه ستوان دومي وارد ارتش مي‌شدند. از اين سال، به علت رشد علم و پيشرفت تكنولوژي تجهيزات و سلاح‌هاي اين دوره، به سه سال افزايش يافت و ارزش تحصيلي فارغ التحصيلان از طرف وزارت فرهنگ وقت، ليسانس نظامي ارزيابي شد. از سال 1350 با تغييراتي كه در نظام درسي دانشكده داده شد و افزودن واحدهاي درسي رشته دانشگاهي علوم(رياضي-فيزيك) ارزش تحصيلي دانش‌آموختگان«ليسانس علوم» شناخته شد.
دانشكده افسري در انقلاب و جنگ
الف-امام و ارتش
با پيروزي انقلاب اسلامي در 22 بهمن 1357 دشمنان اسلام و ايران، خط جديدي از توطئه را پيش گرفتند كه تضعيف ارتش و زمزمه‌هاي منافقانه انحلال آن، از اولين گام‌هاي اين حركت شيطاني بود. انحلال ارتش مي‌توانست ضربه محكمي بر پيكر انقلاب باشد، اما با زيركي،‌ شناخت و دور انديشي امام(ره) كه انقلاب در ارتش و مردمي بودن بدنه ارتش را باور داشتند و به شدت از كيان ارتش حمايت كردند، چنين توطئه‌اي نقش بر آب شد و با اعلام روز 29 فروردين(1358) از سوي ايشان به عنوان روز ارتش،‌تداوم حيات ارتش تضمين گرديد. امام عزيز در پيام خويش به مناسبت اين روز،‌ ملت ايران را به حفظ احترام و شان ارتش اسلامي و به تعبير ايشان«ارتش امام زمان(عج)» توصيه نمودند.
ب-دانشكده افسري در انقلاب
دانشجويان دانشكده افسري، در آغازين روزهاي انقلاب با تعطيل كردند كلاسهاي درس و پيوستن به صفوف تظاهركنندگان و شعار نويسي و اعلام انزجار از حكومت طاغوت، سهم خويش را در به ثمر رساندن انقلاب اسلامي ادا كردند و با تقديم شهيداني چند،‌صدق كلام خويش را به اثبات رساندند.
شهيداني چون حسام‌الدين شير دل و ستوان دوم ملا جعفر و دانشجويان شهيدپور رشيدي، كاظم‌آبادي، كريم اقدام و زارعي كه در صحن دانشكده به شهادت رسيدند و شهيد ستوان يكم پزشك صفوي كه در تظاهرات خياباني به شهادت رسيدند.
پ-دانشكده افسري و جنگ
با آغاز تجاوز عراق به خاك ميهن اسلامي در 31 شهريور 59 و صدور پيام تاريخي امام خطاب به قواي مسلح و ملت غيور ايران، دانشجويان دانشكده افسري نيز همانند ساير گروها، بلكه پيشاپيش مدافعان، به سوي جبهه‌هاي نبرد حق عليه باطل شتافتند.
دانشجويان،‌ شبانه از طريق جادّه اهواز-خرمشهر به تنها يگان نظامي مدافع شهر(گردان دژ لشگر 92 زرهي اهواز) پيوستند و زير آتش شديد توپخانه دشمن،‌ توانستند با كمك عناصر ژاندارمري خرمشهر به دفاع از خرمشهر بپردازند و با تنها سلاح‌هايي كه در اختيار داشتند (آر پي جي-7 و ژ3) تعدادي از تانك‌هاي دشمن را منهدم نموده و نفراتي از دشمن را به اسارت بگيرند...
دفاع 35 روزه دانشجويان در اين خط پدافندي، از حماسه‌هاي به يادماندني تاريخ دفاع مقدّس است.
دانشكده افسري در طول هشت سال دفاع مقدس و به منظور حفظ دستاوردهاي انقلاب اسلامي و خون شهيدان و با حضوري مستمر و كار آمد، شهداي گرانقدري را تقديم اسلام عزيز نمود.
ت-تغييرات در نظام آموزشي دانشكده
با پيروزي انقلاب اسلامي، مسئله اصلاح متون ونظام آموزشي دانشكده، مدّ نظر مسئولان نظام اسلامي و بخصوص فرمانده وقت دانشكده، «شهيد سرتيپ نامجو» قرار گرفت. براي تحقق اين منظور، در بدو امر، تعدادي از دروس زائد حذف شده، دروس ضروري جديد جايگزين آنها گرديد و در حركت بعد، با اصلاحاتي در مجموعه دروس دانشكده آموزش‌هاي علمي سال سوم در جهت تخصص‌هاي رسته‌اي دانشجويان هدايت گرديد.
پيشرفت روز افزون دانش بشري و كاربرد وسيع بالاترين و پيچيده‌ترين تكنولوژي‌ها در ارتش‌هاي جهان و مسائل روز مديريت و فرماندهي،‌‌ ايجاب مي‌نمود كه تنها به يك مجموعه درسي(ليسانس علوم) در دانشكده افسري اكتفا نشود. لذا در اولين حركت، طي هماهنگي‌هايي كه با وزارت فرهنگ و آموزش عالي و شوراي انقلاب فرهنگي انجام شد، اولاً زمينه لازم براي ادامه تحصيل دانش‌آموختگان در ساير مراكز آموزش عالي كشور فراهم شد. ثالثاً سه گروه علمي(با سه مجموعه درسي) فيزيك، رياضي و مديريت، در دانشكده افسري تشكيل گرديد كه جايگزين تنها مجموعه درسي گذشته( ليسانس علوم) شد.
تاسيس دانشگاه افسري
الف-دانشگاه به جاي دانشكده
ايجاد رشته‌هاي تحصيلي جديد در زمينه‌هاي مهندسي، علوم پايه و علوم انساني، تجديد نظر در ساختار دانشكده افسري را ايجاب مي‌كرد. بر اين اساس و با بذل توجهي كه مقام معظم رهبري فرمودند، سازمان جديدي با بافت مناسب فعاليت‌هاي گسترده‌تر آموزشي و پرورشي طراحي شد و به تصويب رسيد كه با عنوان«دانشگاه افسري» جايگزين دانشكده افسري گرديد.
در سازمان پيشنهادي جديد، هفت دانشكده در نظر گرفته شده است كه از اين تعداد، چهار دانشكده مديريت، علوم، فني-مهندسي و زبان‌هاي خارجي با گروه‌هاي علمي مربوطه تاسيس شده و از آغاز سال تحصيلي 71-72 فعاليتهاي آموزشي خود را آغاز كرده‌اند.
ب-توسعه امكانات علمي-پژوهشي:
ايجاد آزمايشگاه‌هاي مدرن و فراهم آوردن امكانات و تجهيزات آزمايشگاهي و كمك آموزشي، از جمله اولين ضرورت‌هايي بود كه با تاسيس دانشگاه افسري، مورد توجه قرار گرفت و به سرعت نسبت تامين آنها اقدام گرديد.
بدين ترتيب، جمعاً چهارده آزمايشگاه و كارگاه مربوط به رشته‌هاي الكترونيك(1) الكترونيك(2)، الكترونيك(3)، مدارهاي منطقي، تكنيك پالس،‌ اجزاي كامپيوتر، ميكروپروسسور، كنترل سيستمهاي خطي، الكترونيك صنعتي، ماشين(1)، مدارهاي مخابراتي و سيستم تلويزيون و نيز كارگاه برق، احداث شده، بر آزمايشگاه‌هاي قبلي افزوده شدند؛ آزمايشگاه‌هاي قبلي عبارت بودند از: فيزيك مكانيك، ترموديناميك، الكترونيك، شيمي،‌ فيزيك هسته‌اي و فيزيك حرارت.
دانشگاه افسري همچنين با ايجاد شبكه‌ كامپيوتري و با استفاده از كارگاه‌هاي كامپيوتري شخصي pc راه اندازي لابراتوار پيشرفته صوتي-تصويري زبان، تلاش ديگري را در جهت برگزاري منظم دوره‌هاي آموزشي زبان و كامپيوتر سازماندهي كرده است.
ايجاد كتابخانه تخصصي براي دسترسي اعضاي هيئت علمي به جديدترين منابع، خريداري بورس تحصيلي در رشته‌هاي مورد نياز در مقطع كارشناسي ارشد و دكتري از دانشگاه‌هاي كشور معرفي استادان سازماني واجد شرايط و فارغ‌التحصيلان ممتاز دانشگاه افسري براي شركت در كنكورهاي سراسري و زمينه‌سازي ارتقاي علمي آنها، معرفي استادان براي شركت در سمينارهاي علمي، چاپ فصلنامه و فصلنامه مديريت نظامي با درجه(علمي-ترويجي) و فعال ساختن معاونت تحقيق و پژوهش دانشگاه، كوشش‌هاي ديگري است كه در راستاي همگام كردن تحقيق با آموزش در اين دانشگاه برداشته شده است.
فرماندهي معظم كل قوا در جمع فرماندهان نيروي زميني فرمودند:
«دانشكده افسري را حقيقتاً به چشم يك كشتزار بسيار پر اهميت و حياتي براي ارتش در نظر بياوريد. اينها هستند كه خواهند توانست آرزوهاي شما را در باب ارتش در آينده تحقق بخشند»
بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران نيز فرموده‌اند:
«يكي از بركات اين جنگ تحميلي براي ملت ما همين معناست كه ... دانشجويان افسري ما در دانشكده، عملاً در جبهه‌ها حاضر مي‌شوند و تعليمات علمي مي‌بينند و در علوم عملي، اين ميزان است،‌ نه خواندن. امروز شما نور چشم همه ما هستيد و ما به وجود امثال شما بايد افتخار كنيم و شما براي اسلام، يك ارتش قوي و مستقل باشيد.»
شرايط و نحوه پذيرش دانشجو در دانشگاه افسري
دانشگاه افسري امام علي(ع) جهت تكميل كادر فرماندهي و برآوردن نيازمندي علمي خود هرساله از طريق كنكور اختصاصي در رشته‌هاي مختلف دانشجو مي‌پذيرد.
الف-شرايط عمومي داوطلبان
شرايط عمومي داوطلبان ورود به دانشگاه افسري امام علي(ع) به شرح زير است:
1-متدين بودن به دين اسلام؛
2-داشتن تابعيت جمهوري اسلامي ايران؛
3-داشتن گواهينامه پايان دوره متوسطه در رشته‌هاي رياضي، فيزيك،‌علوم تجربي علوم انساني؛
4-ايمان به انقلاب و نظام جمهوري اسلامي ايران؛
5-عدم محكوميت ناشي از اقدام عليه انقلاب و نظام؛
6-عدم محكوميت به محروميت از خدمات دولتي؛
7-نداشتن سابقه عضويت يا وابستگي به احزاب و گروه‌هاي سياسي غير قانوني و يا الحادي؛
8-عدم معروفيت به فساد اخلاقي و عدم اعتياد به مواد مخدر؛
9-نداشتن سوء پيشينه برابر اعلام مراكز ذي صلاح؛
10-احراز قبولي در آزمون ورودي و داشتن سلامت جسماني، برابر گواهي مركز معاينات اداره بهداري نيروي زميني ارتش؛
11-سپردن تعهد خدمت و تعهد به رعايت مقررات دانشگاه افسري و نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران؛
12-تحصيل در دانشگاه افسري امام علي(ع) به صورت شبانه روزي بوده و كليه هزينه‌هاي لباس و زيست به عهده دانشگاه مي‌باشد.
ب-مزاياي تحصيل در دانشگاه افسري امام علي(ع)
مقاطع، رشته‌هاي تحصيلي و ضوابط آموزشي دانشگاه افسري تابع مقررات نيروهاي مسلح و آموزش عالي است و مقاطع تحصيلي آن نيز كارداني و كارشناسي در رشته‌هاي مديريت دفاعي، مهندسي سيستم، هوانوردي، مهندسي نگهداري و مربي عقيدتي مي‌باشد.
1.فارغ‌التحصيلان مقطع كارداني به درجه ستوان دومي نايل مي‌گردند و ترفيعات بعدي آنان برابر قانون ارتش جمهوري اسلامي ايران خواهد بود.
2.دانشجوياني كه به تحصيلات خود در مقطع كارشناسي ادامه دهند، پس از فراغت از تحصيل، به درجه ستوان دومي نايل مي‌گردند و ترفيعات بعدي آنان، برابر قانون ارتش جمهوري اسلامي ايران خواهد بود.
3-دانشگاه افسري شبانه‌روزي بوده و مسكن دانشجويان و هزينه‌هاي بهداشت، درمان، خوراك و پوشاك آنها به وسيله دانشگاه تامين خواهد شد.
4-به دانشجويان در دوران تحصيلي، مبلغي به عنوان كمك هزينه تحصيلي پرداخت خواهد شد كه اين مبلغ در پايان مقطع اول به معادل حقوق ثابت ستوان سومي(برابر نظام هماهنگ پرداخت حقوق كاركنان دولت) خواهد رسيد و پس از آنان نيز تا پايان دوره آموزشي دانشگاه ادامه خواهد يافت.
به مستخدمين ارتش جمهوري اسلامي ايران، با تكميل فرم ويژه و مطابق با ظوابط، در طول خدمت در ارتش و قبل از خروج از آن، يك باب مسكن مناسب و متعارف واگذار خواهدشد.
اهداف آموزشي و پرورشي
اهداف آموزشي پرورشي دانشگاه بر سه بعد استوار است:
بعد عقيدتي، بعد علمي و بعد نظامي.
اهداف عقيدتي
.بالا بردن بينش ديني
.تقويت مباني اعتقادي و عملي.
اهداف علمي
فراهم ساختن زمينه‌هاي علمي لازم جهت فراگيري آموزش‌هاي تخصصي؛
ايجاد زمينه‌هاي ذهني و فكري توسعه،‌قدرت تجزيه و تحليل و تصميم‌گيري دانشجويان؛
ايجاد زمينه‌هاي علمي لازم جهت تحصيل دانش‌آموختگان در مراكز آموزش عالي كشور در رابطه با نيازهاي تخصصي ارتش جمهوري اسلامي ايران.
اهداف نظامي
فراهم ساختن زمينه لازم جهت بالا بردن شخصيت دانشجويان و باور كردن منش افسري در ساختار فكري و جسمي آنان؛
تامين و توسعه دانش عمومي و نظامي دانشجويان؛
پرورش جسم وتحكيم مباني انظباط، ايجاد روحيه سلحشوري و تقويت نيروي مقاومت دانشجويان در برابر شدائد.
ماموريت دانشگاه افسري امام علي(ع)
آموزش و پرورش افسران مومن،‌لايق، شجاع، كارآمد و مبتكر جهت تصدي مشاغل مختلف نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران و همچنين ساير نيروها وسازمان‌ها در زمینه رسته‌هاي مشترك


مطالب مشابه :


تاریخچه دانشگاه افسری امام علی (ع)

تاریخچه دانشگاه افسری عمومي قشون در زمان جنگ و صلح دانشگاه بر سه




از آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی چه خبر؟!؟-خبر 10 خرداد93

وزیر آموزش و پرورش در خصوص زمان آزمون به است، اما زمان بر ورودی دانشگاه افسری .




پرسش و پاسخ دانشجویان - محمود محمدپور

و در زمان تعیین شده در آزمون و فقط بر اساس نمرات آزمون دانشگاه افسری




سیر مالکیت در ایران و چگونگی ثبت اسناد و املاک (11)

از نظر زمان رویش بود که توسط افسری که از سوی مصاحبه آزمون دانشگاه




اطلاعيه دانشگاه فرهنگيان درباره ثبت نام از متقاضيان شركت در آزمون جذب نيروي قراردادي سال 93

قراردادي دانشگاه فرهنگيان زمان برگزاری آزمون و نحوه آزمون بر روي كارت




رابطه بین کودک آزاری والدین و الگوی مجرمانه شرارت در کودکان آزار دیده(مطالعه موردی: مجرمین شرارت زند

بر مبنای نظریه کودک، تبریز، دانشگاه تبریز. 7. افسری و زمان برگزاري آزمون




شرایط وکالت ،زمان ثبت نام برای دوره کارآموزی و نمونه سئوالات آزمون وکالت

نشاني محل برگزاري آزمون بر روي کارت شرکت در آزمون سیاست گذاری در و زمان برگزاری آزمون




نتایج آزمون استخدامی استانداری کردستان- مهر 92

دلبران ۱ نفربود علاوه بر آزمون علمی سرمایه گذاری و ورودی دانشگاه افسری .




برچسب :