كار در اتاق عمل برا ي کارشناسان بيهوشي

عبارتند از:

۱-رعایت نظم ۲-ایجاد روحیه همکاری و کار کردن در قالب یک تیم۳-کنترل عفونت ۴- داشتن روحیه ایثار

مطالب خود را از قبل از ورود به اطاق عمل شروع میکنیم:

-استراحت مناسب در شب قبل و دوری از شب زنده داری وایجاد استرس در خود(باعث تصميم گيري صحيح در بحران ميشود و با تمركز كار خواهيد كرد)-دوش آب سرد درصبح روز کار(خواب آلودگي را از شما دور ميكند)-کنترل ناخن ها-مسواک را هرگز فراموش نکنید.-آراستگی ظاهری و خوردن صبحانه کافی.

یک کاردان بیهوشی باید در برنامه روزانه خود حتما" ورزش(پیاده روی-شنا)رابگنجاند تا استرس کاری را بتواند دفع کندو با آسودگی خاطر کار را شروع نماید.در تمام کارها برنامه ریزی درست داشته باشدو نظم را سر لوحه زندگی خود قرار دهدو به قول بزرگی:یک گام از بقیه جلوتر باشد.

میرویم به طرف اطاق عمل و شروع یک روز کاری در آن:

تعویض کفشهاو لباس و پوشیدن کلاه و ماسک مناسب .گرفتن برنامه کاری از سرپرست بیهوشی وهماهنگی با گروه جراحی.

چک اطاق عمل با استفاده از چک لیست تهیه شده و آمادگی کامل از هر حیث برای کار.

چک اکسیژن سانترال - کپسول ها ی ذخیره-گاز های بیهوشی-دستگاه بیهوشی-لوازم -و دستگاه ها و مانیتورینگ ها-داروها-تخت بیمار - برانکاردها-

نمونه یک چک لیست:

چک اکسیژن سانترال و کپسولها

چک گاز های بیهوشی

چک دستگاه بیهوشی

لوله تراشه و استیلت

لارنگوسکوپ ها

آمبوبگ

داروها

سیستم اطفال

ستهای اسپاینال واپیدورال و سوزن های مربوطه

دستگاهها:پالس اکسی متر-مانیتورینگ -فشارسنج-ساکشن -پنس مگیل-تخت بیمار

ترالی ریکاوری و محیط ریکاوری.

چک اکسیژن سانترال:کنترل فشار اکسیژن در مانومتر مرکزی و هماهنگی با تاسیسات بیمارستان

چک کپسول اکسیژن: با مانومتر وصل شده. اولین بارومتر فشار کپسول و دومی فشار خروجی را نشان می دهد.همیشه مانومتر را در حالی کنترل کنید که به طرف دیوار باشد تا خطری برای فردی ایجاد نشود.

چک گاز های بیهوشی:در صورت خالی بودن پر شود ولی لبریز نشود.

چک دستگاه بیهوشی:کلیه والو ها بسته واکسیژن باز شود سپس بگ را بفشارید نباید کاهش فشار در آن بوجود آید ویا صدای نشتی شنیده نشود که در این صورت رفع عیب صورت گیرد.

چک لوله تراشه :در سایز های متفاوت باشد

چک استیلت:روی میز بیهوشی آماده باشد.

چک لارنگوسکوپ ها: پر نور باشند و دارای لامپ وباطری ذخیره و

چک آمبوبگ :خروجی هوا را مسدود و اگر والو دارد ببندید و سپس بگ را بفشارید کاهش فشار ایجاد نشود.

چک داروها:تاریخ مصرف-عدم وجود ذرات معلق ذرآن-عدم تغییر رنگ-ویالها به اندازه حل شود و از مصرف ویال های روزهای قبل خود داری گردد(مخصوصا" باربیتورات ها).محل داروها در قفسه تغییر نکند و همیشه ثابت باشد.

سیستم اطفال: به دستگاه وصل و چک شود.

چک ست ها : از نظر تاریخ استریزاسیون( از یک هفته بیشتر نباشد).

چک ریکاوری:ترالی اورژانس ریکاوری از هر حیص کامل و محیط ریکاوری باید از نور کافی بر خوردار باشد.

آنچه باید روی یک میز بیهوشی آماده باشد:

-لوله تراشه در سه سایز-ایر وی-پنس مگیل-کانکشن-لارنگوسکوپ.

تحویل بیمار از بخش وکنترل آن:

-کنترل آمادگی بیمار از نظر روحی-اطمینان از باز بودن خط وریدی-نداشتن دندان مصنوعی و اتصالات فلزی (انگشتر) -ناشتابودن به مدت ۸ ساعت-کنترل وزن بیمار-کنترل محل شیو در صورت دستور پزشک یا روتین بودن کار (در مواردی شیو در اطاق عمل انجام میشود مثل اعمال ارتوپدی)-کنترل پرونده(مشخصات-رضایت جراحی وبیهوشی-رزرو خون آزمایشات وگرافی ها-مشاوره ها -نوار قلب-و...).

رضایت بیمار باید همیشه آگاهانه باشد.و بداند که چه کاری برای او انجام میشود و هیچ سئوال بی پاسخی نداشته باشد.

-بهتر است پرستار بیهوشی روز قبل یا قبل از اطاق عمل با بیمار ملاقات داشته باشد و ضمن معرفی خود او را با شرایط و محیط اطاق عمل آشنا سازد و در صورت امکان آلبوم عکسی به همراه داشته باشد.استرس بیمار کاسته میشود و میزان داروی مورد نیاز کاهش یافته و بیدار شدن بیمار تسهیل میشود.

سابقه قبلی بیهوشی را حتما" بپرسید واگر تجربه کرده باشد.آیا مشکلاتی داشته یانه؟

هدایت بیمار به اطاق عمل و آماده نمودن او:

تلاش جهت کاهش استرس در حین انتقال با صحبت کردن.انتقال بروی تخت عمل(وضعیت بیمار از نظر احتمال داشتن پوکی استخوان - درد زیاد ویا هر گونه آسیب به او رابررسی کنید)..ایجاد محدودیت های فیزیکی ضمن توضیح فواید آن( در جهت حمایت اوست).-گرم نگه دارید.مانیتورینگ ها را وصل کنید وباز در مورد عملکرد آنها مختصری توضیح دهید تا ترسی ایجاد نشود.فشار سنج ویک گوشی در طرف چپ سینه فیکس گردد و این دو آخرین وسایل باشند که از بیمار جدا میشوند.

بی نظمی را هرگز تجربه نکنید.

-آنژیوکت ۱۴-۱۶ در دسترس باشد.

-چیدن میز بیهوشی بر اساس روش بیهوشی: میز را باید بر اساس روش بیهوشی چید و تدارک داروها دیده شود.

شروع اینداکشن بیهوشی:توجهات این قسمت بسته به روش بیهوشی است .در اینداکشن عمومی که با تزریقات وریدی آغاز میشود: ۱-دارو پس از تزریق از دسترس ما خارج میشود بنابر این دقت کامل در رقت دارویی و تزریق آن داشته باشیم ۲-آنتی دوت داروها در دسترس باشد.۳-اگر غلظت دارو و مقدار داروی تزریقی در واحد زمان کمتر باشد سطح بیهوشی قابل کنترل تر خواهد بود و میتوان از تزریق اضافه پیشگیری نمود.۴- نسدنال وسایر داروهای این خانواده در کبد متابولیزه میشوند و متابولیت آنها از ادرار دفع میگردند اما آنچه باعث خاتمه اثر آنها میشود تجزیه شیمیایی نیست بلکه انتشار مجدد آنهاست. دارو پس از تزریقدر مدت ۵۰ ثانیه در مغز به حداکثر غلظت میرسد وبیمار بیهوش میشود و با گردش مجدد خون این دارو از مغز برداشت شده و از غلظت پلاسمایی کاهش و در بافت چربی جایگزین میگردد( پوست - استخوان- عضله و آخر از همه بافت چربی نسدونال را جذب میکند و سه عضو اول در مدت ۱۵ دقیقه به حالت تعادل میرسند ولی بافت چربی در مدت چند ساعت.) در هنگام گردش مجدد خون غلظت دارو در مغز کاهش وبا اینکه مقدار کمی از دارو متابولیزه شده همین کاهش غلظت باعث بیدار شدن بیمار میشود(ظرف چند دقیقه)حال اگر حتی دوز های کم دارو اضافی تزریق شود(مکررا")میتواند باعث مسمومیت بیمار شود.ریکاوری از نسدونال به خاطر آزاد شدن آهسته دارو از چربی به آرامی صورت میگیرد.

۵-دوز دارو بر اساس وزن بون چربی محاسبه میشود بنابر این در بیماران عضلانی نیاز به دوز بالاتری خواهیم داشت.چنانچه بیمار با کمترین تحریک تقلا نماید حاکی از بلوک نا کافی راههای آورنده (حرکتی) است و هرگونه تحریک طی لوله گذاری تراشه میتواند باعث لارنگو اسپاسم و سرفه گردد.

با توجه به مقدمات ذکر شده:

۱-اکسیزناسیون بیمار به مدت ۵ دقیقه (پره اکسیژناسیون)۲-تزریق داروها بر اساس دستور پزشک و اعلان آن طوری که فقط متخصص بیهوشی آنرا بشنود(اپیات ها- آرامبخش در صورت لزوم مثل دیازپام- اینداکشن بیهوشی-شل کننده عضلات برای لوله گذاری تراشه)۳-لوله گذاری تراشه(و پر کردن کاف آن) و فیکس کردن با چسب یا باند ویا فیکساتور مخصوص.و کنترل ونتیلاسیون هر دو ریه(به دلیل انحنای کمتر تراشه راست اکثرا" لوله به سمت ریه راست وارد میشود که در این صورت صدای تنفسی در آن سمت بیشتر شنیده می شود و باید لوله را کمی به بالاتر بکشیم و زمانی که صداهای تنفس برابر شد لوله تراشه ثابت گردد.و یک ایروی بگذارید ۴-کنترل برگشت تنفس وبی اثر شدن ساکسینیل کولین(اگر استفاده شده باشد)۵-تزریق داروی نان دپولاریزان انتخابی ( پاولون- آترا کوریوم و....)۵- باز کردن گاز های بیهوشی .۶- قفل کردن دستگاه بیهوشی طوری که حرکت نابجا باعث جدا شدگی بیمار از دستگاه نشود(شایعترین علت مرگ و میر در بیهوشی)۶- کنترل علایم حیاتی بیمار هر ۵ دقیقه تا ثابت شدن علایم.

مانیتورینگ ها و سایر دستگاه ها طوری قرار گیرند که حرکت و جابجای را دچار مشکل نکند و در عین حال در دید مستقیم شما باشد.

۷-هر گونه تغییر وضعیت بیمار به اطلاع پزشک بیهوشی برسد .ارزش زمان را فراموش نکنید ۸-مراقب مانور های جراحان باشید ممکن است اعصاب واگ تحریک و برادیکاردی ایجاد شود و مراقب تداخلات دارویی (آدرنالین.برای کنترل خونریزی توسط جراحان گوش و حلق و بینی استفاده میشود)باشید چون با گاز های بیهوشی ممکن است تداخل اثر داشته و باعث آریتمی قلبی شوند.

۸-برای کاهش زمان جراحی بهترین سطح بیهوشی و بهترین پوزیشن را به بیمار بدهید.

۹-سطح خونریزی را کنترل نمایید (گاز خیس ۲۰ و لنگاز ۵۰ سی سی و ترشحات ساکشن منهای سرم شستشوی مصرفی.و مقدار خون آغشته شده روی شان ها)و جایگزینی با خون در صورتی که بیش از ۱۰در صد خونریزی داشته باشیم و جایگزینی با سرم کریستالوییدبه نسبت ۳به۱ (چون به همان نسبت در فضای خارج عروقی و عروقی انتشار پیدا میکند.

۱۰-ثبت کامل وقایع .

۱۱-کنترل حجم ادرار ( به خصوص در اعمال جراحی شکم و لگن به خاطر دستکاری های جراحی و احتمال صدمه به حالب ها .)

۱۲- یک گوشی با طول مناسب روی سینه چپ (مانیتور قلب وریه)فیکس کنید و آخرین وسیله ای باشد که از بیمار جدا میشود.

خاتمه جراحی:

۱-گاز های بیهوشی را ببندید و اکسیژن خالص به بیمار بدهید تا نیتروژن داخل ریه کاملا" خارج گردد.کمکم تنفس بیمار خود بخودی میشود بگذارید دامنه تنفس بهتر شود سپس برای خنثی کردن اثر نان دپو لاریزان ها از نئوستگمین ( ترکیب با آتروپین جهت خنثی کردن اثرات کولینرژیک نئوستگمین چون افزایش بزاق- برادیکاردی)استفاده میکنیم.

۲-ساکشن ترشحات دهان

۳-خالی کردن کاف لوله تراشه

۴-پس از بر گشت رفلکس بلع لوله تراشه خارج گردد و در عین حال مراقب استفراغ باشید

۵-پوزیشن بیمار را به یک طرف (لترال)قرار دهید.ایر وی را در صورت تحریک حلق بردارید وگرنه تا هوشیاری کامل در دهان بیمار بماند تا مانع بسته شدن راه هوایی توسط زبان شود.

۶-با احتیاط بیمار را به ریکاوری انتقال دهید(قسمت سر و گردن و حفظ راه هوایی در هر شرایط به عهده شما می باشد.)

۷-ریکاوری محل پر مخاطره ای می باشد هرگز بیمار را ترک نکنید.اکسیژن را وصل کنید. ساکشن در دسترس باشد.بیمار ممکن است شل باشد و زبان به عقب رفته و باعث خفگی بیمار شود.مانیتورینگ و پالس اکسی متر را حتما" وصل کنید.هرگز نگذارید بیمارتان درد داشته باشد و تجربه خوبی از کار شما داشته باشد.حفاظ کنار تخت را بالا ببرید.گرم نگه دارید.لرز میزان اکسیژن مورد نیاز بیمار را افزایش میدهد.در صورت لرز گرم نگه داشتن و دادن اکسیژن و تزریق ۲۵ میلی گرم پتیدین موثر می باشد.

شعار بیهوشی ها :همیشه هوشیار باشید.

یاد آوری مهم:برای جراحی های کوچک هرگز اصطلاح بیهوشی کوچک را بکار نگیرید و ساده انگاری نکنید.و تمام تدارکات لازم را برای شرو ع بیهوشی بیماردر نظر بگیرید.

نحوه رگ گیری:از رگ های پشت دست استفاده میکنیم چون از شریان دورتر است واز طرفی اگر خراب شوند می توانیم از رگ های بالا تر بهره بگیریم.ورید های آرنج به خاطر توانایی ثابت کردن طولانی بسیار مناسبند.از رگ های ناحیهءآرنج تا حد ممکن استفاده نشود چون در صورت نشت دارو ممکن است اعصاب ناحیه نکروز گردد. از ورید های پا به خاطر احتمال بروز ترمبوز استفاده نشود.

پوست ناحیه را با الکل اتیلیک ۷۰٪ تمیز میکنیم اجازه دهید محل خشک شود سپس گارو (تورنیکه)را بالا تر از محل ببندیدآنژیوکت را با تسلط در دست گرفته و با دست دیگر پوست را کمی بکشید حالا آنژیوکت را بارامی وارد رگ نمایید خون در انتها ی آن ظاهر میشو دحالا ماندرن را بیرون کشیده و درن را به داخل رگ هدایت کنید.ست سرم را به انتهای آنژیوکت وصل و سرم را باز کنید و ببیند که سرم آزادانه وارد ورید میشود و انسدادی وجود ندارد. حال با چسب آنزیوکت را در محل به خوبی وبا سلیقه فیکس نمایید.

در صورتیکه در پیدا کردن رگ دچار مشکل هستید میتوانید از پماد نیترو گلیسرین استفاده کنید بدین صورت که آنرا بروی رگ های سطحی بمالید(پشت دست وناحیه ۳/۱ تحتانی ساعدمناسب است)۲ -۳ دقیه منتظر شویدسپس میتوانید رگ گیری نمایید .

مشکلاتی که ممکن است پس از اینداکشن بیهوشی ایجاد شود: یک تجربه.

-طی یک جراحی رینو پلاستی بیمار اینداکشن شد.تمام کارها با دقت تمام انجام و به جراح اجازه شروع کار داده شد.اما به تدریج بستر ناخن سیانوز شد و اکسیژ ناسیون دچار مشکل شد .در سمع ریه ها صدای تنفسی طبیعی بود تمام گازها بسته و فقط اکسیژن خالص داده میشد ولی سیانوز پیشرفت می کرد هیچ مشکلی هم در مسیر لوله ها نبود به نظر شما علت چیست ؟و ما چه کردیم؟

ج:اولین کار جدا کردن بیمار از سیستم بود و با آمبوبگ تنفس دادیم بلا فاصله سیانوز بر طرف شد. از اکسیژن ذخیره استفاده کردیم و بیمار را بیدار شد.اما کپسول را تست کردیم .بله. داخل کپسول اکسیژن خالص نبود.

-پایان جراحی .تمام گازها را بسته اید اما بیمار بیدار نمی شود تنفس دارد . افت فشار خون دیده میشود.علت؟

ج: متاسفانه درپایان کار به جای بستن گاز هالوتان چرخش در جهت عکس انجام شده است و ... و طبیعتا" عمق بیهوشی افزایش یافته است پس در بستن گاز ها باید زیر دید مستقیم دست به این کار زد

- لوله گذاری تراشه انجام شده ولی مقاومت در ونتیله کردن ایجاد شده است.علت؟

ج:داخل لوله بوسیله غشاء نازک از جنس لوله تراشه مسدود بوده است ویا انتهای لوله به دیواره تراشه بیمار چسبیده که مورد دوم با جابجایی لوله برطرف میشود ولی مورد اول با تعویض لوله تراشه.

-در مواردی هم لوله گذاری در مری انجام میشود و گاها" تشخیص را دچار مشکل می کند که با شنیدن صدای تنفس داده شده در معده بوسیله گوشی قطعا" به مشکل پی خواهید برد.

هیپو تانسیون در حین بیهوشی وبررسی علل آن و درمان:اندازه گیری فشارخون به عنوان عملی برای درک کفایت گردش خون می باشد و هدف اطمینان از رسیدن خون به ارگانهای حیاتی ( قلب ومغز وکلیه و...)میباشدو زمانی اهمیت بیشتری پیدا میکند که بیمار عروق آترو اسکلروتیک داشته باشد و انقباض و انبساطی که در پاسخ به نیاز اکسیژن در عروق کرونر ایجاد میشود بوجود نیاید و آثار زیانبار خود را نشان دهد.(سکته قلبی -مغزی).

برریس علل:استفاده از دوز بالا در داروهای قبل از بیهوشی- دوز بالای دارو های بیهوشی-خونریزی ها-مانور های جراح-تغییر پوزیشن بیمار- آمبولی- تامپوناد قلبی -انتقال خون ناساز گار-افزایش فشار مثبت راه هوایی- بیحسی های نخاعی.

درمان ها: مایع در مانی-بر قراری خط وریدی تا ۴ تا با آنزیوکت ۱۴ یا ۱۶-استفاده از دارو های بالا برنده فشار خون (دوپامین)

درمان جایگزینی با خون:

خون کامل: در خونریزی های حاد

گلبول قرمز فشرده:در بیماران پیر - نارسایی قلبی تنفسی(تا بار قلب زیاد نشود)-نارسایی کبدی(کاهش بار آمونیاک وسیترات )در نارسایی کلیه(کاهش بار پتاسیم و اسید که در اثر انتقال خون ایجاد می شود)

نحوه گرم کردن خون جهت ترانسفوزیون:اگر تزریق باهستگی انجام شود نیازی به گرم کردن نیست. گلبول قرمز در مواجه با دمای ۴۲ درجه لیز میشوند.گرم کردن زمانی مورد نیاز است که حجم زیاد و سرعت ۱۰۰ سی سی در دقیقه و در کودکان ۱۵ سی سی در دقیقه انجام پذیرد و حتما" از طریق ست دارای فیلتر ۱۷۰ میکرونی باشد. میتوان از وارمر خون بهترین بهره را برد.

تذکرمهم:به غیر از سرم سالین نرمال هیچ سرم دیگری نباید به خون اضافه شود(رینگر لاکتات:حاوی پتاسیم و کلسیم بیشتری است و کلسیم خون سیتراته را منعقد میکند.سرم قندی نیز باعث لیز گلبول قرمز میشود.وداروها نیز از رگ دیگری تزریق گردند.

مراقبت از بیمار حین ترانس خون:هویت بیمار و برگه ارسالی از آزمایشگاه تطبیق گردد( مشخصات بیمار -شماره کیسه گروه خونی)از نظر نشتی -رنگ غیر طبیعی(دلمه های سفید و ..)-کدورت در پلاسما-بر چسب فراورده و تاریخ انقضاء.

ثبت علایم حیاتی قبل از ترانس -۱۵ دقیقه بعد ازشروع ترانس(خیلی مهم است) و ۱ ساعت بعد و...ترانس خون را تا ۱۵ دقیقه آهسته انجام دهید(۲ سی سی / دقیقه). در صورت بروز علایم( تب-افت فشار خون در طول بیهوشی ترانس خون را قطع و رگ بیمار را با سالین نرمال شستشو دهید.

مدت تزریق: شروع ترانس خون باید تا ۳۰ دقیقه بعد از خارج شدن از یخچال انجام شود(در غیر این صورت حتما" خون را به واحد انتقال خون بیمارستان عودت دهید) و حداکثر تا ۴ ساعت پایان یابد.

ثبت زمان شروع ترانس خون وپایان آن-نوع فراورده-شماره کیسه-عوارض جانبی در صورت بروز - در پرونده قید شود.

دمای لازم جهت حمل و نقل خون: ۱تا۶ درجه سانی گراد است و نباید خون مستقیما" در تماس با یخ باشد.

لوله گذاری تراشه :این کار برای:-باز نگه داشتن راه هوایی-ساکشن ترشحات ریه-کاهش فضای مرده تنفسی-اعمال فشار مثبت بر ریه ها-پیشگیری از آسپیراسیون ترشحات معده به ریتین(با پر کردن کاف).انجام میشود.

انواع لارنگوسکوپ:میلر(یا تیغه مستقیم که در اطفال کاربرد زیادی دارد) و مکینتاش(یا تیغه خمیده با بیشترین مورد مصرف)و لارنگوسکوپ فیبروپتیک ( که انعطاف پذیر بوده و در موارد لوله گذاری مشکل استفاده می گردد ودر همه مراکز وجود ندارد.از این وسیله برای معاینه راه هوایی فوقانی -لوله گذاری در پوزیشن دمر- بررسی صدمه حنجره بهره میگیرند.

تمیز کردن لارنگوسکوپ:ابتدا تیغه ها را از جرم های موجود پاک میکنیم ( با آب و صابون) سپس با الکل ۷۰٪ یا محلول سولار سپت ( به صورت اسپری )ضد عفونی میشود. محل استقرار لامپ را بدقت تمیز کنید چون در آن ناحیه جرم ها باقی می مانند.

ملاحظات خاص در لوله گذاری تراشه:

-انتخاب لوله با قطر و طول مناسب-کنترل قطر داخلی لوله از نظر عدم وجود انسداد(به صورت غشاء نازک از جنس خود لوله)-سلامت کاف( تست شود)-کنترل لارنگوسکوپ ( نور کافی)-سلامت ماسک ها و وجود ایر وی-سرنگ هوا برای پر کردن کاف-ژل لوبریکانت-استیلت-پنس مگیل.

شاخص هایی که نشان میدهد لوله گذاری آسان است یا مشکل؟

-فک تحتانی جلو آمده(دیدن حنجره را دچار اشکال میکند-تیغه بزرگتر یا تیغه مستقیم بهتر است)

-عدم توانایی در باز کردن دهان(آنکلیوزمفصل گیجگاهی فکی و یا تریسموس- پیش آگهی خوب نیست-لوله گذاری مشکل است -بهتر است در حالت بیداری و اسپری لیدو کایین لوله گذاری شود و رفلکس بلع از بین نرود)

-دهان کوچک که لارنگوسکوپ فضای مانده را پر می کند.

-دندان های جلو آمده یا شل بودن آنها(هیچگونه فشار به آنها وارد نشود واز نظر خطر شکستن دندان ویا افتادن به حلق مشاوره دندانپزشکی قبل از عمل الکتیو بهتر است.در موارد اورژانس اگر بیمار هوشیار است توضییح داده شود که احتمال دارد که دندان شل صدمه ببیند.)

چاقی و کوتاه بودن گردن(حنجره بالاتر از محل طبیعی قرار میگیرد و استفاده از استیلت ممکن است سودمند باشد.

عوارض لوله گذاری تراشه:آسیب به لب ها-شکستن دندان-خراشیدگی حلق-کنده شدن بافت آدنویید-خونریزی زیر مخاطی تار های صوتی-خونریزی از بینی-آمفیزم مد یاستین یا زیر جلدی-پنوموتراکس-ورم حنجره وادم تراشه و عفونت راه هوایی-حساسیت به ژل لوبریکانت-زخم تار های صوتی -زخم مخاط قدامی تراشه به خاطر تحریک و حرکت لوله -فلج تار های صوتی -آسپره نمودن بیمار-لذا لوله گذاری توسط فرد ماهر و بدن اعمال خشونت انجام شود.

نحوه لوله گذاری تراشه:

ارتفاع تخت را صورت بيمار درسطح گزيفوييد ما قرار گيرد.زير سر افراد بزرگسال يك بالش كوچك قرار دهيد و در پوزيشن sniffing (پوزيشني كه در اين حالت راه هوايي مستقيم و ديد خوبي دارد) قرار دهيد. لارنگوسكوپ را در دست چپ بگيريد (انگشتان به صورت پلكاني در دسته و تيغه قرار ميگيرد)وهرگز به صورت مشت بسته در دست نگيريد سپس با استفاده از انگشت شست و اشاره دست راست آرواره ها را از هم جدا كنيد تا لبها بين لارنگوسكوپ و دندانها فشرده نشود.تيغه از كنار راست زبان عبور دهيد و كم كم به سوي مركز و طرف چپ هدايت كنيد (زبان جارو ميشود) نوك تيغه لارنگوسكوپ بين اپي گلوت و قاعده زبان قرار گيرد و حالا بدون فشار به دندان ها و اهرم كردن لارنگوسكوپ به بالا وجلو برده شود كه در اين حالت ليگامانهاي هيپو گلوتي كشيده مي شود و اپي گلوت به بالا وبه طرف تيغه خم مي شود حالا گلوت را ميبينيد و بآساني لوله گذاري را مي توانيد انجام دهيد .فقط كافي است كاف لوله تراشه از گلوت عبور كند . كنترل صداي تنفسي ريتين با فشرده بگ و اطمينان از صحت كار و فيكس كردن درست لوله تراشه.هرگز اعتماد بنفس خود را از دست ندهيد چون شما راه باز كردن راه هوايي و حفظ آنرا ميدانيد .موفق باشيد.

مدت زمان لوله گذاري تراشه: يك دقيقه است. يا اينكه نفس خود را حبس كنيد زماني كه خودمان نياز به تنفس مجدد پيدا كرديم بايد سعي در لوله گذاري را خاتمه وپس از o2 تراپي مجددا" سعي كنيم.هرگز بيمار هيپو كسي را تحمل نكند.يك ايروي مناسب نيز در دهان قرار دهيد .

لوله گذاري تراشه در اطفال: چند تفاوت در آناتومي اطفال وجود دارد كه لوله گذاري را مشكل ميكند:

زبان بزرگ-گردن كوتاه-فك تحتاني كوچك-تارهاي صوتي در محلي بالاتر (محاذات c4) قراردارد ولي در بالغين در محاذات c6 .-اپي گلوت باريك و دراز و U شكل كه با تار هاي صوتي زاويه 45 درجه ميسازد.

باريكترين قسمت در قسمت غضروف كريكوييد است(به همن علت در اطفال از لوله تراشه بدون كاف استفاده ميشود چون با پر كردن كاف به اين ناحيه فشار وارد شده باعث ادم و انسداد مجرا ميگردد . لوله تراشه بدون كاف تا 8 سالگي مورد استفاده قرار مي گيرد(در بالغين باريكترين قسمت ناحيه تار هاي صوتي است) ضمنا" تنفس در نوزادان از را ه بيني است و اساسا" ديافراگماتيك (هواي اضافه اگر وارد معده نوزاد شود مستعد اختلال تنفسي ميشود).از لارنگوسكوپ تيغه مستقيم در نوزادان و شير خواران استفاده ميشود(ميلر شماره صفر براي نوزادان و يك براي شير خواران).ماسك رندل بيكر ساكrendel-baker-soucec بدون بالشتك در نوزادان به دليل نداشتن فضاي مرده بهتر است.snifing position بهترين است واكستانسيون زياد باعث اشكال در ديدن حنجره مي شود و به جاي كاف از پگ حلقي استفاده ميشود (گاز نمدار طوري كه حتي يك قطره آب از آن نچكد).

موفقيت همه شما آرزوي من است.شاد باشيد. هر گونه غلط املايي يا اشكالات ديگر را به بزرگواري خود ببخشيد .سعي نمودم كه در اول راه راهنماي شما باشم .پذيراي نظرات شما هستم اميدوارم ياريم دهيد و بر من خرده نگيريد.


   با تشكر فراوان، در نهايت نظر خود را در مورد مطالب وبلاگ عنوان و در نظر سنجي شركت فر ماييد.


مطالب مشابه :


سوال و جواب

چندین مرتبه هم از من سئوال کرده است کودک در این مورد کنجکاوی می سانترال لوازم




نصب استریسک روی لینوکس

طرح سئوال !!!!! مزایای جایگزینی سیستم قدیمی سانترال این نرم افزار در شبکه مورد استفاده




مسئله اکو Asterisk / Elastix

طرح سئوال !!!!! مزایای جایگزینی سیستم قدیمی سانترال امروزه تجهیزات مورد استفاده در این




كار در اطاق عمل برا ي تکنسین های بيهوشي

چک اکسیژن سانترال ٬ کپسول ها ی میشود و هیچ سئوال بی و باز در مورد عملکرد آنها




سوالات نقشه کشی

جهت هر گونه سئوال و یا آموزش نقشه کشی و اتوکد Auto سانترال بتن(بچینگ) 262- کدام موارد در مورد




معیارهای سنجش موفقیت مدیریت ارتباط با مشتری چیست ؟ ۵ اصل برای موفقیت CRM

هر چقدر بیشتر در مورد نیازها، مشكلات سئوال شود، حرف های و سیستم سانترال




كار در اتاق عمل برا ي کارشناسان بيهوشي

چک اکسیژن سانترال او انجام میشود و هیچ سئوال بی نظر خود را در مورد مطالب وبلاگ




SIP و NAT - نحوه تنظیم Asterisk برای حل مشکل عدم عبور صدا یا صدای یک طرفه

مزایای جایگزینی سیستم قدیمی سانترال در این پست پورت های مورد استفاده




نرم افزار تلفن گویا سازگار با مراکز Analog و IP

طرح سئوال!!!!! مورد استفاده قرار می ثبت عملیات در حال اجرا بر روی خطوط و نتیجه




برچسب :