لپ تاپ سونی Sony Vaio Z133GX
اگر فکر میکنید که به یک لپتاپ قدرتمند، سبک وزن و جمع و جور از سونی احتیاج دارید، سری 13 اینچیهای سونی Vaio Z همان چیزی است که مناسب شما میباشد. در حالی که در حال حاضر بسیاری از تولیدکنندگان نوتبوک مشغول ساختن لپتاپهای بزرگتر و امکانات خوب با قیمت بین 800 هزار تومان تا 1 میلیون تومان هستند، اکنون سونی؛ سری گران قیمتتر Z خود را معرفی کرده است که با وزن تنها 1.36 کیلوگرم ویژگیهای یک لپتاپ کاری واقعی را ارایه میکند. از جلمهی آنها میتوان به پردازندهی قدرتمند Core i و Core 2 Duo کانفیگهایی با حافظههای SDD یا هارد دیسک HDD، حافظهی رم DDR3 و کارت گرافیکی قدرتمند Nvidia Geforce 330M اشاره کرد. در ضمن کانفیگهای مختلف آن نیز دارای DVD Drive یا BluRay میباشند. همهی اینها به نظر بسیار عالی میآیند. ولی آیا Vaio Z میتواند شارژدهی بیشتر از 3 ساعت داشته باشد و یا به راحتی و بدون گرم شدن بیش از حد از پس بازیهای کامپیوتری برآید؟ یا فقط با یک لپتاپ زیبا و گران قیمت روبرو هستیم؟
سونی همچنان سعی کرده است طراحی جمع و جور و ساخت فلزی سری قدیمی Vaio Z را در سری جدید هم حفظ نماید. ما هم این را خیلی دوست داریم و خیلی ناراحت میشدیم اگر میدیدیم مثلا دکمهی پاور سمت راست آن که در هنگام روشن بودن به رنگ سبز میدرخشد دیگر سر جای خود نباشد. در کل بدنهی نقرهای فیبر کربن و پنل آلومینیومی صفحه کلید آنقدر کیفیت عالی و مستحکمی دارند که برای چنین شاسی سبک و باریکی کمی عجیب به نظر آید ولی در حقیقت وقتی آن را در دست میگیرید حتی از بسیاری نتبوکهای با باتری 6 سلولی هم سبکتر است! ما این لپتاپ را به راحتی در یک کیف شانهای جای دادیم و در هنگام حمل و نقل هیچ مشکلی نداشتیم. این مسئله که با وجود کوچک بودن دستگاه، فضای زیادی برای پورتها دارد هم خوشحال کننده است بر روی این لپتاپ میتوانیم 3 پورت USB 2.0, VGA, HDMI, Ethernet، شیار Express Card 34، شیار کارت خوان و درایو نوری را بیابیم. کانفیگی که در حال نقد و بررسی آن هستیم درایو DVD دارد ولی BluRay آن را هم میتوانید تهیه کنید. سونی یکی از نخستین کمپانیهایی بود که صفحه کلیدهای جزیرهای (با کلیدهای مجزا از هم بر روی شاسی) را بر روی لپتاپهای خود استفاده کرد و ما هم واقعا عاشق این نوع صفحه کلیدها به خصوص در لپتاپهای جمع و جور سری Z هستیم. اکنون صفحه کلید از نوع Backlit است که شدت نور آن از طریق سنسور سنجش نوری محیطی تنظیم میشود و ما آرزو میکنیم که ای کاش تنظیمات دستی هم برای آن وجود داشت. وقتی چراغهای اتاق را خاموش کردیم بلافاصله نور پس زمینهی صفحه کلید روشن شد. ولی وقتی در اتاقی با شرایط نوری خیلی ضعیف بودیم این اتفاق نیفتاد. مشکل خاصی هم با تاچ پد نداریم، بزرگ و حساس است و کلیدهای راست و چپ کلیک نیز برای عملکرد نیاز به فشار زیادی ندارند. یک تشخیص دهندهی اثر انگشت بین این دو کلید راست و چپ کلیک وجود دارد. ولی در حالت پیشفرض غیر فعال است و باید در صورت نیاز آن را فعال کنید. در حالی که نمایشگرهای بسیاری نوتبوکهای ارزان قیمتتر از نقاط ضعفی چون کیفیت ضعیف دید از زاویه و براق بودن بیش از حد رنج میبرند که منجر به این میشود که به راحتی بتوان از نمایشگر به عنوان آینه استفاده کرد! نمایشگر 13.1 اینچی LED مات وایو Z با رزولوشن 1600X900 پیکسل واقعا فوقالعاده است. کیفیت دید از زاویهی افقی و عمودی حرف ندارد و کاملا عالیست و رنگها کاملا روشن و شفاف هستند. سطح این نمایشگر ضدخش است و کیفیتی که ارایه میدهد از نمایشگرهای LCD غیرقابل انتظار است. اسپیکرهای این لپتاپ با توجه به کوچک بودن آن کاملا قابل قبول هستند ولی سونی درون جعبهی این دستگاه یک هدست هم قرار داده است.
کانفیگی که به نقد و بررسی آن پرداختیم مجهز به پردازندهی 2.53GHz intel Corei5-540M و 4 گیگابایت حافظهی RAM میباشد. به هر صورت سیستم بسیار قوی میباشد و عملکرد آن بسیار سریع و لحظهای است. ولی پردازندهی Corei5 تنها ویژگی نیست که باعث افزایش سرعت این دستگاه شده. بعضی کانفیگهای آن مجهز به حافظهی خشک 192GB SSD(64GB+120GB) هستند. این حافظه با حافظهی هارد دیسکی متفاوت است و سرعتی بسیار بالاتر را ارایه میکند. برای مثال این لپتاپ توانست یک فایل 10 مگابایتی PDF را در عرض 2 ثانیه باز کند! با اینکه گرافیک Onboard Intel GMA برای کارهای روزمره کاملا کافی است، کارت گرافیکی مستقل 1 گیگابایتی Nvidia Geforce GT330M این لپتاپ را به گزینهای مناسب برای تماشای ویدیوهای HD و انجام بازیهای رایانهای 3D تبدیل کرده است. سیستم Dynamic Hybrid Graphic سونی همانند ASUS UL80Vf's with NVIDIA Optimusکاملا اتوماتیک عمل نمیکند ولی آپشن Auto Mode به حالت پیشفرض دستگاه را به استفاده از کارت گرافیکی وادار میکند ولی به محض کشیدن لپتاپ از پریز برق برای صرفهجویی در مصرف انرژی از گرافیک Onboard استفاده میشود. اگر میخواهید این کار را به صورت دستی انجام دهید یک سویچ سه مرحلهای در بالای صفحه کلید وجود دارد. با این همه امکاناتی که سونی در این شاسی کوچک جمعآوری کرده است انتظار میرفت که لپتاپ از قسمت زیرین و قسمت استراحت مچ تا حد زیادی گرم شود که البته دقیقا برعکس این اتفاق افتاد و سیستم کاملا خنک کار میکند. تحت استرس شدید مقداری صدای فن شنیده میشود ولی اذیت کننده نیست. همچنین در هنگام تماشا کردن DVD هم صدای درایو نوری آن قدرها شنیده نمیشود. خوب به بخش مهم و مورد علاقهی خودمان رسیدیم. با تمام این امکانات و گرافیک مستقل، وضعیت شارژدهی باتری چگونه است؟ در حالت خاموش بودن گرافیک مستقل، 65% روشنایی و پخش مداوم ویدیو، باتری 57Wh به مدت 4 ساعت و 25 دقیقه شارژدهی داشت. بدون پخش ویدیو و ثابت بودن پارامترهای دیگر ما توانستیم به مدت 6 ساعت مرورگری اینترنت انجام دهیم و به نقد و بررسی همین لپتاپ بپردازیم! این به پای شارژدهی نوتبوکی چون ASUS UL80Vt نمیرسد ولی انتظار داشتیم که Vaio Z عملکرد بدتر از این داشته باشد به خصوص که پیش از این نوتبوک Toshiba Satellite E205 را هم تجربه کرده بودیم که تنها به مدت 3.5 ساعت شارژدهی میکرد. این لپتاپ همراه با برنامههایی از پیش نصب شده میباشد که از آن جمله میتوان به برنامههای مخصوص خود وایو چون Mediagalley, Evernote و بعضی دیگر اشاره کرد که بیشتر آنها Free Trial هستند و اگر نخواستید میتوانید همهی آنها را پاک کنید. Google Chrome هم از پیش بر روی آن نصب شده است که بسیار عالیست. برای جمعبندی باید گفت که Sony Vaio Z یک نوتبوک استثنایی است. چرا که امکانات بسیار عالی، عملکرد قدرتمند، کیفیت ساخت، طراحی آرگونومیک و بسیار عالی را همگی در یک بدنهی جمع و جور و سبک وزن مجتمع کرده است که کارآیی فوقالعادهای دارد. شارژدهی باتری نیز در سطح بسیار قابل قبولی قرار دارد و نمایشگر آن فوقالعاده است. وایو Z واقعا ارزش قیمت بالای خود را دارد. Sony Vaio Z133GX
|
مطالب مشابه :
لپ تاپ سونی Sony Vaio Z133GX
اگر فکر میکنید که به یک لپتاپ قدرتمند، سبک وزن و جمع و جور از سونی احتیاج دارید، سری 13
مشخصات لب تاپ سونی Laptop Sony VAIO F245FDB
البته نباید فراموش کرد که این دستگاه ایرادات اندکی نیز دارد ولی سری f سونی لپ تاپ سونی
معرفی یک لپتاپ از سری Z سونی : Vaio Z122GX
Sony Vaio VPCZ122GXS Review. وایوهای سری Z، لپتاپهای کهنهکار و پرطرفدار سونی هستند که وزن کم در کنار
چگونه لپ تاپمان را تمیز کنیم
جدیدترین لپ تاپ سونی سری Vaio s; میانبرهای صفحه کلید مفید برای ویندوز
نکات مهم برای راه اندازی اولیه لپ تاپ
جدیدترین لپ تاپ سونی سری Vaio s; نکات مهم برای راه اندازی اولیه لپ تاپ
لب تاپ ... VAIO sony
(لپ تاپ های) سری s نوت بوکهای(لپ تاپ به نقل از سازنده، این لپ تاپ های سونی "همه چیز را
بهترین مارک لپ تاپ چیست؟
مارک لپ تاپ سونی : سری s لپ تاپ لنوو به عنوان سری قابل حمل ، سبک و بیشتر با پردازنده های
برچسب :
لپ تاپ سونی سری s