جوزدان شهری است از توابع نجفآباد در استان اصفهان
روستاي جوزدان يكي از روستاهاي شهرستان نجف آباد استان اصفهان است. اين روستا در
10 كيلومتري نجف آباد اصفهان قرار دارد و جاده آن از يك طرف به فولاد شهر و از طرف ديگر به شهرستان نجف آباد منتهي مي شود.
طبق آماري كه در سال 1386 صورت گرفته بود روستاي جوزدان تعداد 000/5 نفر جمعيت داشت كه بيشتر آنان كشاورز و دامدارند. اين روستا تعداد 45 شهيد و هشت مفقودالاثر از يادگاران هشت سال دفاع مقدس را از آن خود دارد كه نسبت به جمعيت آن تعداد زيادي محسوب مي شود. در سال 1387 اين روستا به دليل قدمت زياد تبديل به شهر گرديد. در اين شهر آثار باستاني و ديدني اي به چشم مي خورد كه به هر يك پرداخته مي شود؛
1- سنگي با قدمت نزديك به 13 قرن:
سنگي مكعبي شكل و سنگين كه روي سنگ، عبارت سال 160 هجري قمري حك شده است. قدمت اين سنگ 1273 سال مي باشد. بنابراين قدمت اين سنگ را به قدمت منطقه (جوزدان) نسبت داده و مشخص مي شود نزديك به 13 قرن قدمت دارد. اين سنگ تا قبل از انقلاب در منطقه اي بود كه اهالي آن مردگان خود را در آنجا دفن مي كردند و چون بعد از انقلاب اين قبرستان تبديل به مجتمع هاي مسكوني گرديد، نام اين منطقه را شهرك قائم گذاشته و سنگ موجود را به محلي ديگر، داخل مسجدي به نام مسجد جامع نهادند.
2- مسجد جامع با قدمت 800 سال:
مسجد جامع در دوره ايلخاني و تيموري ساخته شده و از طرف سازمان ميراث فرهنگي استان اصفهان نيز اين بناي تاريخي به شماره 9045 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است. فلسفه ساخته شدن اين مسجد سينه به سينه به گوش رسيده است كه روزي كاروان شتري در حركت بوده و چون به شب رسيد و تاريك بود و كاروانيان و شتران خسته شده بودند مجبور شدند در محلي اتراق كنند. فرداي آن روز، كاروانيان وقتي از خواب بيدار شدند ديدند روي تكه اي يخ به مانند شيشه در كنار خندق بزرگي به ارتفاع 15 متر پر از آب، شب را سپري كرده اند و به لطف خدا هيچ اتفاقي براي كسي نيفتاده است. رئيس كاروان وقتي ديد كه خود و دوستانش به همراه شتران و تمام بارها صحيح و سالمند نذر مي كند كه در كنار خندق مسجدي بنا كند و پس از بناي مسجد، آن را «مسجد جامع» نامگذاري مي كند. اين مسجد قدمت 80 ساله دارد و در سال 90-89 توسط سازمان ميراث فرهنگي بازسازي گرديد. داخل اين مسجد چند نفر دفن شده اند، از جمله عالمي پاك نهاد كه به او «شيخ محمد» مي گويند.
از ديگر آثار باستاني داخل مسجد جامع، سنگ ديگري (به ارتفاع يك متر در 50 سانتي متر) به نام «سنگ چسبان» مي باشد. اين سنگ به صورت عمودي بر روي جايي در مسجد طراحي شده بوده و مردم اين منطقه معتقد بودند كه اگر كسي با دل شكسته پس از راز و نياز با خداي خود سنگ كوچكي را به سنگ چسبان مي زد اگر آرزويش برآورده مي شد سنگ كوچك به سنگ چسبان مي چسبيد و اگر سنگ روي سنگ چسبان نمي چسبيد يعني اينكه آرزويش برآورده نخواهد شد.
3- امامزاده ساره مريم با قدمت بيش از 900 سال:
امامزاده ساره مريم خواهر امام رضا (ع) مي باشد كه سال رحلت ايشان بين 900 تا 1000 سال پيش مي باشد. در سال هاي قبل از مقابل امامزاده آبي روان جاري بود كه به قناتي متصل بود. بعد از انقلاب اهالي اين منطقه خواستند مسير جريان آب را تغيير بدهند كه پس از تغيير به علت خشكسالي قنات، ديگر آبي در جريان نبود و همچنين در مقابل امامزاده درخت تنومندي وجود داشته كه ماري بر روي درخت زندگي مي كرد. بيشتر اهالي اين منطقه مار را ديده بودند و معتقد بودند در بعضي از مواقع اين مار روي شاخه هاي درخت در مقابل امامزاده مي آمد و به امامزاده نگاه مي كرد و هنگامي كه در مقابل امامزاده قرار مي گرفت اگر كسي مي خواست در امامزاده را باز كند در باز نمي شد ولي وقتي كه مار مي رفت در با حركت هر كسي حتي كودكي باز و بسته مي شد. آنها مي گفتند اين مار به كسي كاري نداشت. بعدها اهالي اين منطقه درخت را كندند و به جاي آن در حال حاضر قرار است ساختمان سازي براي امامزاده شود. در نزديك امامزاده، قبرستان و مزار شهدا واقع است كه تعدادي شهيد در اين مزار به يادگار مي باشد از جمله شهداي هشت سال دفاع مقدس شامل؛ اسدالله احمد جوزداني، علي اكبر احمدي جوزداني، يعقوب احمدي جوزداني و ... مي شود
4- آقا شازده با قدرت 1000 سال:
سند تاريخي مكتوبي وجود ندارد ولي بعضي از اهالي اين منطقه معتقدند كه آقا شازده فرزند حضرت موسي بن جعفر (ع) مي باشد و مدت 1000 سال پيش مي زيسته كه كمي بيش از امامزاده ساره مريم قدمت دارد. مرقد آقا شازده نزديك امامزاده ساره مريم بنا شده و داخل آن يك سنگ چسبان نيز وجود داشته است كه در سال هاي اخير توسط چند نفر به اصطلاح كارشناس ربوده مي شود. در جوزدان دو سنگ چسبان وجود داشت يكي در مسجد جامع و ديگري در آقا شازده كه هم اكنون هيچ كدام موجود نمي باشد.
5- برج كبلاقدم حيدري با قدمت بيش از 100 سال:
برج كبلاقدم (كدخدا) حيدري بيش از يك قرن قدمت دارد. كدخدا حيدري به منظور جمع آوري كود كبوترها اين بنا را ساخت و چون كود كبوترها براي كشاورزي بسيار مفيد بوده اين بنا را به نام «كبوترخانه» ناميد. در داخل كبوترخانه هزاران هزار كبوتر لانه داشته و آنجا زندگي مي كردند. در سال 90-89 اين بنا توسط سازمان ميراث فرهنگي استان اصفهان بازسازي شد و چون در هنگام بازسازي صداهايي توليد گرديد، گويا پرندگان ترسيده و كوچ كرده در آنجا زندگي نمي كنند و آسمان آن منطقه از پرندگان خالي مي باشد.
6- آسياب كبلاحسين با قدمت 107 سال:
اين آسياب توسط حسين احمدي فرزند قاسمعلي در سال 1284 ساخته شد. آخرين پسرش كه هم اكنون 73 سال دارد گفت: «پدرم كمتر از 30 سال داشت كه متوسل به حضرت ابوالفضل (ع) مي شود. يك شب خواب حضرت را مي بيند. پس از خواب تصميم مي گيرد به خاطر اينكه به كشاورزان خدمتي كند آسيابي بنا كند چرا كه كشاورزان جايي را نداشتند كه گندم هاي خود را آسياب كنند. لذا تصميم مي گيرد در منطقه جوزدان آسيابي بسازد.
بنابراين با هزينه شخصي خودش تعدادي كارگر استخدام كرده و دست به كار مي شود. شبانه روز 2 شيفت كار مي كردند و خودش هم سخت تلاش مي كرد. سنگ آسياب اول را به مدت يك سال و سنگ آسياب دوم را به مدت 5/2 سال كه جمعا
5/3 سال طول مي كشد نزديك قنات آسيابي بنا مي كند. پس از ساخته شدن به دليل اينكه زمين هاي نزديك قنات سند نداشت به نزد صارم الدوله حاكم وقت آن موقع به اصفهان مي رود و از او مي خواهد كه سند و يا برگه اي به پدرم بدهند كه زمين هاي آسياب را به نام ايشان بزند. حاكم آن موقع قبول نمي كند. پدرم به وي مي گويد: پس دستمزد ساخت آسياب را به من بده. صارم الدوله اگر مي خواست پول دستمزد پدرم را بدهد مي ديد كه خيلي مي شود. بالاخره پس از يك هفته در بدري پدرم و بلاتكليفي او در اصفهان برگه اي به او مي دهند كه آسياب و زمين هاي اطراف را به پدرم ببخشند. پدرم هم به دليل خوابي كه ديده بود هر سال يك سوم درآمد اين زمين ها را در ماه محرم وقف حضرت ابوالفضل (ع) كرده و خرج مي دهد. من نيز در حال حاضر كه پدرم نيست به وصيت او عمل مي نمايم. چون خود من هم از ارادتمندان ابوالفضل العباس (ع) هستم.
بالاخره وقتي آسياب ساخته شد اهالي تمام مناطق دور و نزديك به اين آسياب مي آمدند تا گندم خود را آسياب كنند. شايد كساني بودند كه يك هفته در آسياب مي ماندند تا نوبت آسياب گندمشان شود. آسياب طوري ساخته شده بود كه داراي اتاق هاي كوچك بود.
ستون هايي كه از جنس سنگ و خاك بودند يعني 15 متر زيرزمين را كنده بودند و خاك هاي اضافي را در آورده و از اين خاك هاي اضافي ستون اتاق هاي متعدد ساخته شده بود و موادي اضافه نكرده بودند بلكه با حفاري توانسته بودند اين آسياب را بسازند. فقط دو سنگ آسياب ساخته شده را درون آسياب با فاصله هاي مختلف توسط آب به جريان مي انداختند و گندم ها آسياب مي گرديد. بعد از انقلاب با خشك شدن قنات اين آسياب نيز از كار افتاد و به متروكه اي مبدل گرديد ولي هنوز آخرين پسر كبلايي حسين به وصيت پدر براي نذرش عمل مي كند.
7- باغ شاهزاده با قدمت بيش از يك قرن:
باغ شاهزاده توسط نوه ناصر الدين شاه به نام »اكبر مسعود ميرزا« با لقب صارم الدوله حاكم اصفهان در دوره قاجاريه به منظور تفريحگاه سران آن موقع بنا گرديده است. اين بنا هم اكنون در اختيار نيروي مقاومت سپاه قرار دارد. مجددا متذكر مي شويم روستاي جوزدان با بيش از 50 شهيد در مورخ بيستم تير ماه 1387 تبديل به شهر جوزدان گرديد و هم اكنون بيش از هفت هزار نفر جمعيت دارد. شغل اكثر آنان كشاورزي و دامداري مي باشد. در سال 1385 به مدت يك سال خشكسالي بود به طوري كه تانكرهاي آب توسط جهاد سازندگي به افراد روستا داده مي شد.
اميد است نگاه ويژه اي به اين شهر شود و مسئولين محترم ترتيبي اتخاذ كنند كه علاوه بر كمك هاي ديگر يك پاسگاه كلانتري نيز در اين شهر راه اندازي شود. چرا كه ديگر جوزدان روستا نيست و تبديل به شهر شده است.
مطالب مشابه :
اثار باستاني پلدختر
قبل اين گورستان به وسيله اهالي به خاطر پيدا كردن اشياء عتيقه، حفاري ملي و هم فيش
جوزدان شهری است از توابع نجفآباد در استان اصفهان
فيش حقوقي . شماره 9045 در فهرست آثار ملي ايران به نكرده بودند بلكه با حفاري توانسته
لرستان
وي برقراري عدالت در استفاده همه اقشار جامعه از ثروت هاي ملي فيش حقوقي حفاري 226 حلقه چاه
نگاهي به بخشنامه ها و قوانين ومقررات دفاتراسنادرسمي2
ومالكيت بستانكار طبق فرم مخصوص معرفينامه اي بعنوان بانك ملي فيش هاي صادره توسط حفاري
دنباله ی تمدن در جیرفت
اکنون در اين منطقه ، حداقل دوازده مکان تحت حفاري است که به نظر مي فيش حقوقي ; ملي ايران
" اذا اجتمع الحلال والحرام غلب الحرام "
اين كتاب امام جلال الدين عبدالرحمن بن ابي بكر بن ابي محمد اسيو ملي حفاري در حياط فيش
عوارض محلی
در صورت قطع درختان معابر روستا توسط افراد حقيقي و حقوقي عوارضي به شرح حفاري ها . در ملي
مشخصات کامل نرم افزار بسیار قدرتمند حسابداری پدیده
( پروژه هاي ملي سد سازي و راهسازي ) 4. صنايع حفاري و قابليت تهيه و چاپ فيش حقوقي
روستای نوشیروان کلا 3
چنانچه اجباراً عمليات حفاري جهت اشخاص حقوقي جهت تصاوير فيش واريزي
برچسب :
فيش حقوقي ملي حفاري