ترامادول
ترامادول یک داروی ضد درد است. که با نام های مختلفی از جملهبایومادول در داروخانه ها عرضه می شود.
از ترامادول برای تسکین درد های متوسط تا شدید استفاده می شود. با اینکه تاکنون مکانیسم اثر ترامادول دقیقا مشخص نشده است ولیاین دارو مانند مورفین عمل می کند. ترامادول مانند مورفین در مغز به گیرندههای اپیوئیدی متصل شده، باعث ایجاد تسکین می گردد.
این دارو بصورت آمپول، قرص یا کپسول های 50 و 100 میلیگرمی دربازار دارویی کشور وجود دارد و در داروخانه ها عرضه می شود. بالاترین دوز روزانه آن 400 میلیگرم است. خوردنش با غذا یا بدون غذا تاثیری در میزان جذب آن ندارد.
تداخلاتدارويي
داروهایی
مانندکاربامازپین
وکینیدینمانع
از خنثی شدن ترامادول در بدن شده، غلظت آنرا در خون بالا میبرند!
استفاده همزمان ترامادول با داروهای مهار کننده مونوآمینواکسیداز و مهارکنندهانتخابی
گیرنده های سروتونین مانندفلوکستینمنجر
بهعوارض جانبی شدیدی از
جمله تشنج می شود. این دارو در صورتیکه با الکل، داروهایبیهوشی،
مواد مخدر، داروهای آرام بخش یا خواب آور استفاده شود خطر ایست تنفسی را بهشدت
افزایش می دهد.
سالم بودن آن برای زنان حامله یا در مرحلهشیردهی هنوز ثابت نشده است.
عوارض جانبی آن عبارتنداز: تهوع، یبوست، سردرد، خواب آلودگی، خارش، اسهال، خشکی دهان،بثورات جلدی، اختلالات بینایی، سرگیجه واقعی، تشنج
و اما ارتباط ترامادول با اعتیاد وسوء مصرف مواد....
این دارو از بدو ورودش به بازار دارویی کشور مورد توجه بیمارانمعتاد به مواد مخدر قرار گرفت. و آوازه آن تا جایی پیش رفته است که متاسفانه گروهها و خواننده های رپی وجود دارند که نام ترامادول را برای خود انتخاب کرده اند!
تجربه نویسنده در زمینه مدیریت سایت های مشاوره درمان اعتیاد ،نشان می دهد که نام ترامادول بعد از کراک دومین نامی است که کاربران اینترنت باجستجوی آن به چنین سایت هایی راه پیدا می کنند. و سئوالی که همیشه چنین کاربرانیمطرح می کنند اینست که:
آیا ترامادول باعث اعتیاد به موادمخدر می شود؟
آیا ترامادول داروی مناسبی برایترک اعتیاد است؟
آیا ترامادول باعث ایجاد تشنج میشود؟
در پاسخ به این سئوالات باید بگوییمکه:با توجه به اینکه مکانیسم کنترل درد در ترامادول مشابه مورفیناست. مصرف مداوم آن منجر به وابستگی فیزیکی و روانی مشابه اعتیاد به مواد مخدر میشود. و مصرف طولانی مدت ترامادول منجر به اعتیاد به آن شده و درمانی کاملا مشابه بادرمان سوء مصرف مواد مخدری چون تریاک، کراک و هروئین دارد!
باز هم تجربه نویسنده نشان می دهد که: بیمارانی که در مراکزبستری جهت ترک ترامادول بستری می شوند علایم خماری یا ترک غیر قابل تحمل تری نسبتبه سایر بیماران وابسته به مواد مخدر از خود نشان می دهند!
از جمله علایم ترک ترامادول عبارتنداز: عصبانیت، تعریق، بی خوابی، تهوع، اسهال، لرزش اندام ها و توهم
معتادان به مواد مخدر در مواردی که امکان تهیه یا استفاده از موادمخدر را ندارند از این دارو جهت جایگزین کردن مواد مخدر استفاده می کنند. عده اینیز به غلط آنرا برای ترک اعتیاد مورد استفاده قرار می دهند!
در حقیقت تعداد کسانیکه بواسطه مصرف ترامادول وارد وادی اعتیادشده اند کمتر از کسانی است که این دارو را جهت جایگزینی مواد مورد استفاده قرار میدهند. اینها معمولا کسانی هستند که به خاطر درد، ترامادول را طولانی مدت مصرف کردهاند و از عواقب اعتیاد به آن غافل مانده اند!
پس اگر شخصی به کلینیک مراجعه کند و بگوید که اعتیادش را باترامادول شروع کرده و در ابتدا از آن برای نئشه بازی و سرخوشی استفاده کرده است کمیغیر معمول می نماید! همچنانکه گفته شد افراد وابسته به ترامادول بیشتر مصرف کنندگانمواد مخدری هستند که جهت جلوگیری از علایم ناخوشایند ترک یا خماری از این دارو بهعنوان جایگزین استفاده می کنند.
بر اساس مقالات معتبر پزشکی ترامادول در دوز 200 تا 400 میلیگرممی تواند علایم ترک مواد مخدر را از بین ببرد و تجویز آن به مقدار کمتر از این دوزفرقی با تجویز دارونما در کنترل علایم ترک ندارد!
شخصی که از این دارو جهت ترک اعتیاد استفاده می کند وقتی دوز دارورا به کمتر از 200 میلیگرم برساند علایم ترک مواد مخدر را از خود نشان خواهد داد ودوباره به مصرف ترامادول یا مواد مخدر رو می آورد حال چنین شخصی چگونه می تواند دوزدارو را به فرضا 2.5 میلیگرم در روز کاهش دهد؟! در حالیکه این قضیه در مورد داروهایمناسب ترک اعتیاد مانند متادون صدق نمی کند.
پس می توان نتیجه گرفت ترامادول داروی مناسبی برای ترک اعتیادنیست! بعلاوه اکثر قریب به اتفاق بیماران وابسته به مواد مخدر در کنار مصرف موادمخدر از داروهای اعصاب، آرامبخش و خواب آور نیز استفاده می کنند و همچنانکه در قسمتتداخلات دارویی عنوان شد با مصرف همزمان ترامادول با این داروها خود را در خطر تشنجو ایست تنفسی قرار می دهند!
تشنج شایع ترین عارضه ای است که بیماران ازترس ایجاد آن جهت درمان وابستگی به ترامادول به مراکز درمان سوء مصرف مواد مراجعهمی کنند!علاوه بر تداخل دارویی منجر به تشنج،ترامادول با کاهش آستانه تشنج باعث ایجاد تشنج در کسانی می شود که بهعلت تشنج در حال درمان هستند یا اینکه درمان شده اند!
پس بخاطر داشته باشیم که ترامادولباید بر اساس نسخه و توصیه پزشک مورد استفاده قرار بگیرد و مصرف خودسرانه آن عواقبغیر قابل جبرانی بدنبال خواهد داشت.
مطالب مشابه :
روش ترک کردن ترامادول (درصورت اعتیاد )
داروخانه دکتر صفاری - روش ترک کردن ترامادول (درصورت اعتیاد ) - مشاوره دارویی و بهداشتی
عوارض و خطرات ترامادول
داروخانه دکتر صفاری - عوارض و خطرات ترامادول - مشاوره دارویی و بهداشتی - داروخانه دکتر صفاری
اعتیادبه ترامادول وعوارض آن
ترک اعتیادازطریق انجمن 12قدمی - اعتیادبه ترامادول وعوارض آن - چگونگی ترک اعتیاد - سوالات قدم
ترامادول و مرفین در داروهای ترک اعتیاد گیاهی به وفور یافت میشود
ترامادول و مرفین در داروهای ترک اعتیاد گیاهی به وفور یافت میشود . خبرگزاری تسنیم: رئیس
ترک ناگهانی قرص ترامادول چه عوارضی دارد...
مرگ مخملی - ترک ناگهانی قرص ترامادول چه عوارضی دارد - خدایا بیدارمان کن - مرگ مخملی
روش ترک ترامادول.قشم ایرانی. طبل آوازطبل
آوازطبل - روش ترک ترامادول.قشم ایرانی. طبل آوازطبل - تفريحي براي اطلاعات بيشتر - آوازطبل
سوالات متداول (ترامادول و داروهای کدئین دار)
کلینیک ترک اعتیاد سرخاب - سوالات متداول (ترامادول و داروهای کدئین دار) - - کلینیک ترک اعتیاد
ترامادل
از جمله علایم ترک ترامادول در حالیکه این قضیه در مورد داروهای مناسب ترک اعتیاد مانند
ترامادول
استفاده همزمان ترامادول با داروهای بیمارانی که در مراکز بستری جهت ترک ترامادول
برچسب :
داروهای ترک ترامادول