ركاب زني در جزيره قشم - روز آخر
مي رسد روزي كه بي هم مي شويم
يك به يك از جمع هم كم مي شويم
مي رسد روزي كه ما در خاطرات
موجب خنديدن و غم مي شويم
گاه گاهي ياد ما كن اي رفيق
مي رسد روزي كه بي هم مي شويم
اسکله صیادی باسعیدو
هنگامي كه دري از خوشبختي به روي ما بسته ميشود ، دري ديگر باز ميشود ولي ما اغلب چنان به دربسته چشم مي دوزيم كه درهاي باز را نمي بينيم . " هلن كلر"
ساحل زیبای باسعیدو در نزدیکی پاسگاه مرزی انگلیسی ها
ادامه از پست روز چهارم
روز سه شنبه 04/11/1390
امروز صبح قصد داریم با دوچرخه به اطراف باسعیدو سری بزنیم و از قبرستان انگلیسی ها بازدید بعمل بیاوریم ولی میزبان مهربانمان اجازه اینکار را نمی دهد و خود با اتومبیلش همراه ما می آید تا نقاط بیشتری را نشان ما بدهد .
ميزبان مهربانمان آقاي صالحي از اهالي باسعيدو
روستای باسعیدو آخرین روستای غرب جزیره قشم است که در یک نقطه ساحلی قرار گرفته است و وجود پوشش گیاهی مناسب , حیات وحش و پرندگانی نظیر حواصیل و مرغ دریایی از عناصر مهم و طبیعی پیرامون این روستا هستند .
اسکله باسعیدو
باسعیدو که یک اسکله صیادیست , زمانی مقر انگلیسی های استعمارگر بوده است و از آن دوره , آثار و بناهایی همچون انبار زغال سنگ , مهمانسرا , گورستان , کلیسا و یک بُرج دیدبانی بجا مانده است .
محمد و امیر در حال ثبت مناظر بدیع
در این پست میخواهم به نقل از کتاب دریای پارس نوشته منوچهر طیاب داستانی را برایتان بگویم كه بسيار جالب است : در دوران سلطنت بی بند و بار فتحعلی شاه قاجار , دولت انگلیس از ضعف دولت ایران و هرج و مرج حاکم بر خلیج فارس استفاده میکند .
عکس یادگاری با دوست خوبمان آقای صالحی
و ظاهرا" بعنوان مبارزه با دزدان دریایی و منع برده فروشی و جلوگیری از خرید و فروش و پخش اسلحه قاچاق و حمایت از اعراب ساکن سواحل جنوبی خلیج فارس در بندر باسعیدو و جزیره هنگام در تنگه هرمز پایگاههایی جهت نیروی دریایی خود بدست می آورد .
پاسگاه مرزي انگليسي ها
سدید السلطنه می نویسد : "در سلطنت فتحعلی شاه , انگلیسیها از دولت ایران اجازه گرفتند تا نقطه ای برای توقف خود در باسعیدو بنا کنند , انگلیسیها زیاد در آنجا مقیم شدند , در سال 1882 عیسوی انگلیسیها عموما" به هند رفتند و فقط ایام یکشنبه پرده (پرچم) بریتانیا بلند می نمودند
پاسگاه مرزي انگليسي ها از نمايي ديگر
ناوبان جعفر فزون فرمانده ناو ايراني پلنگ در خاطراتش مي نويسد: "در تابستان سال 1312 با ناو شاهنشاهي پلنگ ماموريت يافتم تا به تمام نقاط ساحلي و جزاير واقع در خليج فارس سركشي كنم . در اين ماموريت قرار بود ما وضع كليه جزاير و سواحل خليج فارس را بررسي كرده و ضمن رسيدگي به وضع آنها گزارش جامعي براي دولت تهيه كنيم .
مسجدی مخروبه که زمانی محل عبادت مسلمانان در اردوگاه انگلیسی ها بوده
خوب بخاطر دارم كه تصميم گرفتم پرچم ايران را بجاي پرچم انگليس در باسعيدو برافرازم . با يك دسته ناوي مسلح و طبل و شيپور يعني گارد احترام كامل به ساحل رفتيم و پرچم انگليس را پايين آورده ، پرچم ايران را با احترامات نظامي بجاي آن برافراشته و چند ناوي را براي نگاهداري پرچم مزبور در آنجا گماردم . "
مقبره يكي از فرماندهان انگليسي ها كه متاسفانه سنگ نوشته آن بسرقت رفته
به دنبال اين ماجرا ، دولت انگليس شديدا" به دولت ايران اعتراض ميكند و مدعي ميشود كه باسعيدو از صد سال پيش متعلق به دولت بريتانيا بوده ، به علاوه در يادداشت خود خواستار رفع تجاوز فرمانده ناو پلنگ از اين پايگاه انگليسي مي شود .
داخل مسجد : ای کاش حداقل بودجه ای جهت ترمیم و بازسازی این مسجد تاریخی فراهم میشد
قضيه باسعيدو و پايين آوردن پرچم انگليس بدليل بي اطلاعي وزارت خارجه ايران از كل ماجرا و لاابالي گري مسئولين و جواب نابجاي : " بزودي رفع مزاحمت خواهد شد " آن وزارتخانه به سفير انگليس در تهران پيچيده تر شده ، انگليسيها به خود حق مي دهند تا بار ديگر پرچم خود را بر فراز بندر باسعيدو برافرازند
و در ضمن رئيس گمرك اين بندر را نيز بازداشت كنند و با كشتي به بندرعباس بفرستند و طي يادداشتي هم از دولت ايران بخواهند كه تعليمات به همه مامورين دولتي در باسعيدو صادر شود تا نظاير اين قضيه تكرار نگردد .
متاسفانه تعدادي از قبرها بخاطر پيدا كردن گنج و يا سرقت خود سنگ قبر منهدم شده بودند
با همه تلاشهاي زيركانه ديپلماسي كه انگليسيها در آن يد طولايي دارند ، اختلافات ايران و انگليس بر سر قضيه باسعيدو بالا ميگيرد تا بالاخره دولت ايران شكايتي به دبيرخانه جامعه ملل تسليم ميكند كه خوشبختانه داوران ديوان داوري لاهه به اتفاق آرا راي به حقانيت كشور ايران مي دهند .
قبرستان انگليسي ها
با كمال بيشرمي سرلوئيس دان ، مستعمرچي انگليسي در سال 1935 در روزنامه تايمز بخاطر از دست دادن پايگاههاي دريايي باسعيدو و هنگام و براي حُقنه كردن نظريات افراطيش به سياستمداران انگليسي چنين قلمفرسايي كرده بود :
تنها ديوار باقيمانده مهمانسراي انگليسي ها
" اكنون كه با يك ايران فعال مواجه شده ايم ، بايد به امور مربوط به خليج فارس با كمال دقت و مواظبت دست بزنيم .
محل نصب پرچم در پاسگاه انگليسي ها
بديهي است كه بحرين مطبوع تر است و به علاوه پيشرفتهاي اخير نيز به اهميت آن افزوده است ولي عيبي كه دارد اين است كه به سواحل عربي خليج فارس نزديك است
و براي تحت نظر قرار دادن عبور و مرور كشتيها در خليج فارس مناسب نيست ، لذا بهتر است كه حقوق خود را در ايستگاههاي سابق محفوظ بداريم ، هر چند كه فعلا" احتياجي به وجود آنها نداشته باشيم ، شايد يك روز هم محتاج به اشغال مجدد آنها بشويم . "
درب مسجد در اردوگاه انگلیسی ها
و همانطور كه ميدانيد متاسفانه پير استعمار كار خود را با موفقيت انجام ميدهد و بلاخره بحرين در دهه 50 شمسي از ايران جدا ميشود و هم اكنون هم در حال تحريك امارات متحده عربي براي جداسازي 3 جزيره ايراني هستند كه اميدوارم اين آرزو را به گور ببرند .
گشت زني هاي ما در باسعيدو به اتمام مي رسد و پس از صرف صبحانه در منزل ميزبان عزيزمان ، در ساعت 9 صبح اين روستا را با كلي خاطرات زيبا ترك ميكنيم و به سمت قشم حركتمان را آغاز ميكنيم .
بجز يكي از هم ركابان كه قصد داره دور جزيره را ركاب بزنه ، من و ماباقي دوستان ميبايست تا بعد از ظهر خود را به قشم برسانيم و جزيره قشم را ترك كنيم و براي اينكار بايستي مبلغ هنگفتي را جهت كرايه يك وانت تا قشم بپردازيم ولي به پيشنهاد من بصورت هيچ هايك (Hitchhike) سفر را ادامه مي دهيم .
در حقيقت اين گونه سفرها مختص كسانيست كه با كوله پشتي و با حداقل هزينه ها سفر ميكنند . در اين مدل از سفر شما از رانندگان عبوري و با اشاره انگشت تان به سمت جاده درخواست ميكنيد كه شما را سوار كنند .
و تا جايي كه با يكديگر مسير مشتركي داشته باشيد همسفر خواهيد شد . خوبي اين روش در اين است كه شما هم هزينه اي پرداخت نميكنيد و هم اينكه با فرهنگها و آداب مردم مختلف آشنا خواهيد شد .
در حال حاضر اين روش در امريكا و اروپا رواج پيدا كرده و خيلي از دوستداران سفر بدين ترتيب به دورترين نقاط دنيا هم سفر ميكنند . رانندگان كاميون ، تريلي و بعد وانت بارها بهترين حاميان اين گونه سفرها هستند .
بدين ترتيب ما هم با كمك 7 وانت بار و كاميونت در مدت 3 ساعت ، 120 كيلومتر مسافت باسعيدو تا قشم را Hitchhike كرديم و اين مدل سفر را براي بار اول اونهم با دوچرخه تجربه كرديم كه تجربه بسيار ارزشمند و مقرون به صرفه اي بود .
نکات مهم :
برای خواندن مطلبی جالب در باره یکی از هیچ هاکرهای ایران زمین که همین اخیرا" موفق شده با کمک ۵۵ ماشین ۵۵۰۰ کیلومتر را طی کند به وبلاگ پرسه بر زمین مراجعه کنید.
مطالب مشابه :
تسهيلات ويژه براي احداث هتل در قشم
معاون سياحتي قشم، تسهيلات ويژه براي همچنين علاوه بر آنها 15 مهمانسرا با ظرفيتهاي
جزیره قشم - روز پنجم
گروه دوچرخه سواران باران - جزیره قشم - روز پنجم - گروه دوچرخه سواران باران مهمانسرا ,
اطلاعاتی درباره هتل ها؛ قسمت دوم: انواع هتل براساس تعداد ستاره
فلامینگو کیمیای قشم - اطلاعاتی درباره هتل ها؛ قسمت دوم: انواع هتل براساس تعداد ستاره - دفتر
گزارش سفر به جزاير خليج فارس
ساعت 8 شب رسيديم بندرعباس مستقيم رفتيم مهمانسرا. (جزیره لارک در شرق جزیره قشم و در مدخل
گزارش برنامه جزاير هرمز، هنگام و قشم، مورخ 26 آذرماه الی 2 دیماه 1393
سایناب - گزارش برنامه جزاير هرمز، هنگام و قشم، مورخ 26 آذرماه الی 2 دیماه 1393 - گروه کوه نوردي
خانه هاي معلم وتالارهاي پذیرایی
Soltan Savalan - خانه هاي معلم وتالارهاي پذیرایی - ب) خانه معلم دماوند : هزينه اقامت هر شب هر نفر
ركاب زني در جزيره قشم - روز آخر
ایران سرزمین من - ركاب زني در جزيره قشم آثار و بناهایی همچون انبار زغال سنگ , مهمانسرا ,
برخی تورهای داخلی آژانس پرواز ابریشم
هوایی بندر عباس و قشم 4 روزه جنگل حراء . کویر شهداد. هتل 5* پارس / مهمانسرا
نرم افزار راهنمای سفر و گردشگری سفریاب - جاوا
- بیش از 20 جاذبه گردشگری از جزایر زیبای قشم و مهمانسرا , رستوران برای هر یک از شهر های
برچسب :
مهمانسرا قشم