رقیب های سرسخت شاسی بلند

ليفان X60

شاید بتوان لیفان X60 را بهترین شاسی بلند چینی وارد شده به بازار ایران دانست.هرچند که هنوز هم فاصله زیادی با شاسی بلندهای متوسط بازار نظیر سوزوکی گرند ویتارا دارد. ظاهر X60 بر خلاف سایر خودروهای چینی ناخوشایند نیست.البته وقتی به آن نزدیک شوید و به جزییات بدنه دقت کنید،به راحتی به ذات چینی آن پی خواهید برد.ولی در کل خوب و قابل قبول است.استفاده از لامپ هایLED در چراغ های جلو و عقب،گلگیرهای ورم کرده و قطعات کرومی هرچند بی کیفیت، تاثیر بسزایی روی ظاهر X60 داشته اند.
201554_218.jpg
با قدم گذاشتن به داخل کابین،ماهیت چینی خودرو بیشتر نمایان می شود.طراحی کابین چندان زیبا نیست،ولی ساده و هماهنگ است.به خصوص طراحی کنسول دو تکه جلو که کمک شایانی به نمای کابین کرده است.پوشش چرم مصنوعی روی صندلی ها و رودری ها عالی نیست،ولی باز هم از دیگر هم وطنانش بهتر است.کیفیت قطعات فلزی که به رنگ نقره ای در جای جای کابین دیده می شود،چنگی به دل نمی زند،همچنین طراحی ساده دریچه های هوای وسط کنسول جلو به زیبایی کابین لطمه زده است.

صندلی های X60 در مسافت های طولانی خسته کننده هستند،همچنین طراحی آن‌ها جوری است که سرنشین را به طور کامل در بر نمی گیرند و در پیچ های سنگین مشکل ساز می شوند. امکاناتی که X60 در مقابل قیمت ۷۰میلیون تومانی اش در اختیار خریدار قرار می دهد رضایت بخش نیست.صندلی ها به صورت دستی تنظیم می شوند و از گرمکن و سردکن هم خبری نیست.نبود دوربین دید عقب،با توجه به ابعاد بزرگ خودرو،هنگام پارک کردن به چشم می آید.برای این خودرو تنها دو ایربگ نصب شده است و از جعبه دنده اتوماتیک هم خبری نیست. هرچند که  در مقابل رقيبش X33 حرفهاي بيشتري براي گفتن دارد.

201555_929.jpg
لیفان X60 از موتور ۴سیلندر 8/1 لیتری برخوردار است که ۱۲۴ اسب بخار قدرت و ۱۶۸ نیوتن متر گشتاور تولید کند.مشخصات موتور X60 و مصرف سوخت ۱۱ لیتری آن برای تردد داخل شهر مناسب است،ولی با توجه به حداکثر سرعت ۱۷۰کیلومتری و شتاب ۱۳ثانیه ای،فکر لذت رانندگی با آن را از سرتان بیرون کنید.سواری X60 نسبتا نرم و راحت است،اما در مسیرهای ناهموار پرتکان نشان می دهد.همچنین با توجه به مشخصات موتوری و دیفرانسیل جلو بودن خودرو،انتظار قابلیت آفرود از این خودرو توقع بی جایی است.

رقبای داخلی و خارجی

MVM X33

با دانستن این که تیگوی چینی در ایران یک شاسی بلند نامیده می شود اما دیفرانسیل جلو است، بسیار ناامید می شوید! چون حداقل انتظاری که از یک SUV می رود این است که چهارچرخ متحرک باشد ، نه اینکه مانند پراید در یخ چرخ های جلویش دچار هرزگردی شود.

کیفیت و طراحی قطعات داخلی کاملا معمولی است. صدایی از محور جلو و گیرباکس به گوش می رسد که دلیلی بر تنظیم نبودن فاصله بین دنده هاست. البته تعادلی بین توان موتور و ابعاد اتاق برقرار است و نرمی سیستم تعلیق نمره قبولی را می گیرد. خدمات پس از فروش مدیران خودرو با افزایش تیراژ محصولات MVM در ایران بهبود یافته و نگرانی بابت تامین قطعات فعلا وجود ندارد. فقط لطفا این MVM را با سوزوکی گرند ویتارا مقایسه نکنید، چون چند سال بعد شاید چهره مستهلک شده تیگو را اصلا از نزدیک نشناسید!
201556_399.jpg

سوزوکي گرند ويتارا

سوزوکی گرند ویتارا را می‌توان یکی از موفق‌ترین پروژه‌های ایران خودرو دانست که امروزه توسط خود ‌‌این  شرکت مونتاژ می‌شود و یکی از محبوب‌ترین کراس‌اوورهای شهری محسوب می‌شود. گرندویتارا که از ظاهری ساده هماهنگ و به دور از شلوغی بهره می‌برد، هم جوان‌های شاسی بلند سوار و هم افراد میان سال به دنبال یک خودروی خانوادگی را به سوی خود جذب کرده است. گرندویتارا پیش از این با موتور ۲لیتری عرضه می‌شد که قدرتش اصلا پاسخگوی حتي مصرف شهري هم نبود، ولی نمونه 2/4لیتری عرضه شده، بهبود چشمگیری نسبت به قبل داشته است. پیشرانه ۱۷۰ اسب بخاری ویتارا ۲۲۷نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند، که در کنار مصرف ۹لیتری برای مصارف شهری و جاده‌‌ای  کاملا مناسب است. اما نمی‌توان از این خودرو انتظار قابلیت آفرود داشت. با اینکه گرند ویتارا دو دیفرانسیل است، اما به دلیل ارتفاع کم و تعلیق شهری و فیزیکش، در طی مسیرهای ناهموار به مشکل بر می‌خورد. همچنین کیفیت سواری آن در مسیرهای هموار شهری مناسب بوده، اما تکان‌های مسیر به صورت خفیف داخل کابین احساس می‌شود.

213083_845.jpg

کابین گرند ویتارا جادار و راحت است. کیفیت قطعات در سطح مطلوبی قرار دارد و خبری از سرو صداهای اضافی داخل کابین آن نیست. امکانات این خودرو، نسبت به قیمت بالای ۱۰۰ میلیونی اش، چشمگیر نیست. به طور مثال، تنظیم دستی صندلی‌هاو نبود صفحه نمایشگر و سانروف، خریدار را نا امید می‌کند. اما با پرداخت مبلغی بیشتر، امکاناتی نظیر ماساژور صندلی راننده، مانیتور، گرمکن صندلی و دوربین دید عقب روی تيپ هاي بالاتر گرندویتارا نصب می‌شوند. یکی از مهم‌ترین نکات منفی ویتارا، شتاب پایین آن است که در مانورها و شتاب گیری‌ها راننده را نا امید می‌کند. جعبه دنده ۴ دنده اتوماتیک از دقت نسبتا خوبي برخوردار است، اما گاهی اوقات مکث‌های آن آزار دهنده است. همچنین جعبه دنده ۵ سرعته دستی هم برای گرند ویتارا قابل سفارش است که تعویض آن کاملا به نرمی‌صورت می‌گیرد و در بهبود شتاب تاثیر مثبت دارد.

Kia Sportage

213091_707.jpg

کـيا اسـپرتيج

از ورود کیا اسپرتيج به ایران مدت زیادی می‌گذرد. نسل قبلی اسپرتيج به واسطه طراحی مناسب، قابلیت‌های فنی قابل قبول و البته قیمتی منطقی، محبوبیت زیادی در ایران به دست آورده بود و در مقابل رقبایش گزینه مناسبی به نظر می‌رسید. مدل جدید اسپرتيج در سال ۲۰۱۱ معرفی و پس از مدت کوتاهی راهی بازار ایران شد تا موفقیت‌های نسل قبلی را تکرار کند.

بر خلاف اکثر خودروهای کره‌‌ای  که طراحی پرزرق و برق و اغراق آمیز برخوردارند و پس از مدتی از مد افتاده و کسل کننده می‌شوند، اسپرتيج از ظاهر زیبا و بی‌نقصی بهره می‌برد. تمام اجزای بدنه با هم در هماهنگی کامل هستند و ردپای سبک جدید طراحی محصولات کیا، در اسپرتيج به وضوح دیده می‌شود. از قطعات کرومی ‌نسبت به نسل قبل بیشتر در بدنه استفاده شده است تا ظاهر آن لوکس به نظر برسد. همچنین چراغ‌های LED جلو هم تاثیر به سزایی روی ظاهر آن گذاشته‌اند.

 طراحی داخل کابین به زیبایی بدنه است. اسپرتيج از فضای کابین ساده و در عین حال جذاب و کاربردی بهره می‌برد. ابعاد بدنه بزرگ نیست، ولی به لطف طراحی منطقی، اسپرتيج از کابین جاداری بهره می‌برد. نحوه قرارگیری دکمه‌ها و ابزارک‌ها گیج کننده نیست و کارکردن با آن‌ها راحت است. یکی از مهم‌ترین نقاط قوت مدل ۲۰۱۱، بهبود کیفیت قطعات کابین نسبت به نسل قبل است. امکانات و سطح تجهیزات هم نسبت به مدل قبلی ارتقا پیدا کرده‌اند و خریدار را راضی می‌کنند.


Hyundai ix35

201602_615.jpg




177314_977.jpg

177315_345.jpg

177316_432.jpg

177317_112.jpgMurano 2010

اعتبار نیسان آنقدری بالا هست که اگر محصولی از آن به کشور وارد شود حتی چشم بسته هم با استقبال خوبی رو به رو شود. مورانو هم مشمول استثنا نیست. در مدل 2009 چهره بیرون و مخصوصا طراحی نشانگر های داخل بهبود یافته و تغییرات عمده ای به چشم می خورد. استفاده از گیرباکس CVT ( که در آن خبری از آرايش چرخ دنده ها نیست ) به عملکرد نرم و شهری مورانو کمک کرده. کیفیت قطعات داخلی بالاتر از رقبای کره ای است. با راندن آن احساس می کنید خودرویی استخوان دار سوارید و به این زودی ها زیر فشار کمرش خم نمی شود! مورانو یک SUV لوکس شهریست و با اینکه خیلی نرم نیست ، اما نمی تواند پا به پای پرادو و لندکروزر سر به بیابان بگذارد.



177318_453.jpg

177319_567.jpg

177320_555.jpg

177321_267.jpgکیا سورنتو 2013

ترکیب کردن چهره ها و خلق جدید با استفاده از مدل​های دیگر، یکی از هنرمندی های کیاست. در چهره سورنتو فیس لیفت 2013 ترکیبی از سورنتو قبلی، سراتو و کادنزا را شاهد هستیم. امکانات به روزتر سورنتو نظیر تنظیم رانندگی به حالت اسپرت، معمولی و راحت به همراه ارتقای کیفیت رانندگی و هندلینگ از آورده های مدل 2013 است.



177322_844.jpg

177323_367.jpg

177324_908.jpg

177325_124.jpgسانتافه 2013

خطوطی که در طراحی بدنه سانتافه جدید دیده می‌شود آن را هرچه سنگین‌تر و بالغ‌تراز نسل قبلي نشان می‌دهد. می‌شود گفت که این طراحی سانتافه را به ماشینی با شخصیت‌تر از آن چه بود تبدیل کرده است و این در حالی است که از جذابیت‌های جوانان‌پسند ماشین اصلا کاسته نشده است. ضمنا در سانتافه‌ 2013  امکاناتی وجود دارد که باید در ماشین‌های تجملاتی انتظار دیدن آن ها را داشته باشید. یکی از ایرادهای سانتافه جديد این است که در شتاب  گيري سیستم فنربندی‌اش به قدر کافی نمی‌تواند ماشین را تعلیق کند و شما ناهمواری‌های جاده را حس می‌کنید.



177326_971.jpg

177327_764.jpg

177328_511.jpg

177329_505.jpgهيونداي  ix55  (  وراکروز)

 ظاهر ix55 یا همان وراکروز آرام تر و مرغوب تر از موهاوی به نظر می رسد. هنگام پا گذاشتن به داخل اتومبیل با فضایی تجملاتی رو به رو هستید و کیفیت قطعات داخلی را مطلوب می یابید. در این خودرو هفت سرنشین می توانند به راحتی بنشینند و صندلی هاي راحت از فضای مناسب برخوردار هستند . صندلی های جلو سر پیچ ها به خوبی راننده و سرنشین را در بر می​گیرند . اگر دنبال یک SUV پر زرق و برق خوب شهری هستید که بتواند آخر هفته ها هم با شما در مسیرهای کوهستانی همراهی کند ، به خرید یک وراکروز فکر کنید.



177330_590.jpg

177331_757.jpg

177332_156.jpg

177333_762.jpgلکسوس RX350 مدل 2013

  RX350 در نمای عقب تنومند و با هیبت به نظر می رسد و چراغ های کریستالی سفید آن، زیبایی خاصی را برای این قسمت فراهم آورده اند. نمای جانبی خودرو نیز پویاتر از قبل به نظر می رسد و همه این عوامل دست در دست هم داده تا RX350 به یکی از محبوب ترین اتومبیل های بازار داخلی تبدیل شود به طوری که هر بار از منزل خارج می شوید تعداد نسبتا زیادی از این اتومبیل را در سطح شهر مشاهده می کنید. البته محبوبیت RX350 در طراحی ظاهری آن خلاصه نشده و عواملی چون کیفیت، راحتی و امکانات نیز در آن تاثیرگذار بوده است.

نمونه 2013 آن که به تازگی وارد ایران شده با تغییراتی در نمای جلو و کابین همراه بوده که حس اسپرت بودن را بیش از مدل قبلی القا می کند. البته فراموش نکنید که شرایط قیمت عرضه در بازار ایران  در سال 2013 اصلا قابل مقایسه با سال 2010 ( یعنی سال ورود مدل قبلی RX350) نیست.

کـيا مـوهاوي

موهاوی بزرگ‌‌‌‌‌ترین شاسی بلند کیا که مدتی مهمان بازار خودرویی کشور بود. البته مانند برادر کوچک‌ترش اسپرتيج، موفق نبود و مهم‌ترین دلیل این امر را می‌توان وجود رقیب سرسختی همچون هیوندای ix55 بیان کرد.

موهاوی که در کره با نام Borrego شناخته می‌شود، از طراحی زمخت و جعبه‌‌ای شکل مشابه خودروهای آمریکایی بهره می‌برد. بدنه موهاوی ساده و به دور از هیجان است و فقط ابعاد بزرگ آن نظر بیننده را جلب می‌کند. البته چراغ‌هایLED عقب و جلوپنجره کرومی‌بزرگ، ظاهر موهاوی را کمی‌از سادگی خارج کرده‌اند.

داخل کابین هم به پیروی از نمای ظاهری، ساده و بی روح است و مورد جذابی داخل کابین مشاهده نمی‌شود. برای پوشش کابین از رنگ‌های طوسی و مشکی ساده استفاده شده است به زیبایی کابین لطمه زده‌اند. همچنین کیفیت پایین قطعات کابین ناخوشایند است و پس از مدتی کارکرد، سرو صداهایی از نقاط مختلف کابین به گوش می‌رسد، که این موارد درخور خودرویی در این رنج قیمت نیستند.

213111_988.jpg
از نظر فضای کابین و راحتی اما، موهاوی جای هیچ ایرادی را باقی نمی‌گذارد. سواری موهاوی نرم است و به لطف کمک فنرهای گازی با قابلیت تنظیم ارتفاع، تکان‌های مسیر کمتر احساس می‌شود. همچنین فهرست امکانات رفاهی، مشکل کیفیت پایین و طراحی ضعیف را جبران می‌کند. صندلی‌های برقی جلو از گرمکن، سردکن بهره می‌برند و صندلی راننده به حافظه یکپارچه مجهز شده است.

213115_511.jpg
213116_899.jpg
 موهاوی در دو نوع ۶ و ۸ سیلندر عرضه شده که بیشتر نمونه‌های وارد شده به کشور از گونه ۸ سیلندر بودند. پیشرانه ۸ سیلندر 6/4 لیتری ۳۴۰ اسب بخار و ۴۳۵ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند، که این قدرت توسط گیرباکس ۶ سرعته تیپ ‌ترونیک به هر چهار چرخ انتقال پیدا می‌کند. از نظر فنی ایرادی به موهاوی وارد نیست و موتور قدرتمند و سیستم تعلیق خوب، سواری با آن را دلچسب و هیجان انگیز ساخته‌اند. از نکات منفی در بخش فنی موهاوی می‌توان به هندلینگ پایین اشاره کرد، که در پیچ‌ها و سرعت‌های بالا نامطمئن نشان می‌دهد. همچنین مصرف سوخت ۱۳لیتری موهاوی و ابعاد بزرگ آن باعث شده تا بیشتر گزینه مناسبی برای جاده و مسافرت و آفرود باشد تا  شهرهای شلوغ و پر‌ترافیک.

213117_706.jpg
لازم است بدانید تولید موهاوی مدتی است که متوقف شده و نمونه‌های دست دوم آن در بازار کشور قابل خریداری هستند. کیا جایگزینی برای موهاوی معرفی نکرده است و به نظر می‌رسد برنامه‌‌ای  برای ادامه حیات این شاسی بلند درشت هیکل ندارد.

رقبای داخلی و خارجی

Toyota Prado213112_918.jpg
Toyota Landcruiser
213113_701.jpg
Hyundai IX55

213114_468.jpg
پیشنهاد نهایی

اگر هدفتان از خرید یک شاسی بلند فول سایز، صرفا سواری راحت، قابلیت خارج جاده مناسب و موتور پرقدرت است، موهاوی را انتخاب کنید. اما اگر طراحی و کیفیت قطعات برایتان از ضروریات است، موهاوی گزینه مناسبی پیش رویتان نیست.



مطالب مشابه :


شاسی ها خودرو

به طور کلی خودرو از سه قسمت اصلی تشکیل شده که عبارتند از-1 بدنه -2 موتور -3 شاسی




شاسی ها خودرو

دانستنیهای خودرو - شاسی ها خودرو - بهطورکلی خودروازسه قسمت اصلی تشکیلشده که عبارتنداز-1




سپرهای وشاسی های خودرو

س. شاسی ها خودرو. به طور کلی خودرو از سه قسمت اصلی تشکیل شده که عبارتند از -1 بدنه -2 موتور -3




شاسی خودر

شاسی های خودرو. به طور کلی خودرو از سه قسمت اصلی تشکیل شده که عبارتند از -1 بدنه -2 موتور -3




فناوری شاسی خودرو

تیونینگ خودرو - فناوری شاسی خودرو - مباحث مربوط به مکانیک(خودرو) - تیونینگ خودرو




شاسی وبدنه

مقدمات: شاسی و بدنه: شاسی به عنوان یک اسکلت فلزی وظیفه ی حمل و نگهداری کلیه ی اجزای خودرو را




رقیب های سرسخت شاسی بلند

خودرو - رقیب های شاید بتوان لیفان x60 را بهترین شاسی بلند چینی وارد شده به بازار ایران دانست




برچسب :