شهرک امید

شهرک امید یکی از شهرک‌های مسکونی پایتخت ایران است که در شمال شرقی شهر تهران در مجاورت پارک جنگلی لویزان و جنوب اراضی سوهانک قرار گرفته‌است. این شهرک شامل ۱۹۴۶ واحد مسکونی در قالب ۱۸ برج و ۵۴ خانهٔ ویلایی است و جمعیت ساکن در آن حدوداً ۸۰۰۰ نفر برآورد می‌شود. این شهرک که در میان جنگل لویزان در شمیرانات واقع شده، محل طلاقی مناطق یک و چهار شهر تهران است.

 

عکس ماهواره ای از شهرک امید

 

فضاهای ورزشی شهرک را هم زمین‌های اسکیت، تنیس، سالن‌های والیبال و بسکتبال، آکادمی پرورش اندام و بدنسازی بانوان و آقایان و استخر و سونا تشکیل می‌دهند. البته زمین‌های ورزشی روباز والیبال، بسکتبال و فوتبال نیز در همسایگی بیشتر برج‌های ۱۸گانه ساخته شده‌اند.

 

در شهرک امید، ساختمان پزشکان، مسجد، اورژانس، شعبه بانک‌های سپه، پاسارگاد، پارسیان و حکمت ایرانیان، تعمیرگاه و کارواش خودرو، شعبه پست و ۱۲۰ واحد تجاری فعالیت دارند و مبلمان شهری شهرک در کنار پارک‌بازی مجهز کودکان و آبنماهای زیبا، فضای مناسبی برای تفریح ایجاد کرده‌است. شهرک امید یک سالن اجتماعات ۳۵۰ نفری هم دارد که در آن همایش‌ها، سمینارها، کنسرت و نمایش برگزار می‌شود. به این ترتیب نیاز اهالی به انجام سفرهای درون شهری به حداقل می‌رسد.

 

نمايي از شهرك اميد

 

 

شهرک امید که تا قبل از این به دلیل دسترسی مناسب به بزرگراه‌های شهر، جانمایی فوق‌العاده برج‌های مسکونی و مقاومت واحدها در برابر زلزله تا ۸ ریشتر، شهرکی شاخص به شمار می‌آمد با تلاش مسئولان آن که بیشتر از بازنشستگان رده بالای ارتش هستند به عنوان اولین شهرک مسکونی در خاورمیانه موفق به دریافت گواهینامه‌های بین‌المللی ایزو ۹۰۰۱ در مدیریت کیفیت و ایزو ۱۴۰۰۱ در سلامت محیط زیست و تندیس طلایی GIC ( مخفف Guaranteed Investment Certificate : گواهي سرمايه گذاري تضمين شده كه توسط يك موسسه كانادايي براي سرمايه گذاري هاي كم خطر و به شركتها و بانكهاي سرتاسر جهان بابت رعايت  اين اصل داده مي شود ) شد.

 

رعایت اصول ساخت مسکن، قوانین مالی ساختمان، مقاوم‌سازی، بهینه‌سازی مصرف انرژی به منظور جلوگیری از اتلاف سوخت و انرژی در ۱۹۴۶ واحدمسکونی این شهرک از جمله دلایل انتخاب این شهرک از سوی GIC است.

 

 

نمای شمالی شهرک امید ، ساختمان ستاره و مجتمع فرهنگی

 

 

عملیات طراحی و ساخت یک شهرک مسکونی در شمال شرق تهران به نام «شهرک فرحناز» در سال ۱۳۵۴ به سفارش گارد جاویدان (گارد شاهنشاهی ایران) توسط یک پیمانکار فرانسوی آغاز شد. همچنین این شهرک پیش از انقلاب اسلامی قرار بود تنها به فرماندهان، امیران، افسران و درجه داران گارد اختصاص یابد و از اولین واحد این مجموعه در ساختمان ۱۷ فعلی یا A1 بصورت مبله توسط شخص محمدرضا پهلوي  رونمایی شد.

 

 

شهرک امید ، نمای شمالی برجهای A و میدان اصلی شهرک

 

 

پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ و انحلال گارد شاهنشاهی، این شهرک به «شهرک امید» تغییر نام پیدا کرد و مالکیت آن به شرکت تعاونی مسکن امید وابسته به لشکر ۲۱ حمزه نیروی زمینی ارتش (لشکر گارد سابق) واگذار شد. عملیات عمرانی مطابق نقشه قبلی پس از توقفی چند ساله مجدداً از سر گرفته شد و نهایتاً ۱۸ ساختمان در سه نوع A و B و C به بهره‌برداری کامل رسید و به تدریج تحویل خریداران شد.

 

نمايي از شهرك اميد

 

ساختمان‌ها

 

برج‌های هجده‌گانه شهرک امید در سه کلاس A شامل پنج ساختمان ۱۷ تا ۲۱، کلاس B شامل ساختمان‌های ۱ تا ۱۴ و کلاس C شامل ساختمان ۱۶ یا بلوک ستاره می‌باشد. این برج‌ها چهارده، شانزده و هجده طبقه هستند.

 

نماي جنوبي شهرك اميد

 

 

استانداردها

 

کلیه استانداردهای لازم و روز دنیا در طراحی این برج‌ها بکار رفته‌است. آسانسورهای بزرگ، پله‌های اضطراری، اتاق رایزر تلفن، برق، گاز و آب برای هر طبقه، سیستم هشدار و آب رسانی اضطراری برای هر طبقه به هنگام بروز آتش سوزی، تلفن داخلی، اتاق برق، سیستم آنتن مرکزی مخابراتی و تلویزیونی، سیستم برودتی و گرمایی مجهز (فن کوئل) و موتورخانه مرکزی برای هر برج بکار رفته‌است.

 

از آنجایی که این شهرک در ابتدا قرار بوده محل سکونت فرماندهان عالیرتبه و اشخاص مهم نظامی کشور باشد، کلیه خیابانهای اصلی آن به پناهگاه و راه عبور و مرور زیرزمینی مجهز شده که پس از انقلاب بدلیل عدم ورود دستگاههای مخصوص تهویه آن به کشور، امروزه این راه زیرزمینی بدون استفاده مانده و تنها بعضی از مبادی ورودی آن به عنوان انبار استفاده شده و یا مورد استفاده تاسیساتی قرار می‌گیرد.

 

یکی از ساختمان‌های A شهرک امید، قبل و بعد از تکمیل

 

 

از جمله مزایایی که امروزه شهرک امید را از دیگر شهرک‌های مسکونی پایتخت متمایز کرده، آب و هوای فوق العاده بدلیل مجاورت با جنگل‌های لویزان و کوه پایه‌های البرز در شمال شرقی تهران، فضای سبز کم نظیر در اطراف تمامی ساختمان‌ها و خیابان‌ها و معابر شهرک، زمین ورزشی اختصاصی برای هر ساختمان، پارک و فضای سبز اختصاصی برای هر ساختمان، امکانات اختصاصی برای شهرک از جمله استخر و سونا، باشگاه‌های ورزشی برای اقایان و خانم‌ها، کتابخانه و آموزشگاه علمی و هنری، زمین‌های ورزشی اسکلیت، فوتبال، بسکتبال (Street Ball)، زمین‌های تنیس اختصاصی و سالن ورزشی است.

 

همچنین آرامش و امنیت مثال زدنی شهرک امید و رعایت استاندارهای جهانی شهرک نشینی، این مجموعه را به منطقه‌ای جدا از آلودگی‌های شهر تهران مبدل ساخته است.

 

شهرک امید، نمای شمالی برجهای B

 

 

موقعیت جغرافیایی

 

شهرک امید یکی از شهرک‌های بزرگ تهران است که پس از تقسیمات محله‌ای در سال ۱۳۸۷ در محله قنات کوثر قرار گرفت . شهرک امید از شمال به بزرگراه شهید بابایی و منطقه سوهانک، از جنوب به محله قنات کوثر و بزرگراه زین الدین، از شرق به بزرگراه شهید باقری و از غرب نیز به پارک جنگلی لویزان محدود می‌شود. راه‌های ورودی شهرک، درب جنوبی آن در میدان امید و درب شمالی آن در اتوبان بابایی است که در تمامی ساعات شبانه روز توسط سیستم انتظامات و نگهبانی شهرک کنترل می‌گردد.

 

شهرک امید در حال تکمیل، دهه ۱۳۶۰

 

گواهینامه‌های بین‌المللی

 

این شهرک، تنها شهرک مسکونی در کل ایران است که تاکنون موفق شده گواهینامه‌های ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۱۴۰۰۱ در مدیریت کیفیت و سلامت محیط زیست را از موسسه گاردین انگلستان دریافت نماید.

 

 

مدیریت

 

اعضای هیئت مدیرهٔ شهرک امید بوسیله انتخابات و رأی گیری توسط مالکین شهرک انتخاب شده و مدیرعامل را از میان خود انتخاب می‌کنند. رؤسای خدمات و نگهداری، انتظامات، تربیت بدنی، فضای سبز، مخابرات، تاسیات و... توسط مدیرعامل انتخاب می‌شود. همچنین بازرسان نیز طی فرایندی جداگانه انتخاب می‌شود. هر ساختمان نیز بطور مجزا برای خود اعضای انجمن، بازرس و مدیرعامل انتخاب می‌کند که بر چگونگی انجام امور هر ساختمان نظارت دارند.

 

امنیت

 

کلیه ساختمان‌ها نیز با دوربین مداربسته در محوطه، پارکینگ‌ها و آسانسورها کنترل شده و بوسیله نگهبانی همان ساختمان کنترل می‌شود. انتظامات، وظیفهٔ تامین امنیت شهرک امید را برعده دارد که پس از جمع آوری سربازان ارتش در سال ۱۳۸۴، انتظامات شهرک بوسیله پیمانکار (شرکت‌های مراقبتی و امنیتی) یا به اصطلاح پلیس محله، چگونگی برقراری امنیت در شهرک را کنترل می‌کند. البته هزینه استخدام پیمانکار مراقبی و امنیتی نیز از منبع درآمدهای حاصل از شارژ ماهیانه کلیه ساکنین تامین می‌شود.

 

 

شهرك اميد در زمستان

 

 

 

اماکن داخلی

 

قنات

 

قنات شهرک امید، از دیگر اماکن دیدنی داخل مجموعه‌است که از سالهای پیش وجود داشته و همچنان از قنات‌های زنده و جاری تهران است. این قنات از شمال از کوهپایه‌های البرز سرچشمه گرفته و به شهرک امید ختم می‌شود. نام «قنات کوثر» در حقیقت نام همین قنات است که سرمنشأ سبزی و آبادانی منطقه بوده‌است.

 

مجتمع تجاری

 

این مجتمع شامل بیش از ۱۲۰ واحد تجاری شامل رستوران و مواد غذایی، سوپرمارکت، خشک شویی، کافی شاپ، میوه فروشی، انواع نانوایی، کتاب فروشی، بانک‌های پاسارگاد، سپه، پارسیان و حکمت ایرانیان، و... در ضلع جنوب شرقی شهرک امید واقع شده و کلیه مایحتاج زندگی ساکنین و مناطق اطراف را تامین می‌کند.

 

خانه‌های ویلایی شهرک امید

 

 

تصفیه خانه

 

کلیه فاضلاب شهرک امید، بصورت منظم توسط یک سامانهٔ فاضلاب داخلی، سازماندهی شده و دو تصفیه خانه شرقی و غربی، فاضلاب شهرک را تصفیه نموده و آبیاری فضای سبز را تامین می‌کنند . 

 

کارواش و تعمیرگاه

 

کارواش و تعمیرگاه نیز در منتهی علیه جنوب شرقی شهرک امید واقع شده و همه روزه خدمات لازم را به ساکنین این مجموعه ارائه می‌نماید.

 

عکس هوایی از شهرک امید

 

فضاهای ورزشی

 

  • باشگاه تنیس شامل شش زمین تنیس برای خانم‌ها و آقایان در ضلع شمال شرقی شهرک
  •  
  • استخر و سونا در منطقهٔ ویلایی‌های شهرک (جنب خدمات و نگهداری)
  •  
  • سالن ورزشی سیکا در منتهی علیه شمال شرقی شهرک (فوتسال و والیبال)
  •  
  • زمین بسکتبال خیابانی (Streetball) جنب ساختمان‌های ۷ و 8
  •  
  • زمین‌های آسفالت فوتبال و والیبال و بسکتبال مرکزی شهرک جنب دبیرستان دخترانه
  •  
  • جادهٔ جنگلی تندرسی که از درب شمالی آغاز شده و به جنگل لویزان می‌رود و همه روزه بسیاری از ساکنین در آن به دویدن و پیاده‌روی مشغول هستند
  •  
  • زمینهای ورزشی و زمین‌های بازی کودکان که هر ساختمان بصورت مجزا دارا می‌باشد
  •  
  • پارک‌ها و بوستان‌های متعدد (بیش از ۴۰ هکتار از کل فضای ۷۲ هکتاری شهرک امید، زیر پوشش انواع درخت و فضای سبز است) که به انواع وسائل ورزشی تجهیز شده‌است.
  •  
  • سالن ورزشی شماره ۱ (آکادمی بدنسازی و پروش اندام آقایان شمال شرق تهران) واقع در ضلع شمال شرقی میدان
  •  
  • سالن ورزشی شماره ۲ ویژه بانوان (یوگا و ایروبیک)، ضلع شرقی پارک مرکزی

 

 

 نمایی از شهرک امید

 

مجتمع فرهنگی

 

مجتمع فرهنگی شهرک امید (فرهنگسرای امید) شامل کتابخانه ۳۰هزار جلدی و انواع آموزشگاههای زبان، موسیقی، کنکور و... واقع در شرق پارکینگِ خدمات و نگهداری که دارای فضای باز و پارک مطالعهٔ مجزا برای آقایان و خانم‌ها می‌باشد.

 

خانه‌های ویلایی

 

زمانی که مهندسین و تکنسین‌های پیمانکار فرانسوی، عملیات عمرانی ساخت این شهرک را آغاز نمودند، تعداد ۵۴ دستگاه ویلایی ۷۵ و ۹۵ متری برای استقرار و اقامت آنها به همراه خانواده هایشان، در ضلع شمال غربی شهرک و درست در مجاورت جنگل ساخته شده که پس از انقلاب اسلامی و بازگشت پیمانکاران خارجی به کشورشان، این واحدهای ویلایی بصورت اجاره‌ای در اختیار عموم قرار گرفت. استخر و سونای فعلی شهرک امید نیز در میان این خانه‌ها واقع شده، سابق بر این استخر روباز و اختصاصی پیمانکاران خارجی این شهرک به حساب می‌آمده که امروزه با تغییر کاربری، مسقف شده و به استخر و سونای عمومی شهرک امید مبدل گشته‌است.

 

 

شهرک امید، ساختمان ستاره

 

 

 


مطالب مشابه :


بنيامين جهرمي

بدنسازی. باشگاه ایران و «سعادت لطف بچه‌های سعادت‌آباد و شهرک غرب و دوستانم




گزارشی از کار و تجارت چهره های ورزش ایران

مغازه ای با نام نکونام در برج میلاد نور شهرک غرب توجه همه یک باشگاه بدنسازی در قیطریه




مراکز تفریحی تهران

کافی شاپ و بزودی بدنسازی , شهرک غرب، بلوار این باشگاه ۶ زمین استاندارد دارد




معرفی کسب وکاری که مدیریت و مالک آنها گراویانی است

گراويان ما - معرفی کسب وکاری که مدیریت و مالک آنها گراویانی است - اولين روستاي مقاوم




موقعیت جغرافیایی الیگودرز

الیگودرز شهرک باشگاه بدنسازی امید شهرک و از طریق محور غرب و شمال غربی نیز




اخبار مهم آذربايجان غربي/«قارتال اورمیه» به زودی در سطح اول فوتبال ایران

که یکی در شهرک غرب و دیگری فوتسال و بدنسازی هم چنین باشگاه و چنین




اداره ورزش و جوانان شهرستان فردیس آغاز بکار کرد

رزمی و بدنسازی مرکزیت شهرک مهندسی شمال و شهرک خانه(دهکده) در غرب آن




شهرک امید

اسکیت، تنیس، سالن‌های والیبال و بسکتبال، آکادمی پرورش اندام و بدنسازی باشگاه ‌های




دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

شهرک غرب سرپوشیده، سالن بدنسازی، سونای باشگاه بدنسازی و تنیس روی




برچسب :