بررسی خودرو های ۳۰ تا ۳۵ میلیون تومانی
در بازه 30 تا 35 میلیون بر خلاف آنچه انتظار می رود تنوع محصولات کم بوده و مشتری در انتخاب خودرو از این بازه کمی با مشکل مواجه می شود.اما به لطف توان رقابتی خودروهای موجود در این رنج قیمتی ،انتخاب خودرو ، مورد چندان دشواری نیست. در ادامه با بررسی خودرو های حاضر در رقابت کم تعداد این محدوده قیمتی ضمن آشنایی با آن ها ، شما را در انتخاب گزینه ای مناسب کمک خواهیم کرد :
مزدا 3
مزدا 3 را میتوان به نوعی به روز ترین خودروی ساخت داخل دانست که طی مدت حضور تقریبا ده سالش در بازار با 4 مدل گوناگون در نسلهای مختلف روانه بازار شده.هر چند که نسل جدید این خودرو روانه بازار جهانی شده اما باز هم زمزمه هایی از ورود این نسل نیز به بازار کشور به گوش میرسد که نشان توجه در به روز رسانی محصولات در گروه خودرو سازی بهمن دارد .
مزدا 3 خودرویی با طراحی نسبتا به روز در کشور است که شاخصه های اسپرت و جوان پسند بودن را در خود به نمایش می گذارد . این خودرو هر چند دیر و با قیمتی فراتر از اعلام اولیه (حدود 25 میلیون تومان) روانه بازار شد اما توانست سهم خوبی را به خود اختصاص دهد .
مزدا 3 در ایران با سه تیپ عرضه می شود که هر سه از یک پیشرانه به حجم 2000 سی سی و توان تولید 147 اسب بخار در 6500 دور در دقیقه بهره می برند اما در بحث امکانات از یکدیگر تفکیک می شوند .مصرف این پیشرانه در صد کیلومتر سیکل شهری 8.7 لیتر (که برای چنین خود رویی چندان مناسب نیست) و در بزرگراه 6.1 لیتر است که در سیکل ترکیبی چیزی حدود 7.2 لیتر میشود ومزدا 3 را در گروه خودرو های کم مصرف قرار میدهد.
در بحث ایمنی مزدا3 برای پاس کردن استاندارد های اروپایی و امریکایی از 6 کیسه ایمنی هوا بهره می برد و ترمز آن به سیستم های ABS و EBD مجهز است. گیربکس در نظر گرفته شده برای این خودرو از نوع 4 سرعته اتوماتیک است که این امکان را به شما می دهد تا در مواقع نیاز ان را در حالت دستی قرار دهید(تیپ ترونیک). مزدا3 با توجه به تجهیزات در نظر گرفته شده برای آن ، تیپ بندی می شود که تجهیزات تیپ 1 آن شامل :
سیستم تهویه مطبوع خود کار ، فرمان با قابلیت تنظیم زاویه وعمق ،آیینه جانبی برقی مجهز به گرم کن ، صندلی راننده با قابلیت تنظیم ارتفاع، کنترل پخش صوت بر روی فرمان،ریموت کنترل درها، سیستم قفل دوبله درها ، چراغ های جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع ، پخش سی دی ورینگ های آلیاژی 16 اینچی، علاوه بر این امکانات که در تمامی تیپ های مزدا 3 یافت می شود . تیپ 2 آن مجهز به پوشش دسته دنده وغربیلک فرمان ، سانروف ، سی دی چنجر 6عددی در خود کنسول وگرم کن صندلی های جلو است . که در تیپ 3 برف پاک کن خود کار ، چراغهای جلو با قابلیت روشن وخاموش شدن خودکار و روکش چرمی صندلی ها نیز به آن اضافه شده.
نکته جالبی که در مزدا 3 به چشم می خورد زاپاس موقت آن است . که ضمن کم حجم تر بودن و سهولت در تعویض با عث می شود تا راننده در اولین فرصت تایر اصلی را روی خودرو گذاشته و از پوسیدگی لاستیک زاپاس جلو گیری شود.
معایب: فضای کم سر نشینان و دید کم عقب آن ، کیفیت پایین رنگ بدنه ، ضربه پذیری اجزای بدنه در مقابل تصادفات
مزایا : استهلاک کم - قدرت ، شتاب و هندلینگ بالا
در کل مزدا3 خودرویی است جوان پسند که توانسته تا کنون رضایت دارند گان خود را جلب کند.
رنو مگان 2000 :
رنو مگانی که در ابتدا به کشور وارد می شد و هم اکنون توسط پارس خودرو به تولید می رسد ، دومین نسل رنو مگان است که تولید آن از سال 2002 تا 2008 در رنو فرانسه ادامه داشته و هم اکنون پس از معرفی نسل جدیدش تنها در پارس خودرو و در یک سایت دیگر در تایوان به تولید می رسد .
این خودرو که تا سال گذشته از ترکیه وارد ایران می شد و توسط پارس خودرو به عنوان یک خودرو وارداتی به فروش می رسید هم اکنون در خط تولید های پارس خودرو تولید و عرضه می شود . تفاوت های عمده مدل های مگان تولیدی اعم از 1600 و 2000 با نمونه های وارداتی در حذف کيسه هوا جانبى ، کيسه هوا پرده اى جانبى است .
این خودرو از پیشرانه 2 لیتری با توان 136 اسب بخار بهره می برد . وظیفه انتقال قدرت به چرخ های جلو نیز در مگان 2000 بر عهده یک گیربکس 4 دنده اتوماتیک است . حداکثر سرعت این خودرو 195 و شتاب صفر تا صد آن 11.1 ثانیه اعلام شده است .
ترمز های جلو و عقب خودرو از نوع دیسکی هستند.مگان 2000 به سیستم های امنیتی ترمز ضد قفل ABS و سیستم پایداری الکتریکی ESP مجهز است .لازم به ذکر است که نوع 1.6 لیتری به ESP مجهز نیست . مدل های 2000 سی سی تولید داخل به دو کیسه هوا مجهز هستند و مدل های وارداتی به 6 کیسه هوا .
4 شیشه خودرو به صورت برقی کنترل می شوند و آینه های جانبی نیز از این قاعده مستثنا نیستند .
سیستم صوتی با قابلیت پخش CD ، کارت سوئیچ رنو قفل مرکزی و کامپیوتر سفری نیز از جمله دیگر تجهیزات داخلی رنو مگان به حساب می آیند .
مصرف اعلامیمگان 2000 برای سیکل ترکیبی 7.5 لیتر در 100 کیلومتر است که بیانگر تکنولوژی به روز این خودرو اروپاییست . با داخلی سازی شدن این خودرو این امید به وجود آمد که قیمت خودرو تا اندازه زیادی کاهش پیدا کند اما این امر محقق نشد و مگان همچنان به عنوان یک جنگجوی بازه 30 تا 35 میلیون تومانی شناخته می شود .
معایب : کمبود قطعات و بالا بودن قیمت آن – مشکل در بازار دست دوم برای فروش
مزایا : فضای داخلی نسبتا بزرگ - استهلاک کم – فنربندی نرم – فرمان پذیری قدرتمند - مصرف مناسب
کیا سراتو
سراتو محصول سال 2004 کمپانی کیا است که پس از فیس لیفت روانه بازار ایران شد .از طراحی ساده و به دور از هر گونه ریسکی بهره مند است. این خودرو که یک سدان خانوادگی به حساب می آید از پیشرانه ای به حجم 2000 سی سی بهره مند است که توان تولید 143 اسب بخار را در 6000 دور در دقیقه دارا است و در صد کیلومتر سیکل ترکیبی مصرفی معادل 7.5 لیتر دارد.
سراتو با توجه به پیشرانه 2 لیتری اش توان حرکتی خوبی دارد و ظرف مدت 9 ثانیه به سرعت صد کیلومتر می رسد. ولی این رویه فقط در حالت نرمال است و در سرعتهای بالا حس از کنترل خارج بودن خودرو بر شما غلبه می کند .اما باید توجه داشت که سراتو یک سدان خانوادگی است و نباید از آن انتظار یک خودروی با قابلیت های اسپرتی را داشت.
دربحث ایمنی ،سراتو دارای دو کیسه هوا ( که کمبود ایربگ های جانبی و سقفی در آن احساس میشود) است و از سیستم ترمز ضد قفل ABS بهره می برد .همچنین سراتو مجهز به امکاناتی همچون گیر بکس 4 سرعته تیپ ترونیک ، آینه های جانبی برقی ، پرژکتور جلو وعقب، در صندوق بار برقی ، پخش صوت سی دی با خشاب 6عددی و قابلیت پخش mp3 همراه با 4 باند و دو تیونر با تهویه مطبوع خودکار است.
سانروف برقی 2 حالته ، چراغهای اتوماتیک جلو ،زیر آرنجی جلو و عقب ، رینگ های آلیاژی و صندلی های 2 تکه عقب با قابلیت باز شدن از صندوق بار خود را برای رقابتی سر سختانه با مزدا 3 آماده می کند.
معایب : نفوذ صدا به اتاق- حجم کم صندوق بار به عنوان یک خودرو خانوادگی (381 لیتر) - عدم پایداری مناسب در سرعت های بالا
مزایا : قدرت بالا ، مصرف مناسب و تجهیزات جانبی خوب
در کل اگر به دنبال یک رانندگی آرام و به دور از قابلیت های اسپرتی هستید سراتو گزینه مناسبی می تواند باشد.
نیسان رونیز
اوایل دهه 80 شمسی شرکت پارس خود رو یک مدل SUV از محصولات نیسان را معرفی و روانه بازار کرد و برای نزدیک کردن آن با فرهنگ ایران نام یکی از روستا های کشور (رونیز) را برای آن برگزید.
رونیز هر چند در دنیا خودرویی قدیمی محسوب می شد اما طراحی آن برای ایرانیان تازگی داشت و حتی می توان گفت رونیز از طراحی قوی و خوبی برخوردار بود به گونه ای که کپی ها و قطعه برداری های فراوانی از این خود در شرکت های چینی و مالزیایی به چشم می خورد.
رونیز به عنوان اولین خودرو شاسی بلندی که بعد از پاترول به صورت عمده عرضه شد توانست نگاه کلی مردم را نسبت به SUV تغییر دهد .هر چند که از امکانات جانبی چندانی بر خوردار نبود .
رونیز با بهره گیری از پیشرانه ای به حجم 2400سی سی توان تولید 160 اسب بخار را دارا بوده و توانایی رسیدن به سرعت 100 کیلومتر را ظرف مدت 15.2 ثانیه داراست این خودرو همچنین قابلیت رسیدن به حداکثر سرعت 161 کیلو متر بر ساعت را دارد .در مورد مصرف سوخت رونیز اطلاع دقیقی در دست نیست اما طبق گفته های دارندگان این خودرو به طور میانگین مصرفی حدود 16 لیتر در صد کیلومتر دارد و طبق اعلام سایت رسمی پارس خودرو این رقم به 11.35 لیتر در صد کیلومتر می رسد که چندان قابل اعتماد نیست و مصرف 16 لیتر عاقلانه تر به نظر می رسد.
رونیز به پشتوانه فرمان هیدرولیک دارای هندلینگ نرم و سواری متوسطی است اما با توجه نداشتن ABS برای ترمز ها و کیسه های ایمنی هوا نمی توان نمره بالایی را در بحث ایمنی برای آن در نظر گرفت .
رونیز دارای دید خوب ، موتور پر قدرت اما شتاب کمی است.همچنین با توجه به قدیمی بودن این خودرو نباید انتظار تجهیزاتی بیش از شیشه ها و آیینه های برقی را داشت.
معایب : نفوذ صدا به داخل کابین- مصرف بالا و تجهیزات ابتدایی ، عدم تجهیز به ABS
مزایا : قدرت مناسب ،استهلاک پایین،هزینه نگهداری پایین و هندلینگ نرم
تویوتا یاریس
تویوتا یاریس خودرو کوچک تویوتا در دو گونه هاچ بک و سدان در بازار داخل عرضه می شود.این خودرو علی رغم نکات مثبت و قابلیت پوشش دهی نیاز های یک خانواده ی ایرانی که در خود دارد ، به خاطر قیمت بالا (نسبت به سایز و تجهیزات و توانش) تمام شده برای مشتری نتوانست آن طور که انتظار می رفت فروش داشته باشد.
تویوتا یاریس از طراحی خاصی بهره مند است که مورد پسند هر سلیقه ای قرار نمی گیرد.هرچند که از طراحی تازه ای نسبت به سایر رقبایش برخوردار است.این موضوع در مورد طراحی بدنه و طراحی داخلی این خودرو صادق است.نکته جالبی که در طراحی داخلی یاریس به چشم می خورد قرار گرفتن نمایشگر های آن در وسط کنسول است که مدتی زمان برای عادت کردن چشم به آن لازم است.کیفیت متریال استفاده شده در این بخش مطلوب و رضایت بخش بوده همچنین دید خوبی که این خودرو در اختیار می گذارد باعث میشود تا تسلط کافی روی خودروی خود داشته باشید.
یاریس در قسمت جلوی خودرو جای پای کافی و در قسمت عقبی فضای متوسط در اختیار سرنشینان قرار می دهد. برای این که با ابعاد یاریس بیشتر آشنا شوید گفتن این جمله کافی است که یاریس تنها 10 سانتی متر در طول از 405 کوچک تر است و باقی ابعاد به 405 بسیار نزدیک است.
پیشرانه ی در نظر گرفته شده برای این خودرو از نوع 4 سیلندر و به حجم 1300 cc است که توان تولید 84 اسب بخار را داراست این پیشرانه باعث شده تا یاریس اولین و تنها خودروی وارداتی دارای سهمیه ی سوخت ( تا کنون) باشد. این سدان کوچک برای رسیدن به سرعت 100 کیلومتر تنها به مدت 11.5 ثانیه نیاز دارد.
گیربکس اتوماتیک ، تعلیق و فنربندی نرم ، هندلینگ خوب و سیستم های ABS و EBD به اضافه ی ترمز کمکی این خودرو یک رانندگی آرام را در اختیار قرار می دهد.
یاریس در بازار ایران در سه تیپ عرضه میشود که به بررسی تیپ های مختلف آن می پردازیم.
تیپ A :
سیستم تهویه مطبوع ،فرمان هیدرولیک بشکن ،سیستم ضد سرقت ،ABS و EBD و ترمز کمکی ،سیستم رادیو کاست با دو بلند گو ، برف پاک کن تناوبی ، آینه وسط از نوع شب و روز ،آنتن داخل شیشه عقب
و در تیپ B علاوه بر امکانات تیپ A دارای امکاناتی چون:
ریموت کنترل ، آینه های جانبی برقی ، قفل مرکزی ، شیشه بالابر برقی
تیپC علاوه بر امکانات دو تیپ قبلی به رینگ آلیاژی سایز 15 ، صندلی دو تکه عقب با قابلیت خواباندن(40-60) ، با سیستتم صوتی رادیوCD با 4 بلندگو ، مه شکن و اسپویلر مجهز است.
معایب : قیمت بالا – امکانات متوسط
مزایا : ایمنی بالا(کسب 5 ستاره از Euro Ncap)، مصرف کم سوخت و راحتی ، استهلاک کم
مطالب مشابه :
مزدا3
اطلاعات فنی خودرو - اطلاعات،شناسایی،عملکردقطعات و معایب موجود در سيستم خودروي مزدا 3
مشخصات مزدا 3(تیپ 1و2و3)
مزدا 3 جدیدترین محصولی است که توسط شرکت خودروسازی بهمن مونتاژ و عرضه می شود.در سال 2003 كمپاني
آشنایی با مزدا 3 و تست فنی
نمایشگاه اتومبیل پرشین بیجار - آشنایی با مزدا 3 و تست فنی - نمایشگاه اتومبیل -اطلاعات خودرو
مقايسه زانتيا و مزدا323
اطلاعات فنی خودرو - اطلاعات،شناسایی،عملکردقطعات و معایب موجود در مزدا - 323 (Mazda 323)
بررسی خودرو های ۳۰ تا ۳۵ میلیون تومانی
مزدا 3 مزدا 3 را معایب: فضای کم سر نشینان و دید کم عقب آن ، کیفیت پایین رنگ بدنه ، ضربه پذیری
نمای داخلی مزدا6
مزدا 3 جدید(قیمت)مشخصات معایب خودروی cng; لیست کتابهای رشته مکانیک
کیا سراتو در ایران
در کلاس 2.0 لیتری های بازار ایران ، مزدا 3 " 147 اسب بخار " ، مگان "136 اسب بخار" و هیوندای آوانته
برچسب :
معایب مزدا 3