کرغند مي تواند قطب گردشگري و صنايع دستي استان شود

يکي از راه هاي دسترسي به کرغند راه اصلي و قديمي اين روستاست که از طريق محور قاين به خضري و در حوالي روستاي دهشک با نصب تابلويي بزرگ شما را به سمت اين روستا راهنمايي مي کند و اين جاده از منطقه کوهستاني و گردنه سردسير و صعب العبور خبيثي مي گذرد، درختان بادام کنار جاده زيبايي خاصي به اين مسير بخشيده و بسيار چشم نواز است.

پس از گذشتن از روستاهاي دهشک و بزناباد، فضل آباد و خشکان با عبور از جاده اي پر پيچ و خم و طي مسافتي حدود 17 کيلومتر از روستاي دهشک به روستاي کرغند مي رسيد.

راه ديگر دسترسي به اين روستا از طريق سه راهي روم و جاده پر پيچ و خم و کوهستاني چدان پس از گذر از روستاهاي رمشتيک، چدان، تيغدر، قومنجان، شهرک هاشميه، تيقاب، دوست آباد در شهرستان سرايان است که به کرغند ختم مي شود.آب و هواي اين روستا در همه فصول به دليل قرار گرفتن در دامنه ارتفاعات پسکوه سرد است و همچون نگيني سبز درختان بادام، آلو و گردو آن را احاطه کرده به طوري که درختان زيبا در تلطيف کردن هوا و سرسبزي اين روستا نقش به سزايي دارند.

کرغند يکي از روستاهاي قديمي قاينات است که وجود ابنيه و مکان هاي قديمي از جمله مسجد جامع، قلعه قديمي و تاريخي، منازل قديمي و... گوياي قدمت اين روستاست.

کرغند با 4 هزار نفر جمعيت به صورت پلکاني از دور، نماي بسيار جالبي دارد و به ماسوله خراسان جنوبي مشهور است.

همچنين با توجه به جاذبه ها، منظره هاي طبيعي و آبشارهاي زيبا مي تواند به عنوان منطقه گردشگري در استان مطرح باشد.

کرغند 14 شهيد، 3 آزاده و 15 جانباز دارد و با يک هزار و 560 بسيجي يکي از روستاهاي نمونه قاينات در حوزه بسيج است.

بادام، گردو، زيره سبز، برگه زردآلو، جو، گندم، زعفران، پنبه، چغندرقند، گليم، قالي، پلاس بافي و آهنگري از محصولات و مشاغل عمده کرغند مي باشد.کرغند، يکي از روستاهاي نمونه در قاينات است زيرا با وجود چاه هاي آب، کشاورزي و دام داري و وجود باغ هاي بادام کمترين مهاجر را دارد و بيشتر جوانان روستا به کار کشاورزي مشغولند.

در ابتداي ورود به کرغند با حجت الاسلام سيد ابوطالب مرتضوي، روحاني روستا آشنا شديم که اهل همين روستاست، عمرش را براي نشر احکام و قرآن، اقامه نماز جماعت و... در اين روستا گذرانده است.او مي گويد: در کرغند نمازهاي 5 گانه با جماعت و با حضور چشمگير مردم مومن به ويژه جوانان و نوجوانان برگزار مي شود.وي به تشکيل کلاس هاي تابستاني اوقات فراغت و شرکت 250 دانش آموز و نوجوان اين روستا در اين کلاس ها اشاره مي کند و مي افزايد: تشکيل کلاس هاي تفسير و قرائت قرآن و نماز از ديگر فعاليت هاي فصل تابستان است.

در ادامه به سراغ درويشي عضو شوراي اسلامي کرغند مي رويم و با او به گفت و گو مي نشينيم.او مي گويد: مرکز بهداشتي و درماني روستاي کرغند با زير پوشش قرار دادن 7 هزار نفر جمعيت از روستاهاي فضل آباد، کلاته سري، فنج، دره باز و خشکان متاسفانه پزشک ندارد که اين امر باعث بروز مسائل و مشکلات فراواني براي روستاييان و مراجعان شده است زيرا فرد بيمار حتي براي جزئي ترين مداوا بايد به مرکز شهرستان يا بخش برود.

وي به علاقه خاص اهالي کرغند به خاندان عصمت و طهارت اشاره مي کند و مي افزايد: از ابتداي پيروزي انقلاب همه ساله در ايام ماه صفر بيش از 200 نفر از جوانان بسيجي و خانواده هاي معظم شاهد اين روستا پياده مسير 360 کيلومتري روستا تا مشهد مقدس را براي شرکت در مراسم سوگواري و عزاداري حضرت رسول اکرم (ص) و امام حسن مجتبي (ع) و امام رضا (ع) مي پيمايند.به گفته وي اهالي کرغند مردمي قانع و زحمتکش هستند که علاوه بر دام داري و کشاورزي به توليد فرش، گليم، جاجيم، پشتي و قاليچه، آهنگري و پلاس بافي اشتغال دارند.

وي يکي از ويژگي هاي روستاي کرغند را اشتغال 75 درصد مردم در بخش کشاورزي، 10 درصد در بخش صنعت و ده درصد در بخش خدمات (نانوايي) عنوان مي کند و ادامه مي دهد: زنان اين روستا هم دوشادوش مردان در امر کشاورزي، دام داري و کار در مزارع زيره، باغ هاي بادام و... گام هاي موثري براي اشتغال کرغند برمي دارند.

يکي ديگر از اعضاي شوراي اسلامي کرغند هم مي گويد: مردمان سخت کوش و زحمت کش اين روستا علاوه بر اشتغال به کشاورزي و دام داري بخش اعظم گوشت قرمز، لبنيات، پشم و کرک استان را نيز تامين مي کنند.

حسن سالاري تعداد دام هاي سبک و سنگين کرغند را به ترتيب 19 هزار و 858 و 250 راس اعلام و اضافه مي کند: مردم زحمتکش کرغند هر روز بر سر 11 حلقه چاه کشاورزي مشغول کار و تلاش براي امرار معاش هستند.

علاوه بر 11 حلقه چاه کشاورزي با وجود 59 رشته قنات، يک رودخانه دائمي و دو رودخانه فصلي اهالي کرغند 600 هکتار محصولات ديمي، 530 هکتار محصولات آبي و حدود 700 هکتار باغ ديمي و آبي بادام دارند که رونق اقتصادي خاصي به اين روستا بخشيده است.

وي نبود مرکز ترويج و خدمات جهاد کشاورزي، نداشتن الگوي مناسب کاشت با اقليم منطقه، نبود تانکر سيار براي آبرساني به مزارع زعفران در محدوده قنات ها و چشمه هاي خشکيده بر اثر خشکسالي هاي اخير و بازار مناسب براي فروش محصولات و توليدات روستا را از مشکلات اهالي کرغند عنوان مي کند و خواستار اعطاي تسهيلات و کمک هاي بلاعوض براي جبران خسارات ناشي از خشکسالي و سرمازدگي مي شود.

وي همچنين از مديران بانک هاي کشاورزي مي خواهد براي تمديد وام هاي متفرقه که کشاورزان و دام داران به دليل خشکسالي، سرمازدگي و تبعات ناشي از آن قادر به پرداخت اقساط آن نيستند همکاري کنند.عضو ديگر شوراي اسلامي روستاي کرغند هم به آب و هواي مطلوب، باغ هاي زيباي بادام، گردو و محصولات عمده اي همچون زيره سبز و فرش هاي دست باف، قاليچه هاي زيبا، گليم، جاجيم و پلاس بافي و اماکن قديمي و تاريخي اين روستا اشاره مي کند و مي گويد: کرغند به عنوان ماسوله خراسان جنوبي مطرح و مشهور است و مي تواند با اين همه جاذبه هاي متنوع به عنوان روستاي گردشگري و صنايع دستي استان از سوي مسئولان مطرح شود.جوهري مي افزايد: کرغند با داشتن بيشترين جمعيت جوان يکي از روستاهاي جوان شهرستان قاينات است.وي با بيان اين که روستاي کرغند تيم هاي ورزشي و موقعيت هاي چشمگيري در زمينه ورزش دارد ادامه مي دهد: با توجه به نياز و علاقه جوانان اين روستا از مسئولان تربيت بدني مي خواهيم براي راه اندازي و اتمام عمليات ساختماني سالن ورزشي کرغند تلاش کنند.

او اضافه مي کند: از آن جايي که جاده اصلي اين روستا از سمت دهشک و مرکز بخش خيلي قديمي، باريک، کم عرض و پر پيچ و خم است و بيشتر رفت و آمدها هم از اين جاده انجام مي شود از مسئولان امر مي خواهيم براي تعريض جاده و پيش گيري از خطرات و تصادفات اقدام کنند.

عضو ديگر شوراي اسلامي روستاي کرغند هم با اشاره به توليد صدها تن بادام، خشکبار، زيره سبز و حبوبات توليدي اهالي اين روستا، خواستار ايجاد کارخانه بسته بندي و اختصاص تسهيلات براي اين منظور شد.

مرادي مي گويد: اهالي کرغند به دليل واقع شدن روستا بر روي ارتفاعات، دامنه ها و موقعيت هاي خاص استراتژيکي و کوهستاني قادر به کندن چاه فاضلاب نبوده و از شرکت آب و فاضلاب روستايي مي خواهند هر چه سريع تر طرح جمع آوري فاضلاب روستا را اجرايي کند.

وي به اجراي طرح هادي روستاي کرغند اشاره مي کند و مي افزايد: از آن جايي که اين طرح نيمه تمام رها شده و فصل سرما هم نزديک است از مسئولان بنياد مسکن خواستار جدول کشي، آسفالت معابر و... هستيم.

همچنين تمام اعضاي شوراي اسلامي روستاي کرغند خواستار ارتقاي دهستان به بخش مستقل هستند


مطالب مشابه :


نقشه شهرستان قاینات

ورود به سیستم دانشگاه بین معاونت حقوقی و امور همایش « جایگاه فارس در عرصه زبان




کرغند مي تواند قطب گردشگري و صنايع دستي استان شود

ورود به سیستم دانشگاه بین المللی مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از ورود کاربری آسیاتک.




برچسب :