تاثیر فن آوری اطلاعات در مدیریت ورزش
پيش از اين همانگونه كه پول و ثروت منبع قدرت محسوب ميشد به همان ترتيب امروزه اين اطلاعات است كه منبع قدرت محسوب ميشود. اين شعار قديمي <دانش قدرت است> ، سمبل بارز قرن جديد است. راز بقاي دانش و اطلاعات نيز در توسعه و بقاي پايگاه داده كامپيوترها نهفته است.
پايگاه داده مجموعهاي سازمانيافته از اطلاعات ذخيره شده است كه قابل جست وجو، تغيير و دسترسي هستد. در حال حاضر نرمافزارهاي پايگاه داده (Data base) مانند بستههاي رايج آفيس در سراسر دنيا گسترده هستند. اگر چه امروزه پايگاههاي بسيار مفيدتر براي مديران ورزش وجود دارد كه پايگاههاي وابستگي نام دارند. اين پايگاه در حقيقت سيستمي است كه اطلاعات را در رديفها و طبقات مشخصي ذخيره ميكند. به اين ترتيب زماني كه يك كاربر به اطلاعاتي نياز دارد ميتواند اطلاعات خود را روي كامپيوتر فرد ديگري (كه اطلاعات در آن ذخيره شده است را) پيدا كند.
براي مثال امروزه ميتوان اطلاعات مربوط به يك رويداد ورزشي همچون زمان برگزاري، مكان برگزاري، داوران، تعداد شركتكنندگان و يا امكانات موجود را به راحتي در رديفهاي مشخصي از طريق سايتهاي اينترنتي پيدا كرد. حال آن كه دسترسي به همه اين اطلاعات در گذشته بسيار زمان گير و دشوار بود.
امروزه از ITبراي سازماندهي به هر روز يك رقابت و رويداد ورزشي به خوبي ميتوان استفاده كرد. براي مثال اطلاعات مربوط به هر ورزشكار شامل نام، جنسيت، سن،اطلاعاتي براي دسترسي به وي، اطلاعاتي از روز گذشته وي و حتي سايز لباس وي را پيدا كرد.
مسلما پول همواره چيز مهمي براي مديريت حرفهاي ورزش محسوب ميشود. اما پايگاههاي داده نيز ابزار مهمي جهت پيگيري توزيع صحيح پول در بخشهاي مختلف ورزش به شمار ميرود. با استفاده از پايگاههاي داده همچنين ميتوان كليه اطلاعات مربوط به سوابق رويدادهاي ورزشي آخرين پيشرفتها و تغييرات تاريخي را ثبت و بررسي كرد. كاري كه پيش از اين امكانپذير نبوده و اطلاعات مربوط به آخرين تغييرات و دستاوردهاي ورزشي به دست فراموشي سپرده ميشد.
اما بزرگترين پايگاه داده براي مديريت مؤثر ورزش زماني ايجاد ميشود كه كامپيوترهاي سراسر جهان به هم متصل شوند. اتفاقي كه امروزه افتاده و ما آن را شبكه ميناميم. يك شبكه كامپيوتري در حقيقت مجموعهاي از نرمافزارها و سختافزارها محسوب ميشوند كه كامپيوترها را به هم متصل كرده و به اين ترتيب اطلاعات و منابع موجود در آنها را به اشتراك ميگذارند.
اما شبكههاي كامپيوتري گذشته از اشتراك اطلاعات و منابع داراي فوايد ديگري نيز هستند با استفاده از يك شبكه به هر تعداد كامپيوتر موجود ميتوانند به جاي داشتن چندين و چند چاپگر تنها از يك چاپگر استفاده كنند. امروزه و با پيشرفت فناوري ظرفيت موجود در ذخيرهسازي اطلاعات به نحو چشمگيري افزايش يافته و هم اكنون ميتوان فايلهاي مربوط به فيلمها و تصاوير مختلف همچون ورزش را از طريق شبكهها استفاده كرد.
در حال حاضر مديران ورزشي با استفاده از شبكهها ميتوانند به اطلاعات مفيدي جهت اتخاذ بهترين تصميم دست يابند.
اينترنت
نكتهاي كه بايد به آن توجه داشت اين است كه اطلاعات موجود روي يك شبكه الزاما محدود به يك بخش و يا سايت نميشود بلكه شبكههاي گسترده ميتوانند كليه مديران ورزشي را در سراسر يك كشور به هم متصل كنند. به اين ترتيب كليه مديران ، ورزشكاران و تصميمگيران در نقاط دور و نزديك يك كشور ميتوانند به تبادل اطلاعات و ارتباط رايگان بپردازند.
لذا امروزه شبكههاي مختلف كامپيوتري در كليه كشورهاي دنيا از طريق شبكه جهاني وب كه آن را اينترنت ميناميم به هم متصل شدهاند. اگر چه شكل اوليه اينترنت به زماني در حدود سال 1960 باز ميگردد كه شبكه آرپا در آمريكا راهاندازي شد. اما نوآوري انجام شده در اواسط سال 1990 كه منجر به خلق وب گرديد امكان تبادل همزمان صوت، تصوير، متن و امكان ارتباطي از طريق hyper_text را فراهم آورد.
شبكههاي وب با شكل انفجارگونهاي رشد كردند به نحوي كه امروزه بيش از 15 ميليون آدرس وب در سراسر جهان به ثبت رسيده است. اينترنت تغييرات و فرصتهاي جديدي ايجاد كرده است. براي مثال سايت USAToday كه يكي از روزنامههاي معروف آمريكا است روزانه بيش از سه ميليون بازديدكننده از سراسر جهان دارد و اين در حالي است كه 60 درصد مراجعات به صفحات ورزشي اين روزنامه است.
در زمينه دسترسي به آخرين آموزشها و دستاوردهاي ورزشي نيز ديگر نياز به سفر و خارج شدن از منازل وجود ندارد، دراينترنت همه چيز در دسترس شما است. به همين منظور بسياري از اطلاعات دانشگاههاي معتبر ورزشي دنيا در اختيار همه قرار دارد.
اما در اين ميان نميتوان از تاثيرات تجاري و بازاريابي اينترنت نيز غافل شد. در حال حاضر هيچ تيم مطرح ورزشي در آمريكا وجود ندارد كه داراي وبسايت نباشد. در اين سايتها آخرين جابجاييها قيمت سهام باشگاهها و ميزان درآمدهاي باشگاه درج ميشود.
از سوي ديگر اينترنت به علاقهمندان ورزش نيز اين امكان را داده كه در هر زماني به سرعت به آخرين اطلاعات تيم مورد نظر خود دست پيدا كند. همچنين امروزه كليه بازيكنان و ورزشكاران داراي e-mail شخصي هستند كه از طريق آن آخرين پيامها و نظرات كارشناسان و طرفداران خود را دريافت ميكنند.
امروزه باشگاههاي ورزشي همچنين قادر شدهاند كه محصولات و كالاهاي تبليغاتي خود را به طرفداران بيشتري در سراسر دنيا برسانند و از اين طريق سود بيشتري نيز كسب كنند. حالا طرفداران پروپا قرص ورزشكاران با استفاده از اينترنت راضيتر از هميشه به نظر ميرسند چرا كه حتي شبكههاي متعدد تلويزيوني نيز قادر به پاسخگويي به نياز مخاطبان نيستند.
تجارت الكترونيكي
اينترنت همچنين نحوه توزيع و فروش كالاهاي ورزشي را كه تاثير زيادي در برنامهريزيها دارد، متحول كرده است. خريد تجهيزات ورزشي همواره از مسائلي است كه مديران و برنامهريزان ورزشي را درگير خود كرده است. مديران به دنبال خريد محصولاتي با قيمت و كيفيت منطبق با نيازهاي خود هستند. لذا با استفاده از تجارت الكترونيكي و از طريق اينترنت امروزه به راحتي ميتوان به انواع و اقسام تجهيزات ورزشي با قيمتهاي بسيار متنوع دست پيدا كرد. براي مثال قيمت كارخانهاي يك راكت تنيس در آمريكا حدود 40 دلار است اما زماني كه اين راكت به دست توزيعكنندگان، فروشندگان عمده، فروشگاههاي ورزشي و در نهايت به ورزشكار ميرسد، قيمتي معادل 160 دلار دارد.
اما با استفاده از تجارت الكترونيكي مديران باشگاههاي ورزشي و ورزشكاران ميتوانند مستقيماً به كارخانه متصل شده و جنس مورد نظر خود را خريداري كنند. بر اساس تحقيقات انجام شده به اين ترتيب قيمت محصولات بين 50 تا 80 درصد كاهش خواهد داشت. بنابر اين سود بيشتري نصيب ورزشكاران خواهد شد. تجارت الكترونيكي دو مشكل بزرگ زمان و مسافت را حل كرده است.
شكاف ديجيتال
اما دراين ميان يك مشكل مهم نيز وجود دارد. ابزار تكنولوژي كمي گران هستند و به همين دليل ميان آن دسته از كساني كه از اين تجهيزات استفاده ميكنند و آن دسته كه استفاده نميكنند شكافي ايجاد شده كه آن را شكاف ديجيتال مينامند. در آمريكا براي مثال حدود 60 درصد از بزرگسالان به اينترنت متصل و online هستند. اين كاربران اكثرا از طبقات بالا و ميانه جامعه هستند كه قادر به خريد كامپيوتر و پرداخت هزينههاي ارتباطي هستند.
ولي به هر حال مردمي نيز وجود دارند كه قادر به خريد ابزار مرتبط به IT نبوده و در نتيجه از فوايد انقلاب فناوري اطلاعات به دور ماندهاند.
كاربردهاي مبتني بر IT به طرز غير قابل باوري مديريت ورزش را متحول كرده است. اين كاربردها كمك ميكند تا بهترين كارايي و خروجي را داشته باشيم. لذا استفاده از IT براي مديران و برنامهريزان ورزشي در هر ردهاي به امري الزامي تبديل شده است.
نویسنده: سید ابراهیم دلبری
مطالب مشابه :
شعار ورزشی
ورزش و سلامتی - شعار ورزشی - ورزش و قالب هاي
سایت فدراسیون اسکیت به عنوان برترین سایت فدراسیونهای ورزشی برگزیده شد
در اين همايش كه با شعار "توانمند سازي روابطعموميهاي ورزشي" و با حضور "پژمان نياكي
دبابت و ورزش ( به مناسبت 14 اکتبر روز جهانی دیابت)
آموزش مفاهیم سلامت درشهرستان بهشهر - شعار سال 1393: یک عمر سلامت با خود مراقبتی
جزوه سال دوم
مهارت هاي ورزشي و ابعاد مختلف روانشناسي ورزشي ، آنها را در جهت حفظ سلامت كمك -3 شعار : اين
حوزه يادگيري تربيت بدنی ابتدایی
شعار سال تحصيلي 92-91 هاي بدني در قالب آموزش و تمرين مهارت هاي ورزشي، شركت در رقابت هاي
سالن ورزشي روستاي زيوه بخش انگوت گرمي مغان در اختيار ورزشكاران قرار گرفت
با حضور مديركل تربيت بدني استان و فرماندار گرمي سالن ورزشي هاي متنوع ورزشي با شعار
تاثیر فن آوری اطلاعات در مدیریت ورزش
اين شعار قديمي دانش به همين منظور بسياري از اطلاعات دانشگاههاي معتبر ورزشي دنيا در
كليات سند چشم انداز توسعه فوتبال ايران تصويب شد
كليات سند چشم انداز توسعه فوتبال در جمهوري اسلامي ايران با شعار 'فوتبال سايت هاي ورزشي.
نگاهي به شعار تيمهاي حاضر در جام جهاني2010
مهرزاد لطف اللهی sport - نگاهي به شعار تيمهاي حاضر در جام جهاني2010 - به نام خداوند یکتا .
نشريه ورزشي - فرهنگي و اجتماعي
ورزشی - نشريه ورزشي - فرهنگي و اجتماعي - - ورزشی داغلارين . قيزيل لاله كؤكسون ياريب ياماجدا
برچسب :
شعار هاي ورزشي