آشنایی با جشنواره خوارزمی
آشنایی با جشنواره خوارزمی
درباره جشنواره بین المللی خوارزمیدر راستای تحقق بند ( 4 ) اصل سوم قانون اساسی ، مبنی بر « تقویت روح بررسی و تتبع و ابتكار در تمام زمینه های علمی ، فنی ، فرهنگی و اسلامی از طریق تأسیس مراكز تحقیق و تشویق محققان » و پیشبرد اهداف آموزشی ، « سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران » پس از انقلاب اسلامی در سال 1359 تأسیس شد . این سازمان در جهت شناسایی ، رشد و پرورش استعدادهای نهفته و بــالقوه پــژوهشگران ، مــبتكران ، مـخترعان و انـدیشمندان این مرز و بوم ، در سال 1366 « جشنواره بین المللی خوارزمی » را پایه ریزی كرد . بر اساس بند ( ب ) ماده (2 ) اساسنامه ی سازمان مذكور ، هر ساله مخترعان ، مبتكران و پژوهشگران كشور در این جشنواره شناسایی و طی مراسمی با حضور ریاست محترم جمهوری مورد تقدیر قرار می گیرند . در ضمن ، از طریق برنامه ریزی و ارتباط مستمر با موسسات علمی و صنعتی داخلی و خارجی ، زمینه حمایت همه جانبه و افزایش انگیزه های لازم جهت توسعه فعالیت های علمی و پژوهشی افراد مستعد و خلاق فراهم می گردد .
به همین منظور و جهت رشد و شكوفایی استعدادها و خلاقیت های نوآوران جوان و گسترش روحیه ابتكار و نوآوری و حمایت و پشتیبانی مادی و معنوی از قشر عظیم دانش آموزی ، در سومین دوره ی فعالیت جشنواره بین المللی خوارزمی ، در سال 1368 ، بخش دانش آموزی جشنواره با توافق وزارتین « فرهنگ و آموزش عالی وقت » و « آموزش و پرورش » ایجاد گردید . این بخش كه در ابتدا با دریافت 14 طرح از سطح كشور كار خود را آغاز كرد .در سال های بعد آن چنان با استقبال چشمگیر دانش آموزان رو به رو شد كه ناگریز دردوره های بعد بخش دانش آموزی در سه مرحله استانی ، كشوری و بین المللی برگزار گردید .
با توجه به اهمیت طرح ها و پژوهش های علوم انسانی در توسعه ی اخلاق و معنویت و نیز توسعه متوازن تكنولوژی و فرهنگ ، در سال 1374 كمیته ی علوم انسانی جشنواره به كمیته های فنی و مهندسی ، علوم پایه و پزشكی جشنواره افزوده شد و در محل حوزه ی علمیه ی قم آغاز به كار كرد و سپس در سال 1375 در بخش دانش آموزی نیز گروه علوم انسانی به سایر گروه های علمی جشنواره پیوست ، كه با استقبال قابل ملاحظه ی دانش آموزان مواجه گردید .
با عنایت به تأكیدات ویژه ی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در مورد توجه به جوانان نوآور و خلاق ، از سال 1378 بخشی مستقل ، تحت عنوان « جشنواره جوان خوارزمی » با هدف تحت پوشش قرار دادن دانش آموزان ، دانشجویان و جوانان ، زیر نظر « مركز تحقیقات علمی كشور » وابسته به معاونت پژوهشی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و با همكاری وزارت آموزش و پرورش فعالیت خود را آغاز كرد .
بـخش دانـشجویی و آزاد ( افـراد زیـر 30 سـال ) در مركز تحقیقات علمی كشور و « بخش دانش آموزی و دانشجویان مراكز آموزش عالی وابسته به آموزش و پرورش » در معاونت آموزش متوسطه وقت فعال گردید كه بخش اخیر در سه سطح منطقه ای ، استانی و كشوری به فعالیت خود ادامه داد . بخش دانش آموزی جشنواره خوارزمی از سال 1368 به ترتیب با دریافت 14 ، 36 ، 35 ، 35 ، 90 ، 286 ، 529 ، 886 ، 1862 ، 2963 ، 5633 ، 7603 ، 12588 ، 13123 و بالاخره در سال جاری با دریافت 17389 طرح ، با استقبال كم نظیر دانش آموزان و همچنین از سال 1379 ـ با شكل گیری بخش دانشجویی ـ به ترتیب با دریافت 80 ، 313 ، 490 و 749 طرح دانشجویی ، با استقبال دانشجویان مراكز آموزش عالی وابسته به آموزش و پرورش رو به رو گردید . هیأت داوران پس از بررسی طرح های منتخب استانی در گروه های تخصصی « برق و الكترونیك ـ كامپیوتر ـ مكانیك ـ فیزیك ـ شیمی ـ ریاضی ـ علوم زیستی ، پزشكی و كشاورزی ـ ادبیات و علوم انسانی ـ معارف اسلامی ـ علوم اجتماعی ـ هنر » و استماع دفاعیه طرح های ارایه شده در نهایت با توجه به معیارهای ارزیابی و امتیازات مكتسبه ، تــعدادی از طـرح های برتر دانش آموزی و دانشجویی ( مراكز آموزش عالی وابسته به آموزش و پرورش ) را به عنوان « برگزیدگان كشوری » و تعدادی از طرح ها را به عنوان « طرح های برتر استانی ( رتبه اول استانی ) » و « طرح های قابل تقدیر ( رتبه دوم استانی ) » انتخاب می نمایند . در ضمن ، از سال تحصیلی 82 ـ 1381 با پی گیری ایجاد یكصد پژوهشسرا از سوی معاونت آموزش و پرورش نظری و مهارتی در مناطق آموزشی كشور ، سعی می شود امكانات بیشتری برای تحقیق و پژوهش و بروز استعدادها و خلاقیت های دانش آموزی فراهم گردد .
درباره جشنواره جوان خوارزمی
با عنایت به نقش مطلوب جشنواره جوان خوارزمی در ورود نسل جوان به عرصه رقابت علمی و پژوهشی و به منظور شناسایی و معرفی پژوهشگران ، محققان ، مبتكران و مخترعان جوان جامعه و تقدیر ، تشویق و حمایت و پشتیبانی مادی و معنوی نوآوران جوان و ایجاد بستر مناسب جهت هدایت استعدادها به سمت توسعه و تعالی جامعه ، جشنواره جوان خوارزمی در چهارچوب این شیوه نامه برگزار می شود
اهداف
1 ـ توسعه و تعالی فرهنگ مطالعه و پژوهش در جامعه
2 ـ كاربردی نمودن علوم
3 ـ ارزش بخشیدن به دستاوردهای علمی و فنی جوانان
4 ـ شناسایی ، رشد و پرورش استعدادها و خلاقیت های نوآوران جوان
5 ـ پشتیبانی و حمایت علمی و مادی از مبتكران و پژوهشگران جوان
6 ـ آماده سازی نسل جوان برای ورود به میدان رقابتهای علمی و فنی
7 ـ هدایت استعدادها و خلاقیت ها در جهت رفع نیازهای مراكز علمی و صنعتی
سازماندهی
به منظور برنامه ریزی ، هدایت و نظارت بر اجرای مطلوب جشنواره در كلیه مراحل ، ستاد جشنواره جوان خوارزمی در معاونت آموزش و پرورش نظری و مهارتی و كمیته های جشنواره جوان خوارزمی در سطح استان و مناطق با تركیب اعضاء و شرح وظایف زیر تشكیل می گردد
شرح وظایف کمیته استان
مطالب مشابه :
آزمون جامع
سیستم جامع دانشگاهی گلستان سایت دانشگاه خوارزمی وبلاگ سیستمهای
آشنایی با جشنواره خوارزمی
آشنایی با جشنواره خوارزمی سیستم جامع گلستان. اعضاء در دانشگاههای كشور 4
تصاویری زیبا از پارک ملی گلستان.
مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تهران تصاویری زیبا از پارک ملی گلستان. سیستم جامع
اخبار آزمون کارشناسی ارش
سیستم جامع گلستان دانشگاه به سیستم ارسال پذیرش دانشجوی ارشد در پردیس دانشگاه خوارزمی;
ثبت نام کارشناسی ارشد بدون کنکور در پردیس دانشگاه خوارزمی
ثبت نام کارشناسی ارشد بدون کنکور در پردیس دانشگاه خوارزمی الكترونيكي دانشگاه
سایت های دریافت داده های مختلف لایه های جوی
سیستم جامع دانشگاهی گلستان سایت دانشگاه خوارزمی وبلاگ سیستمهای
پروژه درس سیستم های خبره - نیمسال اول 94-93
پروژه درس سیستم های اسامی سیستم های خبره دانشگاه خوارزمی. سیستم جامع دانشگاهی گلستان
معرفی کتاب در زمینه تغییر اقلیم
سیستم جامع دانشگاهی گلستان سایت دانشگاه خوارزمی وبلاگ سیستمهای
کارگاه مدلسازی اقلیمی RegCM 4
سیستم جامع دانشگاهی گلستان سایت دانشگاه خوارزمی وبلاگ سیستمهای
آزمون جامع
سیستم جامع دانشگاهی گلستان سایت دانشگاه خوارزمی وبلاگ سیستمهای
برچسب :
سیستم جامع گلستان دانشگاه خوارزمی