جنگهای صلیبی
بسم الله الرحمن الرحیم
تهیه کننده : علی مدد فهیمی
موضوع: جنگهای صلیبی
۱- تعریف جنگهای صلیبی
جنگهای صلیبی به سلسه جنگهای گفته می شود که اروپائیان ومسیحیان غرب اروپا درخلال قرن های (پنجم تا هفتم هجری ویازدهم تاسیزدهم میلادی) آنها را علیه سرزمین های مقدس به راه انداختند.
۲- وجه تسمیه جنگهای صلیبی
تعبیر جنگ صلیبی معادل واژه انگلیسی(Crusade) است که خود از واژه اسپانیای(Cruzade) (دارای نشان صلیب) برگرفته شده است زیرا شرکت کننده گان مسیحی دراین جنگ به دستور پاپ اور بانوس دوم منادی این جنگ ها برروی شانه راست لباس با زره خود نشان صلیب می دوختند.
۳- تعداد جنگهای صلیبی
درمورد آغاز جنگهای صلیبی وتعداد آن اختلاف نظر وجود دارد. بعضی آن را محدود به لشکر کشی های عمده ندانسته وتعدادش را فراتر از هشت جنگ ذکر کرده اند این عده معتقدند که جنگهای صلیبی چندین سال قبل از ۱۰۹۵م شروع شده است. اما اکثرمورخین جنگ های صلیبی را که لشکر کشی های عمده اروپا را به نام جنگهای صلیبی ثبت کرده اند آغاز آن را سال ۱۰۹۵م وپایان آن را سال ۱۲۹۱م ذکر کرده اند.
۴- آغاز گران جنگ
بدون شک آغاز گران وترغیب کنندگان اصلی جنگ های صلیبی اربابان کلیسا بودند. که البته دو دیدگاه دراین مورد وجود دارد:
الف) بسیاری از مورخان پاپ گرگوریوس هفتم را منادی اصلی جنگ های صلیبی می دانند از آن رو که برای نخستین بار از عبارت ارتش مسیح استفاده کرد وجنگ مقدس را مطرح کرد.
ب) قول دیگر این است که درسال ۱۰۹۳م راهبی فرانسوی به نام پی یرمنزوی ( پطروس – ملقب به پیرارمت) به همراه سایر زائران مسیحی به بیت المقدس رفت. وقتی دید تربت مسیح تحت تسلط مسلمانان است سخت برآشفت وقسم یاد کرد تا آن را از سیطره اسلام خارج نه سازد آرام نگیرد. وخواب جعلی خود که حضرت مسیح او را مأمور تبلیغ وآزادی قدس نموده است. پاپ اور بانوس دوم نیز او وی به گرمی استقبال نمود.
جنگهای صلیبی:
۱- جنگ اول: با فرا خوانی همه جانبه پاپ وتبلیغات گسترده سران کلیسا ها سرانجام درماه اکتبر۱۰۹۶م دسته های از کشاوزان؛ فقیران؛ وراهزنان از هرسو به جانب قسطنطنیه حرکت کردند. نخست سر پرست آنها پی یرمنزوی بود ولی بعداْ که جمعیت آنان رو به افزایش رفت به چهار دسته تقسیم گردیده وهردسته رهبر وفرمانده جداگانه اختیار کردند.
این جمعیت انبوه تا رسیدن به قسطنطنیه مانند قوم وحشی آبادی های سرراه خود را غارت می نمودند ومردمان را از دم تیغ می گزراندند. ( دو فرمانده تا تمام سپاهیانش در مجارستان از رفتند) پی یرمنزوی از ترس حاکم سلجوقی از اردو جدا شد وبه قسطنطنیه بازگشت. صلیبی ها که بدون سر پرست مانده بودند در دام قلیچ ارسلان سلجوقی گرفتار شده ودر شهر قونیه به کلی از بین رفتند.
در اول ژانویه ۱۰۹۷م جنگ بسیار شدیدی میان صلیبی ها ومسلمانان در صوریوم به وقوع پیوست وسرانجام صلیبیان بیت المقدس را محاصره واشغال نمودند ونهایت جنایات را انجام دادند. تا بدانجا که یکی از صلیبیان به پاپ نامه می نویسد که همین قدر بدان که سربازان ما با اسب ها ی شان تا زانو درمیان خون مسلمانان فرو رفته ایم.! وچهار حکومت تشکیل دادند: ۱) انطاکیه ۲) بیت المقدس ۳) اُدیسا ۴) طرابلس.
۲- جنگ دوم:
درسال ۱۱۴۴م با تصرف اُدیسا نخستین حکومت از دولت های چهارگانه لاتینی به دست مسلمانان افتاد. سقوط اُدیسا چنان رعب ووحشت دردل مسیحیان انداخت که صلیبیان بی درنگ از اروپا تقاضای کمک نمودند. این قضایا منجر به جنگ دوم صلیبی گردید. این بار نیز کلیسا نقش آتش افروزی را به عهده گرفت. پادشاه فرانسه (لوی هفتم) به عنوان سردار سپاه تعیین وبه سوی فلسطین رهسپار گردید.
درآسیای صغیر لشکریان وی براثر گرسنگی وبرخوردهای متعدد با جنگجویان مسلمانان از هم پاشید . ( با لباس زائروارد بیت المقدس شدند). سپاهیان دیگر نیز به همین سرنوشت دچار گردیدند.
۳- جنگ سوم:
سومین جنگ صلیبی پاسخی به تجدید حیات مسلمانان وسقوط شهر بیت المقدس به دست صلاح الدین ایوبی بود. صلاح الدین یکی ا زفرماندهان معروف سپاه اسلام درزمان جنگ های صلیبی به شمار می آید. او نیرو های مسلمانان را متحد ودر مقابل صلیبیان صف آرایی نمود ودرسال ۱۱۸۷م موفق به تصرف شهرهای صلیبی نشین گردید. سرانجام برای تصرف مجدد بیت المقدس سه پادشاه اروپایی امپراطور فردریک ا زآلمان؛ ریچارد شیردل از انگلیستان وفلیپ دوم آگستوس از فرانسه به سوی بیت المقدس لشکر کشیدند. سرانجام ریچارد با صلاح الدین از در صلح درآمد و... وجنگ سوم پایان یافت.
۴- جنگ چهارم:
دستگاه پاپ بار دیگر در قرن سیزدهم طرح جنگ جدیدی را در دستور کار قرار داد. این بار پاپ اینوکتنیوس سوم ابتکار عمل را در دست گرفته وگام اول جنگ چهارم را برداشت.
وفات صلاح الدین ایوبی درسال ۱۱۹۳م فرصت مناسب بود ولی در قسطنطنیه اتفاقات افتاد که آن را تصرف کرد و امپراطوری لاتینی تشکیل گردید وجنگ پایان یافت. صلیبیان در پی تمدید صلح درآمدند وشش سال آن را با ملک عادل تمدید کردند.
۵- جنگ پنجم:
درسال ۱۲۱۶م پاپ اینوکتنیوس سوم فرمان جنگ را صادر کرد ودر سال ۱۲۱۷م آندره دوم پادشاه مجارستان ولئو پلد دوک اتریش رهبری این جنگ را به عهده داشتند. واین جنگ که قرار بود به مصر (قاهره) حمله کنند با طغیان نیل همراه شد وشکست خوردند.
۶- جنگ ششم:
ششمین جنگ صلیبی برخلاف جنگهای قبلی بدون حمایت پاپ وتوسط فردریک دوم امپراطور آلمان به راه افتاد. وی در سال ۱۲۲۸م سپاه خود از راه دریا به فلسطین انتقال داد. او توانست بیت المقدس را بدون هیچ درگیری تصاحب نماید. وتاج پادشاهی این شهر را برسرنهد.
۷- جنگ هفتم وهشتم:
جنگ هفتم وهشتم صلیبی توسط لویی نهم پادشاه فرانسه به جهان اسلام تحمیل گردید. هدف از جنگ هفم صلیبی( ۱۲۴۸ – ۱۲۵۵) اشغال مصر بود که بازهم طغیان نیل آنها را در وضعیت دشوار قرار داد تا جای که مجبور به تسلیم شدند. لوی نهم سرشکسته از ناکامی قبلی خود بار دیگر در۱۲۷۰م فرماندهی لشکر جدید را برای حمله به تونس درشمال شرق آفریقا به عهده گرفت. این ارتش نیز به دلیل عدم برخورداری از برنامه صحیح وهدفدار دچار سرنوشت تلخ واسف باری شد ودر نتیجه لویی وسپاهیانش توسط ابتلا به بیماری طاعون از بین رفتند.
این آخرین جنگ های صلیبی بود بعد از آن مسلمانان به تدریج شهرهای اشغال شده را پس گرفتند وشهر عکا آخرین سنگر صلیبیان درسال ۱۲۹۰م فتح گردید.
علل جنگ ها صلیبی:
تحلیل ها ی متفاوتی پیرامون علت یا علل جنگهای صلیبی صورت گرفته است مورخان قدیم از جنبه دینی ومذهبی به آن نگرسته اند. بعضی نیز رفتار خشن مسلمانان با زائران مسیحی را عامل جنگ ذکر نموده اند. دریک نگاه کوتاه به چنیدن عامل مهم می توان اشاره نمود:
۱- علل دینی: مسلمانان ومورخان معاصر جنگهای صلیبی براین باورند که اعتقادات دینی ومذهبی باعث تهاجم گسترده غرب علیه مسلمانان گردید.
۲- علل سیاسی: برخی پیشروی وتهاجم ترکان به سوی قلمرو وامپراطوری بیزانس را علت وقوع جنگهای صلیبی می دانند.
۳- علل اقتصادی: بازگانی:وتصاحب بنادر مهم در کرانه های شرقی وجنوبی مدیترانه؛ را عامل وقوع جنگهای صلیبی می دانند.
۴- علل روانی: مشارکت افرادی مانند زندانیان ومحکومان به مرگ بدهکاران و... (آزادی زندانیان – تخفیف حریم مجرمان....).
آثار ونتایج جنگهای صلیبی:
الف) تأثیرات این جنگها برجهان اسلام:
۱- اختلاط وآمیختگی نژادی و ورود کلمات بیگانه.
۲- بی تفاوتی نسبت به مسایل اجتماعی وسیاسی.
۳- تأثیرات اجتماعی( بروز مفاسد مختلف اخلاقی...)
۴- خرافه پرستی.
۵- پناه بردن به تصوف وخانقاه ها.
ب) تأثیرات ونتایج جنگهای صلیبی در جهان مسیحیت:
۱- تأثرات علمی وصنعتی: آشنای با فلسفه وفرهنگ وتمدن اسلامی؛ تأسیس دانشگاه ها؛ به راه افتادن نهضت های علمی وآزاد اندیشی مخالف افکار کلیسا؛ ودر پی آن ظهور اندیشمندان منتقد کلیسا.
۲- تأثیرات تجاری: رونق یافتن تجارت ارپای ها مثل فرش؛ آینه؛ زیور آلات؛ پارچه وابریشم درخانه های مسلمانان بود.
۳- تأثیرات اجتماعی: تعدیل قدرت در اروپا؛ زوال نفوذ امیران؛ کاهش شدید قدرت فئودالی؛ تضعیف قدرت کلیساو...
تهیه کننده علی مدد فهیمی( دانشجوی ارشد علوم سیاسی)
مطالب مشابه :
رمز بازی جنگ های صلیبی 3
رمز بازی های کامپیوتر - رمز بازی جنگ های صلیبی 3 - بزرگترین مرجع کدتقلب بازی های
ترينر بازی جنگ های صلیبی1و2و3اصلاح شد!!!!!!!
جنگ های 3: ترینر جنگ ترینر جنگ های صلیبی اصلاح شد!
رمزهای بازی جنگ های صلیبی 3
فايل ترينر رو اجرا ميكنيد و ميزنيد.بعد از باز گزينه run game رو شدن بازي در هنگام بازي كردن دكمه
دانلود Stronghold 3 - بازی افسانه قلعه، جنگ های صلیبی 3
دانلود Stronghold 3 - بازی افسانه قلعه، جنگ های صلیبی 3 بازی افسانه قلعه، جنگ های صلیبی 3.
رمز های جنگ های صلیبی 3
با سلام . رمز های جنگ های صلیبی رو می خواستی ؟ بیا اینم رمز ! f1 بی نهایت شدن منابع ( با یک کلیک
جنگ های صلیبی
دانلود بازی Stronghold 3 برای PC دانلود بازی جنگهای صلیبی ۳ آماده ی یک نبرد تمام عیار باشید
عکس بازی جنگ صلیبی 3
آشنایی با جنگ صلیبی 3 نقد و بررسی بازی جنگ های صلیبی 1 بازی مختار نامه ساخته خواهد
دانلود رایگان بازی جنگ های صلیبی 3 StrongHold: The Legends
بالاخره نسخه سوم بازی جنگ های صلیبی هم می توانید از سایت میهن دانلود به طور کاملا رایگان
جنگهای صلیبی
اما اکثرمورخین جنگ های صلیبی را که لشکر کشی های عمده اروپا را به نام جنگهای صلیبی ثبت کرده
دانلود رایگان بازی استراتژیک جنگ های صلیبی 3 StrongHold: The Legends
دانلود رایگان بازی استراتژیک جنگ های صلیبی 3 StrongHold: The Legends نوشته شده توسط در تاریخ جمعه، 24
برچسب :
جنگ های صلیبی 3