پاسخ مدیرکل بنیاد تهران بزرگ به سوالات جامعه ایثارگری

حمیدعلی صمیمی در این نشست در خصوص معوقات و مطالبات ایثارگران، گفت: این معوقات در دو حوزه حقوق و دستمزد و حوزه پاداش پایان خدمت شهدا تقسیم بندی می‌شود. طبق قانون حالت اشتغال برای جانبازان و ایثارگران، برقراری حقوق تعدادی از جانبازان زمانی به طول انجامیده بود و در این فاصله زمانی دریافت حقوق نداشتند که بخشی از مطالبات مربوط به این قسمت بود. بخش دیگر مربوط به آزادگان و زندانیان سیاسی مسلمان پیش از انقلاب است که در بنیاد دارای پرونده هستند که برای بخشی از دوران اسارت و زندان، طلب‌هایی داشتند. همچنین همسران و فرزندان شهدایی که از حکم حقوقی شهید برخوردار هستند و تعدادی از والدین شهدا که تحت تکفل شهید بودند و از حکم حقوقی شهید استفاده می‌کردند هم در بحث پاداش پایان خدمت شهید در بین سال‌های ۸۸ تا پایان سال ۹۰ طلب داشتند، بخش دیگری از مطالبات را در بر می‌گرفتند.

وی با اشاره به مطالبات همسران شهدا، گفت: تعدادی از همسران شهدا که در سال‌های اخیر افزایش غیرمتعارف و ناکافی حقوقی داشتند که این افزایش حقوقی متناسب با افزایش دولت نبوده و این مطالبات تا پایان سال ۹۰ به صورت کامل پرداخت شده است. دو سال از مطالبات، یعنی سال‌های ۹۱ و ۹۲ باقی مانده که بخشی از آن‌ها پرداخت نشده است. این نکته قابل توجه است که پاداش پایان خدمت شهید به آن دسته از والدین شهدا که مستمری بگیر هستند تعلق نمی‌گیرد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ در خصوص بیمه تکمیلی کارمندان ایثارگر، گفت: در مجموعه ایثارگران باید ۱۰۰ درصد هزینه‌های درمانی توسط ما پرداخت شود. تا قبل از سال ۹۳، دو حوزه وجود داشت؛ آن دسته‌ای که شاغل نبودند صد در صد تحت پوشش بیمه‌ای قرار می‌گرفتند. از سال ۹۳ در بند «ج» تبصره ۱۶ بودجه، این قضیه مطرح شد که تمام ایثارگران شاغل و غیر شاغل و خانواده‌هایشان از نظر بیمه‌ای تحت پوشش بنیاد قرار بگیرند. شرطی هم برای این موضوع در نظر گرفته شد که ردیف‌های مربوط به ایثارگران شاغل از دستگاهی که ایثارگر در آن شاغل است جدا شود و به بنیاد الحاق پیدا کند. در هماهنگی این موضوع مشکلاتی وجود داشت که نهایتآ طی نامه‌ای که به مجلس داده شد، این اجازه از سوی مجلس صادر شد که اگر دستگاهی بخواهد می‌تواند به دلخواه این پوشش را انجام دهد.

صمیمی افزود: پس از صحبت‌هایی که با معاونت راهبردی ریاست جمهوری انجام شد، نهایتآ با اجازه معاونت برنامه‌ریزی ریاست جمهوری؛ فهرست شاغلان ایثارگر تعداد زیادی از دستگاه‌ها در اختیار بنیاد قرار گرفت و انجام کارهای بیمه تکمیلی این دستگاه‌های در حال حاضر توسط بنیاد انجام می شود و برای باقی دستگاه‌ها باید تعیین تکلیف شود. تمام جانبازان، والدین شهدا، همسران شهدا، فرزندان شهدا تا زمانی که شاغل شوند و فرزندان شاغل در دستگاه‌ها (به غیر از منسوبین آن‌ها که باید جداگانه توسط خود فرد یا دستگاه مربوطه تامین شود) شامل این بیمه می‌شوند.

وی در خصوص وام مسکن ایثارگران، گفت: جامعه هدف ما در این خصوص به ۳ بخش تقسیم می‌شوند. اول خانواده شهدا هستند که در این خانواده به والدین، همسر و فرزندان شهدا تعلق می‌گیرد. جانبازان و آزادگان دو بخش دیگر هستند. سابقآ جانبازان ۲۵ درصد به بالا مشمول بودند که از امسال جانبازان ۱۵ درصد به بالا می‌توانند یک بار از تسهیلات تبصره‌ای مسکن بهره‌مند شوند. مبالغی که در تهران و مراکز استان‌هایی که بیش از ۱ میلیون نفر در آن شهر ساکن هستند، ۷۲ میلیون تومان وام دریافت می‌کنند. مراکز سایر استان‌ها ۶۰ میلیون تومان، شهرستان‌ها ۵۰ میلیون و روستا‌ها ۳۰ میلیون تومان وام دریافت می‌کنند.

صمیمی ادامه داد: بر اساس آئین نامه این قانون، ضوابطی هم برای آن‌ها قائل شده است که مجموعآ خریدی که انجام می‌شود با ارائه سند به وثیقه گذاشته می‌شود و یا اینکه مبایعه نامه شرکت‌های تعاونی کارکنان دولت و نیروهای مسلح هم به عنوان سند مورد نظر بانک پذیرفته می‌شود.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ در مورد قوانین مربوط به فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان، گفت: ما به سمتی می‌رویم که تفاوت‌ها را احصا و اصلاح کنیم. اولین قدمی که در این راستا برداشته شده بند «الف» ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم است. در این قانون تصریح شده تمام قوانین مربوط به جانبازان بالای ۵۰ درصد به فرزندان شهید (به جز ۳ حوزه) تسری پیدا می‌کند. در مورد فرزندان جانباز هنوز تفاوت وجود دارد و در بعضی از آن‌ها شباهت‌ها تسری پیدا کرده و در حوزه‌هایی مانند اشتغال، آموزش و امور فرهنگی، یکی است و در بعضی جا‌ها اولویت برای فرزند شهید است و بعد به ترتیب برای جانبازان و آزادگان در نظر گرفته می‌شود. به عنوان مثال در بحث اشتغال ۲۵ درصد سهمیه دستگاه‌ها برای جذب نیرو مربوط به شهداست و در صورت نبود یا وجود نداشتن شرایط مورد نظر در فرزند شهید، می‌توان از فرزند جانباز و آزاده استفاده کرد.

صمیمی با اشاره به قانون جامع ایثارگران در بحث موضوع مجوز طرح ترافیک، گفت: بر اساس این قانون تصریح شده همه جانبازان بالای ۲۵ درصد به بالا می‌توانند مجوز ورود به محدوده طرح ترافیک را دریافت کنند. بر اساس بند «الف» ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم، این موضوع شامل حال فرزندان شهدا نیز می‌شود. در سال ۹۲، سهمیه تخصیص یافته برای مجوز طرح ترافیک در کل تهران ۹۰ هزار سهمیه بود و سهمیه ما ۱۰ هزار طرح بود. در سال ۹۳ به دلیل آلودگی هوا، این سهمیه ۲۵ درصد کاهش پیدا کرد، با این حال دوستان در معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران لطف کردند و سهمیه ۱۰ هزار تایی ما را کاهش ندادند. در تهران ۲۴ هزار جانباز بالای ۲۵ درصد ۱۷ هزار فرزند شهید ساکن هستند. تقریبآ ۱۸ هزار نفر از والدین شهدا هم در تهران ساکن هستند و جانبازان زیر ۲۵ درصدی هم هستند که شرایط خاصی دارند که باید در نظر گرفته شوند.

وی ادامه داد: جانبازان بالای ۵۰ درصد می‌توانند پلاک ویژه تردد دریافت کنند، با این حال با توجه به تعداد سهمیه محدود و این آمار و ارقام، باید شرایط خاصی را در نظر گرفت. برای بقیه ابتدا جانبازان بالای ۳۵ درصدی که در محدوده طرح ترافیک ساکن هستند در نظر گرفته می‌شوند. در ادامه تعدادی از فرزندان و همسران، والدین شهدا با گرایش به اینکه در محدوده هستند این بحث را مدیریت می‌کنیم تا این عدد را تقسیم کنیم. با توجه به وضعیت آلودگی هوای تهران، شورای ترافیک تهران امکان افزایش طرح ترافیک را ندارد. البته می‌خواهیم پیشنهاداتی را برای شورای ترافیک مطرح کنیم که خودروهایی که پلاک تردد دریافت می‌کنند، به جانبازانی با درصد ۴۰ یا ۳۵ درصد هم تعلق بگیرد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ درباره پرونده آن دسته از مجروحینی که پرونده آن‌ها فاقد مدرک درمانی و صورت سانحه است، توضیح داد: بر اساس بند «میم» ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم و بند «واو» تبصره ۱۶ قانون بودجه امسال که با یکدیگر همخوانی دارند مشخص شده است آن دسته از رزمندگانی که احساس می‌کنند برای پیگیری مجروحیتی در زمان جنگ باید اقدام کنند و فاقد صورت سانحه و مدرک همزمان بالینی هستند می‌توانند از بالا‌ترین رده یگان به صورت مستقیم به اداره کل پذیرش و کارگزینی بنیاد شهید و امور ایثارگران معرفی شوند. به این ترتیب پس از تشکیل پرونده به کمیسیون پزشکی مشترک معرفی می‌شوند که تعیین تکلیف می‌شوند.

صمیمی درباره دانشجویان تحت پوشش بنیاد گفت: در بند «کاف» ماده ۲۰ قانون پنجم توسعه آمده است که هزینه آموزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر باید توسط بنیاد و دولت پرداخت شود. دانشگاه‌ها به دو حوزه دولتی و خصوصی یا به عبارت دیگر آن‌هایی که شهریه می‌گیرند و آن‌هایی که شهریه نمی‌گیرند، تقسیم می‌شوند. دانشگاه‌هایی که جنبه دولتی دارند، اعتبارات دولتی را توسط بالا‌ترین رده آن‌ها با هماهنگی معاونت راهبردی ریاست جمهوری، دریافت می‌کنند که در آن بخش مربوط به دانشجویان شاهد و ایثارگر دیده می‌شود. بخشی از دانشگاه‌هایی که شهریه دریافت می‌کنند هم دولتی هستند که در شمول همین روند قرار می‌گیرند. در بحث دانشگاه‌های خصوصی که شهریه دریافت می‌کنند، بنیاد شهید و امور ایثارگران نسبت به پرداخت این شهریه اقدام می‌کند. تمامی جانبازان بالای ۲۵ درصد و همسر و فرزندان، همسران و فرزندان شهدا، آزادگان و همسر و فرزندانشان می‌توانند از این روند استفاده کنند. در مورد دانشگاه‌هایی که به صورت پردیس هستند هنوز تعیین تکلیف انجام نشده است که به صورت موردی به اندازه دانشگاه‌های آزاد خدمات ارائه می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در رابطه با ساماندهی گلزارهای شهدای تهران، گفت: تمامی گلزارهای مربوط به تهران تقریبآ ساماندهی کامل شده‌اند. در رابطه با گلزار بهشت زهرا باید ابتدا این نکته را در نظر بگیریم که ۳۰ هزار شهید در آنجا هستند که بزرگ‌ترین گلزار کشور است و در جهان چنین مکانی وجود ندارد که مزار این تعداد از بهترین‌های کشور در یک جا واقع شده باشد و باید از لحاظ فرهنگی استفاده بسیار زیادی از این فضا انجام شود. در بحث ساماندهی با توجه به سلایق مختلف، هنوز بخش زیادی از ساماندهی خود مزار و گلزار‌ها در قطعات انجام نشده است. اولین اقدام ما این بود که با همکاری شهرداری تهران و سازمان بهشت زهرا(س) ابتدا زیرساخت‌ها را آماده کنیم و کارهایی مثل برق کشی و روشنایی، رساندن آب و ساخت یادمان‌های مسیر را انجام دهیم. شهرداری تهران تاکنون چیزی در حدود ۳۰ میلیارد تومان برای این مسائل هزینه کرده است و با همکاری مناطق این کار را انجام داده است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ، ادامه داد: در مرحله بعد، ساماندهی بخشی از گلزار شهدا که مربوط به شهدای گمنام بود انجام شده است. برای سایر بخش‌ها برای اینکه شرایط حفظ شود، رنگ آمیزی و تمیز کردن خود قطعات را آغاز کرده‌ایم. با توجه به توصیه مقام معظم رهبری در بازدیدی که از گلزار شهدای یکی از استان‌ها داشتند، عدم تغییر در شکل ظاهری و مناسب سازی و ایجاد دسترسی آسان در برنامه کار قرار دارد تا با هماهنگی خود والدین شهدا، وارد این فضا شویم و مناسب سازی را انجام دهیم. در هر صورت تمام تلاش ما حفظ شکل فضای کلی است.

صمیمی در رابطه با طرح سپاس، گفت: این طرح یکی از طرح‌هایی است که برای ارتباط بین بنیاد و خانواده‌های شهدا و ایثارگران تعریف شده است و در دو غالب انجام می‌شود. اولین شکل اجرا توسط خودمان است که با همکاری معتمدان معین در تهران انجام می شود و حدود ۴۷ درصد تا پایان مهرماه در سیستم ثبت شده است. بخش دیگر اجرای این طرح با همکاری دستگاه هاست. در مجموعه شهرداری با اداره کل ایثارگران، مجموعه بسیج شهرداری و شهرداری‌های مناطق برنامه‌ای را تهیه کردیم که منطقه تقسیم به ناحیه و ناحیه تقسیم به محله شده است. همه شهرداری‌های ناحیه‌های تهران مسئول ایثارگران آن ناحیه هم هستند. ۱۲۳ شهرداری در نواحی تهران وجود دارند که شهرداران نواحی در هر هفته ۲ دیدار با خانواده‌های شهدا و ایثارگران انجام می‌دهند. هر هفته هم ۲ دیدار توسط شهردار منطقه صورت می‌گیرد و بنده در بعضی از این دیدار‌ها همراه شهرداران مناطق هستم.

وی ادامه داد: در مجموعه استانداری‌ها به تمام دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده که با خانواده‌های شهدا و ایثارگران خود آن دستگاه‌ها دیدار مستمر انجام شود که هر ماه یک تا دو دیدار برای مدیرکل هر دستگاه تنظیم کردیم و خود استاندار هم یک دیدار دارد که بنده هم در این دیدار‌ها حضور دارم و گاهآ در این دیدار‌ها وزیر کشور هم حضور دارند. معاونان هم در برنامه‌هایی برای این دیدار‌ها دارند. در تهران این فضا ایجاد شده است. در کنار این، استاندار موافقت کرده است که همراه اداره کل ارزشیابی و رسیدگی به شکایات، یک عضو معتمد بنیاد هم برای نظارت بر همین دیدار‌ها در دستگاه‌ها حاضر شوند. الحمدالله طرح سپاس در حوزه ما، تا اینجا خوب پیش رفته است


مطالب مشابه :


وصیت نامه شهید حسنعلی بابایی

حمد و سپاس بیکران به سوکند زبانم از بیان ایثارگری ها و زحمت نامه شما را با




گفتگوی جنوب پرس با رییس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران استان بوشهر

شرکت 1937 نفر از جامعه ایثارگری در فراتر از این آیین نامه نیز ها از هیچ




معرفی کتاب ( دا)

به تمام کسانی که مایلند گوشه ای از ایثارگری ها چهارشنبه ها: از نامه : یادی از




بیش از 1000 برنامه فرهنگی ، پژوهشی و راهبردی طرح ریزی و به اجرا گذاشته خواهد شد

20- تهیه کتابچه ای از نامه های از عزیزان ایثارگری که از برگزاری یادواره ها و




پاسخ مدیرکل بنیاد تهران بزرگ به سوالات جامعه ایثارگری

که بخشی از آن‌ها طی نامه‌ای که به سپاس، گفت: این طرح یکی از طرح‌هایی




نامه رئیس دولت دهم به نمایندگان مجلس شورای اسلامی

به گزارش فرارو، متن کامل این نامه به نقل از خبرگزاری فارس از تلاش ارزشمند شما در تصویب




برچسب :