حضرت دانیال (ع)

حضرت دانیال (ع)

مقبره حضرت دانیال (ع) در شوش

مقبره حضرت دانیال (ع) در شوش

کشور: ایران
شهر: شوش
تاریخ:
محل دفن: بارگاه دانیال نبی (ع) (محل دفن در نقشه)

حضرت دانیال (ع)در بیت المقدس متولد شد او در سن دوازده سالگی بود که سپاه بخت النصر پادشاه بابل به سرزمین بیت المقدس حمله نمود و آن سرزمین را فتح کرد به رسم آن زمان تعداد زیادی از مردم آن سرزمین را به اسارت به بابل به همراه خود برد. در ابتدا دستور داد تا تعدادی از افرادی را که به اسارت برد ه اند انتخاب نموده و به آنها تعلیم داده شود تا در آینده از آنها در دربار استفاده کنند. یکی از آن کسانی که انتخاب شد حضرت دانیال (ع)بود.

این وضعیت ادامه داشت تا اینکه روزی پادشاه بابل خوابی دید و تمام خواب گذاران از تعبیر آن خواب عاجز ماندند و پادشاه دستور داد تا همه آنها را بکشند خبر به گوش حضرت دانیال (ع) رسید و او که به خداوند بزرگ توکل کرده بود به مامورین سلطنتی گفت که او می تواند خواب را تعبیر کند حضرت دانیال را پیش پادشاه بردند و پادشاه به او گفت که تو هم باید خواب را تعریف کنی هم اینکه آن را تعبیر کنی و دانیال پذیرفت و او خواب را برای پادشاه تعبیر کرد و به همین سبب مورد احترام واقع شد.

اما خواب گذاران که می دیدند دانیال مورد تکریم قرار گرفته و آنها دیگر آن پست ومقام قبلی را ندارند شروع به توطئه چینی نمودند تا اینکه موفق شدند پادشاه را فریب دهند و پادشاه دانیال را در چاه شیران انداخت. اما به برکت خداوند شیران درنده در نزد دانیال رام شدند و روزها دانیال روزه می گرفت و شبها از شیر شیران درنده افطار می نمود تا اینکه پادشاه دوباره خوابی دید و تمتم خوابگذاران از تعبیر آن عاجز ماندند و پادشاه که می دانست قبلاَ کسی بوده که خواب او را تعبیر کرده است به نزد چاه رفتند دیدند که دانیال به سلامت در نزد شیران زندگی می کند. آن را از چاه در آوردند و دانیال خواب پادشاه را تعبیر کرد و مورد احترام بیشتر قرار گرفت.

تا اینکه پادشاه ایران کورش به بابل حمله نمود و توانست بابل را فتح کند و یهودیان را از اسارت حکومت بابل آزاد نماید کورش دانیال (ع) را به همراه خود به ایران آورد و در دربار پادشاهی ایران نیز مورد تکریم قرار گرفت. در حکومت هخامنشی ایران به پنجاه و چهار(در بعضی از منابع در زمان بعضی از پادشاهان هخامنشی تعداد آنها را بیش از این یا حتی کمتر از این آورده اند) ساتراپ تقسیم می شد که در راس هر ساتراپ یک حکمران بنام ساتراپ نشین قرار داشت از بین این تعداد حکمران سه نفر بودند که می توانستند با پادشاه رفت و آمد کنند از بین این سه نفر یک نفر می توانست که بطور مستقیم و بدون اجازه و وقت قبلی با پادشاه دیدار کند و آن یک نفر حضرت دانیال (ع)بود و می توان گفت که بعنوان دومین فرد مملکتی محسوب می شد.

بعد از مرگ کورش یک دوره کوتاه در زمان بردیای دروغین بوجود می آید که در تاریخ چیزی از دانیال (ع) نیامده است اما بعد از روی کار آمدن داریوش دوباره حضرت دانیال (ع) باز به همان مقام و مرتبه رفیع دست پیدا می کند تا اینکه احتمالَا در سن ۸۳ یا ۸۵ سالگی دار فانی را وداع می کند و به رسم بزرگان آن زمان جسد آن بزرگوار را بصورت مومیایی شده در شوش که هم اکنون آستان آن بزرگوار است، نگهداری می شده است.

مقبره حضرت دانیال (ع) در شوش

مقبره حضرت دانیال (ع) در شوش

در سال ۱۶ هجری قمری پس از آخرین جنگ بین سپاه اسلام و ایرانیان فرمانده سپاه اسلام در حین بازگشت جسد مومیایی شده ای را می بیند. فرمانده به خلیفه وقت نامه می نویسد که جسدی مومیایی شده در شیشه ای بلورین در منطقه شوش پیدا شده است خلیفه از شناسایی آن عاجز می ماند به نزد حضرت علی (ع)می روند و جریان را سوال می کنند حضرت علی (ع)می فرماید که این جسد برادرم حضرت دانیال می باشد و دستور می دهد که به روش مسلمین غسل می کنند و سپس کفن کنند و رو به قبله دفن نمایند.

بعد از پیامبر بزرگوار اسلام تنها پیامبری می باشد که رو به کعبه دفن می باشد زیرا تمام پیامبران قبل از ایشان به طرف قدس دفن هستند. همچنین دستور دادند آب رودخانه را از روی قبر عبور دهند تا برای قبر نگهبانی باشد.

همچنین حضرت علی (ع) حدیثی می فرماید که «من زار اخی دانیال کمن زارنی; هر کس براردم دانیال را زیارت کند مرا زیارت نموده است»

همچنین حضرت محمد (ص)می فرماید: من لم یقدر علی زیارتی فلیزر قبر اخی دانیال; هر کس قادر به زیارت من نیست زیارت کند قبر براردم دانیال را (مستدرک سفسنه البحار جلد ۳صفحه ۳۵۱)

در جای دیگر باز پیامبر می فرماید: من دل الی دانیال فبشروه بالجنه; هر کس مردم را دلالت بدهد به زیارت دانیال به بشارت بهشت را می دهم (تاریخ انبیاءجلد دوم)

این بزرگوار مورد توجه سایر ادیان و همچنین سایر فرق اسلام نیز می باشد. سالانه تعداد زیادی از مردم سایر نقاط ایران حتی جهان اعم از مسلمان و غیر مسلمان به زیارت ضریح این بزرگوار مشرف می شوند.

8.gif


مطالب مشابه :


حضرت دانیال (ع)

قصص الانبیا - حضرت دانیال (ع) - طراح قالب; rss طراحی و کدنویسی قالب : شهدای کازرون:.




تقویم تاریخ کازرون

کازرون نوشت, یادداشت هایی پیرامون مسایل و مشکلات شهرستان کازرون و بویژه موضوعات جاری آن است.




فارس گردی - قسمت چهلم: مناره شیخ دانیال خنج

گردش و ورزش و ارزش - فارس گردی - قسمت چهلم: مناره شیخ دانیال خنج - خاطرات، گردشگری، ورزشی




فارس گردی - قسمت چهلم: مناره شیخ دانیال خنج

گردش و ورزش و ارزش - فارس گردی - قسمت چهلم: مناره شیخ دانیال خنج منظره بهار دشت برم کازرون




کورش بزرگ دانیال نبی را از ستم بابلیان رهایی بخشید

پیش بینی دانیال نبی از آمدن کورش محمد داغ کازرون : [email protected] حسین یکتا : [email protected]




فارس گردی - قسمت بیست و نهم: دریاچه پریشان کازرون

گردش و ورزش و ارزش - فارس گردی - قسمت بیست و نهم: دریاچه پریشان کازرون مناره شیخ دانیال




برچسب :