حسین آباد را به سمت صنعتی شدن پیش ببریم
کشور چین به عنوان یک کشور با حجم تولید و صادرات بالا شناخته می شود. کشوری که توانسته بازارهای جهانی را در سیطره خود قرار دهد. از وسایل برقی گرفته تا اسباب بازی و انواع ظروف. تا حالا با خود فکر کرده اید این همه وسایل ریز و درشت چینی کجا تولید می شود؟ شاید فکر کنید در کارخانه های بزرگ شهرهای آن . اما پاسخ این است که حجم بالایی از تولیدات چینی در روستاهای آن و در کارگاههای کوچک این روستاها تولید می شود. بله چین با کارگاههای کوچک روستایی خود این همه صادرات را بوجود می آورد. می توان گفت اگر روستا به سمت صنعتی شدن پیش برود، می تواند تحول آفرین باشد.
روستای ما- حسین آباد- با مسائلی چون درآمد کم، بیکاری فصلی جوانان، کاهش سطح آب های زیرزمینی، روبروست و بدین سبب جمعیت جوان آن مهاجرت می کنند. چه باید کرد؟ چگونه می توان بحران بیکاری را از روستا دور کرد؟ چگونه می توان سطح درآمد خانوارها را افزایش داد؟
جواب این است که با رفتن به سوی صنایع روستایی. اما منظور از صنایع روستایی چیست؟ در پاسخ باید گفت کارگاههای کوچکی که عمدتا به مواد اولیه در همان محل دسترسی دارد، و تولید آن در حدی است که می تواند آن را به شهرهای دور و نزدیک صادر کند. صنایع روستایی را با صنایع دستی(مثل قالی و فرش) اشتباه نگیرید. منظور از صنایع روستایی صنایعی است که در آن از تکنولوژی هر چند ساده استفاده می شود. صنایعی مثل تولید انواع اسباب بازی و عروسک، انواع زیر پوش ها، جوراب، نان فانتزی، بسته بندی محصولات کشاورزی.تولید وسایل خیاطی، گل سازی، مجسمه سازی،صنایع چوب مثل( قاب سازی)
شاید بگویید روستای ما مگر چه چیزی دارد که بتوان این کار را انجام داد؛ نگاهی به اطراف خود بیندازید؛ همانطور که خود می بینید:
1- در روستای خودمان اکثر خانم ها دارای هنر گل سازی، عروسک سازی و... هستند. و از این رو جای بسی شکر است. اما باید راهی اندیشید که این هنرها تبدیل به منبع درآمد برای خانواده ها شود. باید تولیدات آن ها در شهرهای دور و نزدیک به فروش برسد.
2- در اطراف روستا، موادی مثل شن و ماسه وجود دارد که می تواند موجب راه اندازی کارگاههای موزائیک سازی شود.
3- در روستای خودمان و روستاهای اطراف؛ انواع محصولات کشاورزی داریم (مثل زیره، تخمه آفتابگردان)که می توان با ایجاد کارگاههای بسته بندی، این محصولات را بسته بندی کرد و به قیمت بالاتری به فروش رساند.
4- در روستای خودمان و روستاهای اطراف ؛ انواع محصولات کشاورزی و دامی وجود دارد که می توان آن ها را تبدیل به مواد غذایی کرد، گندم برای تولید آردمواد غذایی مثل انواع نان های صنعتی، زیره برای تولید عرق چهل گیاه، شیر برای تولید مواد لبنی .
بله با تبدیل و بسته بندی محصولات کشاورزی و دامی خودمان می توان درآمدی بسیار بیشتر از خود این محصولات به دست آورد. چرا سود این محصولات را انواع دلالان و واسطه گران باید بخورند.
آیا نمی توان یک کارگاه زیره پاک کنی که تولید حسین آباد و روستاهای مجاور را جمع آوری کند و در کنار آن یک کارگاه بسته بندی که این محصول را بسته بندی کند. ایجاد کنیم. مطمئن باشید با بسته بندی محصولات کشاورزی 2 یا 3 برابر سود بیشتر نصیبمان می شود.
پس با ایجاد کارگاههای تولیدی و تبدیلی می توان نه تنها محصولات این روستا بلکه محصولات روستاهای منطقه را نیز فرآوری نمود.
اما چه باید کرد؟
1- افراد با توان مالی که عمدتا در شهرهایی مثل تهران و سمنان زندگی می کنند، در جهت احداث کارگاههای تولیدی، سرمایه گذاری کنند.
2- از همین امروز به فکر پس انداز قسمتی از درآمد خود باشید تا سرمایه هر چند کوچک برای این کار داشته باشید. اصلا نترسید احداث این صنایع زیاد هم هزینه بر نیست. مثلا ایجاد یک کارگاه جوراب بافی، نیاز به چند دستگاه ساده خیاطی دارد.
3- در بازار جستجو کنید ببینید چه وسایل و ابزاری هست که شما قادر به تولید آن هستید و از طرف دیگر خریدار مناسب نیز برای آن وجود دارد.
4- توصیه ما به برخی جوانان که به شهرهای دور و نزدیک مهاجرت کرده اند و با هزینه بالا و تحمل مشکلات مالی زندگی می کنند این است که به فکر ایجاد اشتغال در زادگاه خویش باشید. باور کنید اگر مدتی ذهنتان را به این امر اختصاص دهید؛ فکرهای بسیار جالبی به سرتان می زند. ممکن است به فکر تولید کالایی بیفتید که نه تنها حسین آباد و بخش داورزن، بلکه حتی در سطح شهرستان، استان ، کشور و بالاتر از کشور را تحت تاثیر قرار دهد. ممکن است به فکر کالایی بیفتید که امکان صادرات آن به خارج نیز باشد.از این امر مطمئنم که جوانانَ ما دارای افکار جالبی هستند.
۵- با توجه به اهمیت مهارت و آموزش در صنعت و تولید توصیه می شود جوانان برای فراگیری مهارتهای فنی در کلاس های اموزشی و فنی حرفه ای شرکت نمایند.
باور کنید با رفتن به سمت صتایع روستایَی، جوانان و خانوارهایی که به شهرها مهاجرت کرده اند نیز برمی گردند .
برگرفته از نشریه روستای حسین آباد
مطالب مشابه :
گزارشی از کارگاه آموزشی عروسکهای غول پیکر، با حضور ”فلورماری فوئنتس”
و استادان عروسک سازی هستند که دیگر هم صرف راهاندازی و کارگاه عروسک غول
دومین کلاسِپرنده و افتتاح مدرسه در روستای تخم بلوط ایلام= خیرین مدرسه ساز
برای مثال در کارگاه عروسک سازی خانم «هاله مودبیان اجرا می کنیم یک وبلاگ راه اندازی
سوغات میبد
عروسک سازی هم اکنون کارگاه های متنوع بعد از گذشت چند سال و با راه اندازی سفره خانه
حسین آباد را به سمت صنعتی شدن پیش ببریم
1- در روستای خودمان اکثر خانم ها دارای هنر گل سازی، عروسک سازی و راه اندازی کارگاه زیره
اولین کارخانه های تاریخ
شاگرد پنبهریسی راهاندازی کارگاه بزرگ کارخانههای ساعتسازی امکان تولید
کتاب با طعم یک فنجان قهوه
خوانی ، کارگاه عروسک سازی و مرور تا در مورد راه اندازی مکانی تصمیم
مشاغل درآمدزا در اوقات فراغت!
تا زمانی که نگرش خانواده ها و دست اندرکاران به کسب و کارهای خانگی راه اندازی عروسک سازی
برچسب :
راه اندازی کارگاه عروسک سازی