شرایط عمومی پیمانهای EPC - سه

در صورتی که برخی از وظایف و یا اختیارات کارفرما مبنی بر تأیید ، تصویب و یا اخذ تصمیم در موارد مختلف این شرایط عمومی ، به مشاور کارفرما تفویض شده باشد ، در آن صورت ، پیمانکار موظف به ارجاع این موارد به مشاور کارفرماست .

50-2. مشاور کارفرما ، برای انجام وظایف خود در بخشهای مختلف کارهای طراحی ، مهندسی ، ساخت و تأمین مصالح و تجهیزات ، عملیات ساختمان و نصب ، نمایندگانی را همراه با حدود وظایف و اختیارات آنها تعیین می کند . مشاور کارفرما یا نمایندگان وی ، مجاز به کاستن و یا سلب مسئولیت پیمانکار از انجام تعهدات او و یا صدور دستوراتی که منجر به افزایش مدت اجرای پیمان و یا مبلغ پیمان شود نیستند ، مگر در مواردی که به صراحت در پیوست 8 تعیین تکلیف شده باشد .

ابلاغ معرفی نمایندگان مشاور کارفرما ، باید برای پیمانکار ارسال شود و تا زمانی که پیمانکار رونوشت این گونه ابلاغها را دریافت نکرده است ، دستورهای صادر شده از سوی نمایندگان مشاور کارفرما برای او معتبر نیست .

دستورالعملها ، تصمیمها ، و گواهیهای صادر شده از سوی نماینده مشاور کارفرما به مثابه دستورهای داده شده به وسیله مشاور کارفرماست . اگر پیمانکار نسبت به تصمیمها ، و دستورهای نماینده مشاور کارفرما اعتراض داشته باشد ، می تواند موارد را به مشاور کارفرما ارجاع کند ، تا وی تصمیم نهایی را اتخاذ کرده و به پیمانکار ابلاغ نماید .

در صورتی که نماینده مشاور کارفرما به کیفیت برخی از کارهای ناقص اعتراضی نکرده باشد ، مشاور کارفرما می تواند کار یا کارهای انجام شده را بازرسی کند و به پیمانکار دستور رفع نقص آن را بدهد .

50-3. کارفرما ، می تواند در طول مدت پیمان ، مشاور کارفرما را تعویض کند . در این صورت ، مشاور جدید کارفرما باید به همراه شرح وظایف وی ، به پیمانکار معرفی شود .

 

ماده 51. بازرسی و کنترل کیفی کار

 

51-1. پیمانکار ، موظف به تحویل برنامه های کنترل کیفی کارهای مهندسی ، ساخت مصالح و تجهیزات ، و عملیات ساختمان و نصب در تعهد خود ، پیش از شروع هر بخش از کار ، به مشاور کارفرماست .

این برنامه ها ، حاوی سازمان کنترل کیفی پیمانکار ، همچنین مراحل و روشهای انجام آزمایشها ، بازرسیها و سایر کنترلهای لازم است ، که پس از تأیید مشاور کارفرما ملاک عمل پیمانکار و مشاور کارفرما برای کنترل کیفی عملیات قرار می گیرد .

51-2. پیمانکار ، موظف به انجام آزمایشها و بازرسیهای لازم کارها در محل تولید و ساخت مصالح و تجهیزات و یا در محل اجرای کارهای ساختمان و نصب ، طبق مفاد پیمان است .

هرگاه انجام آزمایشهای اضافی نسبت به موارد پیش بینی شده در پیمان ، از پیمانکار درخواست شود ، پیمانکار موظف به انجام آنهاست ، مشروط بر آنکه هزینه اضافی انجام آزمایشها به وی پرداخت شود .

51-3. نماینده مشاور کارفرما ، می تواند در تمام مراحل آزمایشها و بازرسیهای فنی و کارها ، حضور یابد پیمانکار ، موظف به تأمین امکانات و تسهیلات و انجام هماهنگیهای لازم ، در محل تولید و ساخت مصالح و تجهیزات و یا در محل اجرای عملیات ساختمان و نصب برای نماینده مشاور کارفرما است .

51-4. پیمانکار ، موظف است حداقل دو هفته قبل از انجام آزمایشهای مربوط به هر بخش از کارها ، برنامه زمانی آنها را به منظور هماهنگیهای لازم ، برای حضور نماینده مشاور کارفرما تسلیم کند .

در صورت اعلام موافقت مشاور کارفرما با انجام آزمایشها و بازرسیها طبق برنامه زمانی بدون حضور نماینده وی یا عدم حضور نماینده او در زمان تعیین شده بدون اطلاع قبلی ، پیمانکار ، آزمایشها را انجام داده ، گزارشهای مربوط را به مشاور کارفرما تسلیم می کند .

51-5. هرگاه بر طبق آزمایشها و بازرسیها و یا با اعلام مشاور کارفرما ، قسمتی از کار ناقص یا معیوب باشد ، پیمانکار موظف به رفع نقص و اصلاح کار و انجام آزمایشها و بازرسیهای لازم در مورد کارهای اصلاح شده به هزینه خود است .

در صورتی که پیمانکار ظرف مدت متعارفی پس از اعلام مشاور کارفرما ، نسبت به رفع و نقص اقدام نکند ، کارفرما می تواند با اخطار قبلی به پیمانکار ، نسبت به انجام اصلاحات و رفع نقایص ،اقدام کرده ، و هزینه های مربوط را با احتساب هزینه های بالاسری ، به حساب بدهی پیمانکار منظور نماید .

51-6. هرگاه در نتیجه آزمایشها و بازرسیها ، اشکالها و نواقص مکرر در بخش یا بخشهایی از کارها مشاهده شود که به نظر مشاور کارفرما ناشی از عدم به کارگیری نیروی انسانی ماهر ، یا مصالح و تجهیزات نامرغوب ، یا روش نامناسب ، یا عدم به کارگیری نیروی انسانی ماهر ، یا مصالح و تجهیزات نامرغوب ، یا روش نامناسب ، یا عدم به کارگیری تجهیزات ساختمانی مناسب برای کار باشد ، مشاور کارفرما می تواند دستور توقف اجرای آن بخش یا بخشهای کار را ، تا رفع عوامل اشکالها از سوی پیمانکار ، صادر کند . این موضوع ، هیچ حقی را برای پیمانکار ، به منظور ادعای هزینه اضافی و یا افزایش مدت پیمان ایجاد نمی کند .

51-7.پیمانکار ، موظف است برای مواردی از کارها که نیاز به آزمایش و بازرسی و یا تأیید قبل از پوشیده شدن و یا مدفون شدن دارند ، اجازه مشاور کارفرما را برای پوشاندن کار مورد نظر اخذ نموده ، سپس اقدام کند . در غیر این صورت ، با دستور مشاور کارفرما ، پیمانکار باید با هزینه خود ، هر نوع پوشش انجام شده را از روی کار برداشته ، آن را برای انجام آزمایشها و بازرسیها و سپس تأیید مشاور کارفرما ، اشکار سازد .

51-8. بارگیری و حمل مصالح و تجهیزاتی که بنا به سفارش پیمانکار ، به وسیله سازندگان مورد تأیید کارفرما ساخته می شوند ، تنها پس از بررسی مدارک بازرسی ساخت و کنترل نهایی ، وصدور مجوز حمل توسط بازرس فنی یا مشاور کارفرما ، مجاز است .

51-9. در موارد ابهام در تفسیر و یا نتیجه گیری از آزمایشها و بازرسیهای فنی به عمل آمده ، پیمانکار و مشاور کارفرما ، پس از کسب نظر مرجع فنی تعیین شده در شرایط خصوصی ، ابهامات را رفع و کارها را بر آن اساس دنبال می کنند .

پرداختهای به پیمانکار – تغییرات مبلغ پیمان

ماده 52. شمول مبلغ پیمان

 

مبلغ پیمان ، عبارت از مبلغ درج شده در ماده 3 موافقتنامه و تغییرات موضوع ماده 56 است ، که در برابر انجام تعهدات پیمانکار و به ترتیب درج شده در موارد بعدی ، به پیمانکار پرداخت می شود . مبلغ پیمان ، از جمله شامل جبران هزینه های زیر ، به منظور انجام کارهای موضوع پیمان به وسیله پیمانکار و نیز سود پیمانکار است .

هزینه نیروی انسانی مورد نیاز برای انجام بخشهای مختلف کارهای طراحی ، ساخت ، اجرا و ... اعم از نیروهای مستقیم و نیروهای غیر مستقیم ، از قبیل عوامل مدیریتی مستقر در کارگاه و یا سایر محلهای مرتبط با کار ، که شامل دستمزد و تمام مزایای قانونی و سایر هزینه های مرتبط با استخدام و به کارگیری آنان است .

هزینه تهیه مصالح و تجهیزات و سایر مواد مورد نیاز ، برای انجام کار و همچنین تأمین لوازم یدکی طبق پیوست 11.

هزینه حمل و نقل و انبارداری تجهیزات و مصالح و لوازم یدکی و سایر مواد مورد نیاز اجرای کار.

هزینه خدمات فنی فروشندگان تجهیزات در کارگاه ، در موارد لزوم .

هزینه های پرداختی به پیمانکاران دست دوم و مهندسان طراح و صاحبان لیسانس ، به منظور انجام بخشهایی از کارهای طراحی ، خرید لیسانس ، ساختمان و نصب ، آزمایشها ، بازرسیها ، و سایر خدمات فنی و مهندسی .

هزینه کرایه ماشین آلات ، تجهیزات و تأسیسات ساختمانی مورد نیاز اجرای کار .

هزینه انجام کارها ، خدمات و تأمین مصالح و تجهیزات ، از محل مبالغ مشروط .

هزینه های متفرقه دیگر ، شامل :

هزینه آموزش کارکنان کارفرما ، طبق پیوست 12.

هزینه مسافرت و نقل و انتقال کارکنان پیمانکار ، در اجرای کارهای موضوع پیمان .

هزینه های مرتبط با بکارگیری ، حمل ، تخلیه ، نصب و برچیدن انواع تأسیسات و تجهیزات و ماشین آلات ساختمانی و ابزار آلات و مواد مصرفی مورد نیاز آنها.

هزینه های مورد نیاز ، برای احداث ، نگهداری ، حفاظت ، بهره برداری و برچیدن محل اسکان موقت کارکنان در کارگاه و یا جاهای دیگر و دفاتر کار آنها و خدمات و سرویسهای جاری مورد نیاز آنها.

هزینه های مربوط به احداث تأسیسات موقت ، از قبیل سیستم های تأمین آب ، برق ، تلفن ، گاز ، برای کارگاه و هزینه های جاری آنها .

هزینه تهیه انواع ضمانتنامه ها و بیمه نامه ها.

هزینه انواع مالیاتها و سایر عوارض قانونی ، متعلق به پیمانکار ، و مرتبط با پیمان .

سایر هزینه هایی که طبق شرایط خصوصی ، به عهده پیمانکار است .

 

ماده 53. پرداختهای موقت

 

53-1. پرداختهای به پیمانکار ، موضوع ماده 4 موافقتنامه ، بر اساس « جدول تفکیک مبلغ پیمان برای بخشهای مختل کار » ، موضوع پیوست 1 و یا بر حسب مورد ، بر اساس فهرست مقادیر و بهای درج شده در پیوست 2 و با توجه به میزان کار واقعی انجام شده ، به روش درج شده در بند 5-1 پیوست 5 ، صورت می گیرد.

53-2. به منظور تقویت بنیه مالی پیمانکار ، و برای تأمین امکانات پیش نیاز اجرای کار ، مبلغی به عنوان پیش پرداخت که میزان آن در پیوست 5 مشخص می شود ، در برابر دریافت ضمانتنامه معتبر و قابل قبول کارفرما ، طبق ماده 11 ، به پیمانکار پرداخت می شود .

53-3. در پایان هر ماه و یا مقاطع زمانی تعیین شده در بند 5-2 پیوست 5 ، پیمانکار صورت وضعیت کارهای انجام شده تا آن تاریخ را ، طبق کاربرگهایی که با توافق مشاور کارفرما تنظیم می شود ، تهیه و به مشاور کارفرما تسلیم می کند . به ضمیمه صورت وضعیت ، تمام اسناد مثبته مورد نیاز طبق مفاد پیمان تحویل می شود . پیمانکار ، قیمت مصالح و تجهیزات حمل شده به محل کارگاه را ، با ارائه اسناد مثبته حمل و بیمه حمل ، و در صورت بدون عیب بودن آنها ، و مدارک دال بر انتقال مالکیت آنها به کارفرما و عدم وجود مدعی برای آنها و پوشش بیمه ای برای آنها ، در صورت وضعیتهای درج می کند . ارقام و مقادیر درج شده در صورت وضعیتهای موقت و همچنین ، پرداختهای مربوط به آنها جنبه موقت و غیر قطعی دارد ، اما لازم است که این مقادیر در مقایسه با مقادیر واقعی از دقت کافی برخوردار باشد ، به نحوی که از بروز مشکلات و صرف وقت به هنگام رسیدگی به صورت وضعیتهای موقت و قطعی ، جلوگیری شود . مسئولیت تأخیر در رسیدگی به صورت وضعیتها ، ناشی از عدم اعمال موارد یاد شده ، به عهده پیمانکار است .

53-4. مشاور کارفرما ، صورت وضعیت دریافت شده را حداکثر ظرف ده روز ، بررسی و در صورت وجود اشکال در آن ، با تعیین دلایل و موارد اشکال ، آن را برای اصلاح به پیمانکار عودت می دهد . در صورتی که صورت وضعیت دریافت شده که باید ظرف مهلت تعیین شده بررسی شود ، از طرف مشاور کارفرما قابل قبول تشخیص داده شود ، برای کارفرما ارسال می گردد و مراتب از سوی مشاور کارفرما به پیمانکار اطلاع داده می شود . کارفرما ، ظرف مهلت بیست روز از تاریخ دریافت صورت وضعیت ، مبلغ صورت وضعیت را به پیمانکار پرداخت می کند . هرگاه به هر دلیل ، بررسی و تأیید کارفرما برای پرداخت بیش از 20 روز به طول انجامد ، کارفرما موافقت می کند که بنا به درخواست پیمانکار ، هفتاد درصد مبلغ صورت وضعیت تأیید شده مشاور کارفرما را پس از کسر کسور مربوط ، به طور علی الحساب به پیمانکار پرداخت نماید .

کارفرما، می تواند به منظور جلوگیری از ضرر و زیان وارده به خود و با توجه به انجام آزمایشها و بازرسیهای بعدی و یا کسب اطلاعات و شواهد جدید در موارد زیر ، از پرداخت تمام و یا قسمتی از صورت وضعیت خودداری کند و در صورت لزوم ، پرداختهای قبلی را نیز به حساب بدهی پیمانکار منظور نماید .

53-4-1. در مواردی که تمام یا بخشی از کارهای انجام شده دارای نقص بوده و یا کارهای تکمیل شده قبلی دچار صدمه شده و نیاز به اصلاح و یا جایگزینی داشته باشد .

53-4-2. در صورتی که مبلغ پیمان به علت صدور دستور تغییر کارها کاهش یافته باشد ، و این کاهش در صورت وضعیت های قبلی منظور نشده باشد .

53-4-3. هرگاه به دلیل قصور پیمانکار در انجام اصلاحات لازم در کارها در زمان مقرر ، کارفرما با توجه به بند 51-5 ، رأساً اقدام به اصلاح کارهای معیوب کرده باشد .

53-4-4. وقوع هر یک از شرایطی که منجر به برکناری پیمانکار ، طبق ماده 68 شود .

53-4-5. در صورت بروز هر نوع ادعا ، از جمله هر نوع ادعای مالکیت علیه کارفرما ، ناشی از عملکرد پیمانکار و بطور کلی اجرای پیمان .

53-5. پیمانکار تعهد می کند که با دریافت مبلغ هر صورت وضعیت ، تمام کارها و مصالح و تجهیزات درج شده در آن صورت وضعیت ، به تملک کارفرما در آمده و پیمانکار موظف به رفع هرگونه ادعا و اعتراض اشخاص ثالث ، نسبت به آنهاست .

53-6. تأیید و پرداخت مبلغ صورت وضعیت ها به پیمانکار ، از مسئولیت اصلی وی در انجام تعهداتش طبق پیمان نمی کاهد و به معنای تأیید کیفی یا کمی کارها توسط کارفرما نیست . پیمانکار موظف است کارها را تکمیل کرده ، در صورت بروز هر نوع اشکال در کارهایی که صورت وضعیت آنها پرداخت شده است ، نسبت به رفع عیب و یا جایگزینی آنها اقدام نماید .

53-7. از هر یک از پرداختهای موقت به پیمانکار ، مبالغ زیر کسر می شود.

53-7-1.درصدی به عنوان تضمین حسن انجام کار کسر می شود و در حساب جداگانه ای نزد کارفرما نگهداری می گردد . مقدار کسور حسن انجام کار که می تواند برای بخشهای مختلف کار متفاوت باشد ولی مجموع مبلغ آن نباید بیش از ده درصد مبلغ پیمان باشد ، در شرایط خصوصی پیمان مشخص می شود . در موارد مسکوت در شرایط خصوصی ، این مبلغ ده درصد مبلغ صورت وضعیت هاست .

53-7-2. سایر کسور از جمله موارد زیر است :

بیمه تأمین اجتماعی ، طبق مقررات نافذ در زمان اجرای کار .

مالیات پیمان ، طبق مقررات نافذ در زمان اجرای کار .

پرداختهای علی الحساب به پیمانکار ، و همچنین مبالغ مربوط به استهلاک پیش پرداخت .

هزینه کارهای انجام شده و یا مصالح و تجهیزات واگذار شده از سوی کارفرما، که در زمره تعهدات پیمانکار است .

53-8. هرگاه کارفرما نتواند ظرف مدت مقرر در بند 53-4، صورت وضعیت های پیمانکار را پرداخت کند ، به تناسب مدت تأخیر در پرداختهای مربوط ، مبلغی به عنوان جبران هزینه های اضافی پیمانکار در مدت تأخیر ، که میزان آن در شرایط خصوصی مشخص می شود ، به وی پرداخت می کند . در صورت تأخیر پرداخت بیش از سه ماه از سوی کارفرما ، پیمانکار می تواند به استناد ماده 69 ، خاتمه پیمان را درخواست کند .

ماده 54.مبالغ مشروطPROVISIONAL- SUM

 

در صورتی که در بند 3-2-4 موافقتنامه ، مبلغی به عنوان مبلغ مشروط پیش بینی شده باشد ، این مبلغ برای انجام کارها ، خدمات تأمین مصالح و تجهیزات ، به شرح پیوست 17 است که در صورت دستور کارفرما ، کارهای مربوط به وسیله پیمانکار انجام می شود ، پرداخت می گردد .

هر نوع پرداخت از محل مبلغ مشروط به تناسب کارها ، خدمات یا تأمین مصالح و تجهیزاتی صورت می گیرد که با دستور کارفرما از پیمانکار درخواست شده باشد . درج مبلغ مشروط در پیمان ، هیچ گونه تعهدی برای کارفرما در برابر پیمانکار ایجاد نمی کند .

نحوه پرداخت از مبالغ مشروط ، به شرح زیر است :

بهای انجام کارهایی که شامل تهیه و مصالح یا انجام خدمات به وسیله پیمانکار است ، به روش تعیین شده در بند 56-2 ، به پیمانکار پرداخت می شود .

در مواردی که فقط تهیه و تأمین مصالح و تجهیزات از پیمانکار درخواست شود ، قیمت واقعی پرداخت شده به وسیله پیمانکار ، بر اساس اسناد مثبته ، به علاوه درصدی به عنوان هزینه های بالاسری ( شامل سود پیمانکار ) که میزان آن در شرایط خصوصی تعیین شده است ، به پیمانکار پرداخت می شود

ماده 55. پرداختهای ارزی

 

در صورتی که در ماده 3 موافقتنامه ، پرداخت بخشی از مبلغ پیمان به ارز خارجی تعیین شده باشد ، نرخ تسعیر ، و سایر ضوابط مربوط به این گونه پرداختها ، طبق مفاد درج شده در شرایط خصوصی است .

 

ماده 56. تغییرات در مبلغ پیمان

 

56-1مبلغ پیمان فقط در شرایط زیر قابل تغییر است :

56-1-1صدور دستور تغییر کار ، که منجر به افزایش یا کاهش مبلغ پیمان شود .

56-1-2تغییر مقادیر کارهای انجام شده طبق مدارک پیمان ، در مقایسه با مقادیر اولیه ضمیمه پیمان برای بخشی از پیمان ، که بر اساس فهرست بها تنظیم شده باشد ، موضوع بند 49-6.

56-1-3کاهش مبلغ ناشی از خسارت تأخیر در اتمام به موقع کار ، موضوع بند 5-4 موافقتنامه.

56-1-4افزایش مبلغ ناشی از تسریع کار ، در شرایط خصوصی .

56-1-5تغییر مبلغ ناشی از تعدیل ، در صورتی که در شرایط خصوصی برای جبران نوسان قیمت مصالح و تجهیزات ، کرایه ماشین آلات ساختمانی ، دستمزد نیروی انسانی و ... تعدیل پیش بینی شده باشد ، این تغییرات طبق روش پیش بینی شده در پیوست 4، اعمال می گردد .

56-1-6کاهش مبلغ پیمان به دلیل قصور پیمانکار در اقدام به موقع برای اصلاح کارهای ناقص و انجام کار به وسیله کارفرما ، موضوع بند 51-5.

56-2نحوه محاسبه تغییر مبلغ پیمان ناشی از تغییر کارها .

56-2-1در مواردی که فهرست بها طبق یکی از پیوستهای 2 ( برای بخشی از پیمان که بر اساس فهرست بها محاسبه می شود ) و یا پیوست 3 ( فهرست بهای واحد کارهای اضافی و یا نقصانی ) ، ضمیمه پیمان باشد ، و بهای کارهای اضافی و یا نقصانی در آنها موجود باشد ، بر حسب مورد ، از قیمت فهرستهای یاد شده استفاده می شود .

56-2-2در مواردی که فهرستهای یاد شده در بند 56-2-1، ضمیمه پیمان نباشد ، و یا بهای کارهای اضافی و یا نقصانی در آنها موجود نباشد ، قیمت کارهای اضافی و یا نقصانی ، به یکی از دو روش زیر محاسبه می شود :

قیمت کارهای اضافی و یا نقصانی بر حسب مورد ، بر اساس نرخ عوامل ( نیروی انسانی و ماشین آلات ) درج شده در بندهای 2-2 پیوست 2 و 3-2 پیوست 3 پیمان و مدارک مثبته خرید مصالح و تجهیزات ، پس از منظور کردن هزینه های بالاسری ( شامل سود پیمانکار ) ، محاسبه می شود .

در صورت توافق دو طرف ، قیمت کارهای اضافی و یا نقصانی ، می تواند به صورت یک مبلغ مقطوع و یا ردیفهای جدید فهرست بها ، با رعایت سایر مفاد پیمان تعیین شود .

56-3برای محاسبه تغییر مبلغ پیمان ناشی از تغییر احجام و مقادیر کار انجام شده طبق پیمان نسبت به برآورد اولیه ، موضوع بند 49-6.( برای مواردی که بخشی از پیمان بر اساس فهرست بها تنظیم شده باشد ) ، مبلغ پیمان به تناسب حجمها و مقادیر کارهای انجام شده ی طبق پیمان و بر اساس فهرست بهای ضمیمه پیمان ، محاسبه می شود .

56-4کاهش مبلغ پیمان به دلیل قصور پیمانکار در اقدام به موقع برای اصلاح کارهای ناقص و انجام کار به وسیله کارفرما ، موضوع بند 56-1-6 ، بر حسب مورد ، طبق یکی از روشهای تعیین شده در بند 5-2 ، محاسبه می شود .

 

ماده 57. صورت وضعیت قطعی

 

پس از انجام تحویل موقت طبق ماده 60، و همچنین تحویل تمام اسناد و مدارک باقیمانده به کارفرما ، از قبیل دستورالعملهای راه اندازی ، راهبری و نگهداری تجهیزات ، نقشه ها و مدارک فنی موضوع بند 18-2 پیوست 18 ، مدارک بازرسی و آزمایش تجهیزات و عملیات ساختمان و نصب و مدارک مرتبط با بیمه نامه ها و ضمانتنامه ها و هر نوع سند ومدرک دیگری که در پیمان به آنها اشاره شده است ، پیمانکار صورت وضعیت قطعی کارهای موضوع پیمان را تنظیم نموده و همراه مدارک زیر ، تسلیم مشاور کارفرما می کند :

هر گونه بیمه نامه لازم برای مصون نگهداشتن کارفرما از ادعای اشخاص ثالث ، از زمان تحویل موقت به بعد ، طبق شرایط خصوصی .

مدارک دال بر حل و فصل هر گونه دعاوی از جمله ادعای مالکیت اشخاص ثالث ، در رابطه با اموال و حقوق موضوع پیمان . پیمانکار به همراه این مدارک ، اقرار نامه ای را تنظیم می کند که طی آن ، هر گونه حق تصرف و یا داشتن بدهی را در رابطه با پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان ، خرید دانش فنی ، مصالح و یا تجهیزات و سایر مطالباتی که ممکن است متوجه کارفرما شود ، منتفی دانسته و نسبت به حل و فصل ادعاها و پرداخت بدهیهای خود ، مهندسان طراح ، پیمانکاران دست دوم و فروشندگان ، توافقهای لازم را با ظرفهای ذینفع به عمل آورده است .

در صورتی که به تشخیص کارفرما ، پیمانکار تمام تعهدات قراردادی خود را طبق اسناد پیمان انجام داده باشد ، و مدارک پیوست صورت وضعیت تعیین شده در بند 57-1 کامل باشد ، از سوی مشاور کارفرما ، ظرف مدت ده روز ، مراتب پذیرش و قبولی صورت وضعیت ، برای بررسی و پرداخت ، به ظرف همان مهلت به پیمانکار اعلام می گردد ، تا وی نسبت به رفع نواقص کارها و یا تکمیل مدارک اقدام کرده ، و مجدداً صورت وضعیت را تسلیم نماید . پس از دریافت صورت وضعیت قابل قبول ، و به همراه اسناد و مدارک لازم ، مشاور کارفرما ظرف مدت 60 روز ، صورت وضعیت مربوط را رسیدگی و تأیید نموده و به کارفرما تسلیم می کند . کارفرما ظرف مدت 60 روز از تاریخ دریافت صورت وضعیت ، مبلغ صورت وضعیت قطعی را پس از کسر کسور مربوط به پیمانکار پرداخت می کند و نسبت به آزادسازی تضمین حسن انجام کار و ضمانتنامه انجام تعهدات به ترتیب طبق بندهای 14-2و 14-3 اقدام می نماید.هرگاه کارفرما طلب پیمانکار را ظرف مهلت تعیین شده پرداخت نکند یا برای آزادسازی ضمانتنامه های پیمانکار اقدام ننماید ، بند 35-8 خسارت تأخیر پرداخت به پیمانکار تعلق می گیرد . هرگاه بر اساس صورت وضعیت قطعی ، پیمانکار بدهکار شود ، باید در مدت 30 روز از تاریخ تأیید صورت وضعیت ، طلب کارفرما را بپردازد و اگر از این پرداخت استنکاف ورزد یا تأخیر کند ، کارفرما حق دارد بدون انجام تشریفات قضایی ، طلب خود را از محل سپرده ها و تضمینهای موجود پیمانکار وصول نماید و اگر مبالغ آنها تکافو نکند ، با رعایت قوانین جاری کشور از دیگر داراییهای او وصول کند .

در صورتی که کارهای موضوع پیمان ، بدون قصور پیمانکار ، دارای تأخیر قابل ملاحظه ای باشد ، و پیشرفت کار پیمانکار به حدی رسیده باشد که مبلغ کارهای باقیمانده کمتر از کسور تضمین حسن انجام کار نزد کارفرما باشد پیمانکار می تواند صورت وضعیت قطعی کارهای تحویل شده بدون نقص و تکمیل شده تا آن تاریخ را تنظیم نموده و به مشاور کارفرما تسلیم کند تا طبق این ماده مورد اقدام قرار گیرد . در این صورت ، سایر تعهدات پیمانکار برای ادامه کارها به قوت خود باقی مانده ، و قرارداد همچنان نافذ خواهد بود .

با تأیید صورت وضعیت قطعی از سوی دو طرف ، پیمانکار ، از هرگونه ادعایی علیه کارفرما در رابطه با پیمان ، صرف نظر می کند ، مگر در مورد ادعاهایی که قبل از تأیید صورت وضعیت قطعی مطرح کرده باشد ، اما حل و فصل آن توسط دو طرف ، به زملنهای بعد موکول شده باشد .

مراحل تکمیل و تحویل کار

 

ماده 58. تکمیل مکانیکیMECHANICAL COMPLETION

 

پیمانکار ، پس از اتمام مراحل ساختمان و نصب کار موضوع پیمان ، و آماده شدن برای پیش راه اندازی (Precomissioning) مراتب را همراه برنامه زمانی انجام آزمایشها و عملیات پیش راه اندازی به مشاور کارفرما اطلاع داده و درخواست حضور نمایندگان کارفرما و مشاور کارفرما را در آزمایشها و عملیات پیش راه اندازی و انجام تعهدات احتمالی کارفرما ، طبق پیوست 13 پیمان می نماید.

مشاور کارفرما پس از بازدید کامل کارها ، حداکثر ظرف مدت یک هفته ، فهرست نواقص احتمالی کارها را تهیه و به پیمانکار ابلاغ می کند . پیمانکار ، طبق برنامه زمانی مورد تأیید مشاور کارفرما ، نسبت به رفعو نواقص اقدام کرده ، و مراتب را برای تأیید به وی اعلام می کند .

پس از تأیید مشاور کارفرما ، مبنی بر آماده بودن کار برای پیش راه اندازی ، عملیات پیش راه اندازی طبق دستورالعملها و مشخصات فنی که قبلا به تصویب و یا اطلاع کارفرما رسیده است ، با حضور مشاور کارفرما و نمایندگان کارفرما ، گواهی تکمیل مکانیکی کارها و آمادگی واحد برای راه اندازی . به وسیله مشاور کارفرما صادر می گردد.

 

ماده 59. راه اندازی و آزمایش عملکردیCOMISSIONING & PERFORMANCE TEST

 

پس از صدور گواهی تکمیل مکانیکی ، پیمانکار تأمین تعهدات کارفرما را برای راه اندازی ، طبق پیوست 13 درخواست می کند ، و پس از هماهنگی به عمل آمده ، عملیات راه اندازی طبق دستورالعملهای راه اندازی که فبلا به تصویب کارفرما رسیده است ، انجام می شود .

پس از راه اندازی و برقراری شرایط عملیاتی عادی و پایدار ، پیمانکار مراتب را به کارفرما اطلاع داده و شروع آزمایشهای عملکردی را درخواست می کند .

پس از تأیید کارفرما مبنی بر شروع آزمایشهای عملکردی ، آزمایشها به ترتیب و طبق روشهای درج شده در پیوست 9 ، به منظور دستیابی به عملکرد تعیین شده در این پیوست ، انجام می شود .

در صورت عدم حصول تمام و یا برخی از شاخصهای عملکردی و مصارف ، بند 9-3. پیوست 9 ، عمل می شود .

 

ماده 60. تحویل موقت

 

60-1. پس از اتمام آزمایشهای عملکردی موضوع ماده 59 ، و حصول شاخصهای عملکردی و مصارف طبق بند 9-2 پیوست 9 و یا اجرای تمهیدات پیش بینی شده در بند 9-3 پیوست 9 پیمانکار درخواست تحویل موقت از کارفرما می کند . به همراه این درخواست ، تمام مدارک مربوط به بازرسیها و آزمایشهای انجام شده و نقشه های طبق ساخت ( در صورتی که تا آن زمان تسلیم نشده باشد ) ، باید از سوی پیمانکار تحویل شود .

60-2. مشاور کارفرما ، پس از بازدید کامل کارها و حصول اطمینان از نبودن اشکالهای اساسی در کار و آمادگی آن برای تحویل موقت ، مراتب را به کارفرما اعلام می کند .

کارفرما ، پس از اعلام مشاور کارفرما ، تاریخی را که حداکثر 15 روز از زمان درخواست پیمانکار برای تحویل موقت دیرتر نخواهد بود ، برای حضور نمایندگان کارفرما ، مشاور کارفرما و پیمانکار ، در محل تعیین می نماید . نمایندگان کارفرما و مشاور کارفرما ، به اتفاق پیمانکار ، موعد مقرر در محل حاضر شده ، ضمن بازدید از کارها نسبت به تنظیم صورتجلسه تحویل موقت ، به همراه فهرست نواقص باقیمانده در کارها ، اقدام می کنند .

پیمانکار ، موظف است نواقص تعیین شده را طبق برنامه ای که در صورتجلسه تحویل موقت تعیین شده است ، حداکثر تا قبل از تسلیم صورت وضعیت قطعی ، بر طرف کرده ، سپس صدور گواهی رفع و نقص را از مشاور کارفرما درخواست کند . مشاور کارفرما ، پس از بازدید و بازرسیهای لازم و حصول اطمینان از رفع نواقص ، گواهی رفع و نقص را صادر کرده و پس از تأیید کارفرما ، نسخه ای از آن را برای پیمانکار ارسال می دارد . پرداخت صورت وضعیت قطعی پیمانکار ، علاوه بر موارد درج شده در بند 57-1. منوط به ارائه گواهی رفع نقص است .

60-3. تحویل موقت قسمتهایی از کار که طبق مشخصات فنی نیاز به راه اندازی و آزمایشهای عملکردی ، موضوع ماده 59 ، ندارند و آماده بهره برداری هستند ، نیز به روش پیش بینی شده در بندهای 60-1 و 60-2 ، انجام می شود .

60-4. تحویل موقت قسمتهای مستقلی از کار ، قبل از تحویل کل کار ، در شرایط زیر مجاز است :

60-4-1. در صورتی که برای تحویل قسمتهای جداگانه کار و برنامه زمانی آنها در پیمان پیش بینی لازم شده باشد .

60-4-2. در طول مدت پیمان ، کارفرما نیاز به تحویل قسمتهایی از کار را قبل از تحویل کار داشته باشد . در این صورت ، مراتب را به پیمانکار ابلاغ می کند و پیمانکار بررسی لازم را برای حصول اطمینان از عدم تداخل و یا ایجاد مشکل در سایر قسمتها و عملکرد کل کار ، به عمل آورده و موضوع ، مورد توافق دو طرف قرار می گیرد . در هر یک از این موارد ، تحویل موقت قسمتهای مورد نظر ، به ترتیب بندهای 60-1 تا 60-3 انجام می شود .

60-5. پس از تحویل موقت عملیات موضوع پیمان ، پیمانکار موظف است نسبت به برچیدن کارگاهها ، انبارها ، دفترها و محلهای اسکان موقت خود ، خروج ماشین آلات ساختمانی ، هر نوع مواد و مصالح متعلق به خود و هر نوع مواد زاید باقیمانده از برچیدن کارگاهها و تأسیسات موقت خود ، اقدام کند . هرگاه بخشی از مصالح مازاد ، تأسیسات موقت و تجهیزات ایجاد شده به وسیله پیمانکار ، مورد نیاز کارفرما باشد ، نحوه واگذاری آنها در شرایط خصوصی بیان می شود .

60-6. کارفرما ، امکان دسترسی در حد متعارف را برای تعمیر و یا رفع عیبهای مشخص شده در دوران مسئولیت رفع نقص ، برای پیمانکار فراهم می کند.

 

ماده 61. دوره مسئولیت رفع نقص

 

پس از تحویل موقت کارها به شرح ماده 60 ، هرگاه ظرف مدت حداقل یک سال و یا هر زمان طولانی تر دیگری که در شرایط خصوصی بیان شده باشد ، هر نوع عیب و نقصی در کارهای در تعهد پیمانکار مشاهده شود ، پیمانکار موظف است بلافاصله پس از دریافت دستور کارفرما ، نسبت به رفع و نقص ، اصلاح و جایگزین نمودن کار معیوب و رفع آسیبهای ناشی از آن به بخشهای دیگر کار ، به هزینه خود اقدام کند . مشروط بر آن که عیوب و نواقص ، ناشی از نگهداری و یا بهره برداری نادرست کار ، مغایر با مشخصات فنی و دستورالعملهای بهره برداری و نگهداری از سوی کارفرما ، نباشد .

پیمانکار ، موظف است پس از انجام اصلاحات و یا تعویض و جایگزین های لازم برای رفع عیب و نقص ، آزمایشهای لازم را برای حصول اطمینان از رفع عیب و اخذ تأیید کارفرما ، به هزینه خود انجام دهد .

پس از رفع عیب هر قسمت از کار و تأیید کارفرما مبنی بر صحت انجام آنها ، دوره مسئولیت رفع نقص آن قسمت از کار ، از همان تاریخ شروع می شود .

هرگاه پیمانکار پس از ابلاغ دستور کارفرما مبنی بر رفع عیب و نقص کارها ، طی مدت معقولی نسبت به رفع عیوب اقدام نکند ، در این صورت ، پیمانکار موظف است ماشین آلات ساختمانی ، مصالح و تجهیزات موجود در این صورت ، پیمانکار موظف است ماشین آلات ساختمانی ، مصالح و تجهیزات موجود در انبارهای خود را در اختیار کارفرما بگذارد . هزینه های انجام شده به وسیله کارفرما ، با احتساب هرینه های غیر مستقیم و بالاسری های مربوط به حساب بدهکاری پیمانکار منظور می شود .

 

ماده 62. تحویل قطعی

 

در پایان دوره مسئولیت رفع نقص ، موضوع ماده 61 ، پس از درخواست پیمانکار و بررسی و تأیید کارفرما ، تاریخ و برنامه زمانی انجام آزمایشها و یا بازدید ، به همان نحو که در ماه 60 بیان شده است ، تعیین می شود و پس از بازدید از کارها ، در صورت عدم مشاهده عیب و نقص در کار ، نسبت به تحویل قطعی کار اقدام می گردد . در صورت مشاهده عیب و نقص در کار ، نسبت به تحویل قطعی کار اقدام می گردد . در صورت مشاهده عیب و نقص در کارها ، مراتب به پیمانکار ابلاغ می شود ، تا پس از رفع نواقص ، تحویل قطعی انجام شود .

تغییرات مدت پیمان . تأخیر ، تعلیق ، خاتمه پیمان

 

ماد 63.زمانهای پیمان

 

تاریخ شروع کارهای موضوع پیمان ، تاریخ تعیین شده در بند 5-2 موافقتنامه است ، و پیمانکار موظف به شروع کارها در این تاریخ است ، به ترتیب تعیین شده در در بند 3-2 این شرایط عمومی و تکمیل کار در مدت تعیین شده در بند 5-3 موافقتنامه . هر یک از مقاطع زمانی اصلی تعیین شده برای کارهای موضوع پیمان ، مانند مدت پیمان از ارکان اصلی پیمان محسوب می شود .


مطالب مشابه :


پیمان "اسلو " چیست؟

خانه مشاور - خانه مشاور خطیب موقت تهران به اظهارات جسورانه و بی‌ادبی آمریکایی‌ها اشاره




حلف الفضول/پیمان جوانمردان

حلف الفضول یا پیمان جوانمردان. در گذشته بین برخی از قبیله ها پیمانی به نام "حلف الفضول" بود




نحوه محاسبه ضريب بالاسری پیمان

وبلاگ تخصصی ( پیمان و قراردادها ) - نحوه محاسبه ضريب بالاسری پیمان - بهمن معین پور - وبلاگ




سئوالات مطرح شده از طرف خوانندگان این وبلاگ

وبلاگ تخصصی ( پیمان و قراردادها ) - سئوالات مطرح شده از طرف خوانندگان این وبلاگ - بهمن معین




شرایط عمومی پیمانهای EPC - سه

50-3. کارفرما ، می تواند در طول مدت پیمان ، مشاور کارفرما را تعویض کند .




مقایسه قرارداد پیمان عمومی با قرارداد فدیک

دانلود رایگان مقالات و اطلاعات عمرانی - مقایسه قرارداد پیمان عمومی با قرارداد فدیک - دانلود




اسامی 28کشوراتحادیه اروپایی/پیمان شنگن

خانه مشاور - خانه مشاور کشورهای اتحادیه اروپا/پیمان شنگن. تا پيش از معاهده شنگن، شهروندان




ای پدر ای مادر

پیام مشاور. پیام های مشاوره ای نقص پیمان نکنید که خدا بین شما عهد مودت بسته




شرایط عمومی پیمان(قسمت اول)

مهندسی عمران - شرایط عمومی پیمان(قسمت اول) - نکات اجرایی در مهندسی عمران - مهندسی عمران




برچسب :