تحقیق واحد 8 حرفه وفن نوغانداری

تحقیق حرفه وفن - تحقیق درس حرفه وفن - تحقیق کتاب حرفه وفن - تحقیق آموزش حرفه وفن

نوغانداری

نوغانداری به عمل پروراندن کرم ابريشم گفته می شود و معمولا یک فعالیت روستائی است که با حمایت دولت توسعه می یابد. کرم ابریشم از زمانهای قدیم در مشرق زمین ، در مغرب و شرق آسیا در روی درختان توت بطور وحشی زندگی می کرد و از برگ درختان توت تغذیه می نمود . آنچه مسلم است این حشره اولین بار در چین اهلی شده است . سپس از چین به کره و ژاپن برده شد و به دنبال آن به هند و شوروی سابق راه یافت . اصولاً در ایران شکوفائی صنعت ابریشم از دوران ساسانیان شروع و در دوران صفویه به اوج خود رسیده است . در حال حاضر در ایران سه کارخانه ابریشم کشی وجود دارد . در خصوص ویژگی های اقتصادی صنعت نوغانداری قابل ذکر است که سرمایه گذاری در این رشته در مقایسه با پاره ای از فعالیت های تولیدی کمتر بوده و زمان بازگشت سرمایه این رشته بسیار سریع است و کشت و کار توت در غالب خاکها و با کیفیت مختلف توپوگرافی و شرایط فنی متفاوت ، امکان پذیر است . هم چنین در توتستان ها نیاز شدید به ماشین آلات وجود ندارد و کشت توت در کنار کانال های آبیاری ، حاشیه رودخانه ها و آبراه ها و مزارع عملی است و ارزش افزوده فعالیت های پرورش کرم ابریشم قابل توجه و بازگشت سرمایه گذاری سریع است . این فعالیت امکانات تأمین مواد اولیه برخی از صنایع نساجی ، قالی بافی ، پزشکی ، نظامی و مخابراتی را فراهم می سازد .

از نظر اجتماعی پرورش کرم ابریشم علاوه بر ایجاد امکان استفاده از تمامی نیروهای فعال ، امکان بکارگیری بخش غیر فعال جامعه روستائی ، زنان ، کودکان و سالخوردگان را که توان کارهای کشاورزی را ندارند فراهم ساخته و حرفه ای است کارگر طلب و اشتغال زا . از طرفی این حرفه با فراهم ساختن منبع درآمد اضافی برای روستائیان از مهاجرت آنها به شهر جلوگیری می نماید . براساس آخرین وضعیت موجود ، ایران با دارا بودن حدود 17000 هکتار توتستان و پرورش بیش از 200000 جعبه تخم نوغان محصول تولیدی پیله تر آن به 5000 تن رسیده است که این مقدار تولید موجب ایجاد درآمد جنبی برای بیش از 80000 خانوار روستائی شده که از این تعداد57 درصد سهم استان گیلان و 5/17 درصد سهم استان مازندران و 5/17 درصد سهم استان خراسان و 8درصد سهم سایر استانها می باشد .

مجموع درآمد حاصل از فروش محصولات تولیدی در زمینه پیله تر در سطح کشور بالغ بر 35 میلیارد ريال شده که سهم هر کشاورز نوغاندار حدود 437500 ريال می شود ( سال 1373 ) که این درآمد در فصلی از سال که هیچگونه منبع درآمدی نصیب کشاورز نمی شود در اختیار کشاورز قرار می گیرد.

امروزه پیدایش انواع جدید تخم نوغان پلی هیبرید در وضع تفریخ ، پرورش ، احداث و جمع آوری پیله و تهیه انواع نهال های جدید توت تغییراتی را بوجود آورده که رعایت اصول جدید در میزان محصول و کیفیت پیله بسیار مؤثر بوده و سود بیشتری را تأمین می نماید . مشخصات کلی تعدادی از انواع مهمترین پیله های متداول در دنیا عبارت است از :

الف) پیله پلی هیبرید: کاملاً بیضی شکل ، طول تار ابریشم آن حدود 1200 متر بوده و رنگ آن سفید است .

ب) پیله هیبرید: مانند پلی هیبرید است و طول تار ابریشم آن در حدود 1000 متر و رنگ پیله سفید است.

ج) پیله چینی: تا حدودی مدور وگرد، طول تار ابریشم آن حدود 1300 الی 1400 متر و رنگ پیله سفید است.

د) پیله نژاد بغداد: دو انتهای آن محدب و وسط آن فرو رفتگی دارد و طول تار ابریشم هر پیله در حدود 600 الی 700 متر و رنگ پیله سفید است .

ه) پیله ژاپنی: دو طرف پیله اندکی محدب و وسط آن فرو رفتگی زیاد دارد و طول تار ابریشم آن حدود 800 الی 900 متر و رنگ پیله سفید است .

و) پیله بومی خراسان: دو انتهای پیله نوک تیز و وسط کمی فرو رفتگی دارد و طول تار ابریشم حدود 400 الی 500 متر و رنگ پیله ها سبز لیموئی ، زرد پرتقالی و سفید است .

فضای مورد احتیاج برای پرورش یک جعبه تخم نوغان پلی هیبرید که شامل 20000 تخم است برای سن اول 5/0 متر مربع و برای سن دوم 2 متر مربع و برای سن سوم 6 متر مربع و برای سن چهارم 12 متر مربع و برای سن پنجم 25 متر مربع می باشد .

تخم نوغان موجود زنده ای است که باید در شرایط فنی و صحیح و تا زمان قبل از مصرف در سردخانه نگهداری شود و در حرارت و رطوبت معینی حفظ شود . با شروع رشد برگ توت در نقاط مختلف کشور ، تخم ها را در اطاق های فنی مخصوص که درجات گرما و رطوبت بتدریج بالا می رود قرار می دهند تا تخم ها بیدار شوند . بطور کلی کرم ها در عرض سه روز کاملاً بیدار و از پوسته خود خارج می شوند .

کرم ها معمولاً پس از ده روز کار تنیدن پیله را تمام می کنند و خود به صورت شفیره در درون پیله جای می گیرند و در این موقع نوغانداران اقدام به جمع آوری پیله می کنند ولی باید توجه داشت که پیله ها را زودتر و قبل از ده روز جمع نکنند زیرا ممکن است کرم ها صدمه دیده و از بین بروند . معمولاً قبل از جمع آوری پیله ها بوسیله تیغ چند عدد از آنها را می برند .اگر درون پیله کرم زرد رنگ وجود داشته باشد نباید اقدام به واچیدن تلمبار کرد . در صورتی که درون پیله ها کرم به صورت شفیره قهوه ای رنگ در آمده باشد می توان پیله ها را جمع آوری نمود . هنگام جمع آوری باید پیله های ضعیف پوست پیازی ، دوبل ، شله سیاه و گر را کنار گذاشت و با پیله های سالم و خوب مخلوط نکرد . از فرآورده های فرعی مانند شاخه های درختان توت برای سوخت ، از فضولات کرم ابریشم به عنوان کود ، از شفیره کرم ابریشم خوراک برای ماهیان و از روغن کشی شفیره ها برای ساختن کرم های آرایشی و مصارف طبی و بهداشتی می توان استفاده نمود. قابل توجه اینکه درآمد کشاورزان در موقع شروع فصل بهار که هنوز فعالیت های کشاورزی شروع نشده است از محل تولید پیله قابل توجه می باشد .


برای استفاده از تمامی مطالب این وبلاگ به صفحه اول مراجعه نمایید.


مطالب مشابه :


خرید پکیج طلایی آموزش کامل بافتنی نوزاد و کودک شامل 6 ساعت فیلم آموزشی با کیفیت

آموزش بافت بلوز و شورت یقه ملوانی با آموزش بافت پیراهن پیله دو قلو آموزش بافت کاموا,




مقاله صنعت چادرشب بافی ( قاسم آباد _ رودسر)

مردم این روستا به پرورش کرم ابریشم نیز می پردازند و با استفاده از پیله کاموا و نایلون




کرم ابریشم همراه با فیلم مراحل زندگی آن

دهکده ی کاموا و بافت. دبیرستان ترکیان از دو هفته به صورت پروانه از پیله خارج می شود .




هنرهای سنتی ترکمن ها

کرم ابریشم و تهیه پیله آن ، با استفاده از کاموا بافی شامل بافت انواع جوراب ، دستکش




تحقیق واحد 8 حرفه وفن نوغانداری

پودمان صنايع دستى بافت محصول تولیدی پیله تر آن به 5000 تن بافت کیف با کاموا و قلاب




فصل ششم : ساختار اقتصادی

( پیله کرم بصورت ساده می بافند و روی آنرا با کاموا و نخ رنگی نقش هایی دست بافت




چادرشب یا چاشو

در جلگه شرقی گیلان چادرشب بافی از دیر باز رواج داشت و مهمترین مرکز بافت پیله تهیه می شد




اصطلاحات و نکته های خیاطی

به معنی پیله دوقلو. همان گلوله هایی که با کاموا درست بافت حصیری ، بافت اریپ ، بافت




برچسب :