تهویه مطبوع

تهویه مطبوع<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

نیاز اولیه از نظر هوای داخل ساختمان ایجاب می کند  که دمای اتاق بایستی  بدون توجه به  شرایط هوای بیرون، در یک حد مطلوب باشد . علاوه بر این هوای داخل اتاق بایستی تمیز وقابل قبول بوده ، و قبل از هر چیز برای قابل استفاده بودن ساختمان در همه حال بایستی دمای آن در حد آسایش افراد باشد .

 

 

به محض اینکه دمای بیرون از دمای اتاق پایین تر رود گرما از سطوح مرزی داخل  به خارج جریان می یابد .

علاوه بر این گرمای ساختمانها از درزها  نیز هدر می رود به عبارت دیگر هوای بیرون ،از شکافها وحفره های دیوارها ، کف ها ، در وپنجره ها به داخل ساختمان وارد می شود . به خاطر داشته باشید که دمای درونی ساختمانها بیش از 20 درجه سانتی گراد نگه داشته می شود ، به این معنی که در بیشتر دوره سال گرما ی خود را از دست می دهند .منابع تولید گرمای داخلی در ساختمانها شامل استفاده از دستگاهها وتجهیزات مختلف ، سیستم روشنایی وفعالیتهای شغلی است .

معمولاً تولید گرما در ساختمانها ی مسکونی نسبتاً در حد متوسط است .ودر بیشتر سال کمبود گرما وجود دارد که بایستی  گرمای لازم تامین گردد .در طول آن دوره  از سال که گرما زیاد است پنجره ها باز می شوند .(سیستمها ی حذف گرمای ساختمانهای مسکونی در کشور سوئد بسیار نادرند ).

 

 

 

غالباً تولید گرما در محوطه ساختمانهای تجاری وصنعتی نسبتاً زیاد است .

در واقع امروزه استانداردهای ساختمان بهبود یافته بطوریکه آنها ایزوله وهوابندی شده اند ،  واتلاف گرمایی از پوشش خارجی آنها بسیار کم شده است .اگر به ساختمانهای اداری وبیمارستانها و محوطه های تجاری و بخشهای صنعتی بنگریم متوجه می شویم که کاهش دما معمولاً در ساعات پایانی شب و آخر هفته ها ومعمولاً افزایش دما  در طول ساعات کاری اتفاق می افتد.بنابراین به منظور کاهش گرمای متوسط به سیستم گرمایی ساده ای وبر عکس به منظور افزایش گرما به سیستم پرهزینه ای نیاز است .ظرفیت سیستم تهویه با میزان گرمایی که قادر به کاهش آن باشدتعیین می گردد .

بطور کلی افزودن انباشت حرارتی وبالتبع آن افزودن ظرفیت سیستم خنک کننده ، تامین هوای مطلوب اکثریت را بسیار مشکل میکند .پس معمولاً مهمترین تلاش طراحی ساختمانهای است که  انباشت حرارتی آنها در کمترین حد ممکن باشد .انجام این کار به ترتیب نیازمند یک نگرش کلی نسبت به ساختمان ، بکارگیری سیستمها وفعالیتهای انجام یافته در آن است .

 

 

تهویه مطبوع

 

در اصطلاح معمول ، گرما ی حذف شده از ساختمانها که به منظور حفظ دمای داخلی در کمتر از میزان ماکزیمم قبلی می باشد ، به نیاز خنک سازی آن اشاره دارد .به عبارت دیگر نیاز تهویه ای ساختمانها در واقع متناسب با گرمای افزوده آنهاست .

سیستم کنترل هوا در یک ساختمان به حفظ دما وکیفیت هوا بستگی دارد .حفظ دمای هوا ، شامل نگهداری دمای هوا ی داخل در حد "تعیین شده " است .حفظ کیفیت هوا نیزشامل کنترل " پاکیزگی " آن از طریق تهویه هوا قبل از ورود به داخل  ساختمان است .بعضی مواقع در حفظ کیفیت هوا غلظت ذرات وگازهای موجود در هوا را نیز در نظر می گیرند .

معمولاً سیستمهای HVAC (تهویه وجابجایی هوا )به منظور خنک سازی ساختمانها به سه دسته اصلی تقسیم می شود :

 

 

·       <?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />

<?xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" />سیستم های تهویه (خنک کننده ) تمام هوا.         

·       سیستم های تهویه (خنک سازی )هوا – آب     

·       سیستم های ترکیبی

 

 

 

 

سیستم های خنک کننده ی تمام هوا

 

میزان دبی در این سیستمها واندازه کانالهای تهویه با توجه به نیاز خنک سازی تعیین می گردد .به عبارت دیگر میزان دبی مورد نیازبا توجه به دما (نه کیفیت هوا)  تعیین می گردد .شکل 1 دیاگرام شماتیکی سیستم های تهویه تمام هوا را نشان می دهد .

 

در ساختمانهای موجود تعویض کانالهای تهویه سخت وپر هزینه است .اگر کانالهای موجود نتوانند مقدارهوای  موثر ومورد نیاز خنک کنندگی  را عبور دهند ، سیستم های هوا -  آب نیاز خواهد بود .سیستم خنک ساز بایستی قادر به ایجاد تغییراتی در کاهش دمای هوا در تمام ساعات روز یا سال باشند .

سیستم های تهویه تمام هوا در 2 نوع اصلی ، سیستم دبی ثابت ودبی متغیرموجودند که ترکیبی از این دو روش نیز وجود دارد :

 

 

سیستم های حجم ثابت هوا ( سیستم های CAV):

 

در چنین سیستمهایی دمای هوای دمیده شده به ساختمان می تواند متغییر باشد ولی میزان دبی هوا ثابت نگه داشته می شود این سیستم ها به سیستم حجم ثابت هوا معروفند .این روش در اتاقهای با نیاز خنک کننده گی بیشتر که معمولاً دمای هوا ی دمشی از طریق واحد اتامین کننده مرکز ی تعیین می گردد، رایج است . اگر لازم باشد هوا قبل از ورورد به اتاقهای دیگر ، گرم می شود .

با اینکه یک سیستم CAVهوا را با یک دبی ثابت تامین می کند بعضی مواقع فنها با دو موتورسریع نیرو وارد می کنند زمانیکه نیاز خنک سازی ساختمان افت کرد سرعت چرخش آنها نیز کاهش می یابد . بکار گیری دو موتور سریع در سیستم های  CAVنباید با سیستمهای VAV مداخله کند که دبی هوا به منظور کنترل توان خنک کنندگی می تواند متغییر باشد .

همانطوریکه در بالا ذکر شد دمای هوای ورودی در سیستم CAV  ممکن است ثابت یا متغییر باشد دما به صورت ذیل  تغییر می یابد :

 

 

·   مستقل از دمای محیط ، اما وابسته به تغییرات افزایش  گرما – این نوع کنترل دما در کویلهای گرما ی و... در مجاورت نواحی مرتبط انجام می گیرد .

·       وابسته به دمای محیط ، این نوع کنترل دما در واحد های تامین کننده مرکز ی هوا فرا هم می شود.

·       ترکیبی از دو روش فوق


مطالب مشابه :


تهویه مطبوع

och - تهویه مطبوع - بهداشت حرفه ای سیستم های خنک کننده تمام هوا وآب – هوا بطور ترکیبی در




تهویه مطبوع

تاسیسات ساختمان - تهویه مطبوع - اجرای تاسیسات حرارتی و برودتی ساختمان - تاسیسات ساختمان




Duct Designing

goodman-rheem-gazor-تهویه مطبوع گازر-داکت اسپلیت-اسپلیت کانالی-داکت اسپلیت گازر-داکت اسپلیت ریم




محاسبه BTU

تهویه مطبوع - محاسبه btu - صنعت تهویه مطبوع برآورد ظرفیت سرمایش مهمترین عامل در انتخاب کولر




آزمون کاردانی به کارشناسی تاسیسات

تهویه مطبوع - آزمون کاردانی به کارشناسی تاسیسات - بهروز صفری




تهویه مطبوع و تهویه موضعی

hse و بهداشت حرفه ای یزد - تهویه مطبوع و تهویه موضعی - hse و بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی




تهویه مطبوع در بیمارستان

شرکت تهویه و تبرید حامل انرژی فارس - تهویه مطبوع در بیمارستان - طراحی،نظارت و اجرای امور




مراحل طراحی و محاسبه پروژه های تهویه مطبوع

تأسیسات مدرن - مراحل طراحی و محاسبه پروژه های تهویه مطبوع - آرشیو مقالات مفید و به روز




برچسب :