تهديد سفرههاي آبي آذربايجان شرقي
تهديد سفرههاي آبي آذربايجان شرقي جام جم آنلاين: استان آذربایجان شرقی با داشتن متوسط بارندگی سالانه حدود 300 میلیمتر، جزو استانهای كم بارش محسوب میشود.
اين در حالي است كه به دليل رشد بیرویه جمعیت و خشكسالي سالهاي اخير، بهرهبرداران بخش كشاورزي را بناچار به سوي افزايش برداشت از منابع آب زيرزميني سوق داده است.
در اين شرايط، اضافه برداشت از چاههاي مجاز در كنار فعاليت چاههاي غيرمجاز بيش از پيش بر منابع آب استان فشار وارد كرده و سبب افت حجم مخازن آبي شده است.
البته مسوولان استان با اتخاذ تدابیری هرچند دیرهنگام درصدد حفظ و نگهداری باقي آبهای زیرزمینی استان برآمدهاند.
از نظر آنان بهترين راهكار براي حفظ منابع آبي استان، استفاده از روشهاي نوين آبياري است كه به همين منظور امسال درصد زيادي از اراضي زراعي استان به زير كشت آبياري نوين يا تحت فشار خواهد رفت.
ارسلان هاشمی، مدیرعامل شركت آب منطقهای آذربایجان شرقی، وضعیت منابع آبی استان خصوصا منابع زیرزمینی را به دلیل اضافه برداشتها و عدم رعایت الگوی كشت مناسب نامساعد ميداند و ميگويد: بر اثر برداشتهای بیرویه از سفرههای آب زیرزمینی، دشتهای استان با معضل بحران آب مواجه میشود، به گونهاي كه هماكنون از حدود 21 محدوده مطالعاتی موجود در استان وضعیت آب زیرزمینی شش محدوده مرند، عجبشیر، شیرامین، آذرشهر، صوفیان ، شبستر و تسوج جزو مناطق ممنوعه محسوب میشود.
مدیرعامل شركت آب منطقهای استان با بیان این كه كمآبی برخی مناطق آزاد را نیز تهدید میكند، ميافزايد: در صورت مصرف بیرویه آب و عدم مدیریت صحیح و كنترل اصولی، طولی نخواهد كشید برخی مناطق آزاد از جمله دشتهای سراب، بستان آباد و تبریز نیز با شرایط بیآبی مواجه و به مناطق ممنوعه تبدیل شود.
هاشمی با اشاره به اندازهگیری ماهانه سطح آب زیرزمینی محدودههای مطالعاتی ميگويد: متاسفانه بعضی محدودهها در سالهای اخیر با افت بسیار زیادی مواجه شده است، به طور مثال هیدروگراف دشت مرند نشان میدهد از سال 61 تا 89 تراز آب زیرزمینی در این دشت بالغ بر 14 متر افت داشته و این میزان معادل 465 میلیون مترمكعب كسری در مخازن آب زیرزمینی این دشت است كه اگر وضع به همین منوال ادامه یابد وضعیت سفره آب زیرزمینی دشت مرند به سمت نابودی سوق خواهد یافت.
وی خاطرنشان ميكند: هرچند شركت آب منطقهای آذربایجان شرقی در راستای حفظ منابع آبهای زیرزمینی اقدامات زیادی چون كنترل دقیق میزان برداشت با نصب كنتورهای هوشمند آب و برق، فعالیت اكیپهای گشت و كنترل در سطح استان در همه دشتها و برخورد شدید با مازاد برداشتكنندگان و حفر چاههای غیرمجاز انجام داده، اما بهتنهایی قادر به برخورد قانونی با متخلفان نيست و براي پیشبرد اهداف خود به حمایت و همكاری نهادهایی چون دادگستری، نیروی انتظامی، مقامات سیاسی و... نیاز دارد.
مطالب مشابه :
تهديد سفرههاي آبي آذربايجان شرقي
پایگاه خبری بخش تسوج تهديد سفرههاي آبي اصل موضوع عنوان وبلاگ «درباره اخبار منطقه و
نشست خبری شهردار و شورای اسلامی شهر تسوج با اصحاب رسانه هاي استاني
پایگاه خبری بخش تسوج (آذربایجان) - نشست خبری شهردار و شورای اسلامی شهر تسوج با اصحاب رسانه
عکسهایی از تسوج
عناوین مطالب وبلاگ; (شهرستان شبستر- شـــهر تسوج) شهدا پروانه هاي
نماينده مردم شبستر در مجلس شوراي اسلامي: پتانسيلهاي گردشگري آذربايجان شرقي باید مورد توجه قرار گيرد
پایگاه خبری بخش تسوج (آذربایجان) - نماينده مردم شبستر در مجلس شوراي اسلامي: پتانسيلهاي
جلسه مديران مدارس و مجتمع هاي آموزشي منطقه تسوج
پایگاه خبری بخش تسوج (آذربایجان) - جلسه مديران مدارس و مجتمع هاي آموزشي منطقه تسوج | خبری
روشهاي پيدا كردن گوشي سرقتي
پایگاه خبری بخش تسوج اگر از دستگاههاي اندرويدي و يا ios استفاده ميكنيد در ادامه با
مسائل و مشكلات مرتبط با مديريت شهري و روستائي با حضور علیلو نماینده شبستر بررسی شد.
پایگاه خبری بخش تسوج ها و دهياري هاي كشور و ساکن شهرتسوج وبلاگ خود را که در ستاد
پیام مدیریت وبلاگ به مناسبت سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره)
پایگاه خبری بخش تسوج هاي کوثر بود و ساکن شهرتسوج وبلاگ خود را که در ستاد
مشهورترين دانشگاههاي جهان كدامند؟
پایگاه خبری بخش تسوج هاي جهان اصل موضوع عنوان وبلاگ «درباره اخبار منطقه و
برچسب :
وبلاگ هاي تسوج