محدوديتهاي شركت ژاپني هوندا براي شريك ايراني خود (تیزرو)
دنيايخودرو:ميگويند هوندا در رديف اولين توليدكنندگان موتورسيكلت در ايران بوديعني سالها قبل از انقلاب. اين شركت ژاپني از سال 1353 به بعد نيز در ايران در قالب مشاركت با يك شركت ايراني «پيشتازان» ادامه حيات داد ولي امروز فقط 21درصد از شركت ايراني تيزرو سهم دارد. 76درصد مابقي سهام تيزرو متعلق به بنياد مستضعفان و 5درصد هم از آن مردم است. اين شركت اگرچه در اواسط دهه 70 يعني در سال 1373 با محصول سيجي 125 خود بخش عمدهاي از سهم بازار داخلي موتورسيكلت را در اختيار داشت اما اكنون سهم آن از بازار ايران زير 10درصد رسيده كه دلايلي دارد. باخبر شديم مدتي است مديرعامل اين شركت تغيير كرده و شركت تيزرو برنامههاي جديدي براي به دست آوردن دوباره سهم بازار دارد. براي پيگيري اين موضوع با مهندس محمد نقيبزاده مديرعامل جديد شركت تيزرو گفتوگو كردهايم كه در پي ميخوانيد.
* خيليها بازار موتورسيكلت ايران را با نام هوندا ميشناسند ولي مدتي است اين نشان تجاري در بازار كمرنگ شده و شاهد تردد موتورسيكلتهايي هستيم كه اگر چه به ظاهر شبيه هوندا هستند ولي نام و نشان ديگري دارند. چرا؟
از دهه 70 به بعد با صدور موافقتهاي اصولي فراوان توسط وزارت صنايع و معادن براي توليد انبوه موتورسيكلتهاي بيكيفيت عامل قيمت باعث شد تا سهم هوندا از بازار ايران به شدت كاهش يابد. البته اگر چه به لحاظ كمي سهم بازار را از دست داديم ولي از لحاظ كيفي هنوز در اين كلاس از محصولات بهترين را عرضه ميكنيم. به هر حال تنها شركت در ايران هستيم كه شبكه گسترده و مناسب فروش و خدمات پس از فروش داريم.
* آيا قصد داريد دوباره جايگاه خود را در بازار به دست آوريد؟
بله تصميم داريم به لحاظ گردش مالي و توليد دوباره جايگاه خود را به دست آوريم.
* چرا موتورسيكلتهاي هوندا ساخت ايران را به بازارهاي منطقه صادر نميكنيد؟
كمپاني هوندا در دنيا كمتر با شركت ديگري ادغام ميشود يا شراكت مي كندولي با اين حال شر كت تيزرو ايران دومين شركت در جهان بود كه هوندا ژاپن با جوينتشدن با آن موافقت كرد اما هوندا اجازه صادرات به ما نميدهد و حتي در استفاده از برند هم ما را محدود كرده است با اين حال در حال تعريف يك سبد محصول هستيم كه بتوانيم صادرات هم داشته باشيم.
*آيا اين سبد از محصولات كه گفتيد مربوط به هوندا است؟
خير با كمپانيهاي ديگر كه البته چيني و هندي هم نيستند توافقنامههايي امضا كردهايم تا 15 مدل جديد را در سبد محصولات خود داشته باشيم و سهم كمتر از 10درصد تيزرو در بازار را دوباره افزايش دهيم.
يعني چه سهمي از بازار؟
هماكنون سالانه 600 هزار تقاضا براي موتورسيكلت در ايران است ما ميخواهيم تا 3 سال ديگر حدود 30درصد از اين بازار را يعني 200 هزار موتورسيكلت در سال به محصولات تيزرو اختصاص دهيم.
* با محدوديتهايي كه كمپاني هوندا براي شما ايجاد كرده آيا فكر ميكنيد بتوانيد به هدف خود برسيد؟
يكي از راههاي پيشنهادي به ما خروج از حوزه هوندا و مشاركت با ساير كمپانيها است البته به گونهاي كه كيفيت محصولات ما كاهش نيابد.
* با اين حساب آيا ميخواهيد محصولات ارزانتري نسبت به هوندا به بازار عرضه كنيد؟
در مورد هوندا نميتوان موتورسيكلت را ارزانتر عرضه كرد زيرا شرايط قرارداد ما با ژاپن بهگونهاي است كه توليد هوندا براي ما گران درميآيد اما در مورد توليد و عرضه ساير محصولات با برندهاي ديگر برنامه عرضه محصولات ارزان را داريم.
* با اين حساب بفرماييد توليد شما در سال آينده به چقدر ميرسد؟
تيزرو هماكنون ظرفيت توليد 100 هزار موتورسيكلت را در دو شيفت كاري دارد كه ميخواهد ظرفيت را به 200 هزار دستگاه برساند اما توليد ما هماكنون اينقدر نيست و زير 50 هزار دستگاه است ولي سال آينده توليد به بالاي 50 هزار دستگاه خواهد رسيد آن هم حداقل در 10 مدل و مطابق استانداردهاي يورو2.
* محصولات جديدي كه توليد و عرضه آن را در برنامه داريد كداماند؟
موتورسيكلتهاي آفرود و پليس براي مصارف خاص، موتورسيكلتهاي اسپرت كه گنجايش موتور آنها تا مرز 250 سيسي باشد و همينطور يك نوع موتورسيكلت اسكوتر ضمن اينكه موتورسيكلتهاي ويو در ايران بازار خوبي دارند و ما نيز اولين سري از آنها را تحت عنوان «كا» به بازار عرضه كرديم. به هر حال طبق قانون هر موتورسيكلتي را كه بخواهيم براي مونتاژ وارد كنيم حداقل بايد 30درصد آن را ساخت داخل كنيم. همچنين در همين جا اعلام ميكنم كه كم مصرفترين، كم صداترين ارزانترين سيجي125 را تا پايان سال با مارك تيزرو به بازار ايران عرضه خواهيم كرد.
* به رغم اينكه تاكنون يكي از مهمترين دلايل بالابودن قيمت محصولات تيزرو در بازار استفاده از برند هوندا بوده اما آيا آنچه از ژاپن به ايران ميآمده هم واقعاً همان محصولاتي بوده كه خودشان مصرف ميكردهاند؟
انجينهايي كه تا الان از ژاپن آوردهايم همان انجينهايي است كه روزگاري در خود ژاپن مورد استفاده قرار ميگرفت ولي خود هوندا در ژاپن مدل سيجي سال 2007 را توليد ميكند كه به ايران صادر نميشود يا از لحاظ قيمتي هوندا حدود 500 مدل توليد و عرضه ميكند اما آنچه براي ما ميآيداين مدل ها نيستند.
مطالب مشابه :
آغاز ورود موتورسيكلتهاي اروپايي به بازار ايران
فروشگاه موتور سیکلت ايم ولي به دليل اينكه قيمت آن را در بازار بتوانيم پايينتر
موتور سیکلت تلاش 150 جی اس
موضوع اينبار تاپيك من راجع به موتور سيكلت بازار وارد شده و در سمت راست موتور قرار
" Honda Unicorn 150 cc " یا هوندا یونیکورن 150 سی سی
مدت ها پس از تکتازی سری هوندا ویو و سی جی ال در کیفیت عالیشون وارد بازار در این موتور
باجاج پالس 220 سی سی یا (( Bajaj Pulsar 220 cc Dts-si ))
/ شیشه دودی فلاپ جلو برای دراز کشیدن روی موتور در اما با گذشت زمان هم اکنون از بازار
پولسار بی همتا !!!!
فقط موتور سیکلت که در این قسمت ای شده و تا به حال در بازار یدک ها چنین رنگی برای
موتور سیکلت تریل روان 200 سی سی QM
روان تريل 200 از بدو ورود با 3 رنگ زرد / سفيد / و قرمز وارد بازار شده تا شايد در موتور در
محدوديتهاي شركت ژاپني هوندا براي شريك ايراني خود (تیزرو)
فروشگاه موتور كيفيت عامل قيمت باعث شد تا تيزرو در بازار استفاده از
برچسب :
قيمت موتور سيكلت در بازار