انواع عضویتهای بسیج

انواع عضويتهاي بسيج
1) بسيج عادي؛
2) بسيج فعال؛
3) بسيج ويژه(پاسدار افتخاري).
ا)بسيج عادي:به عموم قشرهاي معتقد به قانون جمهوري اسلامي و اهداف انقلاب اسلامي،اطلاق مي شود كه پس از گذرانيدن دوره آموزش عمومي به خدمت ارتش بيست ميليوني در مي آيند و سازماندهي مي شوند.
2)بسيج فعال:آن دسته از«بسيجيان عادي»داوطلب هستند كه داراي شرايط لازم براي تبديل عضويت به«فعال»مي باشند و پس از گذرانيدن دوره هاي آموزشي سازماندهي مي گردند و ضمن شركت در برنامه هاي حفظ انسجام،در انجام مأموريتهاي محوله با سپاه همكاري مي كنند.
3)بسيجي ويژه(پاسدار افتخاري):كاركناني هستند كه صلاحيت هاي يك پاسدار را دارا مي باشند و پس از گذرانيدن دوره هاي آموزشي مطرح شده در قانون مقررات استخدامي سپاه،سازماندهي و متعهد مي شوند تا به هنگام نياز به صورت تمام وقت در اختيار سپاه قرار گيرند.
در ادامه،به بيان نكاتي دربارة نحوه و شرايط جذب بسيجيان در عضويتهاي سه گانة بالا،مي پردازيم.
1- شرايط جذب و عضويت در بسيج
1-1-شرايط جذب و عضويت بسيجيان عادي:
نخستين گام در راستاي انجام وظايف و مأموريتهاي محوله،«جذب»آحاد مردم در اقشار،صنوف،مقاطع تحصيلي و طبقات سني گوناگون مي باشد.از همين رو در نيروي مقاومت بسيج افزون بر فراهم كردن زمينه هاي جذب افراد،شرايط و ضوابط را به گونه اي تدوين و ابلاغ نموده است،تا همه قشرها و طيفهاي گوناگون را در بر گيرد.
1-1-1- شرايط عمومي جذب:
شرط عمومي جذب بسيجيان عادي داوطلب فعاليت در بسيج عبارت است از:
 اعتقاد به قانون اساسي جمهوري اسلامي و اهداف انقلاب اسلامي؛
بنابراين تمام آحاد جامعه با برخورداري از شرط ياد شده واجد شرايط عضويت در بسيج مي باشند و تنها افراد و گروههاي زير نمي توانند به عضويت بسيج درآيند؛
1) معاندين نظام جمهوري اسلامي ايران؛
2) سرسپردگان رژيم گذشته؛
3) ملحدين و مرتدين؛
4) مشهورين به بزهكاري،
5) اشرار و معتادين؛
6) افراد فرقه هاي ضاله؛
7) اعضاء و هواداران گروههاي غير قانوني؛
يادآوري:در بدو عضويت افراد در ارتش بيست ميليوني بنا بر اين است كه داوطلبين از شرايط و ضوابط عمومي عضويت در بسيج برخوردار باشند،مگر اين كه خلاف آن ثابت گردد.
2-1-1- شرايط اختصاصي جذب؛
1)داشتن حداقل سن،11 سال تمام.
يادآوري:نام نويسي از داوطلبين با دارا بودن حداقل 7 سال تمام،به عنوان«اميدان بسيج»در«مقطع دانش آموزي»و در ساير اقشار به عنوان«بسيج نوجوانان»و«بسيج نونهالان»بلامانع است.
2)برخورداري از سلامت جسمي و رواني
منظور از سلامت جسمي،توانايي طي كردن آموزشهاي پيش بيني شده و انجام وظايف محوله مي باشد.
2-1- شرايط جذب و عضويت بسيجيان فعال:
بسيجيان داوطلب خدمت در عضويت فعال علاوه بر برخورداري از شرايط عمومي جذب،بايد شرايط زير را نيز دارا باشند؛
1) داشتن حداقل سن،15 سال تمام.
2) سابقه حداقل 6 ماه همكاري و فعاليت در بسيج؛
يادآوري:افرادي كه پيشينه خدمت در جبهه را دارند،به شرط دارا بودن ساير شرايط،مي توانند از ابتدا به عضويت بسيج فعال درآيند.
3) گذراندين دوره آموزشي عمومي مقدماتي بسيج؛
4) آمادگي لازم براي حضور در برنامه ها و مأموريتهاي مصوب و ابلاغي؛
5) نداشتن سابقه امنيتي و مكتبي؛
6) تعيين تكليف وضعيت نظام وظيفه؛
داوطلبين خدمت در«عضويت فعال»در صورت دارا بودن شرايط مندرج،ابتدا فرم درخواست عضويت را تكميل مي نمايند و پس از گذرانيدن مراحل تبديل عضويت،كارت شناسايي عضويت فعال را دريافت مي نمايند.
3-1- شرايط جذب و عضويت بسيجيان ويژه(پاسداران افتخاري):
1) اعتقاد به مباني اسلام ناب محمدي-ص-انقلاب و نظام جمهوري اسلامي ايران؛
2)اعتقاد و التزام عملي به ولايت فقيه؛
3)التزام عملي به احكام و قوانين جمهوري اسلامي و رعايت موازين اسلامي؛
4)عدم عضويت و هواداري از احزاب،گروهها و سازمانهاي سياسي؛
5)نداشتن سابقه عضويت و يا هواداري از احزاب،گروهها و سازمانهاي غير اسلامي،التقاطي،الحادي و غير قانوني؛
6)اعتياد نداشتن به مواد مخدر و محكوم نبودن به محروميت از خدمات دولتي؛
7)داشتن شرايط تحصيلي و يا تخصصي مورد نياز؛
8)داشتن سلامت و توانايي جسمي و رواني متناسب با خدمات مورد نياز؛
9)برخورداري از حسن شهرت و نداشتن سوء سابقه؛
10)داشتن حداقل سن،16 سال تمام.
يادآوري1:عضويت در بسيج ويژه،تاكنون عملياتي و اجرايي نشده و دستورالعمل آن در دست تهيه و تدوين مي باشد،لذا ادامه بحث در اين باره به تصويب نهائي دستورالعمل مربوط موكول مي گردد.
2- آموزش هاي بسيجيان
1-2- آموزش بسيجيان عادي
براي شروع به فعاليت و همكاري در بسيج،گذرانيدن«دوره آموزش مقدماتي بسيج»براي بسيجيان داراي عضويت عادي الزامي است.اولين مرحله از آموزشهاي مقدماتي بسيج،دوره«آموزش عمومي آشنايي با بسيج»مي باشد كه به مدت سه روز برگزار مي گردد.
افزون بر اين،دورة آموزشي«مراحل دوم و سوم آموزش مقدماتي»نيز براي اين عضويت پيش بيني شده است كه طي كردن اين مراحل سه گانه،اتمام«دورة آموزشي مقدماتي بسيج»تلقي مي شود.
«نمودار جرياني مراحل سه گانه آموزش مقدماتي بسيج»
دوره هاي آموزشي «مرحله سوم» «مرحله دوم» «مرحله اول» دورة
يادآوري و حفظ آموزش مقدماتي آموزش مقدماتي آموزش عمومي
انسجام بسيج بسيج آشنايي با بسيج «3روزه»

2-2- دوره هاي آموزشي بسيجيان فعال:
بسيجيان داوطلب عضويت در بسيج فعال،افزون بر گذرانيدن دوره هاي آموزشي مقدماتي بسيج،بايد دوره هاي آموزشي زير را نيز طي نمايند؛
1) دوره آموزشي عمومي تكميلي؛
2) دوره آموزشي تخصصي بسيج؛
اكنون توجه شما را به توضيحي كوتاه درباره هر يك از آموزشهاي ياد شده جلب مي كنيم:
1)دوره آموزش عمومي تكميلي:طبق ماده 63 قانون مقررات استخدامي سپاه،دوره آموزش عمومي تكميلي بسيج،براي آن گروه از بسيجيان كه دوره عمومي مقدماتي را طي كرده باشند،به مدت 45 روز در مراكز آموزشي بسيج برگزار مي شود.برنامه ها و مواد آموزشي اين دوره بايد چنان تنظيم شود كه اين دوره آموزشها،معادل دو ماه از آموزش و خدمت وظيفه عمومي افراد محسوب مي شود.
2)دوره هاي آموزشي تخصصي بسيج:اين دوره آموزش براي آن دسته از بسيجيان فعال كه دوره آموزشي عمومي را تكميلي را طي نموده اند،برگزار مي شود.مدت اين دوره آموزشي«يك ماه»از آموزش و خدمت وظيفه عمومي آنان محسوب مي شود.
يادآوري1:دوره هاي آموزشي عرضي نيز به منظور تأمين نيازهاي مشاغل خاص و مسئوليتهاي گوناگون پيش بيني و اجرا مي شود.
يادآوري 2:دوره هاي آموزشي مقدماتي،تكميلي و تخصصي بسيج به صورت متوالي و يا متناوب قابل اجرا مي باشد.
يادآوري3:دوره هاي آموزشي يادآوري و حفظ انسجام،در حين فعاليت افراد و پس از طي كردن آموزشهاي تخصصي بسيج،به منظور حفظ و ارتقاي توان رزمي و تخصصي افراد بسيجي برگزار مي شود.


نمودار جرياني دوره هاي آموزشي بسيجيان فعال

3-2- دوره هاي آموزشي يادآوري و حفظ انسجام:
بر اساس ماده 68 قانون مقررات استخدامي سپاه،آموزشهاي يادآوري و حفظ انسجام نيروهاي ذخيره بر اساس قانون خدمت وظيفه عمومي و بسيجيان عادي و فعال،در حدود اعتبارات مصوب،به مدت حداكثر «يك هفته»در هر دو سال،به منظور ايجاد آمادگي توسط سازمان بسيج به اجرا در مي آيد.
مدت اين دورة آموزشي و مدت خدمت تمام وقت در سازمانهاي رزمي براي بسيجيان فعال و...كه مشغول خدمت وظيفه عمومي مي باشند،جزو خدمت دوره ضرورت يا احتياط آنان محسوب مي شود.
در پايان،يادآور مي شويم كه به منظور تسهيل در روند اجراي آموزشهاي ياد شده از سال 1380 تا كنون،اقدامهاي زير صورت گرفته است:
1) آموزشها مرحله بندي گرديده و الزامي براي گذرانيدن متوالي دوره هاي آموزش وجود ندارد.
2) بخشي از آموزشها به روش غير حضوري و نيمه حضوري برگزار مي شود.
3) آموزش مقدماتي مرحله سوم و دوم صرفاً براي افرادي كه در مأموريتهاي دفاعي-امنيتي همكاري مي نمايند،الزامي است و ساير بسيجيان در دوره هاي آموزشي مرتبط با وظايف و مسئوليتهاي آنان در بسيج،شركت خواهند نمود.
3- سازماندهي و به كارگيري
در اين بخش تلاش گرديده است تا درباره موضوعهاي زير،اطلاعات و آگاهي هاي لازم در اختيار شما عزيزان قرار گيرد؛
1-3- سازماندهي و به كارگيري بسيجيان؛
2-3- درجه و سلسله مراتب آن در بسيج؛
3-3- تعيين رسته خدمتي اعضاي بسيجي؛
1-3- سازماندهي و به كارگيري بسيجيان
1- بسيجيان عادي
«بسيجيان عادي»،پس از گذراندن دوره هاي آموزشي مربوط،از آمادگي لازم براي خدمت در سازمان بسيج برخوردار مي شوند.آنان براي همكاري و انجام مأموريتهاي محوله،پس از سازماندهي در يكي از محله هاي زير بعنوان عنصر در زمينه هاي غير نظامي،به انجام وظيفه مي پردازند:
 رده هاي مقاومت بسيج
 واحدهاي دانشجويي و دانش آموزي
 گروههاي مقاومت
2- بسيجيان فعال
«بسيجيان فعال»،به دليل برخورداري از تعهد خدمتي و قابليتهاي بيشتر در اجراي مأموريتها و ادارة بسيج،نقش مؤثرتري به آنان واگذار مي شود.آنان نه تنها بعنوان عضو،بلكه در مسئوليتها و جايگاههاي سازماني نيز انجام وظيفه مي نمايند.به موجب تبصره 2 ماده 94 قانون مقررات استخدامي سپاه،اعضاي فعال بسيج مي توانند به تناسب توانمنديهاي خويش،در مسئوليتهاي فرماندهي و شوراي پايگاه و گروه مقاومت و گردان هاي عاشورا و الزهراء(س)انجام وظيفه كنند.حتي آنان،در صورت برخورداري از شرايط لازم،مي توانند مسئوليت فرماندهي و شوراي حوزه هاي مقاومت بسيج در اقشار گوناگون را نيز عهده دار شوند.شرط به كار گيري اعضاي فعال در مأموريتهاي دفاعي-امنيتي،گذراندين دوره آموزش تكميلي مي باشد.
يادآوري 1:در واحدهاي دانش آموزي صرفاً اركان واحدها داراي عضويت فعال هستند و ساير اعضا را بسيجيان عادي تشكيل مي دهند.
يادآوري 2:حداقل ميزان مدت همكاري و فعاليت اعضاي بسيجي فعال«6ساعت»در هفته مي باشد.علاوه بر جايگاههايي كه در بالا بدان شاشاره شد،اعضاي فعال بسيج به تناسب قشري كه در آن عضويت دارند و نيز به تناسب ميزان توانائي،تجربه،تخصص و علاقمندي هاي خويش،در جايگاههاي متنوع و متفاوت ديگر،انجام وظيفه كنند.در زير برخي از جايگاههاي به كاريگيري بسيجيان فعال در رده هاي مقاومت و اقشار را ملاحظه مي نماييد.
*گروههاي مقاومت *گردانهاي عاشورا
*گردانهاي الزهرا(س) *بسيج متخصصان
*بسيج خواهران *بسيج طلاب
*جامعه مهندسان بسيجي *بسيج جامعه پزشكي
*بسيج نخبگان ورزشي *واحدهاي دانش آموزي
*بسيج دانشجويي *بسيج كارخانجات
*بسيج كارگري *بسيج ادارات
*بسيج اصناف *و...
يادآوري 1:افزون بر موارد فوق،بسيجيان فعال براي تقويت و توسعه يگانهاي رزم و سپاه در سازمانهاي رسمكي ياد شده،سازماندهي و به كار گيري مي شوند.
يادآوري 2:برابر قوانين و مقررات موجود و طبق هماهنگي هاي به عمل آمده ميان سپاه پاسيداران انقلاب اسلامي و نيروي انتظامي ج.ا.ا ، تعدادي از بسيجيان با نيروي ياد شده در اجراي مأموريتهاي انتظامي همكاري مي نمايند.
3-بسيجيان ويژه
طبق تبصره 2 ماده 94 قانون سپاه،فرماندهي رده حوزه مقاومت در ارتش بيست ميليوني از بين بسيجيان ويژه يا ...انتخاب مي شود.افزون بر اين،بسيجيان ويژه به تناسب ميزان فعاليت،صلاحيت و شايستگي،حداكثر تا جايگاههاي ارتشبدي را نيز هماهنگ كادر ثابت،احراز مي نمايند.
2-3-درجه و سلسله مراتب آن در بسيج
از آنجا كه يكي از لوازم سازماندهي و به كار گيري اعضاي بسيج در سامان،درجه بندي و رتبه بندي آنان است،در اين گفتار توجه شما را به مطالبي در اين باره جلب مي كنيم:
1-2-3-درجه بسيجيان عادي
درجات پيش بيني شده براي بسيجيان عادي بر اساس دستور العمل تعيين و اعطاي درجات در سپاه به قرار زير است:
رزمنده سوم
رزمنده دوم
رزمنده
1-شرايط احراز :
طبق ماده 95 قانون مقررات استخدامي سپاه،بسيجيان عادي صرفاً به درجه رزمنده مفتخر مي شوند.بر اساس اين ماده،نيل به درجه رزمنده،براي اعضاي بسيجي عادي،منوط به گذراندن«دوره آموزش عمومي مقدماتي بسيج»مي باشد.علاوه بر آن،دارا بودن سن 15 سال،تكميل بودن پرونده و برخورداري از صلاحيت عمومي،از ديگر شرايط احراز درجه مي باشد.
2-شرايط ترفيع:
مدت توقف در هر درجه برابر دستورالعملي است كه به تصويب فرماندهي كل سپاه رسيده است.ترفيع بسيجيان عادي به درجه بعدي،به ميزان فعاليت در رده هاي مقاومت و امداد محلي،مأموريتهاي سپاه،كارآيي،مهارت،صلاحيت و شايستگي،ميزان تشويقات و سطح تحصيلات انان بستگي دارد.
2-2-3-درجات اعضاي فعال بسيج
درجات بسيجيان فعال به حداقل مدت توقف در هر درجه عبارت است از:
درجه رزمجو سوم ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ حداقل مدت توقف،12ماه
درجه رزمجو دوم ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ حداقل مدت توقف،24 ماه
درجه رزمجو ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ حداقل مدت توقف،36 ماه
درجه دريا دل سوم ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ حداقل مدت توقف،24 كماه
درجه دريا دل دوم ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ حداقل مدت توقف،24 ماه
درجه دريا دل ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ حداقل مدت توقف،36 ماه
درجه مجاهد سوم ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ حداقل مدت توقف،48 ماه
درجه مجاهد دوم ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ حداقل مدت توقف،48 ماه
درجه مجاهد ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ تا پايان دوره خدمتي
1-شرايط احراز:
اعطاي درجه به بسيجيان فعال منوط به دارا بودن شرايط زير است:
• كامل بودن پرونده عضويت فعال
• ارائه مدرك تحصيلي پايان مقطع ابتدايي
• گذرانيدن دوره هاي آموزشي،تخصصي بسيج و...
• برخورداري از صلاحيتهاي لازم
• دارا بودن حداقل يك سال سابقه عضويت در بسيج
• دادن تعهد براي شركت كردن در دوره هاي آموزشي انسجام،و اجراي مأموريتهاي واگذاري
2-شرايط ترفيع
پس از اعطاي اولين درجه(رزمجو سومي)به بسيجيان فعال،ترفيع آنان در درجات بعدي تا«درجه مجاهد»،منوط به احراز شرايط زير است:
• گذرانيدن دوره هاي آموزشي عرضي،تخصصي و يادآوري و حفظ انسجام
• ميزان فعاليت و اجراي مأموريت در رده هاي مقاومت و امداد محلي
• ميزان كارآيي،صلاحيت و شايستگي
• ميزان تشويقات بعمل آمده در طي دوره خدمتي
• سطح تحصيلات
3-مرجع تصويب كننده درجات اعضاي فعال
تا درجه رزمجو(داخل) ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ فرمانده ناحيه مقاومت بسيج
درجات دريا دل سوم و دريا دل دوم ــــــــــــــــــــــــــــــ فرمانده منطقه مقاومت بسيج
درجات دريا دل،مجاهد سوم و مجاهد دوم ــــــــــــــــــــ فرمانده نيروي مقاومت بسيج
درجه مجاهد ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ فرمانده كل سپاه
3-3- تعيين رسته خدمتي اعضاي بسيج
1-3-3-رسته هاي خدمتي بسيجيان فعال در بسيج و يگانهاي رزم:
1-رسته هاي خدمتي هر بسيج:
تعيين رسته خدمتي،نوع سازماندهي و آموزش بسيجيان فعال به نوع مأموريت و وظايف پيش بيني شده بستگي دارد.
بديهي است كه رسته خدمتي افراد بسيجي نيز بايد متناسب با نوع مأموريت و نياز سپاه و بر اساس دستورالعملهاي ابلاغي،تعيين گردد.از اين رو،با توجه به نوع رده مقاومت در رسته هاي مورد نياز آنها براي هر فرد دو رسته پيش بيني مي شود.رسته اول،رسته اصلي
رسته دوم،رسته احتياط
يادآوري1:افراد در يك زمان صرفاً،مجاز به استفاده از يك عنوان و علامت رسته مصوب مي باشند.
يادآوري2:اعضاي گردانهاي عاشورا و الزهرا(س)نيز با توجه به نوع مأموريت ،داراي دو رسته رزمي و امدادي مي باشند.
2-رسته هاي خدمتي در يگانهاي رزم:
از آنجا كه تأمين منابع انساني يگانهاي رزم نيروها و مراكز سپاه،به عهده سازمان بسيج مي باشد،بدين منظور براي بكارگيري اعضاي فعال بسيج،در يگانهاي رزم نيروها علاوه بر دو رستة اصلي و احتياط در رده هاي مقاومت بسيج(با توجه به قابليتها و توانمنديها و تخصص هر يك)دو رستة ديگر نيز براي آنها از سوي«بسيج»به يگانهاي اعزام شونده،پيشنهاد مي شود.
2-3-3-مراحل تعيين رسته:
1-توجيه اعضاي بسيج،نسبت به اهداف.
2-توجيه اعضا نسبت به شيوه هاي رسته بندي و عناوين رسته ها
3-تكميل كردن فرم تعيين رسته توسط اعضا و گواهي آن
4- بررسي و ارزيابي نتايج فرم هاي تكميل شده،توسط مسئولين ذيربط
5-تعيين و تصويب رسته اعضا،توسط فرمانده ناحية مقاومت.
6-ابلاغ رستة تصويب شده به اعضا و ثبت در سوابق و پرونده آنان
7-پيش بيني و اجراي آموزش هاي مورد نياز و سازماندهي كردن اعضا
يادآوري:رستة بسيجيان مورد نياز ساير نيروهاي سپاه،به هنگام اعزام آنان به يگان به كار گيرنده از سوي رده مقاومت پيشنهاد مي شود و تصويب رسته آنان توسط فرمانده يگان اعزام شونده انجام خواهد گرديد.
4- خدمات دهي به اعضاي بسيج
حضور آحاد مردم در سازمان بسيج،داوطلبانه و از فداكاري و تعهد انان نسبت به انقلاب اسلامي ناشي مي گردد.بزرگواري و عظمت روحي آنان،سبب گشته تا هيچگونه چشمداشت و انتظاري در دريافت خدمات از سوي بسيج وجود نداشته باشد.با اين وجود،«نيروي مقاومت بسيج»به پاس اين همه فداكاري و تلاش ، خود را به ارائه خدمات ضروري به اعضاي بسيج متعهد مي داند و در اين راستا در زمينه هاي زير تلاشها و اقدامهايي را نيز صورت داده است:
اكنون به توضيحي كوتاه در باره هر يك از انواع خدمات ياد شده كه در مدت به كارگيري و اجراي مأموريت به بسيجيان تعلق مي گيرد،مي پردازيم.لطفاً توجه كنيد!
1-4- خدمات تكليفي
به منظور جبران صدمات و خسارتهاي احتمالي ناشي از شركت بسيجيان در آموزشها،مأموريتها و انجام وظايف احتمالي،خدماتي براي آنان پيش بيني گرديده كه به«خدمات تكليفي»موسوم است.
اين خدمات عبارتند از:
1) خدمات درماني:
«نيروي مقاومت بسيج»موظف است تمامي بسيجياني را كه در حين آموزش،رزمايش و به كار گيري دچار صدمه يا مجروحيت مي شوند در مراكز درماني تحت پوشش خود به صورت رايگان بستري كند و معالجه كند و يا هزينة درمان و داروي آنان را پرداخت كند.بنابراين،چنانچه در حين انجام مأموريت حوادثي رخ دهدكه منجر به مجروحيت افراد گردد،مراكز درماني اين نيرو براي بهبودي و سلامتي مجروحين و صدمه ديدگان،اقدامات لازم را به عمل مي آورد.
2) پرداخت مستمري
يكي ديگر از خدمات تكليفي و موظفي كه در ماده 134 قانون مقررات استخدامي سپاه،پيش بيني شده،پرداخت مستمري به خانواده شهدا،جانبازان و معلولين و يا متوفيان قيود خدمتي است.به استناد اين ماده،كليه افراد بسيجي كه در حين مأموريتهاي مصوب بسيج،دچار حادثه مي شوند،بنا به تشخيص كميسيون مربوط،در يكي از وضعيتهاي زير قرار مي گيرند؛
*شهيد *جانباز *معلول قيود خدمتي *متوفاي قيود خدمتي
به استناد ماده 183 قانون فوق،مستمري معلولان و فوت شدگان قيود خدمتي توسط سازمان بيمه و بازنشستگي سپاه پرداخت مي گردد و پرداخت مستمري جانبازان و خانوادة شهدا،به عهده«بنياد جانبازان»و«بنياد شهيد»خواهد بود.
3) حمايت قضايي
به استناد ماده قانون حمايت قضايي از بسيجيان(مصوب مجلس شوراي اسلامي مورخ 1/10/1371هــ.ش)و آيين نامه اجرايي آن،و نيز مقرراتي نظير آيين نامه ايست و بازرسي(مصوب فرماندهي كل قوا)،بسيجيان مي توانند بنا به دستور،به عنوان ضابطه قوه قضاييه،در مأموريتهاي پيشگيري از امحاي آثار جرم و فرار متهمان و... شركت نمايند و گزارش اقدامهاي انجام شده را به مراجع ذيربط ارسال دارند.در اين صورت،در مواجهه با هر گونه مسئله و مشكلي،قوة قضائيه حمايتهاي قضايي لازم را از آنان به عمل خواهد آورد.
2-4- خدمات حمايتي:
طبق ماده 201 قانون مقررات استخدامي سپاه،دولت موظف است به تناسب ميزان و نوع فعاليت،همكاري،صلاحيت و شايستگي و درجه خدمتي بسيجيان،خدمات زير را به آنان ارائه كند:
• اولويت در استخدام آنان؛
• بهره گيري از تسهيلات وام و مسكن؛
• اولويت در استخدام و واگذاري امكانات اشتغال؛
• تسهيلات ويژه جهت تحصيلات و ورود به مراكز آموزش عالي؛
آيين نامه اجرايي اين ماده در جلسه مورخ 28/4/1371 به تصويب هيئت وزيران رسيد و جهت اجرا ابلاغ شد.
1-2-4- ارائه خدمات و تسهيلات مستقيم توسط بسيج؛
1) ارائه خدمات وام و اعتبار:شامل:وام قرض الحسنه،عقود اسلامي و دانشجويي مي گردد.
2)تسهيلات بيمه خدمات درماني:بسيجيان و اعضاي خانوادة آنان(چنانچه مشغول خدمات درماني ديگر نباشند)،اعضاي گردانهاي عاشورا،الزهرا واعضاي شوراي مقاومت و ساير بسيجيان فعال و... در اولويت اين تسهيلات قرار دارند.
3)خدمات مصرفي:كه شامل:صدور دفترچة خدمات مصرف،عضو شدن در تعاوني هاي مصرف و بهره برداري از مزايا و سود حاصله و نيز امكان خريد اقساطي كالا مي باشد.
4)خدمات مسكن:اين خدمات عبارت است از:واگذاري اقساطي زمين،واگذاري مسكن اماده،همراه با وام،و امكان عضويت در تعاوني هاي ياد شده.
5)خدمات اشتغال:اين خدمات شامل موارد زير است:
معرفي كتبي جهت اشتغال در ادارات و كارخانجات و هماهنگي در اين زمينه با مراكز استانها؛
هماهنگي با اداره هاي كار و مراكز فني-حرفه اي استان ها،براي طي كردن دوره هاي فني-حرفه اي و اعطاي پروانه تأسيس آموزشگاه.
معرفي جهت بهره گيري از امتياز صدور پروانه كسب،كارت بازرگاني؛
و...
6)خدمات فرهنگي:اعزام بسيجيان به زيارت اماكن متبركه با حداقل هزينه و فراهم كردن تسهيلات استفاده از كانونهاي فرهنگي و ورزشي بسيج از جمله خدمات فرهنگي محسوب مي شود.
7)گواهي عضويت و معرفي نامه كتبي:به مراجع ذيربط و تأييد عناصر بسيجي.
8)تسهيلات آموزشي:اعضاي فعال بسيج،چنانچه برابر ضوابط ابلاغي،آموزشهاي مقدماتي،تكميلي و تخصصي بسيج را طي نمايند،تا سه ماه، از امتياز كسر خدمت آموزشي رزم مقدماتي در دورة نظام وظيفه برخوردار مي شوند.
2-2-4-ارائه خدمات و تسهيلات توسط ساير سازمانها و اداره هاي دولتي:
علاوه بر خدماتي كه«نيروي مقاومت بسيج»به صورت مستقيم براي افراد بسيجي عرضه مي دارد،سازمانها و ادارات ديگر نيز بنا به مقررات مصوب،خدماتي را به بسيجيان ارائه مي نمايند،
1) خدمات سازمانها و ادارات به بسيجيان استخدام شده خود؛اين نوع خدمات عبارت است از:
اعطاي گروه تشويقي(به استناد بخشنامه شماره«2727»سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور و...)؛
اعمال ضريب افزايش سنوات تشويقي كاركنان بسيجي؛
و...
2) خدمات سازمانها و ادارات به كليه بسيجيان واجد شرايط؛اين خدمات عبارت است از:
ارايه تسهيلات به رزمندگان و بسيجيان،جهت شركت در مدارس ايثارگران و استفاده از خدمات اينگونه مدارس جهت ادامه تحصيل؛
استفاده از سهميه خاص رزمندگان در كنكور سراسري و ورد به مراكز آموزش عالي؛
• احتساب قسمتي از خدمت بسيجيان(سالانه،حداكثر سه ماه،مشروط به دارا بودن ساير شرايط)،به عنوان خدمت سربازي؛
• حمايت حقوقي:حمايت حقوقي از بسيجيان،از طريق دفاتر«حمايت حقوقي رزمندگان»به هنگام بروز اختلاف و دعاوي حقوقي و قانوني انجام مي شود.


مطالب مشابه :


تسهیلات مربوط به جانبازان زیر 25 درصد

صد، مربوط مي شود به تسهيلات بعد از از خدمتوظيفه‌ عمومي‌ براي دستور العمل




خدمات ويژه جانبازان كمتر از 25 درصد

7 ـ اعاده به خدمت طبق‌ دستور العمل خدمات‌ فوق‌العاده‌ ويژه‌ بهنخبگان




ارتقاء سلامت اداري و مبارزه با فساد (2)

و خدمت به همنوع ارائه تسهيلات ها ، و دستور العمل هاي خدمت دهي




پرسش و پاسخ پیرامون چگونگی اعزام به خارج از کشور جهت ادامه تحصیل

همچنین به جهت ارائه طبق دستور العمل باشد و خدمت نظام وظيفه هم




انواع عضویتهای بسیج

آموزش عمومي به خدمت ارتش بيست نظام وظيفه بر اساس دستور العمل تعيين و




خدمات ويژه جانبازان 50 تا 69 درصد و خانواده آنها

ـ اعاده به خدمت به جانبازان شاغل به تحصيل براساس دستور العمل . ويژه به نخبگان




شرایط بورسیه و پرسشهایی در مورد بورسیه خارج از کشور

همچنین به جهت ارائه طبق دستور العمل بورس و خدمت نظام وظيفه هم




برنامه زمانی ثبت نام دانشگاه های دولتی و مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در سال 89 کلیه دانشگاههای کشور

و همچنین به جهت ارائه اطلاعات خدمت نظام وظيفه يكي از دستور العمل




اطلاعيه آگهي استخدام پيماني شركت مادر تخصصي فرودگاه هاي كشور (زن ومرد)

كارشناس تهيه دستور العمل موارد ذيل به شرط ارائه -تصوير كارت پايان خدمت نظام وظيفه




برچسب :